lördag 14 juli 2012

Sd - Högerpartiet

Kristianstadbladet var verkligen snabba på att publicera mitt svar, på en tidigare insändare av Björn Sjöberg. Den i sin tur var en mycket märklig kommentar på Sd - Ett parti för de rika, som jag skrev för ett tag sen.

Svar till Björn Sjöberg 7.7

Jag förstår verkligen Sjöberg, som likt en betydligt mer erfaren politiker på riksnivå, försöker prata bort mina argument mot att Sd är ett parti för rika människor till höger. På något annat sätt får han inte ihop sitt resonemang. Jag hoppas han kan svara ordentligt den här gången.

Kan du svara på hur ett femte jobbskatteavdrag ska kunna gynna dig och andra fattiga väljare, nu när Sd ställt sig positiva till det, istället för att svamla om andra saker än det jag diskuterade? Alla undersökningar visar på att det inte fungerar för att få fler i arbete och det har ökat klyftorna mellan fattiga och rika dramatiskt.

Hur menar Sjöberg att det ska öka välfärden? Vänsterpartiet är för välfärden, men att de som har råd ska betala det via skattsedeln och inte de som är sjuka eller utan jobb, som i dagens samhälle.

Jobbskatteavdraget ger konsekvensen att jag med jobb betalar 26% i skatt och min fru som är sjukskriven betalar 33% i skatt, trots mycket lägre ersättning för hennes del. Något Sd tycker är så bra att vi ska fortsätta öka den skillnaden, med fler jobbskatteavdrag.

Jag var till och med snäll mot Sd i min föregående insändare. Jag nämnde inte det faktum att Jimmie Åkesson och några till i Sd-toppen inte nöjer sig med riksdagsmannalönen på 57 000 kronor, utan dessutom får lön av partiet så de sammanlagt får ut över 100 000 kronor i månaden. Lägg till det gratis resor och upp till 8 000 kronor i månaden för att

Du nämner Vänsterpartiets partiledares lön och jag kan påpeka att han, liksom alla andra riksdagsledamöter för Vänsterpartiet, lägger partiskatt, så att ingen tjänar mer än 27 000 kronor i månaden. Jämför det med Jimmie Åkessons dryga 100 000 kronor, som även kritiserats internt i Sd och det faktum att de varit snabba på att anställa sina flickvänner...

Att rika kändisar röstar på Vänsterpartiet visar bara en sak: Att de har empati med dig, mig och alla andra som inte tjänar sexsiffriga belopp varje månad.

Sd röstar som sagt till 90% på de borgerliga partiernas förslag i riksdagen, och i de flesta kommuner och landsting/regioner i landet och gynnar därför mycket tydligt en politik som gör en majoritet av deras väljare mer utsatta än de skulle vara med Vänsterpartiets politik.

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet Älmhult


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!