lördag 26 februari 2011

Siffror ur luften

Jag skrev om för ett litet tag sen att det inte är oväntat att Haganäsleden blir dyrare, men 20 miljoner mer som det skrivs om nu är en hög procentuell ökning, för att området är sankt, något som varit väl känt hela tiden.

Det är märkligt att man inte beräknar en högre kostnad när  man inte vet hur djupt man måste gräva för att nå till fast mark under det blöta, utan väljer att ta en valfri siffra i luften.

Undrar vilka fler kostnader som kommer till?

Det är en viss tröst, och en glad nyhet, att fler söker till Haganässkolan, vilket definitivt påverkar ekonomin i kommunen positivt, med tanke på hur dyrt det blir att ha många elever i andra kommuners skolor.

Även socialnämndens resultat kan ses som positivt, men uppenbarligen hade den kunnat varit mycket bättre med en annan regering än den vi har nu, som gärna lägger över kostnaderna för arbetslösa och sjuka på kommunerna istället...


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Full sysselsättning ska vara målet

Gårdagens inlägg om orättvisor och hur skattepengar fördelas till företag och inte behövande människor, något som äntligen verkar fått den naive och dåligt utbildade skolministern att vakna till liv berör onekligen det här inlägget också.

Det vore mycket bättre att försöka, via något liknande som Kunskapslyftet, få in människorna som befinner sig i Fas 3, som inte är faktiskt sjuka enligt gängse medicinska bedömningar, på utbildning. Gärna en utbildning som ger ett jobb i slutändan, inom något som efterfrågas, istället för att låta företag tjäna pengar på deras olyckliga situation, utan att ställa knappt några krav på dem. För vem tror på att healing ger jobb till de utan? Och vem tror inte på att bra och snabb sjukvård behövs för att bli frisk snabbare?

Människor som är sjuka får svårare att få hjälp, med tanke på nerdragningar där det behövts mer hjälp.

Det är absurt att det ställs hårdare och hårdare krav på  människor som ska ha bidrag, vilket enbart gör dem fattigare, men inte på företagen som tjänar mycket pengar på andras olycka, och ofta enbart erbjuder förvaring utan något på längre sikt som löser situationen för de utan jobb. Det i en tid när företagen kräver mer utbildad personal och där de inte vill utbilda själva och där jobbcoacherna knappast utbildar dig på allvar.

Naturligtvis är fullsysselsättning eftersträvansvärt, om än orealistiskt, men att ha det som mål finns det inget fel på att ha.

Läs gärna Fas 3 ger inte jobb enligt forskare.

Som sagt innan så behövs det verkligen en räddare från S för att ta oss ur det här och den räddaren kan få hjälp av de interna bråk som drabbar mittenpartierna, som är konstant krympande på bekostnad av moderaterna och tar till desperata förslag.

Media exp nsk hd hd gp gp gp skd skd nsk nsk nsk nsk svd svd svd svd svd svd dn exp exp exp kvp dag smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Extremism får inget fäste i ett rättvist samhälle

Daniel Suhonen skriver en bra artikel om vänstern och islamismen i Aftonbladet.

Även om det självfallet är viktigt att försvara alla människors rätt till vilken tro de nu än vill ha, så måste man kunna granska sig själv och de sina kritiskt också. Det finns naturligtvis problem i vilken tro, politisk, religiös eller fotbollsrelaterad, som blir för extrem.

Samtidigt så måste man, tyvärr, förstå varför attacker som ofta drabbar oskyldiga också gör att andra sidan som stödjer motparten driver desperata människor in i extremism, oavsett vilken sida man står på i en konflikt och oavsett vilken extremism man hamnar i.

I ett mer rättvist och jämlikt samhälle, där klasskampen är överflödig, kommer extremismen att ha mycket svårare att klara sig i. Vore inte det något att kämpa för först och främst, eftersom det blir svårt för extremism att få näring där?

Något som är nog så viktigt att tänka på nu när diktaturerna faller...

Media dn hd gp dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Hade jag fel ändå?

Jag skrev för någon dag sen om att jag inte trott på det där om dum blondin.

Sen läste jag om Pernilla Wahlgren och pälsmössan med blårävstofs och konstaterade att det fanns fler kändisar, som Josefin Craafoord och Kissie (igen!) som bar samma mössa.

