torsdag 1 juli 2010

Ett inte helt ointressant förslag från Hägglund

Det är ett inte helt ointressant förslag som Göran Hägglund, kristdemokraternas partiledare, lägger fram i att han tycker att man ska kunna tvinga myndigheter att betala avgift till de personer som blir drabbade av myndigheters oförmåga att fullgöra sina uppgifter.

Ja, jag tycker det är ett så bra förslag så att jag tycker vi ska dra det vidare. För alla vet vi att myndighetsutövning styrs av politiskt beslutade regler, och att de aldrig blir bättre än de regler de måste följa och de pengar som de har att röra sig med.

Med tanke på hur illa exempelvis försäkringskassan, som ligger under Hägglunds eget departement socialdepartementet, har fungerat under mandatperioden så undrar jag hur mycket Hägglund själv är villig att betala för alla som drabbats av deras felaktigheter?

Helsingsborgs Dagblad skriver bland annat om en misslyckad vårdgaranti, som alliansen infört. Mycket till vårdgaranti är det inte...

Regeringens lösning har varit att satsa på den så kallade vårdgarantin, som ger patienten rätt till vissa åtgärder vid vissa tidpunkter. Någon garanti i egentlig mening – "avtalsbestämmelse som medför ansvar för att en vara eller en tjänst är av viss beskaffenhet, har viss hållbarhet eller funktionsduglighet", som det heter i Nationalencyklopedin – har det inte varit. Tvärtom har landstingen belönats ekonomiskt även om de har misslyckats: landsting som bara har lyckats ta fyra femtedelar av sitt ansvar har fått dela på 900 miljoner kronor.
Någon garanti är det uppenbarligen inte till mer än namnet, trots att det hade behövts både inom vården och exempelvis för handikappade.

Inte undra på att Hägglund inte klarar sig utan Alf Svensson...

Uppdaterat Jag läser nu ikväll att KD hoppas på vårdlöften och satsningar riktade mot äldre och sjuka. Men allvarligt talat, vem litar på Hägglund, som varit socialminister, och hans parti, när de varit en tydlig del av makten under snart en mandatperiod?

Istället för hjälp till de äldre har vi fått skattjakt på äldre och sjuka som söker rättshjälp för att få utnyttja en överfinansierad sjukförsäkring som ska hjälpa och inte stjälpa.

En sak är säker, alliansens pengar kommer då rakt inte från de som behöver dem bäst, det är tydligt eftersom de får betala för oss som har inkomst att leva för...

Mer media dn gp gp dag hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar