fredag 18 januari 2013

Vänsterpartiet Älmhult satsar framåt!

Som enda parti i kommunen så satsar Vänsterpartiet Älmhult framåt rejält även i mellanvalstid. 

I helgen kommer det att delas ut ett infoblad om den verksamhet som vi har drivit under drygt två år i opposition, som kommunens minsta oppositionsparti.

Varför? Jo för att vi är intresserade av att visa att vi har en egen politik och för att vi är intresserade av att få människor att inse att vi inte nödvändigtvis enbart gnäller på övriga partier.

Har du inte fått reklamen under helgen? Säg gärna till så kan vi klaga på företaget som ska dela ut dem!Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

onsdag 16 januari 2013

Den gröna Elisabeth Peltola ser rött

Jag kan rekommendera mina läsare att läsa artikeln, och kanske framförallt de kommentarer jag och främst kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Elisabeth Peltola ger i en artikel till Sverige Radio Kronobergs nyhet om att Ikea ger 2 x 8 miljoner under två år till skolan i Älmhult. (Jag utvecklar mer min syn på den saken, i gårdagens Grattis Maxialliansen som blir räddade av Ikea!)

Hon ifrågasätter bland annat varför jag gör Ikeas gåva till en politisk fråga.

Ett svar är att det gjorde jag direkt när bilden till nyheten innehöll ett foto på dels henne själv och dels utbildningsnämndens ordförande, som då båda är politiker.

Ridå.I övrigt noterar jag att hon, som gärna gnäller på mig och att jag pratar om allt dåligt, vilket inte stämmer. Jag kan ju påpeka att jag helt delar hennes resonemang kring att gå ihop med Osby kommun. Man måste inte gå ihop med en kommun för att driva vissa verksamheter ihop, något som är både besparande och effektiviserande.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 15 januari 2013

Grattis maxialliansen som blir räddade av Ikea!


Jag förstår verkligen Ikea, som ger kommunen 8 miljoner per år för skolverksamheten, för det som fungerade tidigare har verkligen raserats under det borgerliga styret sen valet 2006. 

Vi har varit ute på flera skolor och förskolor för att lyssna på de anställda, vilket vi kommer att fortsätta med ett bra tag till och det är så här långt en samlad bild som anställda, föräldrar och elevråd ger: Deras resurser har försämrats mycket!

Vänsterpartiet Älmhult har i många sammanhang fört fram samma sak som Ikeas VD Thomas Carlzon också fört fram. Skola, barnomsorg och infrastruktur som fungerar är grundläggande för en liten kommun som Älmhult och för att folk ska vilja flytta hit. 

Det finns bl a en omfattande djup OECD-undersökning som Vänsterpartiet hänvisat till flera gånger, utan respons från de borgerliga partierna, som visar att det är så här inom alla OECD-länderna och små orter.


Det är ett mycket dåligt betyg för den borgerliga alliansen i kommunen, regionen och landet, som ger så lite resurser till skola och barnomsorg att man behöver räddas av ett privat företag.

Vilka eventuella krav Ikea skickar med de 8 miljonerna per år, under två år, vet jag inget om, mer än de få saker som nämns i Smålandspostens artikel. 

Men jag hoppas verkligen att det innebär att pengar direkt kommer skolan till godo och där de bäst behövs.

Men i den här kommunen skulle det inte förvåna mig om man använder pengarna för att sänka skatten och dra ner på kommunens pengar till skola- och barnomsorg.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!