Sen läste jag Wahlgrens direkt infantila och barnsliga svar på kritiken mot mössan.

Undrar om hon inte kan gå och titta på hur blåräven avlivas, med en elstav in i anus och hur den lever i en liten trång bur på en kvadratmeter, istället för ett naturligt bo på flera hundra kvadratmeter...

Jag tror naturligtvis inte mer än innan på att det har med något annat än med ytlighet att göra och inte hårfärgen i sig, men jag börjar tycka synd om de blonda som inte är ytliga och dumma i huvudet.

Vad blir det härnäst? Lodjurstofs?

I övrigt kan jag notera att en ung tjej som andra tjejer i samma och yngre åldrar ser upp till, eller vad man nu ska kalla Kissie för, som verkar gått ner onaturligt mycket av jeansbilderna att döma känns farlig både för sig själv och sin egen hälsa och för den inverkan hon har.

Media ab ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Sluta samtycka!

Inlägget igår som handlade om situationen i Libyen, Hjälp Libyens befolkning, riktar sig egentligen på många håll.

Ett är att se till att vi, både i Sverige, EU och resten av omvärdlen, verkligen hjälper alla de flyktingar som vill fly från landet, att se till att de kan göra det. Det finns inget att tjäna på att låta dem de dö i onödan och det är svårt att se annat än att de kommer att vilja åka tillbaka när blodbadet är över.

Förhoppningsvis så är det som många bedömare tror, att Gaddaffi inte kommer att hålla ut särskilt lång tid till, vilket gör att det hela kommer lösa sig självt. Men tills dess så är det dags att visa verklig solidaritet med de som bokstavligt talat flyr för sina liv.

Som jag skrev igår så är jag mindre negativt inställd till en militär insats än jag brukar vara. Men självklart är att det ska skötas med försiktighet, oc inte alls som med Irak eller Afghanistan, som går att se som misslyckanden. Det bästa är om det är FN och inget enskilt land som agerar, så att det inte blir fel.

Jag hörde på radion nu på morgonen hur Libyens FN-ambassadör hållt ett glödande tal där han bad om hjälp och väljer att bryta med Gaddaffi och det är svårt att inte röras av det han säger och bilderna från händelsen. Det är knappast över att inte få en islamiskt diktatur som han gråter över eller som människor dör för, som ett antal foliehattförsedda skallar med sd- trohet försöker få det till eller nästan lika konspiratoriska kristna skribenter...Fortsatt pinsamt är att regeringen inte följer sina regler för hur exporten till diktaturer ska hanteras. Den gamla sanningen stämmer fortfarande, Den som tiger samtycker! Eller är Ute och cyklar, som DN:s ledarsida säger...

Sanktioner i all ära, som införs nu. Men är inte det så dags nu när diktatorn ändå är på väg att falla?

Men i Kina händer inte så mycket för demokratins framtid och kritiken mot det landet fortsätter vara tyst...

Media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn gp gp gp gp gp gp gp gp gp dag dag dag dag dag skd skd hd hd hd hd hd exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

En bisarr dom

Det är en bisarr dom, den om hur en 14-årig förståndshandikappad flicka utnyttjas och våldtas som prostituerad.

Utöver frågan över varför rätten resonerar som den gör, så är det tyvärr ett bra exempel på varför inte sexköp är så oproblematiskt som vissa anser och att sexköpslagen finns av en anledning, när det med övriga lagar inte ens går att på allvar skydda ett utnyttjat barn som är förståndshandikappad.

Ordföranden och Generalsekreteraren i Ecpat skriver idag om hur Barns rätt till skydd urholkas hos Svd-debatt och borde inte barnens skydd vara betydligt viktigare?

Köper man sex av barn så är det tydligen lättare att gå fri... Så frågan är vilka brotten är som polisen påstår att de klarar upp fler av?

Media svd dag
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Det där stämmer knappast

Rubriken Vi räddar miljön genom att människor flyger stämmer knappast med verkligheten.

I själva verket är det rakt motsatt, ju mindre man flyger, eller förflyttar sig på vilket sätt som helst med annat sätt än med apostlahästarna, ju mer sparar man miljön. Hur miljövänligt man än försöker göra flyget eller biltrafiken så är det, åtminstone med all idag tänkbar teknik, omöjligt att inte utsätta något för påfrestningar.

Att sen de med intressen i flygbranschen vill tjäna mer pengar är en helt annan sak...

