måndag 2 augusti 2010

Valet närmar sig...

Valet närmar sig verkligen, med bara sju veckor kvar, och det är enligt de sista opinionsmätningarna fortfarande en viss borgerlig övervikt av väljarsympatierna.

Det är, sen många år om jag inte missminner mig, sjukvård och skola som är de viktigaste valfrågorna.

Vården och dess vårdgaranti är en sak som låter bra många gånger, men som inte alltid är så lätt att omsätta i praktiken. Läs gärna om hur patienter får fixa det praktiska själva, vilket i vanlig ordning kräver relativt friska, och rika, patienter, samt att det i slutändan krävs att hon får ligga ute med 4 000 kronor. Precis som med de som har rätt till assistenter till sina barn nattetid.

Det mer och mer borttynande piratpartiet betonar rättssäkerheten, vilket självfallet är oerhört viktigt, inte minst efter flera regeringar som tummat för mycket på den, men jag har svårt att se att de kan upprepa succen från senaste eu-valet igen, just för att de inte alls har några åsikter om de viktigaste valfrågorna. Det krävs antagligen en rättegång över Piratebay igen för att få upp intresset för deras frågor.

Utrikesfrågorna är sällan särskilt aktuella hos svenskar, när det gäller att välja parti. Men med tanke på hur få svenskar som är positiva till vårt militära inslag i Afghanistan, så borde vissa allianspolitikers vilja att skicka fler soldater dit påverka dem negativt.

Självfallet ska vi hjälpa till där vi också, men just kriget är inte vårt krig, och där behövs betydligt mer humanitära insatser än kulor.

Jag försöker glädja mig åt att centerns förslag om utförsäljning av Vattenfall får nobben av vännerna inom alliansen. Det är naturligtvis bara rent vansinne att sälja ut Vattenfall av flera anledningar. Den viktigaste är dock att infrastruktur som är så pass viktig som energin är, naturligtvis ska skötas om av staten.

I den frågan är det bättre att lyssna på Lars Ohlys åsikt, mot privatiseringarna.

Till sist så läser jag om krav på lagändring för att Stoppa utnyttjandet i bemanningsbranschen, från några fackligt engagerade vänsterpartister.

När det visar sig att det blir lättare och mer vanligt förekommande att utnyttja och driva de anställda i bemanningsföretag hårdare än de ordinarie anställda så behövs det en ny lagstiftning. Personligen så tycker jag att bemanningsföretagen är av ondo och om de alls ska få vara kvar så ska de ha ett betydligt hårdare regelverk att följa, inte minst från företagen som anlitar dem, så att det ställs krav på att de anlitade personerna verkligen får fast anställning efter ett tag.

Som sägs på annat ställe så existerar inte snälla företag...

Mer media dn dn dn dn dn nsk gp skd skd ab ab hd hd hd hd sds dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. När det gäller vården så har samarbetet mellan kommuner och landsting inte fungerat på många år, ja snart årtionden. Du länkar till en artikel om en familj med ett handikappat barn som ej får den hjälp de trott. Inget nytt tyvärr, och det är lika illa oberoende av om det är höger eller vänster som styr. Kanske dags att göra nåt åt det?

  SvaraRadera
 2. Det är definitivt något att göra något åt! Och jag vet att vänsterpartiet i Kronobergs län har lagt förslag inför valet om att skärpa upp samarbetet mellan kommun och landsting så att man inte så lätt faller mellan stolarna.

  SvaraRadera
 3. I psykiatrin tex så har folk
  fallit mellan stolarna sen
  mitten av 90-talet och glipan
  har inte blivit mindre.
  Varför händer det inget?
  Varför finns det ingen som
  kan täta sprickan?
  Jag bryr mig inte om det är S
  eller M eller nån annan men det
  är ovärdigt att människor faktiskt
  far illa pga TVÅ parter avsvär sig
  ansvaret för att skylla ifrån sig.
  Ibland önskar jag att vi hade mer
  samarbete och mindre traditionellt
  politiskt träta.

  SvaraRadera
 4. Till att börja med så tycker jag att vi ska utreda vad ordet "vårdgaranti" betyder. För mig är garanti en garanti och en sådan kan man inte skärpa, som vissa politiker i Alliansen har uttryckt sig vilja göra. Om en vårdgaranti inte kan garanter det som den säger sig garantera så blir vi "kunder" hos Stockholms Läns Landsting lurade, besvikna och tillintetgjorda. Och vi är en sårbar grupp.
  http://vardgaranti.blogspot.com

  SvaraRadera