lördag 28 juli 2012

Bruce Springsteen på UlleviJag var med om att slå ett nytt publikrekord igår, på Ullevi med Springsteenkonserten, som tog in strax över 66 000 åskådare, vilket var nytt rekord.Jag har lyssnat relativt lite själv på Springsteen genom åren, men har noterat några bra låtar och några mindre bra, trots att flera av mina vänner genom åren har haft honom som rätt stor "idol".


Men jag tyckte det kändes självklart, när tid, pengar och turen att få en biljett fanns och existerade, att få åka dit och se en av världen nu levande största rockartister. Om inte annat för att försöka förstå varför han är så stor, inte minst bland andra medelålders svenska män.
Några fördomar kom dock på skam direkt. Det var lägre medelålder än jag hade trott och de var fler kvinnor i publiken än jag förväntat mig.


Jag vet att jag förr om åren hörde många säga att han var så mycket bättre live än på skiva, och ska jag jämföra med det jag hört på skiva så stämmer det verkligen.


Till och med en sönderspelad låt som Born in the USA, som jag aldrig tyckt så bra om, blev hur bra som helst live.
För mig, som gammal punkare, så fanns det lite för långa sega partier, ibland med viss dansbandsvarning, som jag inte uppskattade.


Men överlag så tycker jag det var rätt bra röj på de gamla gubbarna, och något yngre kvinnorna på scenen.


Klart bäst enligt mig var, den bästa låten Springsteen alls gjort, Murder Inc samt Born to run.
Den mest positiva upplevelsen är ändå att det ser ut som den hela 17 man stora "orkestern" faktiskt tycker att den här spelningen är den roligaste de någonsin gjort. De ser likadana ut i närmare fyra timmar dessutom.


Jag vet inte om det känns så eller om de är bra skådespelare. Men bara där finns valutan för pengarna och det är svårt att inte ryckas med, trots att jag inte är världen största Springsteen fan, och tycker att han är lite överskattad.


Men som liveartist är han onekligen en av de största, även om det kanske blivit bättre med lite färre låtar och de segare sömnpillerna då enligt mig :)
Men vem vet, det är inte alls omöjligt att jag ser honom nästa gång också, i synnerhet om det blir en inomhusturne på något mindre ställen.


Professionell film: gp.se

Mer Bilder och foton här nedanab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn hd hd hd hd smp smp smp smp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp nsk nsk nsk skd skd skd sr sr


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!