Det syns rätt tydligt, som exempelvis den oefterhärmelige Hyeanan från Badlands lyfter fram:

Men den viktigaste poängen kommer i tredje stycket: 
Svenskarna har sedan länge vant sig vid julresan till Thailand, affärsresan till Göteborg och weekendresan till London med goda vänner. Vi tycker att vi i Sverige ska kunna få fortsätta med det utan att få dåligt samvete. 
Även om det nu var så att hela vår civilisations framtid hotas, skulle det inte vara värt att rädda oss om priset är att ändra vanan att flyga till Thailand varje jul. Och Gud förbjude att folk skulle få dåligt samvete.
Svårare att räkna ut för gemene man är däremot det faktum att bristen på restmaterial från skogsavverkning måste återföras som aska för att förhindra försurningen. Men nu när man har gjort det så är ju frågan hur det ska gå till att göra det och om det inte vore lättare att låta det ligga kvar från första början och istället elda med sopor? Något som åtminstone påstås vara relativt miljövänligt, hur märkligt det än må låta...

Media gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 25 februari 2011

What took you so long, Björklund?

Protestera mot orättvisorna från igår så nämnde jag bland annat det märkliga i att friskolorna kan tjäna pengar utan att uppfylla de kravs som ställs på dem. Så har det varit under många år.

Först nu vaknar Björklund och han borde inse att den faktiska flumskolan är inte gårdagens skola, utan den skola idag som uppenbarligen kan drivas utan särskilt hårda krav alls.

Lite som Björklunds egen retorik kring betygen, som inte har någon vetenskaplig bakgrund alls, precis som Björklund själv som däremot har en militär  bakgrund.

Inte undra på att skolvärlden ser ut som den gör. Ett fullständigt krig om våra skattepengar, där eleverna och skattebetalarna är kanonmaten.

Tydligen är det bättre att vi skänker pengar till privata företag än att vi ger elever, sjuka och äldre vad de behöver. Uppenbart är att den privata marknaden skiter i dig, så länge de bara tjänar pengar och gud förbjude att kvalitén blir prioriterad framför besparingarna.

Snälla gubbar i sossarna, kom tillbaka, allt är förlåtet! En del av era gamla tankar behövs än idag...

Media svd svd svd svd dn dn exp gp gp gp gp dag dag dag dag dag skd skd kvp kvp nsk ab ab ab hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Hjälp Libyens befolkning

Från gårdagens Ett obehagligt sätt att kväsa upproret på, med hjälp av inhyrda soldater från andra länder som kan antas ha färre problem med att döda Libyens protesterande befolkning kvarstår fortfarande känslorna av obehag och osäkerhet för hur det kommer att gå.

Jag är väl medveten om att i princip alla, inte minst på den vänsterkant som jag själv uppehåller mig på politiskt sett, inte har någon större tilltro till Obama. Jag är tveksam också, men jag är däremot till skillnad från vissa andra oerhört medveten om att hans och USA:s stöd i princip är en nödvändighet för att det ska gå att flytta undan inte bara Gaddfi, utan alla andra diktatorer inte bara i norra Afrika och mellanöstern, utan resten av övriga världen också.

Därför tycker jag det är bra att han nu verkar agera ännu tydligare än vad han gjort tidigare. Att det är det samma som att han inte är en taktiker och att han, precis som de svenska politikerna med Bildt och Reinfeldt i spetsen, väntade alldels för länge med att uttala sitt stöd för det som vore självklart: Demokrati och frihet. Men att Bildt och kompani skulle erkänna felval finns inte på kartan. Och då är det ändå en diktator och diktatur som uppvisar alla symptom de har traditionellt sett.

Normalt sett är jag emot krigsinsatser, som exempelvis i Afghanistan. Men jag är pragmatisk. I fallet Libyen, där ledningen med berått mod väljer att mörda sin egen befolkning i desperation för att få behålla makten kan jag tänka mig att det är motiverat, i synnerhet om man sen backar undan och ser till att landets befolkning får skapa den demokrati de vill ha och inte den demokrati västvärlden tycker de ska ha.

