tisdag 24 april 2012

Stängsla för vargen OCH tamboskapen

Den gångna helgen var extremt hektiskt för min del, där jag både var med stängsling, studiebesök på skolor med som höll öppet för allmänheten samt länsstämma (årsmöte) för Naturskyddsföreningen Kronoberg och att jag var med ute och lyssnade och tittade på vadarfåglar på lördagskvällen.
Roligast var att vara med om stängslingen och få förtroendet att bli stänglingsansvarig i Småland och att jag sannolikt kommer att väljas av Svenska Rovdjursföreningens styrelse att bli regionsansvarig också.
Jag hoppas verkligen att vi kan få igång en stängslingsgrupp här i Småland och att många anmäler sitt intresse när jag mer aktivt försöker få ihop det.

Det är trist att läsa om följderna efter vargen Kynna, den första bofasta vargen i Småland på 150 år, i form av hot och liknande, men någonstans verkar det ändå ha överdrivits, eftersom åklagaren lägger ner undersökningen om hot och konstaterar att det inte fanns något som kunde uppfattas som hot mot tjänstemän, även om många var upprörda.

Det finns en film enligt nedan från stängslingen, samt ett reportage om den på Svenska Rovdjursföreningens hemsida, Första rovdjursavvisande stängslingen i Småland slutfördes i helgen.
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!