lördag 25 december 2010

Hoppas kungen sitter kvar!

För några månader sen skrev jag om glömskans makt när det gäller kungahuset och vad de har gjort.

Idag tar media upp att svenska folket vill byta ut kungen mot Victoria, även om de fortfarande tycks vilja behålla kungahuset som sådant, trots mossiga könsideal.

För någon som undertecknad som är emot inte bara mossiga könsideal, utan även kungahuset i sig, så är det det värsta som kan hända.

Jag menar om det är så att folk i huvudsak vill behålla kungahuset, trots en charmlös, tråkig och inte direkt överdrivet rolig kung, hur blir det då om Victoria och Daniel tar över? Till och med jag, som som sagt är emot tramset kring kungahuset, kan inte låta bli att charmas lite och tycka att de både verkar trevliga, kompetenta och som personer vettiga.

Så nä, behåll kungen så länge som möjligt, så kanske det finns en möjlighet att Victoria och Daniel kan få leva liv med mer valfrihet och att vi till fullo kan få en mer demokratisk stat och får ännu färre bidragstagare och än mer lever efter arbetslinjen.

Istället så tycker jag vi ska införa en ny ordning, helt i enlighet med de borgerligas skribenters önskan, om att privata bidrag ska betala mer av det som idag skattepengar betalar.

Det mest självklara vore att börja med att ta bort alla skattefinansierade bidrag till kungahuset och istället enbart se till att alla de företag som sägs gynnas av kungens existens och indirekta reklam sätter igång och betalar för deras kostsamma leverne och existens.

Det vore mycket mer logiskt med den ordningen framför att istället låta regeringen utarma välfärdssamhället  och sätta än mer press på redan fattiga människor.

Mer media svd dag dag exp nsk hd hd gp gp gp ab ab ab ab skd skd nsk nsk dn dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 24 december 2010

God Jul och Gott Nytt År!

Dagen skriver idag om Vad julen handlar om för dig? och intervjuar flera olika okända människor.

Många säger, vilket känns lite skönt i den tid det konsumeras mest hysteriskt på hela året, att det är att umgås med familj och vänner som är det viktigast. För hur kul vore det att varken köpa eller få julklappar eller äta all den goda maten om man vore helt själv?

Det gör att det också handlar om kärlek, något som Rickard Söderberg skriver väldigt fint om i Jesus struntade i snopp och snippa, och om hur påven väljer att exludera homosexuella eftersom de inte passar in i normen, och uppmanar oss att inte låta fundamentalisterna bestämma vad som är kärlek. Det vore vara ett bra budskap en dag som den här för alla att ta in. Älska din nästa även om du inte förstår eller håller med din nästa till fullo. För alla tolkar vi in vad vi vill i bibelns budskap, men många gånger bör den också sättas i sin kontext och i vilken tid och av vilka människor den är nedtecknad.

En annan ypperlig text är den som Anders Wejryd och Eva Brunne skriver om hur de hoppas att det blir kvinnornas jul som världen över måste få mer rättigheter att få leva ett normalt liv, utan orättvisor. Även om problemen i Sverige inte är så stora som i många andra länder så behöver män ta mer ansvar på många olika sätt för kvinnornas bästa.

För många tror jag ändå att just den här julen kommer att handla om väder och snö och att det är det som kommer att leva kvar längst i människors minne.

Jag hoppas verkligen att så många som möjligt kommer komma dit de vill med hälsan i behåll och tänker på att det är bättre att komma försent än inte alls.

Själv kommer jag att jobba på de två förrättningar jag tycker är roligast på hela året, ett julspel för barn och en midnattsmässa med musik,  utöver att tillbringa tid med de jag bryr mig mest om i form av familjen och sambon.

Och så hoppas jag på så lite snö som möjligt, så att jag slipper skotta mig igenom julafton :)

God Jul och Gott Nytt År till både partikamrater och andra anhängare, samt mina politiska motståndare och alla andra som idag och andra gånger hamnar i den här bloggen eller som känner mig på annat sätt!

Från min gamla arbetsplats, O Helga Natt i en fantastisk version, som nästan slår Jussi Björlings gamla, som jag lyssnat på ett antal gånger nu på morgonen:Jussi Björlings version:Karl Bertil Jonssons Julafton, som är det enda jag tycker är värt att se på tv idag och som någonstans träffar julens sanna budskap bättre än något annat:Mer media dn exp svd svd svd svd svd svd hd hd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dag dag smp gt exp exp exp exp gp gp gp gp gp skd skd skd skd nsk nsk nsk nsk
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

torsdag 23 december 2010

Den svenska regeringen ifrågasatt

Jag är knappast förvånad över att den svenska regeringens rovdjurspolitik ifrågasätts från EU, eftersom den inte går ihop med EU:s regler, utan snarare ökar risken för inavel.

Precis vad alla vi kritiker sagt hela tiden. Men varghatarna är ologiska och det finns ingen rim och reson i att skjuta djur, när man inte vet om det är viktiga avelsdjur man skjuter eller inte.

Om det inte är så att man vill utrota vargen helt från Sverige.

Mer media svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Hur tänkte du nu Ulf?

Ulf Brunnberg, ni vet skådespelaren som bland annat varit med Jönssonligan sen urminnes tider, intervjuas i Expressen och säger bland annat följande:

- Det är viktigt att folk får veta hur någons barndom format personen som vuxen. Jag ville berätta hur jag fick stryk med rotting när jag var tretton och att det inte var snack om att jag skulle få en hurring när jag gjort fel. Och jag är faktiskt tacksam för det i dag. Många yngre människor är fullständigt empatilösa. Jag uppmanar inte till aga, men ibland kunde jag gå för långt och då måste min far ta till andra medel.
Så människor med utan empati ska bemötas utan empati för att bli mer empatiska? Jo tjena, det lär ju säkert gå bra...

Betydligt värre är när Ingen slår larm om barnmisshandel, för det är få barnmisshandlar som börjar med att man dödar barnet. Det börjar oftare med den hurring som Ulf pratar om ovan, för att sluta i misshandel.

Mer media dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Ni glömmer en sak

Jag förstår, och delar, mycket väl upprördheten över att vitryssar avlyssnas med teknik från Ericsson och att det är dubbel politisk bokföring att göra affärer med europas sista diktator, som även TeliaSonera gör.

Vad jag däremot inte förstår är att det sällan eller aldrig finns någon upprördhet, och knappast ger några rubriker, när det samma händer Kina? Något som är betydligt vanligare och generar betydligt mer pengar, för både svenska företag, svenska staten, kinesiska företag och den kinesiska diktaturstaten.

Varför är alla så snabba att glömma bort att det är diktaturer som tjänar pengar också, även om det innebär billiga varor för vår del?

Det tycks lättare att välja sida när det handlar om övervakning och några få större företag. I mina ögon är det svårt att begripa.

Eller är vissa diktaturer bättre än andra?

Lika illa är det när det gäller hur Sverige utvisar invandrare med bakgrund som direkt ger dem problem. Nu gäller det kristna irakier, som knappast kan räkna med att bli väl mottagna i ett land med mycket militanta islamister. Tidigare har det gällt homosexuella som också får liknande problem.

Det borde vara oerhört självklart att de får stanna kvar, när de så tydligt löper en stor risk att inte bara förskjutas och straffas, utan även dödas.

Frågan är vad vi har för styrande politiker i det här landet som så ofta och gärna spelar diktaturer i händerna genom att ta beslut som visar att de tycker att Sverige ska acceptera den ordning som finns i de odemokratiska länderna.

Men snart blir det tillåtet med brottsprovokation även här, så omtanken om faktisk frihet och rättssäkerhet för alla är på väg ut även i vårt land. Gud vet var det slutar...

Mer media dn dn dn dn dn dn dn svd svd svd dag dag dag dag dag smp gp kvp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

onsdag 22 december 2010

Ett steg framåt och ett bakåt

Det är utan att tveka ett steg framåt att det blir svårare att smita undan skatten i skatteparadis, när skatteverket skriver avtal med länder de tidigare inte haft avtal med.

Det har hela tiden förvånat mig, och kritiserats, att man både från myndigheter och media hetsar mot fattiga människor som fuskar (vilket jag på intet sätt försvarar men hittar någon slags logik i), när man samtidigt säger oerhört lite om alla de pengar som försvinner ut ur landet, till människor och organisationer som inte har det minsta problem ekonomiskt som kan förklara varför man fuskar och inte vill bidra.

Det börjar bli tröttsamt att läsa om hur allmänheten får rädda fattiga människor, istället för samhället, och för den delen även att privata eller kyrliga initativ.

Missförstå mig inte, jag tycker de sakerna ska finnas och användas när det behövs. Själv skänker jag pengar mer eller mindre kontinuerligt till behövande.

Men när det gäller som i fallet ovan, med en fattig familj med flera barn (Jo då, fattiga människor existerar i Sverige också!), så är inte ens den ekonomiska grundtryggheten räddad. Det är ett minimikrav från samhällets sida att det ska vara tillgodosett. Inte minst när det, som i det här fallet, är flera barn inblandade.

Det är lätt att raljera över att föräldrarna får skylla sig själva som inte kan sköta ekonomin bättre. Men jag har svårt att förstå hjärtlösheten hos människor som säger den typen av saker, och samtidigt skiter i att det finns barn också som blir drabbade. Varför ska de lida för eventuellt dåliga val föräldrarna har gjort?

Och då har vi ändå inte tagit ett exempel med en familj där någon är svårt sjuk dessutom. Det räcker att få problem i dagens avreglerade Sverige med att avbetala sina mediciner, något som inte var något problem alls innan...

Den här typen av fattigdom är en av grundpelarna för att rena slavjobb existerar även i Sverige. Den andra grundpelaren är att bemanningsföretag, som de är idag, överhuvudtaget tillåts, eftersom de försvårar insynen om hur anställningstryggheten är för de som utför de oftast tunga och monotona jobben.

Sossarna ska använda jobben för att vinna opinionen åter. Jag hoppas att de inte glömmer bort de utsatta människor som bland annat nämns här ovan.

Mer media hd hd dn ab ab svd svd dag smp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 21 december 2010

Trött på idioter

Ibland blir jag trött på alla idioter som inte tänker längre än vad näsan räcker.

Ett exempel är alla de som kommenterar artikeln Könskvotera legolådorna, som tar upp att lego har färre och färre kvinnliga figurer och mer och mer manliga.

Ett antal kommentarer under artikeln, och som är länkade från den till andra bloggar, går ut på att pojkar ska få vara pojkar och flickor ska få vara flickor och få leka med vad de helst vill.

Ja just det, det håller jag med om. Till skillnad från dem så inser jag en sak. Att de som vill leka tvärtemot med vad de erbjuds, och bryter den hårda normen över vad pojkar och flickor alltid förväntas göra, plötsligt får det mycket svårare.

Lego har verkligen halkat ner i könsdiket och det motsvarar inte alls den faktiska verkligheten längre.

Dessutom har lego gått från en sympatisk produkt, där barn får vara kreativa själva, till en produkt som i allt för hög utsträckning är färdigbyggd.

Det är lika bra vid dödar så mycket kreativt tänkande hos barn som det är möjligt. Och gud nåde om de skulle vilja göra något annat med sin lektid och kreativa tänkande än vad människor som inte kan tänka längre än näsan tycker att de ska få en möjlighet att göra...

Det verkar vara oerhört svårt att inse för många människor, men könsrollerna förändras med tiden. Ett exempel, som nämns i en av de länkade artiklarna ovan, är att det är fler kvinnor än män som utbildar sig till läkare. Det samma vet jag gäller präster och jag har något vagt minne om att samma skifte är på väg att hända med ingenjörer och andra tidigare självklart manliga utbildning- och yrkesval.

Det stora problemet borde vara varför pojkarna, som generalisering, verkar halka efter. Men det undrar ingen, för det är viktigare att fösa in alla pojkar och flickor i könsroller de kanske inte ens vill ha.

Mer media dn exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Ett sviket samhällsansvar

Jag skrev för några dagar sen om vädret och hur trött jag var på all snö och det har inte förändrats särskilt mycket...

Däremot är jag inte så förvånad över att det blir problem för tågen när det blir så mycket snö på så kort tid, även om det självfallet borde finnas mycket mer resurser för att få tågen att gå. Ibland har de fått problem långt innan det blivit riktigt mycket snö, och då undrar man onekligen över resursfördelningen i ett samhälle där man mer och förväntas att pendla till jobbet. Samhället måste självfallet gå in och se till att det är möjligt, även om man hamnar i situationer där man har vinter med mycket snö i närmare ett halvår, som risken är i år.

Mest undrar jag nog ändå hur det kunnat bli saltbrist. Jag vet inte om det ser oerhört annorlunda ut i resten av landet, men är det något de varit snåla med här så är det just saltningen. Just nu, med nedåt -18°c har naturligtvis saltet slutat hjälpa sen länge.

Men det har varit åtskilliga tillfällen när det varit varmare än de -5°c som det krävs för att saltningen ska vara ett alternativ då man inte sett varken plogning eller saltning på vägarna.

Det är en sak om man bor i en storstad där, förhoppningsvis då, de allmänna färdmedlen fungerar. Men alla vi andra som måste ta oss till och från jobbet i bil, eller för de som har bilen som arbetsplats, vad är då alternativet? När inte ens ambulansen kan ta sig fram för att det är oplogat i bostadsområden så är något fel i snålheten (även om det här gällde ett bostadsföretag).

Trafikverkets Nollvision tycker jag i teorin var en god tanke. Men vad tysta och snåla de tycks nu när de inte tycks anstränga sig för att få så farbara vägar som möjligt, med plogning och saltning. Istället fick vi, precis som inför alla vintrar, uppmaningar om att inte använda dubbdäck, trots att de på dåligt skrapade och osaltade vägar är exakt vad som krävs.

Det går självfallet inte ta med ena handen och begära en nollvision med den andra, för nog måste den ena handen veta vad de andra gör?

Det känns tveksamt om det, som rubriken säger, ens i alla fall går att genomföra bussning för att rädda tågtrafiken? Här i Älmhult ställdes skolbussturer in just på grund av bristande saltning och plogning och jag förstår chaufförerna och förvånas över att föräldrarna inte reagerar mer.

Orsaken är naturligtvis både skatter som ska hållas låga och ett eu-beslut som inte tillåter hur mycket salt som helst, som riskerar att rinna ut i vägkanten.

Det är en klen tröst att Det är en fantastiskt vinter, som jag skrev om för ett tag sen i ett bildförsett inlägg, sett till hur vackert det är ute i naturen.

Mer media ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn smp kvp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp gp gp gp gp gp skd skd nsk nsk hd hd hd hd hd hd dag dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Sd i Älmhult förstår inte hur demokratin fungerar

För några dagar sen så skrev jag om hur sd inte är särskilt demokratiskt inriktade, i Och så säger ni att sd inte har anknytning till nazismen, för hur kan man vara det när man resonerar i paritet med gamla nazistiska avelsprogram för människor?

Under gårdagens kommunfullmäktige i Älmhults kommun så resonerade sd väldigt märkligt och igen som om de faktiskt inte förstår hur demokratin fungerar i svensk politik. Det ter sig oerhört märkligt när de argumenterade om att deras förslag hade med demokrati att göra.

Partiets förstanamn Gull-Britt Tranvik, som jag skrev kort om inför valet i höstas, gick emot valberedningens förslag till en av platserna i kultur- och fritidsnämnden, som gick till Vänsterpartiets ordförande Predrag Jankovic och en av platserna i socialnämnden, som gick till Miljöpartiets Ulla Rundlöf. Hennes motiv till dem båda var att följande:

"Vi vill att en nämndsplats ska tillfalla vårt parti så det blir demokrati".

Jag antar, utan att veta, att hon syftade på att sd var något större än Vänsterpartiet och Miljöpartiet i valet och därför borde fått mer inflytande. Och det kan man ju möjligtvis tycka om man vill.

Men samtidigt så är det så att Mp samarbetar mer eller mindre uttalat med maxialliansen och Vänsterpartiet med Socialdemokraterna och därigenom får tillbaka platser i nämnderna, och inte särskilt många heller för den delen.

I grannkommunen Ljungby så samarbetar sd med det lokala missnöjespartiet Alternativet (som är en seglivad efterföljare till Ny Demokrati, om än marginellt bättre), av typen Valtekniskt samverkan, för att få fler platser i nämnderna.

Jag antar att de där tycker det är ett demokratiskt sätt att samarbeta, så frågan är varför man tycks ha en annan åsikt i Älmhults kommun? Men vad vet jag, sd i Älmhult kanske tycker att sd i Ljungby är odemokratiska?


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 19 december 2010

Väder och partier på väg utför

Det känns så lagom kul att det ska komma en halvmeter snö till under dagen, även om min del av världen, södra Småland, inte ska vara värst drabbad.

Normalt sett tycker jag om snö, men med både en arbetsplats och ett hem att skotta så blir man rätt snabbt less. Inte minst beroende på att det stjäl så stor del av helgen, när jag egentligen vill ta det lugnt eller åtminstone inte jobba så mycket mer än vad som är schemalagt. Den här helgen blir det dessutom extra mycket jobb eftersom det var ett antal andra förrättningar att jobba under, som jag normalt sett inte alls har något emot.

Men igår blev det drygt 9 timmars arbete och hur många det blir idag innan dagen är slut står skrivet i stjärnorna, och det är inte helt lätt att bara vara glad, som jag brukar, över att jag i tider som de här alls har ett jobb... Jag försöker dock hålla tummarna uppe för att jag inte ska behöva jobba ännu mer under jul- och nyår, som jag jobbar ett antal dagar under.

Jag orkar inte ens bli riktigt upprörd över att sossarna och vänsterpartiet tillsammans har klart och tydligt under moderaternas siffror i senaste opinionsundersökningen och att inget av partierna på nationell nivå verkar ha riktigt grepp över hur de ska agera för att bryta de siffrorna.

Visserligen har Ohly rätt när han hävdar att S har blivit ett räddhågset parti. Men det samma tycker jag kan sägas om vårt parti Vänsterpartiet som inte riktigt är i närheten av att våga förnya sig själva och sin ledning, som jag var inne på i Vänsterpartiet och framtiden för några dagar sen.

Även om man inte ska sluta vara ett parti till vänster, så måste man ha bättre koll på vad väljarna vill ha och vilka personer som faktiskt drar folk. Oavsett hur illa man tycker om det, så är det ett faktum att personerna betyder mycket och har man inga personer i toppen som drar röster så påverkar det slutresultatet, hur bra politiker man än må vara ur andra aspekter.

Nu ska jag dock ägna min huvudvärk åt att skotta ut bilen ur garaget och sen be en bön att vägen till jobbet är välskottad nog att ta sig dit...

Uppdaterat Noterar att det kommer förslag på nytt radarpar för sossarna, i form av Eva Nordmark, som är SKTF-ordförande och Annika Nilsson som är förbundssekreterare på ABF. En av fördelarna är, som sägs i artikeln, att de inte tillhör partiets innersta kärna.

Det tror jag är en mycket god väg att gå. Frågan är bara varför nu inte Vänsterpartiet kan inse det samma, att det är där man ska leta, en bit utanför de innersta kretsarna, istället för att hålla kvar vid det gamla som inte fungerat så bra på åtskilliga val.

Mer media ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd hd hd hd hd dag dag dag dag dag dag dag exp exp exp exp exp exp exp exp gp gp gp gp gp skd skd nsk dn dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Och så säger ni att sd inte har anknytning till nazismen...

Jag uppmärksammar det faktum att sd vill gärna gynnar vissa som vill skaffa barn, via Hanne Kjöllers artikel i dagens DN:

Kent Ekeroth, SD:s internationelle sekreterare, skriver på sin blogg att det behövs ”ekonomiska incitament för att få den svenska delen av befolkningen att föda barn”. KD:s idé om en barnbonus på 10.000 kronor för varje nyfött barn är dock inget för Ekeroth eftersom detta skulle medföra ytterligare klirr i kassan bland ”invandrargrupper som redan
i dag utnyttjar diverse bidrag”.
Tja, mycket tydligare än så kan inte SD:s familjepolitik formuleras. Gärna barn, men av rätt färg. Och inte för att ungar är härliga utan som ett instrument för att hålla Sverige svenskt.
Jag betackar mig. SD är inte bara främlingsfientligt. Det är också fientligt mot kvinnor och barn.

Tydligare än så kan det inte visas att kopplingen till nazismen finns kvar, för det är exakt samma resonemang som förde fram att tyska kvinnor skulle föda rasrena barn.

Läs mer om sd och deras barnalstringspolitik hos RFSU och Kent Ekroths egen blogg.

Olustigt  nog så kallas det för att utnyttja bidrag när det gäller invandrarfamiljer, men tydligen är det inte det samma om det är svenskar som får den här typen av bidrag...


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!