tisdag 23 augusti 2011

Fortsatt nej till EU för Vänsterpartiet

Fortsatt nej till EU, skriver Smålandspostens ledarsida idag.


Bland enskilda medlemmar och partiföreningar finns det fler som tycker att vi borde sluta bråka om EU. Egentligen tycker jag inte vi borde gått med från första början och den ekonomiska kollapsen för det ekonomiska samarbetet inom EU visar än mer på att inte byta till Euro var ett oerhört bra val.

Men jag är övertygad om att det kommer att bli fler och fler som kommer anamma den åsikt bl a jag, Jonas Sjöstedt och ordföranden för V-Älmhult har, utöver växjövänstern har, att det inte finns någon anledning att i dagsläget driva kravet på ett eu-utträde.

Det finns betydligt viktigare strider att ta här och nu.


Svar från Jonas Sjöstedt i dagens Smålandsposten.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Varför bara rovdjurspolitiken?

Svar till Andreas Carlgren m fl 23 augusti på debattsidan hos bland annat Smålandsposten, där man skriver om Svensk rovdjurspolitik ska bestämmas i Sverige.

Carlgren och kompani skriver bland annat följande angående rovdjurspolitiken.

Att den "tar hänsyn till lokala sociala och ekonomiska förhållanden."

Ja tänk om man resonerat likadant i fler frågor, som vad det gäller sjukskrivningar, arbetslöshet och de ersättningar från försäkringar människor har betalat in mer till än vad som betalas ut, eftersom sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna inte, sen flera år, betalar ut lika mycket som de får in, och blir en dold skatt. 

Men det är klart, det påverkar ju betydligt fler människor än vad rovdjurspolitiken gör, så då spelar det uppenbarligen mindre roll...Sen fortsätter man med att "Det ska vara en politik som är lokalt förankrad och avspeglar regionala skillnader, inte på stelbenta och centralistiska direktiv från Bryssel."

Byt ut Bryssel mot Stockholm... Även inom arbetslösheten finns det regionala skillnader, som borde få påverka och inte styras av stelbenta och centralistiska direktiv från Stockholm...

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet, Älmhult


(Obs: Det första och sista fotot är mina egna. De får användas i icke-kommersiella sammanhang, om man talar om att jag är upphovsmannen och länkar tillbaka till detta inlägg. Det i mitten är inte mitt och får inte användas. Däremot använder jag det med upphovsrättsinnehavarens tillåtelse. Dock vill vederbörande vara anonym.)

mer media smp ab svd svd svd svd svd svd dn hd gp dag dag skd skd nskInga helt anonyma kommentarer släpps igenom!