torsdag 7 januari 2010

Hur ska det gå för de sjuka?

Jag noterar att tusentals blir utan ersättning från sjukförsäkringen och att det ter sig något märkligt.

Å andra sidan så återstår det att se dels hur väl informationen nått fram till de drabbade och kanske framförallt så gäller det att vardagarna kommer igång efter alla mellandagarna. (Jämför exempelvis med jobbskatteavdraget som påstås vara så bra som få vet om)

Inte nog med att folk har fullt upp själva. Att få tag på rätt person på företag eller myndigheter i mellandagarna brukar vara lögn i helvete milt sagt uttryckt..

Gäller det människor som gått tillbaka till sina jobb i ett desperat försök att klara ekonomin så är oddsen goda att de snart försvinner därifrån igen, på grund av sina fortsatta sjukdomar.

Integritetsfrågor i all ära, men sjukvården och att klara sin ekonomi är fortfarande viktigare, mycket viktigare. Tyvärr har vi en regering som inte kan hantera någon av dem...

Att nuvarande regeringen vinner popularitetsmätningar för individerna i undersökningar, som ibland görs med tveksamma metoder, är en sak. I slutändan är det ändå tryggheten för människorna i landet som avgör, vilket jag tror är förklaringen till de rödgrönas försprång i opinionen av idag.

Trygghet för att överleva skrev jag om igår, och det är grundbulten i våra liv alla av oss behöver. Inte minst för att vi alla kan hamna i sjukdom och arbetslöshet, och behöva hjälp för att ta oss därifrån.

Mer media kb

2 kommentarer:

  1. Om det nu är så att SvD har rätt, dvs att man från Högern inte marknadsför Jobbskatteavdraget tillräckligt så finns det väl skäl till detta. Syftet med Jobbskatteavdraget (dvs att straffbeskatta den som blivit gammal, blivit sjuk, förlorat sitt jobb eller är föräldraledig) är att klyftan mellan den som har förmånen av ett jobb och den som inte har detta ska öka. Enligt undersökningar som gjorts (bland annat av tidningen Riksdag & Departement) vill en stor majoritet av svenska folket INTE öka denna klyftan.

    Att öka klyftan (som ju alltså är motivet) hade också kunnat göras genom att sänka skatten för alla (om det nu hade funnits underlag för en skattesänkning) och sedan sänka ersättningsnivåerna i de olika försäkringarna, som sjukförsäkring, A-kassa, pensioner osv. Men att välja den metoden hade ännu mer gjort det uppenbart för svenskarna vad syftet var. Jobbskatteavdraget (dvs straffbeskattningen av gamla, sjuka och arbetslösa) är inget annat än Orwellskt nyspråk.

    SvaraRadera
  2. Jag tror du har helt rätt i att det finns en anledning till att de inte marknadsför den. Om inte annat så lär de ha lärt sig efter de försämrade möjligheterna för sjuka att klara sig att det som verkar till nackdel som många är emot kan slå tillbaka mot dem själva.

    SvaraRadera