lördag 18 september 2010

Dagens Nyheter skojar till det...

DN skojar allt till det lite när de skriver att det är en valrörelse fri från skandaler den här gången.

Men allvarligt talat, vi har Sverigedemokrater som skär sig i pannan, moderater som fuskar i provvalen, en finansminister vid namn Calle Bildt som misstänks för att vara delaktig i folkrättsbrott och cynismen mot alla de sjuka.

Och då har de ändå själva publicerat om den orimligt negativa rapporteringen om Mona Sahlin, som visar på hur tredje statsmakten genomför ytterligare en skandal.

Det är nämligen en skandal att inte låtsas om de moderata skandalerna överhuvudtaget längre, men slå Sahlin i skallen med vad hon gjorde för många år sen...


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Sverigedemokrat skar sig själv i pannan

Jag är inte direkt förvånad över nyheten om att den med hakkors i pannan skurna Sverigedemokraten nu misstänks för att ha skurit sig själv.

Jag tyckte det var många märkligheter redan när han blev nedslagen efter att ha varit i en skola och propagerat för sitt partis räkning och valde att inte säga vissa saker till polisen efter den gången.

Min misstanke tycks ha varit rätt och det hela är en så pinsam historia för Sd att de mycket väl kan tappa sina riksdagsmandat på grund av det här.

Framförallt så visar det vilket extremt opålitligt extremistparti det handlar om, där medlemmarna inte ens drar sig för att skada sig själv för att vinna politiska poänger.

Det är inte utan att man undrar över de andra överfallen som påståtts ha hänt dem? Det känns säkert väldigt bra för de som faktiskt varit utsatta för våld de inte på något sätt skulle behöva ta att bli ifrågasatta de också på grund av deras självstympande partikamrat.

Det råder ingen som helst tvekan om att Sverigedemokraterna verkligen har använt sig av attacken och har haft nytta av den på ett mycket fult och obehagligt sätt.

Betydligt värre än den Sverigedemokrat som sålde sprit till unga, trots att partiet säger sig vara emot kriminalitet...

Om du tillhör de som redan har röstat på Sd så finns det möjlighet att ångra sig. Gå till din riktiga vallokal i morgon, ta med ett id-kort och gärna röstkortet även om det inte ska vara nödvändigt och rösta på vilket annat parti som helst. Läs mer hos Valmyndigheterna om ångerröstning.

Men med tanke på deras våldsamma önskningar för svenska kvinnor, om att de förtjänar att bli våldtagna, så är jag inte förvånad över att våld är det de tar till för att vinna.

Uppdaterat Det finns de som anser att de etablerade partierna bemötte sd fel.

Frågan är om det finns något för deras del som kan anses vara rätt sätt att bemöta på?

Det som är märkligast är, igen, medias bevakning som har gett ett litet parti utanför riksdagen mycket mer media än något annat parti fått sen Ny Demokratis dagar, och de innehöll åtminstone två kändisar till partiledare.


Mer media svd svd svd svd sds sds sds dag dag kb kb kb nsk nsk ab hd hd hd hd hd dn dn dn smp skd skd ab exp exp dag dag ab kb


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Cynism mot sjuka och Pravdastyrning av media

I går skrev jag ett inlägg om Vad valdebatten borde handlat om.

Idag så glädjs jag lite åt att försäkringskassesystemet och de betydligt hårdare och omänskligare kraven på sjuka lyfts fram, som i debatten igår med situationen för svårt sjuka Annika Holmquist, vars dotters blogg lyfte fram hur orimliga kraven kan vara.

Det är ju så det är, det behövs visas fram de olika fall som drabbas orimligt hårt, så att man visar hur regeringens hårda och mycket orättvisa jakt på sjuka människor drivs, för att ge skattesänkningar åt människor som har pengar nog att klara sig ändå.

Den omänskliga retoriken går igen hos moderaten Thomas Böhlmark i Slutdebatterat - nästintill, där han kallar det för "enskilt fall" och även i inlägget Låt inte vänstern övertyga med sin cynism, när de rödgröna visar på konsekvenserna för de reglerna.

Hur menar han då att de drabbades dotter agerar? Är hon cynisk också som skriver om det och är det bättre att hon tiger?

Nä, cynismen ligger i moderater som Thomas ovan som försöker avskriva det hela som ett enskilt fall, trots att tidningarna varit fulla med exempel på människor som inte klarat av den nya politiken och som i för många fall slutat med självmord på grund av desperation. Ett exempel är på hur en läkare skriver om hur cancersjuka får leva i misär.

Det senaste jag läser om är multisjuke Christer som varken kan gå eller stå mer än korta perioder, men som får till svar att det nog finns något jobb han kan klara av:

59-årige Christer har mestadels varit sjukskriven sedan 2001. Han har bytt ut båda höftlederna och har en resistent bakterieinfektion i den ena. Han lever med ständig smärta och höfterna krånglar ofta.
–Om jag böjer mig ner och vrider mig lite så hoppar de ur led, förklarar han.
Han har också invalidiserande artrosförändringar i båda axlarna efter en fallolycka på jobbet då både senor och muskelfästen slets av. Dessutom har han haft flera andra allvarliga sjukdomstillstånd, bland annat hjärtinfarkt med hjärtstillestånd. Han drabbades av allvarliga komplikationer efter en fetmaoperation och har även opererats för akut förstoppning.
Tror ni att Thomas som arbetsgivare skulle anställa en man som har höfter som hoppar ur led? Jag är inte cynisk och anser mig vara människovänlig och bry mig om mina medmänniskor. Men självfallet skulle det vara svårt att anställa en människa med de här problemen och oavsett vad för företag jag varit i position att anställa för, så kan jag inte se att jag skulle tro på någon som var så här gravt handikappad och begränsad.

Det är den här typen av människor valet handlar om! Det är den här typen av människor som samhället ska bry sig om och prioritera att hjälpa fram till ett drägligt liv! Vi med jobb och lön klarar oss och vem som helst av oss kan hamna i en situation där vi blir för sjuka för att jobba eller blir av med jobbet, och då måste verkligen socialförsäkringssystemen fungera fullt ut.

Som Sahlin säger så har vi en alldeles för tuff sjukförsäkring och vi ligger inte i topp vad det gäller A-kasseersättningarna heller. De rödgröna lägger därför en mer mänskligt förslag att överleva på, istället för att göra som ministerna med ansvar gör, skyller på alla andra och vägrar ta sitt ansvar.

Nu gäller det att fortsätta minska gapet mellan de rödgröna och allianspartierna ända fram tills vallokalerna stänger. Det går inte att fortsätta med en så cynisk politik, som väljer att offra sjuka människor för lägre skatter. Det går inte att prioritera hjärtlöshet och en större strävan mot att privatiser allt som i USA, som igen redovisar tragiska rekord, för den typen av förändringar alliansregeringen vill ha, sämre sjukförsäkringar.

Medierna har skärpt sig lite de senaste dagarna. Som jag skrivit om innan så har det varit tydligt hur oärligt de har argumenterat mot S i första hand och skapat rubriker och artiklar som tydligt vinklat innehållet.

Ett exempel från idag är från DN som talar om att Svårt att hämta in underläge på slutet, där man hänvisar till att det historiskt sett visat sig vara svårt, för att inte säga omöjligt.

Samtidigt så hade de rödgröna över 50% för några år sen i opinionssiffrorna, vilket någon aldrig tidigare tappat. Nu har opinionen visat på motsatsen ett tag, så att något inte hänt förut, är inte det samma att det aldrig kommer att hända igen.

Istället är det tydligt att opinionen är mer av berg- och dalbana än tidigare och att det inte går att dra så tydliga slutsatser av historien.

Det är uppenbart att det funnits en mycket obehaglig styrning av medias artiklar, som bland annat gått ut på att starkt negativt skriva om Sahlin och de rödgröna, som inte påminner om något tidigare.

Jag har absolut inget emot att ledarsidorna skriver och tar ställning. Det är deras uppgift, oavsett partifärg. Men att man låter det gå ut, inte minst i rubrikerna, även över den journalistiska kvalitén är oerhört obehagligt och påminner betydligt mer om en diktatur vars media var styrda från högre ort också.

Nu tror jag inte att moderaterna i sig styr media direkt. Men uppenbarligen kommer styrning någonstans ifrån, för så negativ rapportering som det varit de senaste åren har inte existerat tidigare och det är oerhört beklämmande att se svensk media som Pravdaliknande media från Moskva.

Uppenbart är att valen blir allt smutsigare och det är illa om det dessutom styrs från media och inte bara i argumentationen mellan politikerna och partierna.

Det är bara två som förlorar på det. Du som väljare och demokratin!

Mer media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd  dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn sds sds sds sds sds dag dag dag dag dag exp exp exp exp exp exp gp gp gp gp skd skd skd kvp kb kb kb kb kb kb kb kb hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd smp smp smp smp gp gp gp gp gp gp gp gp skd skd nsk nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Spårbilar i Älmhult

En opublicerad insändare, som tyvärr inte fick plats i tidningarna så här nära valet när trycket på insändarsidorna är stort. Lite mitt eget fel som fick i väg den någon dag försent...

Men jag ska inte gnälla för mycket, för det kom med en bra insändare, baserad på det första förslaget Vänsterpartiet lade i Älmhult inför valet, Tryggare barn i Älmhult, i Smålänningen. (Den andra tidningen prioriterar dessvärre lite för ofta rikspolitiker och politiker från den stora staden).

Behövs fler dyra projekt i Älmhult?

Det är några månader sen jag hörde Peltola tala för spårbilar mellan centrala Älmhult och det nya handelsområdet. Om jag inte minns fel så har utredningarna kostat ca 200 000 kronor.

Jag är förvånad över att Peltola inte tycks intresserad av hur andra förut intresserade av spårbilar hanterat det.

Exempelvis Region Skåne avfärdar det hela med att det är en oprövad nischteknik som är för dyr för att prova.

Om inte Skåne, där bara Malmö har 100 000 fler invånare än hela Kronobergs län, ser möjligheten i det, så blir det obegripligt att lilla Älmhult ska finansiera något som bara skapats i verkligheten på ett enda ställe i världen. Att det dessutom är 35 år sen det skapades utan att få efterföljare talar sitt tydliga språk…

Älmhult är en liten kommun som naturligtvis ska satsa på miljön. Men inte via oprövad och dyr teknik.

Jag trodde Peltola och Centern hade lärt sig något av misstagen med det dyra och illa fungerande reningsverket, som för ett år sen rapporterades köras till 30% och kostat 60 miljoner sen invigningen 2002, och att slutnotan kunde öka med flera miljoner till.

Behöver vi fler dyra och osäkra projekt med ny teknik i Älmhult, framför att satsa på fungerande kärnverksamhet?

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet Älmhult


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 17 september 2010

Vad valdebatten också borde handlat om

Det är oerhört tråkigt att se hur Sverige säljer vapen till suspekta länder och att det knappt kommit upp en enda gång under valdebatterna det här året.

Det borde definitivt varit en av huvudfrågorna, och inte alls den fråga som DN lanserar, och det borde informeras oerhört väl om att Sverige inte är som den allt för seglivade myten säger, ett land som bara säljer till icke-krigförande demokratier.

Vänsterpartiet, och så vitt jag minns även miljöpartiet, är fullständigt emot den här typen av export. Jag har personligen inte mycket för vapentillverkning alls, men jag kan inte säga att jag är emot vapenexport till stabila demokratier som inte visar någon annan tendens än att vilja försvara sig och sitt eget land.

Det är alltid svårt att veta hur debatterna går hem hos folk, men jag tycker det verkar som om de rödgröna klarat sig bättre och bättre ju längre det har pågått.

Det mest slingrande jag hörde av under gårdagens diskussion var debatten om kärnkraften där det inte nämndes att ett antal av allianspartierna kan tänka sig att starta upp nya kärnkraftverk, istället för att försöka satsa mer på förnyelsebara energikällor. 200 år är för lång tid för att klara av klimatfrågan, som det tar med den här regeringen.

Det och välfärden, inte minst i form av de konstiga prioriteringar läkare får göra för att få ge vård, är också frågor som borde fått mycket mer uppmärksamhet än vad det har fått.

Mer media ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dag exp exp exp exp exp exp hd hd hd hd smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Centern är nervösa

Jag ler rätt nöjt åt att centerpartiet i Älmhult verkar blivit nervösa nog över Vänsterpartiets satsning på fungerande motionsspår i Liatorp, att de i sista stund skickar ut en lapp med saker som enbart berör Liatorp. Inklusive satsning på elljusspåret här :) 


Något som vi skickat ut flygblad om för någon vecka sen.


Jag undrar om någon på allvar tror på vad centern säger. Det är 5 år sen stormen Gudrun och innan valets sista stund så har de inte nämnt ett enda ord om det.
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

torsdag 16 september 2010

Bara 2% kvar för de Rödgröna!

Efter att ha varit och sett både Lars Ohly och De rödgröna framträda i Växjö senaste veckan, så är jag inte alls förvånad att De Rödgröna nästan är ifatt! Det saknas bara ett par procentenheter nu för att de Rödgröna  ska var ifatt.

Jag säger inget om det.

För vem vill ha fler krigsrubriker i tidningarna, som riktas mot de som är sjuka och arbetslösa och dessutom bestraffa de utan jobb med högre skatt?

Vem vill ha fler moderata skandaler, där toppolitiker uppför sig på ett sätt som borde diskvalificera dem från politiska uppdrag för evigt?

Vem vill ha svenska företag som tillåts utnyttja andra människor som slavar i både bär- och äppelbranschen?

Vem vill ha gamla nazister i riksdagen som tror att våld enbart är något invandrare tar till?

Vem vill ha fler beslutsfattare som är livsviktiga för landet, som inte går att rösta bort?

Vem vill ha vinstintresse i skola och vård istället för kvalité och omsorg?

Vem vill inte som Malmö få det tryggare och mindre våldsamt, under ett rödgrönt styre?

Vem vill inte ge mer hjälp åt de gamla som behöver det än till de som har råd att betala för det?

Vem vill ha mer nedmontering av allt som är viktigt?

Mer media ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd hd hd hd hd hd dn dn dn dn sds sds dag dag gp gp gp kb kb
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

onsdag 15 september 2010

Undrar vilka det är som blir demoniserade egentligen?

Jag dristade mig till att se lite på allianspartiledarutfrågningen på tv igår och konstaterar att Björklunds "utbrott" fick en del rubriker.

Mest förvånade jag mig över hur passiv utfrågaren blev efteråt. En journalist med för mycket respekt för den politiker hon frågar är naturligtvis inte bra på något enda sätt och blir en fortsättning på den kampanj som bedrivits från tidningar främst på den högra sidan av den politiska sfären.

Ett sätt som inte alls passar in i ett demokratiskt land.

Ett exempel är Svenska Dagbladets lista på de rödgrönas kollaps som innehåller en lista som förstorats upp rejält, samtidigt som det lätt går att göra en lista på allianspartiernas liknande uttalanden och förslag.

Det mest tydliga är den om att servera minderåriga alkohol. Det gjorde även centern under Almedalsveckan, men vem kommer ihåg det idag när det tystades ner så snabbt?

Jag noterar hur andra pratar om demonisering. Undrar vem det är som demoniserat vilka?

Mer media ab ab svd svd svd dn dn sds exp exp gp hd hd dn gp
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 14 september 2010

De rödgröna i Växjö 13 september 2010

Jag och sambon var och tittade och lyssnade på de Rödgröna partiledarna när de var i Växjö igår.

Det var fantastiskt mycket folk och stämningen var verkligen på topp.

Alla fyra partiledarna hade oerhört vettiga saker att säga och det gäller att hålla i och orka de sista dagarna av kampanjande också.

Inte för att jag på något sätt ska jämföra mig varken med dem som personer, ledarfigurer eller antalet jobbade timmar inför valet, men om jag känner mig sliten av det hela, så är jag ändå inte i närheten av vad de är.


Hur bra det än nu var så var det naturligtvis inte så bra som när Lars Ohly var själv i Växjö förra veckan :)

Efteråt så var jag och mina partikamrater i Missionskyrkan i Älmhult, för att delta i Drogkampen, som var en tävling mot de andra partierna för att se vem som hade mest kunskaper om droger.

Naturligtvis så vann Vänsterpartiet på 21 poäng :)
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

måndag 13 september 2010

Rättvisa för de som behöver hjälp bäst

I gårdagens sista inlägg, Sahlin har rätt, så beskrev jag hur orättvist den förda allianspolitiken slagit mot de som bäst behövt hjälp.


Det är en så viktig rättvisefråga att jag verkligen hoppas att de rödgröna gör en bra spurt. Inte bara för deras skull, utan även för ett mindre hårt övervakningssamhälle och för en bättre ekonomi för pensionärerna och boende på äldreboenden. Sverige är idag ett delat land och det gäller att få med alla människor som behöver samhällets stöd.


Annars blir det som i Vellinge, specialregler som ger mer pengar åt de som redan har det bra...

Mer media ab ab ab exp exp exp exp exp svd svd svd sds hd hd hd dn gp skd skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 12 september 2010

Sahlin har rätt

Mona Sahlin har fullständigt rätt i att det är lätt att säga att vi med jobb 500 kronor mer i månaden, men samtidigt strunta i att säga att din barnomsorg blir 600 kronor dyrare, eller att om du blir arbetslös så hamnar du hos socialen snabbare än någonsin förr.

Någon måste alltid betala sänkningarna av skatt och alla kan vi bli både sjuka och utan jobb, även om vi nu väljer att strunta i barnomsorgen och inte bryr oss om bättre tågtrafik i landet.

Jag har hellre en trygghet den dagen jag behöver det, än mer pengar i plånboken idag. Det är inte rimligt att man ska behöva skaffa sig privata försäkringar, när man vet hur svårt det är att kunna utnyttja försäkringar för mindre svårbedömda saker än sjukdomar..

Uppdaterat Trygghet kan definieras på många sätt, som exempelvis att få hjälp av samhället som funktionsnedsatt. Som vanligt så styr alliansmedia svaren åt det hållet de vill ha.

Men inte oväntat, efter en mycket snabb googling, så visar sig även Vänsterpartiet tillhöra de som har bra svar på frågan om vilka som arbetar för funktionsförhindrade, Kan Norge så kan vi:


Vänsterpartiet tänker se till att otillgänglighet klassas som diskriminering. Inga brasklappar och inget förhalande, skriver Vänsterpartiets Lars Ohly.
Vänsterpartiet tänker se till att otillgänglighet klassas som diskriminering. Inga brasklappar och inget förhalande, skriver Vänsterpartiets Lars Ohly.
Alla ska ha lika stor rätt att ta del av samhällets möjligheter. Varor, tjänster, information och samhällelig service måste vara tillgänglig även för personer med olika former av funktionsnedsättningar. Vänsterpartiet tänker se till att otillgänglighet klassas som diskriminering. Inga brasklappar och inget förhalande.

Att otillgänglighet ska klassas som diskriminering är en av de viktigaste frågorna för personer med funktionsnedsättning i Sverige. Men frågan är också viktig för alla oss andra. Vi som en dag kanske får en funktionsnedsättning, blir gamla och får svårare att gå och se eller skaffar barn och ska ta oss fram med barnvagn. Och alla de som har en familjemedlem eller vän som har en funktionsnedsättning.

Frågan har utretts många gånger nu. Efter lång kamp från framförallt handikapprörelsen lade regeringen i våras fram ytterligare en utredning efter att först ha hemlighållit den i flera månader. Men regeringen försåg den med en rejäl brasklapp: man måste titta närmare på vad det kostar först.

I Norge är otillgänglighet klassat som diskriminering sedan januari 2009. Där har lagstiftningen varit ett viktigt verktyg och effekten har varit att arbetet för tillgänglighet har synliggjorts och tagits på mer allvar av företag och myndigheter. Man rättar till brister redan innan de blir anmälda och byggbranschen har påverkats redan på planeringsstadiet. Exemplet från Norge visar också att det inte finns någon anledning att dramatisera kostnaderna.

Ett tillgängligt samhälle är i högsta grad en välfärdsfråga. Det borde vara en självklarhet att man jobbar hårt med denna fråga runtom i landet, men tyvärr är det ofta inte så. Vänsterpartiet vill ge mer resurser till kommunerna för att de bland annat ska kunna arbeta mer med tillgänglighet och samtidigt vill vi skärpa kraven på dem genom att de varje år ska tvingas redovisa vilket arbete de gjort och vad de har för planer för nästa år. Vi vill också sätta press på såväl kommuner som byggbranschen genom en skärpt plan- och bygglag.

Att klassa otillgänglighet 
som diskriminering handlar om vilja. Vi måste se att tillgänglighet är en fråga om mänskliga rättigheter istället för att anlägga ett krasst ekonomiskt perspektiv, som dessutom är kraftigt överdramatiserat. Bort med alla brasklappar. Ge kommunerna förutsättningar att göra de anpassningar som krävs. Kunde Norge klassa otillgänglighet som diskriminering så kan vi göra det. Mer media svd dag dag dag exp exp exp exp exp exp hd hd hd hd hd ab ab skd skd gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Odemokratiskt agerande

Det finns mängder av uppgifter om fusk kring valet från flera olika håll.

I vanlig ordning så är det de gånger det är politiker från S som misstänks för inblandning som det blir mest skriverier.

Men det tystas snabbt ner när vanvården av minkar snabbt tystades ner av jordbruksverket, som agerar på ett sätt som påminner direkt om gamla tiders myndigheter i valfri diktaturstat:
När pressmeddelandet ska gå ut har verket inte fått fler än sju av de 39 inväntade checklistorna, plus några korta nedteckningar av samtal med länsstyrelserna och två mejl som på några få rader redogör för intrycken från två farmbesök i Västra Götaland och fyra i Skåne. Någon kontrollrapport, som ju är inspektörens enda rättsgiltiga bedömning, har verket inte. Inte en enda. Men planen följs och ett pressmeddelande skickas ut: 40 procent av landets minkfarmer har kontrollerats. Sammanställningen av resultaten tyder inte på dålig omsorg om djuren. Kontrollanterna beskriver djuren som lugna och välmående och med låg frekvens av skador. Bara enstaka döda djur hittades.
Medierna vidarebefordrar glatt och okritiskt uppgifterna och företrädare för Jordbruksverkets ledning understryker hur sant ”sammanställningen av kontrollmyndigheternas resultat” speglar bilden av minkfarmerna.
Ett välregisserat skådespel av en myndighet som slår politiskt följe med en regering som till varje pris vill undvika obehagliga frågor i valtider. Det är grovt. Och framför allt är det stötande att de otäcka uppgifter som faktiskt hunnit komma in till verket sållats bort.
Inspektörerna har rapporterat om förekomsten av ”halvuppätna djur” (mejl från Västra Götalands länsstyrelse 11 augusti), att en hel del minkar visar så kallade stereotypier, att två av de fyra kontrollerade farmerna i Skåne struntade i att behandla sjuka minkar, att flera minkfarmare avlivade minkar på ett plågsamt sätt, bland annat genom slag ihuvudet eller genom att vrida nacken av dem.
Pressmeddelandet får stor genomslagskraft. Det blir lugnt och regeringen är nöjd. Jordbruksministern tackar Jordbruksverket och Jordbruksverkets ledning tackar i sin tur länsstyrelserna för ”snabbfotat samarbete” och för handlingskraft och alert agerande (mejl den 16 augusti).
Vad som sedan följer väcker ingen uppmärksamhet alls. Länsstyrelsernas ”riktiga” kontrollrapporter visar att mer än 28 procent av de kontrollerade farmerna saknar tillstånd att driva minknäring. De har därmed gjort sig skyldiga till brott, ett brott som borde anmälas till åtal. Men varken länsstyrelserna eller Jordbruksverket anmäler.
Flera farmare avlivar, i uppenbar strid mot Djurskyddslagen, minkar genom att vrida nacken av dem eller genom slag i huvudet. Det är djurplågeri, ett brott som myndigheterna är skyldiga att ta itu med. Men myndigheterna låter det passera. Ingen ingriper. Över 41 procent av farmerna förde inte journal över döda djur. Det är, återigen, ett brott mot Djurskyddslagen och farmarna borde ges ett föreläggande. Ingen åtgärd. Ett par farmer har ingen frys för förvaring av döda minkar i väntan på ”destruktion”. De döda djuren grävs ned. Det är ett brott mot Miljöbalken. Ingen åtgärd. Antalet skadade, döda eller halvuppätna minkar som upptäckts vid kontrollerna är faktiskt stort. Djuren har inte värnats som lagen föreskriver.
Naturligtvis så ställer man sig genast frågan vilka frågor mer det är som har försvunnit ut ur debatten som medierna valt att ignorera eller inte undersöka ordentligt. Endast en tidning har uppmärksammat risk för fusk när valförrättarna inte kontrollerar legitimation hos de röstande. Endast en tidning konstaterar att de djupare analyserna kring skolan ignoreras, och istället har vi en debatt om betyg, som om det vore det enda viktiga...

Som en arbetslös kvinna säger i en intervju hos DN så har de stora framtidsfrågorna försvunnit bort. Ett exempel är miljöfrågan, som det är oerhört tyst om nu, trots att många anser den vara en oerhört viktig fråga. Inte undra på att miljöpartiet tappar mark just nu.

Kristdemokraternas ledare pratar om etik på DN-debatt. Det vore på sin plats att istället prata om etiken för hur den här valrörelsen har drivits, inte bara från högerpolitikernas håll, utan även för mediernas del. Sällan har jag sett så tydlig styrning och acceptans från medier, och en direkt ovilja att faktiskt utreda oklarhet från visst håll, samtidigt som man fortsätter lyfta fram saker som hände för många år sen...

Hur är det med etiken i det egna partiet, där äldre- och folkhälsoministern lovar saker hon haft makten att förändra under fyra år, och där partiledaren jämför Ohly med Sverigedemokraterna?

Nä, istället är det betydligt bättre de rödgrönas förslag över äldrevården, som faktiskt gynnar grupper som behöver stödet, framför de som egentligen har råd att klara sig själva, och som inte fortsätter att bygga ut klassamhället, så att skillnaden mellan fattig och rik ökar.

En viss tröst finns det att för en gångs skull både arbetsgivarsidan och den fackliga sidan kan göra gemensam sak mot regeringen när de vill ha rätt att jobba till 69 år, då det knappast är de som haft tyngre arbeten som gynnas av förslaget.

Men det är definitivt en klen tröst i dagens politiska Sverige...

Läs även De moderata skandalerna och Borgerlig media förnekar sig inte, samt följande från Vänsterpartiet:


Djur är levande varelser. Djur har behov. Djur känner stress, smärta och lidande. Det är aldrig rätt att nyttja ett djur till vilka syften som helst. Vänsterpartiets djurrättspolitik är en politik för djuren.

Under alliansregeringens fyra år har djurskyddet kraftigt försämrats. Världens första djurskyddsmyndighet lades ned. Anslagen till alternativ till djurförsök har mer än halverats. Den tidigare regeringens förslag om ökat skydd för djuren inom pälsnäringen har slopats, djurskyddstillsynen har kraftigt försämrats och ökad jakt på flera olika djurslag har införts.

Vänsterpartiet vill förbjuda pälsdjursfarmar. Kraven på transporter och slakterier ska skärpas. Kastrering av smågrisar utan bedövning ska förbjudas. Sverige ska vara ledande inom den djuretiska forskningen. Antalet djur som utnyttjas i djurförsök ska bringas ned till ett minimum. En handlingsplan ska tas fram för hur antalet djur i försök ska minskas. Fällfångst ska förbjudas. Ingen licensjakt på hotade arter. Djurskyddsorganisationer ska ges talerätt. Vi vill införa en djuretisk ombudsman. Sexuella övergrepp på djur ska förbjudas. En djurskyddslag ska införas som också ger de vilda djuren det skydd som de behöver. Lagen ska också särskilt skydda hemlösa djur. Det ska inte vara tillåtet att avliva ett djur för att det saknar hem.

Detta är bara några av våra förslag på vår politik för djuren. Låt inte den borgerliga regeringen fortsätta urholka djurskyddet. 

Rösta på Vänsterpartiet den 19 september.


Mer media ab ab ab ab svd svd svd svd svd dn dn dn exp exp exp exp exp gp gp kb kb kb kb nsk hd hd dag gp gp gp gp gp gp gp sds sds dag dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!