måndag 21 juni 2010

Diverse politiska funderingar

Det har varit nästan omöjligt att läsa något intressant att reagera på i bloggen under helgen, utöver kungabröllopet eftersom andra nyheter snudd på varit förbjudna...

Centerpartiet på det sluttande planet och och Myterna sd sprider (som, i vanlig ordning när det gäller sd-kritiskainlägg, med bred marginal var mest besökt av alla inlägg på flera veckor) var dock två undantag, och jag hoppas att det lugnar ner sig med kungatramset i många år framåt. Fast jag vågar inte tänka på hur det blir när de får barn...

Nåväl nu idag så finns det lyckligtvis lite annat att reagera på.

Alliansen försöker kamma sig och försöker framstå som ett salongsfähigt parti vad det gäller omsorg om naturen, via koldioxidlagring. Jag förstår mycket väl människors oro för att det kan läcka ut och orsaka stor skada. Den vettiga vägen att går är självfallet att släppa ut mindre koldioxid.

En annan märklig kommentar från höger är Vi vill leda Sverige in i den gröna ekonomin, som ser märklig ut eftersom nyss öppnat vägen för utbyggnad av kärnkraften, som är subventionerad av staten den också, trots att den knappast kan anses vara miljövänlig på sikt,  när man inte lyckats att på allvar lösa problemen med slutförvaringen.

Lägg till det, trots bilden som finns i artikeln, att man inte gynnar exempelvis vindkraftens möjligheter, när kommunerna har oerhört goda möjligheter att stoppa utbyggnaden. Ska vi nu ha så mycket energi att röra oss med så borde det vara betydligt svårare att stoppa faktiskt miljövänlig utbyggnad av skapandet av energi.

Jag noterar att Utrikesfrågor kan stärka det rödgröna samarbetet, och det tror jag definitivt är en god idé att slå mynt av under valrörelsen, då det inte bara splittrar borgerligheten, utan även är många svenska som är skeptiska till att gå med nato och att låta Sverige vara med i Afghanistan.

Mer media hd hd skd ab ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar