lördag 22 februari 2014

Cynismen hos moderaterna blir värre...

För några dagar sen skrev jag om moderaten Katarina Brännströms cynism över hur cancersjuka som kastas ur sjukförsäkringen när de inte kan ge Försäkringskassan ett datum för deras död...

Cynismen ökas på när fler nyheter om hur BB-verksamheten på flera orter haverera och skadar barn och mödrar, som numera kan behöva betala sig till vård.

Det blir inte bättre när nyheten om sänkt studiestöd från moderaterna når media, och de påstår dessutom att de gör det bättre för Sveriges studenter... 

I själva verket så är det inte bara som Miljöpartiets representanter säger att de studerandes skulder blir högre, utan risken är uppenbar att de som befinner sig på marginalen av att klara sina studier och inte har jättelätt för sig att studera. De kommer att få mer krav på sig att välja att jobba samtidigt som studierna. Vilket är lättförståeligt om man redan som de studerande redan går 849 kr back per månad.

Det är absolut inget ont i att göra det, om man känner att man klarar det. Men risken finns att man får mindre tid över till studierna, vilket är det viktigaste. Det här drabbar naturligtvis mer människor från studieovana hem och människor med föräldrar med lägre inkomst, som inte kan bidra med barnens uppehälle och blir ologiskt att sänka bidragen för de studerande.

Det blir med andra ord ännu ett steg i moderaternas politik med att öka klasskillnaderna mellan de som har det bäst och de som har det sämst i samhället, något som börjar i lägre och lägre åldrar eftersom du redan från de första klasserna behöver en dator för att klara skolan. Men den digitala underklassen finns redan här, för alla har inte råd med en ny dator eller annan teknik som förväntas finnas i alla hem.

Risken är uppenbar att det här dessutom sprider ut sig, så att det blir fler extremistpartier att vänta i politiken. Redan nu ser vi hur klasskillnaderna, via det konstanta marknadstänket, och inte omsorgstänkandet, äter sig in och äter upp assistansbranschen och drabbar funktionshindrade som misstänkliggörs mycket mer än de borde. Utan marknadstänkandet så fanns det inte bransch att bli kriminell och kunna tjäna stora pengar i.

Kvar till tröst för de som hamnar utanför är evighetshjulet som gratisarbetare i Fas3 och orden i den kända sången bör bytas till "den mörknande framtid är vår..." för landets största arbetsgivare är nämligen Fas3.

Vänsterpartiets lösningar, är de som Jonas Sjöstedt lyfte fram för ett kort tag sen:

Det var en laddad Jonas Sjöstedt som klev upp i riksdagens talarstol idag och den alarmerande situation för lärare, elever och föräldrar, som blivit uppenbar för alla i och med de katastrofala resultaten i PISA – undersökningarna, väckte tydligt hans engagemang. Han ägnade en stor del av sitt anförande åt just skolan.
Skolans allvarliga kris är en mix av det nuvarande systemet med skolval, privatiseringsvågen som ännu inte ebbat ut och kommunaliseringen, framhöll Jonas Sjöstedt.  Lösningen ligger i att staten tar ansvar.
- Vi måste få slut på privatiseringarna och vinsterna och vi måste ompröva skolvalet. Vänsterpartiet anser att alla skolor ska vara bra skolor.

Det går även att läsa mer om Vänsterpartiets tankar om skolan på hemsidan:

Vad är det viktigaste för skolan just nu?Klasserna måste bli mindre så att varje elev får mer tid med sin lärare. Då kan alla elever få den hjälp de behöver. Därför behöver skolan mer pengar till ökad lärartäthet.

Vad tycker ni om friskolor?Vi är kritiska mot friskolor som delar ut stora vinster till ägarna. Skattepengar till skolan ska gå till eleverna och inte till privata vinster i friskolorna. Staten ska ta ett större ansvar för ökad rättvisa i skolan. Elevernas behov ska styra hur mycket pengar som fördelas till olika skolor för att skapa en likvärdig skola.

Vad menar ni med ”likvärdig skola”?Elever behöver olika mycket stöd och hjälp för att lära sig. En likvärdig skola kompenserar för elevernas olika förutsättningar, så att de får den hjälp de behöver och ger dem likartade möjligheter att få kunskap. 

media ab ab ab dn dn dn dn dn nsk nsk smp svd svd svd svd svd svd svd svd skd skd skd skd 

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

måndag 17 februari 2014

Moderaten Katarina Brännströms oerhörda cynism mot cancersjuka

Jag brukar ibland hävda att jag är så luttrad att jag inte blir förvånad av något. Men morgonens diskussion över Twitter med moderaterna Katarina Brännström får mig att må direkt dåligt.

Katarina Brännström visar till fullo moderaternas extrema cynism när hon för några dagar sen berättade om hur kränkande det är att behöva betala arvsskatt, men väljer däremot att misstro Hillevi Wahls krönika Är cancer ingen sjukdom? 

Jag skulle hellre betala hela mitt arv mot att få vara sjuk när jag är så svårt sjuk som Wahls tidigare klasskamrat, så att jag kan bli frisk så fort som möjligt, framför att krävas på att börja jobba. Det är lätt för den med hjärta och empati att förstå hur kränkt man måste bli när man inte anses vara sjuk ens med cancer...

Försäkringskassans regler styrs av regeringen och gör inget annat än vad alliansen och moderaterna har bestämt att de ska göra. Att behöva ett dödsdatum för att få sjukpenning är en ultimat kränkning utan dess like...


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 16 februari 2014

Finns det fortfarande någon som undrar varför allianspartierna går dåligt?

Jag följer ett antal olika twittrare med borgerlig och allianstillhörighet (och är vän med några på Facebook). Ibland uppstår det ett förvånat mummel över att "människor inte verkar förstå att vår politik är bra"...

Ett påstående, som många verkar se igenom nu, är det som den moderata riksdagskandidaten Eward Riedl säger i Statens skatteintäkter har ökat med alliansen.

Men det räcker att läsa kommentarerna till hans bloggpost, som han inte bemöter någonstans själv utan tycks ha gett upp, för att man ska inse att något är lurt med det hela.

För att få hans "uträkning" att stämma så måste man räkna bort följande saker:

1. Inflationen har ökat sen 2006. Alltså får man mindre för pengarna.
2. Lönerna stiger. Alltså får du färre anställda för samma summa pengar som innan.
3. Befolkningen har ökat med drygt 400 000, vilket gör att det är mer människor som behöver välfärd vilket ger mindre pengar per person.
4. Kostnaderna för att betala allt annat som behövs för att driva välfärden har också ökat. Du får med andra ord inte bara färre timmar som en anställd inom sjukvården hinner jobba för samma summa pengar. Du får även färre skolböcker för samma summa pengar eller färre skolor.

Ska man resonera som moderaterna och alliansen gör så hade ökningen under socialdemokraternas styre 2005 varit gigantisk jämfört med när moderaterna själva styrde 1991, eller varför inte 1977....

Vad som inte nämns är att man har sänkt skatten med 140 miljarder, varav jobbskatteavdraget med nästan 100 miljarder är det mest påtagliga exemplet. Det nämns heller aldrig att höga socialförsäkringsavgifter gör att de ger ett överskott på hela 327 miljarder kronor, över tio år. Det är en dold skatt som drabbar de med låg lön hårdare, som finansierar skattesänkningarna för de rika.

Det är den största anledningen till att det nu efter så många år av borgerligt styre, inte längre går att lappa och laga sjukvården, trots att BUP har långa köer vilket påverkar antalet självmord och får människor att välja att privat anlita barnmorskor för 20 000 kr.

Det är synd att det har tagit så lång tid för människor att reagera, men det är ingen slump att alliansen sjunker som en sten.

Det gör dessutom inte intäkterna bättre när man väljer att sälja ut gruvdriften så hårt att t o m Dagens Nyheters liberala ledarsida klagar. Det är oerhört kontraproduktivt att inte ta ut till räckligt med avgifter när utländska företag kommer hit och plockar ut pengar, samtidigt som det blir svenska skattepengar som får betala för att miljöförstöringen efter gruvdriften är slut.

En av få relativt ärliga moderater får ändå sägas vara Ingemar Swalander i Kronobergs landsting, som  konstaterar att  "Visst, det finns faktorer där vi ligger sämre till, men dem hoppar vi över idag"... Synd bara att han drar ett löjets skimmer över det hela, när han inte med ett ord nämner hur man ska lösa de problem som finns.

Det sägs att valet avgörs av Kampen om trovärdigheten. Då borde valet redan vara avgjort. Vi behöver nämligen inte fler dollarmiljonärer. Vi behöver jobb och en framtid.

Eller som Vänsterpartiets partiledare, Jonas Sjöstedt, säger:

"Skattehöjning bara valfläsk
I lördagens Aftonbladet säger finansminister Anders Borg att det kan bli aktuellt med skattehöjningar under nästa mandatperiod, för att klara jobben och skolan. Men Jonas Sjöstedt menar att regeringen tydligt visat var de står i skattefrågan, efter upprepade skattesänkningar under två mandatperioder.
– Man ska se vad regeringen gör, inte vad de säger. Inför valet vill de få det att framstå som att de ska bedriva en annan politik nästa mandatperiod. Jag tror inte på det, det är ren valtaktik, säger Jonas Sjöstedt."

media svd dn dn smp sr

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!