lördag 30 oktober 2010

Självinsikten är lika med noll

För några dagar sen skrev jag om fler moderata skandaler, om nyheten om Arkelstens naivitet och lättja att välja gratislösningar från företag...

Självkritiken tycks saknas på flera olika håll och på flera olika sätt, som när Ilja Batljan lyfter fram några olika saker som var anledningen till att det gick dåligt för sossarna i valet.

Undrar hur han menar att det ska bli ett bättre val 2014 om man inte inser att Mona Sahlin är ett problem och att man själv med sitt lokalpolitiska förslag för Stockholm, om butlers, gick vidare och blev en rikspolitisk nyhet som enbart gav löjets skimmer över sossarnas desperata kampanjande de sista veckorna? Med såna vänner så vill inte ens jag ha kvar något rödgrönt samarbete, för då är frågan om inte S drar ner V istället för tvärtom...

För att gå tillbaka till Arkelstenaffären, och avsaknaden av självinsikt där, så är det märkligt att se hur försvaret dyker upp från bland annat Carl Bildts håll, som själv är misstänkt för åtskilliga oegentligeheter och hade svårt att säga upp sina styrelseuppdrag i början av sin nuvarande ministerperiod.

Resor i sig är naturligtvis viktigt för politikerna, som Bildt säger. Men vari ligger vikten av att få allt betalt av arrangören, som naturligtvis vill påverka dig på sitt håll så mycket det går? Varför inte utnyttja den resebudget som riksdagsledamöterna är tillgång till?

Sen borde just Bildt inte vara  någon som fungerar som försvar för någon alls i den här frågan. Ja han borde inte ens ha sin post kvar, men vem hade vågat sparka Bildt i början av förra mandatperioden tror ni? Funkar det inte ens med misstankar om människorättsbrott hos det företag man är djupt involverad i, så frågan är vad som då krävs?

Svenskan är naturligtvis moderattrogna på ett sätt som påminner om Sovjetunionens gamla tidning Pravda, när de försöker försvara via att politiker måste få vara tillgängliga i verklighetenPierre Gilly skriver en liten svd-ordlista, som sammanfattar min åsikt.

Naturligtvis ska man vara tillgänglig i verkligheten, men varför ska särintressen med mycket starka ekonomiska intressen av din åsikt vara dem som betalar?

Det är skönt att se att andra ledarsidor, som är långt ifrån att vara vänster politiskt sett, inser problemet.

Helsingborgs Dagblad: Aningslöst i riksdagen
Smålandsposten: Det finns inga gratisluncher
Expressen: Rensa upp
Dagens Nyheter: Blind för korruption

Det får ju mig att undra på hur mycket korrupta relationer det finns mellan SvD och moderaterna och vem som stödjer vem av dem ekonomiskt, vilket vi naturligtvis inte får veta eftersom Moderaterna inte vill redovisa sina partibidrag för allmänheten...

Sen kan man ju göra som Norra Skånes och Skånska Dagbladets centerpartistiska ledarsida gör i Per-Albin fick en sommarstuga, som han fick till skänks 1940 av Svenska Arbetsgivarföreningen. Bortsett från att det var något som hände för 70 år sen, så försöker man argumentera i att det är något som är ett problem för moderaternas medlemmar eftersom det kommer fram först när hon får en internt partiuppdrag.

De missar helt poängen i att hon sen länge varit medlem i riksdagen och plötsligt kommer ännu närmare makten i det ledande partiet. Även som riksdagsmedlem i ett litet parti utan makt tycker jag det är helt fel, eller menar möjligen NSk/SkD att man ska gå med på att bli köpt utan eftertanke som riksdagsman?

Och till syvende og sidst så är frågan om vem som kan ta Arkelstens agerande i samband med att Shell vill provborrande i Skåne på allvar, som Gustav Fridolin lyfter fram i Expressen? Det är märkligt överhuvudtaget att ett privat bolag får en möjlighet muta in en fjärdedel av Skåne för utvinning av något överhuvudtaget...

Uppdaterat Jag ser att Mary med de moderata karamellerna försvarar Arkelsten hårt och riktar in sin kritik mot att hon inte får ha sitt privatliv ifred tack vare de bilder Expressen tagit på en gråtande Arkelsten.

Är man vald politiker och är på sin arbetsplats eller på annat ställe där de utför sitt arbete/uppdrag som politiker, som i det här fallet, så är man en offentlig person som pressen ska bevaka, även om man blir så hårt pressad att man gråter.

Till och med Reinfeldt tycker att frågorna är berättigade om Arkelsten, så frågan är varför andra moderater har så svårt att förstå det samma? Så där hade ni aldrig låtit om det varit en sosseminister som varit misstänkt för något.

Läs även Resumé

Mer media dn exp exp exp exp exp exp exp ab ab ab ab skd svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Hårfina skillnader

Jag konstaterar att utvärderingen av sexköpslagen kritiseras, bland annat för att man fördjupat sig för mycket på gatuprostitutionen och har missat att fånga upp nätprostitutionen, eftersom den är svårare att överblicka och upptäcka.

Det har jag egentligen inget att säga om, mer än att, som antyds i artikeln, att fler poliser som ägnar sig åt prostitution sannolikt ger fler fångade sexköpare.

Istället verkar det som att man vill gå den lätta vägen genom att höja straffsatserna. Om det ger mer resurser kanske det kan finnas en poäng med det.

Men det är sen länge klarlagt att höjda straff sällan eller aldrig får kriminalitet att minska. Jag minns mycket väl hur min psykologibok från när jag läste psykologi på högskolan lyfte fram att det som verkligen minskar brottsligheten är när risken att åka fast ökar, eller i vart fall att man upplever att risken att åka fast är stor.

Jämför exempelvis med nu när det varit mycket poliser ute i Malmö som har synts och under de mörka timmarna på dygnet när den mesta våldsbrottsligheten på allmän plats äger rum. Naturligtvis får det effekten av att det blir färre våldsbrott.

En annan artikel, som delvis tangerar ämnet om prostitution, är den om syrrogatmödraskap hos svenskan med titeln Vad är det vi medverkar till? som är inne på samma linje som Kajsa Ekis Ekman i sin bok Varat och varan - Prostitution, surrogatmödraskap och den delade människan.

Jag bör påpeka att jag inte läst hennes bok, men tänkt göra det, men läst om den och förstår hennes slutsatser, som hon bland annat förklarar i en artikeln i Bang: Vi är inte maskiner. Vi är inte naturresurser.

Socionomen bakom artikeln hos SvD ställer några mycket relevanta frågor:

Jag tycker att denna verksamhet har stora likheter med organ-handel. Man betalar en kvinna, för att hon ska bära och föda ett barn åt någon annan och ser det som att man en kort tid hyr hennes livmoder. Kvinnan däremot utsätter sin kropp och sitt psyke för något, som hon får leva med resten av sitt liv. Jag undrar dessutom vad man har för garantier för att dessa kvinnor inte har utsatts för någon form av hot eller tvång eller om det enbart handlar om ren och skär överlevnad.
Jag har också tänkt mycket på hur barn som har fötts av en surrogatmor, kommer att uppfatta sin situation när de blir större. Det är naturligt att de börjar fundera över vem som är deras riktiga mamma, kvinnan som bar och födde dem eller kvinnan som donerade sina ägg? Vad hände med deras mamma efter förlossningen, hur mår hon i dag och hur blev hennes liv? Vad var anledningen till att hon mot betalning utsatte sig för de fysiska och psykiska umbäranden det innebär att bli gravid på detta sätt, för att sedan lämna ifrån sig barnet till för henne helt okända människor. Barnen kan också börja fundera över sin far och det faktum att han har betalat en fattig kvinna för att hon skulle föda hans barn.
Skillnaden mellan hur livet ter sig för en prostituerad och en surrogatmamma riskerar att bli mycket marginell, allt för ett i och för sig mänskligt förståeligt behov, men som tycks vara viktigare än behovet hos surrogatmamman på längre sikt.

Tidigare har jag varit för surrogatmödraskap, utan några restriktioner och utan någon egentlig eftertänksamhet om risker. Det har jag definitivt ändrat mig om nu.

Uppdaterat Nu några dagar efter jag skrev det ovan så skriver om svenska om Fler svenskor i gatusexhandeln, där man bland annat tar upp att många av de män som köper sex är män som på olika sätt spårat ut och bär på en ångest som blir ohållbar och vill sluta.

Alltså finns det argument även för männens bästa med att fortsätta hålla sexköpet i sig olagligt, trots att många är emot den.

Mer media svd exp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

torsdag 28 oktober 2010

Fler moderata skandaler

Jag skrev om alla de moderata skandalerna i juli, och nu visar det sig bli samma visa som i början av den förra mandatperioden: De nya politikerna från moderaterna visar sig ha samma problem som föregående mandatperiods med att hålla sig på en vettig nivå, sett till att man är politiker och ska stå fritt från direkta bindningar där ekonomiska intressen kan vara inblandade.

Sofia Arkelstens bjudresor är onekligen ett rätt stort problem, i synnerhet när det blir så tydligt hur lätt hon har påverkats före och efter, sett till hur ofta hon lyckats nämna det hårt kritiserade bolaget Shell vid namn i positiva ordalag.

Tidigare så ansåg hon och moderaterna dessutom att det var lämpligt att sitta kvar i Swecos styrelse, men en timme efter DN börjar ställa frågor om sitt styrelseuppdrag så har hon hoppat av...

Argumentet för resan, att det var en studieresa, rimmar illa eftersom det minsta man kan kräva av en sån är att man själv, eller möjligen partiet/riksdagen etc står för resan, och inte ett företag med en tydlig agenda att tjäna mer pengar och som har fått hård kritik för sitt agerande av både FN och Amnesty, och diverse miljöorganisationer.

I grund och botten så visar det här på några saker, som tycks komma igen. Moderaterna tycker sig stå över vanliga lagar och regler, de har inget omdöme och Reinfeldt som statsminister tycks ha ett dåligt omdöme vad det gäller att hitta lämpliga politiker.

Det allvarligaste är dock att moderaterna kan vara helt köpta av Shell, eftersom moderaterna är så emot redovisning av vilka som ger dem pengar, och ingen av oss kan få reda på det.

Lägg till det hur Beatrice Ask lägger antikorruptionsförslag i opposition, men är helt tyst om det samma när hon väl hamnar vid makten. Frågan är vad som fick henne att tystna?

Myten om det goda och okorrumperade Sverige får sig en smäll till och jag själv undrade innan vad moderaterna och kd är rädda för, som inte vågar redovisa sina bidrag.

Nu förstår jag mycket väl varför de är rädda.

Mer media ab svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dag exp exp exp exp exp exp exp exp exp hd hd hd smp dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Konstant konstig särbehandling av alkohol

Jag skrev för några dagar sen om det olyckliga med att tillåta gårdsförsäljning av vin.

Idag läser jag en mycket märklig artikel från svenskans ledarsida, av Per Gudmundson, om hur spritskatten göder brott, eftersom illegal smuggling och svarthandel ökar.

Det resonemanget är exakt lika ihåligt som sd:s resonemang om invandring, där man väljer att bara plocka fram nackdelarna och inte alls fördelarna.

Skribenten på svd väljer att inte med ett ord nämna att 75% av våldsbrotten har en direkt koppling till alkohol, och hur många det blir om man räknar in de indirekta kopplingarna också låter jag vara osagt...

Mer media gp gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

onsdag 27 oktober 2010

Förnyelse och självinsikt efterlyses

Det är bara någon dag sen jag sist skrev om det rödgröna samarbetet och sörjde lite över att det antagligen skulle ta slut och nu är det ett faktum.

Jag har ändrat uppfattning lite sen dess efter att ha tänkt efter. Jag tror visserligen inte att det är det ultimata för Vänsterpartiet, även om de sett till antalet röster inte tjänade på samarbetet (fast det kanske blivit ännu färre utan det, vem vet...), men jag bedömer att Vänsterpartiet fått mer media och mer uppmärksamhet som parti tack vare samarbetet.

Det kan möjligen göra det sämre för de andra partierna, men som innan så har jag svårt att se att Mp får igenom mer av sin politik om de börjar samarbeta med de borgerliga.

Det finns likväl positiva effekter med det, som exempelvis att sd kan ta stryk av att de inte blir vågmästare eftersom de hamnar i samma vakum som alla andra i opposition.

Risken å andra sidan är att det blir lättare för regeringen och det finns ingen anledning att ge dem för lätt resa.

En paus  är ju inte nödvändigtvis för evigt, och jag hoppas på ett återkommande inför nästa val, för i grund och botten så anser jag att alliansens samarbete gått så bra att det är omöjligt att komma åt dem i nästa val utan ett samarbete.

Att komma dragandes med att socialdemokraterna tog skada av samarbetet känns mindre relevant. S har varit på väg nedåt under flera val på raken, så att det skulle vara en särskilt stor anledning till deras dåliga val tror jag inte på.

Istället tror jag mycket mer på, precis som tidigare, på en partiledning och partiledare som få människor känt förtroende för. Till sist så tycktes inte ens Maria Wetterstrand räcka till, även om Mp gjorde sitt bästa val någonsin, eftersom de tappade en del procent på slutet.

Men med nya människor i toppen på alla tre partierna så hoppas jag på gott om självinsikt och förnyelse som räcker till en tydlig valvinst 2014.

Mer media ab ab ab svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dag dag gp gp gp skd skd hd exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Hans Arnold död

Även om det inte var oväntat, med tanke på hans höga ålder, så är det ändå tråkigt att läsa att Hans Arnold är död.

Jag minns mycket väl hur jag som liten fascinerades oerhört av hans konstverk när de dök upp, vilket var ofta under det 70-tal jag levde i, som på Abbas Greatest Hits skiva och i mammas Hemmets Journal i samband med deras skräcknoveller, som fanns i vartenda tidning.

Han är, tillsammans med Sven Ljungberg, den konstnär som vi har mest med på väggarna, vilket jag sörjer lite just nu att vi inte fotograferat av (men vem vet det kanske sambon gör under dagen? :) ). Möjligen en liten konstig blandning av två rätt olika stilar på konstverk.

Mitt första konstverk av Hans Arnold var den första bilden, som jag köpte relativt dyrt på Tradera för ett antal år sen, och jag blev verkligen totalförälskad i den från första sekunden och tycker fortfarande det är bland de bästa han har gjort.

Resten av bilderna är från en utställning jag och sambon var på i Alingsås Konsthall 2008.

Mer media dn svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 26 oktober 2010

Är det verkligen demokrati vi vill ha?

Artikeln Kina fruktar glasnost är en liten intressant artikel som lyfter fram hur Sovjet brakade ihop via pressfrihet och att Kina fruktar att det samma ska hända.

Tillåt mig tvivla. Antalet affärsförbindelser som gav Sovjet inkomster var antagligen en mycket större anledning, eftersom det gav dålig ekonomi inte bara åt landet utan åt en stor del av befolkningen, även de som hade intellekt nog att skapa nya demokratier.

I Kina däremot så har man så stor och välmående ekonomi ur många aspekter att den drivkraften inte finns och väst var inte alls så benägen att understödja Sovjet som man är med Kina idag. Frågan är ens om västvärlden vill ha demokrati i Kina?

Vad skulle då hända med all billig arbetskraft till alla, och jag menar verkligen alla, billiga saker som sätts ihop där?

Är det verkligen demokrati vi vill ha där?

Jag vill som person, men jag undrar hur många länders ledare som vill det?


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

En bra och sammanhållen opposition behövs

Jag skrev för några dagar sen om att Det är dags att satsa mot framtiden och det verkar röra på sig i vad jag tycker är negativ riktning för det i grunden vettiga rödgröna samarbetet.

Att svenskan, med sin blåmoderata inriktning, tycker det är det bästa som har hänt Mp är en sak, men det är svårt att se att det verkligen blir så bra för Mp att bli en stödtrupp åt de minst miljövänligt inriktade partierna.

Mer märkligt är det med Aftonbladet som tycker att Sahlin ska göra slut, när det i själva verket är Sahlin som partiledare som är slut sen allt för lång tid, oavsett hur bra vi andra tycker om henne.

Det stora problemet är, och förblir, att det är dags för förnyelse i alla tre partierna, även om den är mindre nödvändig i teorin hos Mp, där Mp lustigt nog är de enda som faktiskt bestämt om förnyelse i form av nya språkrör.

Det behövs en bra och sammanhållen opposition som verkligen lyfter fram hur arbetslösa drar kommunernas ekonomi i botten, genom de försämringar som regeringen infört via A-kassor och sjukförsäkringar, istället för en osäker opposition med för få väljare bakom sig.

Där är vi inte riktigt idag tyvärr.

Mer media exp skd nsk svd smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Olyckligt om det stämmer

Det är direkt olyckligt, om det som sägs i svenskan av Sanna Rayman stämmer, att gårdsförsäljning av vin ska kunna gå att kombineras med alkoholmonopolet.

Det är knappast fler försäljningsställen av alkohol som behövs, utan färre människor som dricker eller åtminstone färre druckna litrar alkohol.

Det är f ö märkligt att man kommer till en annan slutsats än vad man gjorde i fjol i alkohollagsutredningen och risken ser för mig uppenbar ut att man hamnar i samma läge som med införselkvoterna, som naturligtvis är ett större problem. Man tror sig kunna göra på ett sätt, men när det väl ifrågasätts så var det inte alls som man utgick ifrån, eftersom det finns eu-regler som kör över Sverige.

Mer media nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Kd offrar sin största profilfråga

Att Kd behöver agera för att inte radera ut sig själva har jag skrivit om innan, och konstaterat att de egentligen inte behövs som parti och att de behöver förändra sig om de ska få fler väljare.

På ett sätt så är naturligtvis att ge upp vårdnadsbidraget ett bra sätt att göra det.

Samtidigt så har jag upplevt att deras väljare och politiker i mycket hög utsträckning för vårdnadsbidraget. Frågan är hur de hantera ett svek av en hjärte- och profilfråga av rang och den enda fråga man egentligen fått igenom av partiets större frågor?

Själv är jag bara glad, för det är inget annat än en fälla för invandrade kvinnor...

Mer media dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

måndag 25 oktober 2010

Kanske kan vi slippa spårbilarna nu...

Det ser ut som om vi kanske kan slippa spårbilarna i Älmhult, efter mycket om och men...

Jag har varit direkt emot den satsningen sen första gången jag hörde talas om det, eftersom det är för dyrt för en liten kommun som Älmhult att vara nästan först i världen med något. En så liten kommun bör ägna sina skattepengar till säkra projekt, så det inte blir som med reningsverket som inte fungerade något vidare, trots dyra pengar och ny bra teknik...

Jag har skrivit om det flera gånger innan, i följande inlägg:

Spårbilar i Älmhult (en opublicerad insändare):

Om inte Skåne, där bara Malmö har 100 000 fler invånare än hela Kronobergs län, ser möjligheten i det, så blir det obegripligt att lilla Älmhult ska finansiera något som bara skapats i verkligheten på ett enda ställe i världen. Att det dessutom är 35 år sen det skapades utan att få efterföljare talar sitt tydliga språk…

Konsult avråder från spårbilar:

Undersökningen av spårbilarna har kostat 60 000 kronor, vilket är en relativt liten summa, men ändå ett slöseri av skattepengar som utan att tveka kunnat användas på betydligt bättre sätt.
Tveksamheter över spårbilar:

Det argumenteras fortfarande för att spårbilar kan bli ett lyft för Stockholm, vilket möjligen är rätt ställe att lägga den typen av satsningar i.

Men jag håller allvarligt talat med om att en satsning på cyklar, både där och här, borde vara ännu mer givande.

I synnerhet i Älmhult med det lilla befolkningsunderlaget som finns här. Ordentliga cykelbanor och lånecyklar a la Köpenhamn vore inte bara billigare och miljövänligare, utan även en teknik som är minst sagt väl känd genom århundraden och knappast kostar miljoner av skattepengar, som man annars vill spara så mycket på...
Politiken i Älmhult:

Men det känns verkligen som en satsning som blir dyr om den görs och det är en ny lösning som mig veterligen ingen svensk kommun tidigare gett sig på. Vilket gör det till en lika stor chansning som förändringen av reningsverket, också det ett centerförslag, som var ett nytt och oprovat kort som jag förstår det och som inte fungerade heller. En så liten kommun som Älmhult ska naturligtvis inte gå i bräschen för ny teknik med skattepengar, utan ska hålla sig till beprövade kort man vet fungerar.
Nu hoppas jag att jag aldrig mer behöver skriva om osannolika, orealistiska och orimligt dyra projekt som ingen annan vill satsa på, i vår lilla fattiga kommun...

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Dags att börja agera mot framtiden

För några veckor sen så försökte jag mig på att analysera valresultatet och dra några konsekvenser av det hela.

Jag blir inte ett dyft förvånad över att jag läser om hur miljöpartiet sviktar om rödgrönt samarbete, eftersom det naturligtvis finns många som vill vara där makten och påverkan på politiken finns i första hand. I opposition kan man visserligen lova vad som helst,  utan att ta några konsekvenser av det, men att få igenom sin politik är oftast omöjligt.

Nu tror jag i och för sig att vi inte kommer att få se något konkret eller stor förändring av politiken närmaste tiden, jag tror det kommer när de nya språkrören kommer att bestämmas.

Själv tycker jag naturligtvis att det är synd om de lämnar de rödgröna, även om jag som sagt har viss förståelse för det.

Jag har tidigare tyckt att Jonas Sjöstedts förslag om två språkrör, en man och en kvinna, var ett bra förslag även för Vänsterpartiet.

Frågan är om man inte ska anamma även det faktum att de två sitter en begränsad tidsperiod? Någonstans så tycker jag det är en sympatisk åtgärd av miljöpartiet, som visar att man är ett parti i rörelse och som hela tiden söker lite nya idéer.

I vart fall så behöver de två röda partierna på allvar ta tag i sina tyvärr impopulära partiledare och lyfta fram människor som folk inte har mängder av fördomar om, utan som de upplever trovärdiga.

Mer media svd exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Sannolikt har jag varit lite naiv...

Jag måste säga att jag varit lite naiv, något jag inte tror att jag är så ofta...

Men som mac-användare sen 15 år tillbaka, och med andra ord per automatik i praktiken (om än inte i teorin) skyddad mot alla virus o dyl, så blir jag förvånad när jag läser om hur lätt det är att kapa smartphones, som min nyköpta iPhone.

Men när jag börjar tänka efter så har jag inte sett ett dyft om brandväggar eller liknande i inställningarna.

Nu har jag visserligen få hemligheter där, men jag hämtar ju onekligen hem mailen där ibland, åtminstone tillfälligt, och jag skulle inte bli glad om någon tog över telefonen och började skicka ut mail, sms eller avlyssnade samtal.