Egypten är ett exempel på där det var oerhört bra att befolkningen fick sköta revolten själva, men jag tror inte helt de länderna går att jämföra eftersom Egypten hade en opposition på ett sätt som Libyen inte lär vara i närheten av att ha. Demokrati eller diktatur, oavsett vad så måste det finnas ett fungerande samhälle med arbeten, sjukvård, skolor  m m, så att det inte blir ett nytt Liberia med ett långt och förödande inbördeskrig, som bara lamslår befolkningen och egentligen är viktigare än frågan om demokrati. Utan en grund av fungerade infrastruktur så fungerar inget annat heller.

Till sist så vill jag bara länka till Svenska Dagbladets ledarblogg som inte riktigt tycker om kritiken mot Bildts agerande, utan tycker att andra ska kritisera Kina och Ryssland istället.

Bortsett från det självklara att andras brist på kritik inte på något sätt fråntar Bildt ansvaret för sin kritik, så vore det också fint om de kunde rensa sin egen trappa, för särskilt mycket kritik mot i synnerhet Kina har jag inte sett från den tidningen. Det sista jag minns innan det började att röra sig i Tunisien och Egypten var kritik mot Vitryssland. Naturligtvis är det en diktatur som också bör störtas.

Men kritiken mot Kina från Svenska Dagbladet faller hårt till botten, eftersom de själva så gärna säljer resor till diktaturstaten och därigenom gynnar diktaturen. När ska Svenska Dagbladet och dess skribenter vilja kritisera sig själva och sina val?

Det tycker jag borde vara en angelägenhet för Claes Arvidsson, som är skribenten bakom det blogginlägget.

Media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn gp gp gp gp gp gp gp gp gp dag dag dag dag dag dag skd skd nsk hd hd hd hd exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

torsdag 24 februari 2011

Ska ni bara läsa en sak idag så ska ni läsa det här!

Ska ni bara läsa en enda text idag så ska ni läsa Alexander Bengtssons inlägg om En kväll med Sd:s väljare i Jakobsberg.

Sällan har jag sett ett gäng fåntrattar så tydligt avklädda och avslöjade om hur okunniga och felaktigt de tänker och agerar.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Protestera mot orättvisorna!

I gårdagens inrikespolitiska inlägg Alla talar om vädret - men inget gör något åt det så nämner jag bland annat friskolorna som många år, för att inte säga årtionden, efter att Friskolereformen genomfördes (och dessvärre aldrig plockades bort att de efterföljande S-regeringarna) och hur de först nu börjar övervakas med lite mer intensitet och seriositet.

Det går varken med friskolor som kan tjäna pengar trots att de inte uppfyller kraven som ställsspårvagnarbemanningsföretag som tjänar skattepengar på falska jobbannonser eller något annat att hela tiden enbart gå efter billigast möjliga för att göra största möjliga vinst. Det är ett kortsiktigt tänkande, oavsett om det gäller en rent privat verksamhet eller någon kommunalt, statlig eller landstingsägd organisation och det är inte en dag försent att ministern som ondgör sig över flum ställs till svars mot allt flum som de facto kommit fram under hans tider som minister och den vårdslösa behandling av skattepengarna under de senaste mandatperioderna.

Det blir snabbt en dyrare affär än det verkade vara från första början. Hur man än vänder och vrider på det så kan inte marknaden vara det allenarådande, för någonstans så tycks det allt för ofta alltid sluta med att det enbart är vinsten som räknas. Och på vilka sätt gynnar det befolkningen, vars skattepengar det ofta handlar om?

Det är ingen slump att det startas Två olika påskuppror inom den kyrkliga världen, även om jag inser att Sveriges Kristna Råd inte har vågat ta ställning än. Jag tror att en orsak är att stora delar av den frikyrkliga världen är rätt tätt knuten till kristdemokraterna, som trots att de sitter så nära makten man kan komma, så här långt varit oerhört tysta om alla de problem som diakonerna har berättat om under både den här och den  tidigare mandatperioden för alliansregeringarna.

En av mina vänner, Charlotte Thérèse Björnström, har startat ett av de två påskupproren som finns både med facebooksida och en blogg. Hon finns även med på ett antal debattartiklar på Newsmill och andra ställen och jag rekommenderar verkligen alla som har möjlighet att engagera sig mot orättvisorna, oavsett vilken tro ni har eller om ni är helt utan tro och oavsett vilken bakgrund eller politisk inriktning ni har. Ett orättvisare Sverige som slår hårdast mot de som redan ligger är inget som gynnar någon.

Vi lever just nu i en tid där skattepengar går till healing istället för fungerande hjälp till arbetslösa, sjukvård, äldrevård och hjälp till de som har det svårast att klara sig och regeringens politik riskerar att fortsätta göra de ekonomiska förutsättningarna för kommunerna ännu svårare och skapar en parasitstämning som får utsatta att ta livet av sig.

Läs gärna vidare om de myter som skapat "sanningar" som inte stämmer på myter.tk

Det är lång tid till nästa val och hoppet står till ett reformerat och populärare S, där nu bland annat Transportarbetarförbundet kräver Två partiledare, precis som miljöpartiet har och som jag själv anser att även Vänsterpartiet borde ha. Men det är för lång tid tills nästa val, så det enda som går att göra nu är att protestera mot orättvisorna.

En av få förbättringar, som jag ifrågasätter i viss mån eftersom det finns mer att göra, är att det blivit lite hårdare tag mot skattefuskare.

Media gp gp svd svd svd hd hd hd hd hd hd smp gp gp gp dag dag skd skd skd nsk nsk nsk ab ab dn dn dn dn dn exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Ett obehagligt sätt att kväsa upproret på

Det är knappast första gången, och det är alldeles säkert inte sista gången heller. Men det är obehagligt att se hur Libyens allt mer desperata  diktator väljer att anlita kontrakterade soldater. Det gör att risken är betydligt mindre för att de väljer att vända sig mot makten och istället göra som de är betalda för - att vända sig mot befolkningen.

Rent militärt är det självfallet ett bra sätt och det är ett sätt som tydligt visar att en betald armé,  i synnerhet om den är befolkad med människor från andra länder, har lättare för att döda andra människor. Annars är det ett argument för att behålla någon typ av värnplikt, åtminstone för länder som löper någon som helst risk att hamna i inbördeskrig eller liknande konflikter.

Med tanke på att städerna faller en efter en i Libyen så tror jag mer och mer på att utvecklingen går framåt mot att bli av med diktatorn. Vad som kommer sen är däremot mer tveksamt, och jag hoppas framförallt på att väst kan göra nytta, till skillnad från med Afghanistan och Irak, genom att se till att hjälpa alla länder som nu gör sig av med sina diktatorer, att själva få utveckla sin egen demokrati och sin egen typ av samhälle, även om det inte blir ett ultraliberalt och utsålt och utsuget samhälle som USA försökte göra om Irak till. Även om vissa förändringar behövs göras snabbt så finns det mer som behöver gå långsamt och vill man få befolkningen med sig, så behöver man också lyssna på dem och göra som de vill så långt det är möjligt.

Att USA äntligen börjar agera med åtgärder är, oavsett vad man tycker om det landet, ett måste. Det är bara att hoppas på att de lärt sig något från Irak och Afghanistan... Med tanke på att även Al Qaida lägger sig i Libyen så finns det gott om risker för fortsatta problem, precis som med Irak, men ett fåtal fanatiker som bara har sina egna syften för ögonen och inte för allmänhetens bästa.

Det viktigaste på kort sikt är att Få stopp på våldet i Libyen och det borde vara en sak för världsamfundet att ta tag i omgående, istället för att se hur man väljer att låta de styrande få döda sin befolkning.

Jag noterar att vissa tidningar tror lite på ett gryende kinesiskt uppror, med tanke på att arabvärldens uppror gör de kinesiska ledarna nervösa. Jag önskar att de med den åsikten hade rätt. Men jag tror mer på  vad jag skrivit tidigare, senast i Dags för förändring i de svenska exportlagarna, att makten där är betydligt bättre på att hålla befolkningen i schack, både via övervakning och ekonomiska förmåner för den intellektuella eliten i landet.

Det går att se tydligt att en stor bidragande orsak till revolterna i de länder som nu revolterar är att det är många som har fått det dåligt ekonomiskt sett. Även om det finns många med dålig ekonomi och som är i utsatta lägen i Kina så är de procentuellt sett helt klart färre.

Till sist så noterar jag att Sverige är bland de sista länderna att undsätta sina medborgare från Libyen. Det tycks som om Carl Bildts stöd för diktaturen inte riktigt vill släppa... Men det största problemet verkar fortfarande vara att en eventuell massflykt från Libyen, trots att den med största sannolikhet bara blir tillfällig. Humanistiskt tänkande är lika ointressant som när det kommer till vapenexporten från Sverige till diktaturer som pågår fortfarande...

Läs även Inga hjältar här - Men däremot i Libyen

Media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp dag dag dag dag dag dag dag skd hd hd hd hd hd hd hd hd exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

onsdag 23 februari 2011

Vad tycker ni?

Jag läste artikeln Småbarnspappa dömd till utvisning efter psykvård, om det fall där en person dömts till rättpsykiatrisk vård och utvisning efter att ha knivhuggit en annan person.

Jag tycker att det fanns flera olika omständigheter för att inte direkt tycka om utvisningen, trots att jag normalt sett inte är emot utvisning för tillräckligt grova brott, som det här.

Jag svarade i vart fall så här i kommentarsfältet till Smålandpostens artikel:

Allvarligt talat så tycker jag att det är barnets aspekt och enbart barnets aspekt man ska ta hänsyn till. Är den dömde en far som har kontakt med barnet och fungerar som en pappa så förstår jag inte varför barnet ska bestraffas för vad pappan har gjort. Barnet torde vara oskyldig oavsett vad och antagligen redan var mer än väl bestraffad.

I övrigt känns det märkligt att man blir utvisad för att man bedöms vara sjuk, trots att det är betydligt svårare att bli dömd till rättpsykiatrisk vård än det varit på åtskilliga tiotals år i Sverige.

Hade han dömts till vanligt fängelsestraff och/eller inte haft barn så hade jag inte haft några problem med utvisningen alls, men det här fallet är resonemanget konstigt.Normalt sett när det gäller barn och föräldrar så brukar man anse att det är bättre att de får ha kontakt med en dålig förälder, framför att de inte får ha någon kontakt alls.


Det är inte det samma som att de ska vara just vårdnadshavare fortfarande, utan få träffa barnen tillsammans med andra människor, vilket jag i mitt tidigare inlägg inte heller påstod att han skulle fortsätta vara.Barnkonventionen har Sverige skrivit under. Googla och du ska bland annat hitta följande text:

"Artikel 3 anger att det är barnets bästa som ska komma i främsta rummet vid alla åtgärder som rör barnet. Begreppet ”barnets bästa” är konventionens grundpelare och har analyserats mer än något annat begrepp i barnkonventionen. Vad som är barnets bästa måste avgöras i varje enskilt fall.
Artikel 6 säger att varje barn har rätt att överleva, leva och utvecklas. Artikeln handlar inte bara om barnets fysiska hälsa utan också om den andliga, moraliska, psykiska och sociala utvecklingen.
Artikel 12 handlar om barnets rätt att uttrycka sina åsikter och få dem beaktade i alla frågor som berör honom eller henne. När åsikterna beaktas ska hänsyn tas till barnets ålder och mognad."

Jag anser alltså att barnets bästa ska tas i beaktande och inget annat. 

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Sluta pracka på barnen era fördomar

Ni vet redan vad jag tycker om barn och deras valfrihet, inte minst om ni läste det senaste inlägget om jämlikhet, jämställdhet och möjlighet för barn att få välja fritt, som i Era dumma jävlar, där jag skrev om hur personalen på en förskola tyckte att pojken som ville bära rosa kläder fick skylla sig själv om han fick stryk, när han blev knivskuren...

Anledningarna till de åsikterna, och de konsekvenserna, kommer naturligtvis från flera olika håll.

Men det är få som vill inse att de signaler som företag som säljer barnkläder sänder ut, och som allt för många föräldrar anammar, också bidrag till att cementera att barn ska ha kläder utifrån sitt kön och inte utifrån vad de vill leka eller vilka de är.

Därför är det skönt att se att det finns människor som engagera sig i det här och tar avstånd, både i egen blogg och på facebook, samt ser till att tidningen skriver om det!

Det är väl själva f-n om inte barnen ska få ha kläder de själva vill, istället för att begränsa urvalet utifrån andras fördomar och butikernas snåla utbud över vad som passar en flicka eller en pojke. De är ju barn först och främst, och inte sina kön!

Media sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Grattis Saab!

Saab, och affärerna kring det anrika företaget, var det ett tag sen jag skrev om, närmare ett år sen, om man bortser från när vi köpte ny bil (naturligtvis en begagnad Saab) och om miljön och ett roligare inlägg än de vanliga politiska brukar vara.

Det är definitivt kul att Saab som ett fristående företag att lyckats klara sig ett helt år sen de stora kriserna. Jag tror inte för en sekund att det inte finns stora risker för nya problem i någon form, men jag håller tummarna och säger framförallt

Grattis på 1-årsdagen Saab!!!

Media gp gp svd exp exp gt hd dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Dum blondin har jag inte trott på förut...

Uttrycket "Dum blondin" har jag aldrig fäst någon uppmärksamhet kring och det tänker jag försöka fortsätta att låta bli att göra, trots att det börjar bli svårare...

Men när man läser om hur Sveriges största modebloggerska inte bara ger sig ut för att klistra klistermärken för ett känt nazistiskt parti med sin bror, utan även ser till att det blir ordentligt filmat så är det dags att fundera över sina egna fördomar...

Men nej, jag tror snarare det handlar om ytligheten och hur mycket vikt man lägger vid den som spelar roll och inte hårfärgen.

Det jag hoppas nu är på en bojkott från alla de som gör reklam på hennes sida och att de inte är intresserad av att få badwill från någon som tycks sympatisera med nazister. Det här är ungefär lika illa som med bloggerskan som blev sekreterare åt sd för ett tag sen... (som lämpligt nog verkar befinna sig i diktaturen Kina på semester...)

Men frågan är om det inte är värre med nazistpropaganda och sen hot mot reportern som försöker skriva om det. Tala om att inte alls vara intresserad av demokrati och yttrandefrihet. Att hon inte bryr sig om djur är ingen nyhet, men det understryks av vad hon säger i videon och att hon begår ett lagbrott genom att klistra upp klistermärken förvånar mig inte heller att hon verkar strunta i. Extremhögern har ju aldrig varit intresserad av att se sina egna aktiviteter som kriminalitet, utan skyller helst på andra...Uppdaterat Expo och Dagens Mediaskriver att Kissie ber om ursäkt, men naturligtvis beror det bara på att annonsörerna valt att dra öronen åt sig, för varför skulle det annars ta så lång tid och hon tidigare bara uttryckt än mer irritation över den uppmärksamhet hon plötsligt inte vill  ha trots att hon är en offentlig person? Det Öppna brevet på hennes blogg klingar oerhört ihåligt...

Media Expo


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Alla talar om vädret men inget gör något åt det

Jag noterar att alla partier tycker att elen är för dyr, men att ingen gör något åt det, ungefär som med vädret...

Frågan är varför man hela tiden ska prata om avregleringar, när ingen vill ta konsekvenserna av avregleringens ökade kostnader, för tvärtemot vad som påstås så innebär det inte nödvändigtvis att det blir en varken billigare eller bättre produkt i slutändan för oss konsumenter. Snarare tvärtom...

Det finns en uppenbar risk för att boendet kan bli oerhört dyrt, inte minst om lånebubblan briserar samtidigt som andra kostnader ökar, precis som det riskerar bli med upphandlingar som går för 1 krona eller hur dyrt det blir för oss alla om pengarna styr forskningen, och inte behoven.

Det är som med friskolorna, som först nu får en skärpt övervakning, som kan göra att vissa av dem mister tillståndet och frågan är varför det är så ointressant från regeringen att kontrollera skattepengar som försvinner bort till en verksamhet som i vissa fall inte fungerar, så att man först nu tar itu med problemen? Det är väl ändå inte bara skattepengar som försvinner till halta, sjuka barn, lytta, fattiga och arbetslösa som ska övervakas? För det handlar väl inte enbart om att värna om sina egna väljargrupper och övervaka de som inte tillhör dem?

Nä det är bättre vi fortsätter ge oss på de minsta och svagaste grupperna, och snålar in på äldreboendenas kaffe som "är så dyrt". Undrar om vi inte kan börja förlita oss på att kaffet betalas av idéela krafter, eftersom det verkar vara lösningen enligt kristdemokraterna? Det finns i vart fall ett antal kristna som väljer att agera via de olika påskupproren i landet som visar på en mer sann tro än kd gör.

Att utlandsfödda oftare nekas sjukpenning förvånar mig inte. Det är samma sak som med att de inte behandlas på samma sätt av rättsväsendet utan döms hårdare, enligt undersökningen som gjordes över rattfylleridomar, tvärtemot vad många försöker påstå. Det finns ingen rättssäkerhet i den typen av slutsatser,  som jag inte kan minnas att någon försökt agera mot.