Samtidigt så är det säkert fler än jag som oroas över det här...

Men med tanke på hur få som verkade oroas över avlyssning av FRA och användning av IPRED-lagen så antar jag att gemene man ändå inte har något att dölja och inte bryr sig...

Mer media sds dn exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 24 oktober 2010

Svar på tal

Jag undrade retoriskt igår i Vad hade Wikileaks hittat i Afghanistan för Sveriges del?

Någonstans tycks jag få svar på tal idag i att svenska vapen användes i Irakkriget, på båda sidor, trots att många lever i tron att de inte får säljas till krigförande part och enbart till länder som har ett försvar och inte en anfallsarmé.

DN tycks idag vaknat lite till liv när de konstaterar att kriget i Afghanistan går inte att vinna och att det är ett omöjligt krig. Det återstår att se hur många andra krigshetsare som kommer till samma typ av insikt, eller om någon alls börjar reagera över hur svenska vapen används för att döda. Så här långt har jag bara sett en av kristna Dagens ledarskribenter som reagerat.

Visserligen tycks det här inte vara någon nyhet, men det kan inte upprepas många gånger nog för att få människor att inse att de gamla tidernas hantering av svenskt krigsmateriel sen länge är förbi.

Uppdaterat Lite oväntat så kliver den rätt anonyma bistsåndsministern Gunilla Carlsson fram och säger några vettiga saker om det här i Kvinnor avgörande för fredsprocesser och att de är utsatta som våldtäktsoffer och med barn.

För en hållbar fred krävs kvinnors medverkan i fredsprocesser på både lokal och central nivå. I samband med katastrofer ska kvinnor inte bara ses som offer, med rätt verktyg blir de stället aktörer och kan delta i återuppbyggnadsarbetet. 
Trots att medvetenheten ökar runt om i världen, hamnar kvinnors och flickors rättigheter i väpnade konflikter och katastrofområden alltför ofta längst ner på prioriteringslistan. 
Synd bara att hon inte drar konsekvenserna vidare av sitt resonemang och spinner vidare mot att plocka hem trupperna från Afghanistan och försöker driva igenom en satsning på humanitär hjälp.

Eller, som jag varit inne på tidigare, drar konsekvenserna av hur "bra" det är med den svenska militära insatsen och hjälper Kongos kvinnor till ett bättre liv med militär hjälp.

Mer media svd svd svd kb sds dn dn dn dn dn dn dn dn dag dag dag exp exp hd hd hd ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Kd raderar ut sig själva

Jag skrev tidigare om Ett dödligt farligt parti, om hur kd silar mygg och sväljer kameler när det gäller liv och dö och Putsa fasaden räcker inte, när det gäller hur kd ska förändra sig för att få fler röster.

Svenskans ledarsida skriver idag om hur fortsätt snällism blir kd:s fall och för en gångs skull så träffar skribenten oerhört rätt.

Deras snällism ger för mycket undfallenheten mot de övriga borgerliga partierna som sätter ett hårt tryck på sjuka utförsäkrade människor, tvärtemot vad man tror om ett parti som säger sig ha sin grund i kristendomens godhet.

Frågan är när de ska inse att de är lika fel i sitt block som sd vore i vänsterblocket? (Därmed inte sagt att de passat i vänsterblocket, för de hade utan att tveka, trots orden i artikeln ovan, varit precis lika fel med sin konservativa hållning i allt för många frågor).

Uppdaterat Sen kan man undra om det inte borde vara en fråga som organdonationerna, som kd har en mycket märklig inställning till sett till att man vill värna om människors hälsa och liv, som borde sopa bort kd från politikens bana för gott?

Det är helt orimligt att inte vilja rädda människors liv, människor som ibland är barn eller har egna barn som behöver sina föräldrar i livet...

Mer media kb nsk skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!