Uppdaterat Fast ibland skäller jag för mycket på regeringen. Anders Borg försöker ju göra något åt det hela. Som att ta ut skatt för förändringar som inte genomfördes:


Orsaken till den nya skatten var att regeringen ville privatisera trafikförsäkringen. Alla trafikskador skulle i fortsättningen enbart ersättas med pengar från försäkringsbolagen och inte belasta den allmänna sjukförsäkringen. Syftet var att föra över kostnaderna för trafikskador på fordonsägarna via försäkringspremierna och inte låta samhället ta dem. Kostnaderna för statskassan hade ökat dramatiskt och det här var regeringens sätt att bromsa utbetalningarna.
Dessutom hoppades regeringen att det skulle påverka bilisternas beteende när de som körde försiktigt antogs få lägre försäkringskostnader.
Men först skulle frågan utredas. Och under tiden tog regeringen det första steget genom att införa den nya skatten på bilförsäkringar.
För det fanns ett stort problem med privatiseringen. Den var omöjlig att införa om försäkringsbolagen också skulle behöva ta över ansvaret för utbetalningar till dem som redan blivit trafikskadade. Många har rätt till livräntor som betalas varje år ofta livet ut.
...
Kostnaderna visade sig då vara mycket högre än regeringen räknat med och därför skrotades raskt hela förslaget om privatisering av trafikförsäkringen. Ett pressmeddelande skickades ut samma dag som utredningen presenterades. ”Kostnadshöjningar i denna omfattning är inte rimliga att genomföra.”, stod det i pressmeddelandet.
Men skatten som var det första steget i privatiseringen har vi kvar. År efter år betalar vi denna skatt på trafikförsäkringen och många är säkert i tron att pengarna går till trafikskadade. I själva verket går de in i samma kassa som alla andra skatter vi betalar.
Det är lätt att låta fantasin flyga och tänka ut nya skatter som Anders Borg kan införa på samma sätt. Varför inte skatt på utförsåkare? De tar större risker och belastar sjukvården mer. Detsamma gäller de som går på för höga klackar när det är halt ute. Kanske dags för en klackskatt?
Frågan är vad finansminister Anders Borg tänker göra med den skatt som i dag tas ut på trafikförsäkringarna. Säga som det är att den är viktig för statskassan och att bilister gott kan fortsätta att betala den? Eller ta bort denna skatt och höja fordonsskatten om det nu är bilar som bör beskattas.
Men en sak vet vi, många små skatter på olika saker och beteenden är oftast samhällsekonomiskt ineffektivt. Och ärlighet vara längst.

Det är klart att den skatten behövs för den syns inte när man hävdar att man dragit ner skatterna på lönerna. Däremot slår den orättvist mot alla, hur skötsamt man än kör och hur mycket man än tjänar. Vilket gör att de med högst lön tjänar mest på den. Tack så mycket!

Media dn dn dn dn kvp ab ab hd gp gp gp gp gp dag dag dag svd svd svd svd svd e24 e24 nsk nsk ab ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

En förvirrad artikel

Nu blir jag lite förvirrad när jag läser bloggartikeln om Bonniers porrdirektör hos hd.se, där författaren ondgör sig över att behöva ha porr i programutbudet hos Canal+

För det första så har Bonniers sysslat med porr sen porren blev laglig, om än i tidningsvariant från början: http://sv.wikipedia.org/wiki/FIB_aktuellt så det är ingen nyhet att de vill tjäna pengar där det går att tjäna pengar, så porrdirektörer lär de ha haft sen lång tid tillbaka.

För det andra så förvånas jag över att man väljer att bildsätta den här artikeln med just vad som tycks vara amerikansk hårdporr, som artikelförfattaren säger sig vara så mycket emot...

För det tredje så är det rätt lätt, till skillnad från mycket annat, att bojkotta porr om man anser att man inte tycker om den och att den är sexistisk. Man ser de filmer man vill på andra sätt, även de franska, ryska och latinamerikanska filmerna artikelförfattaren säger sig vilja se.

Själv har jag inte betalat för en dyr filmkanal på 20 år och ändå har jag lyckats se filmer från de länderna artikelförfattaren vill se.

Att man upprörs över porren, dess produktionssätt och dess sexistiska budskap har jag inga problem att förstå.

Men tycker man det är ett problem så lär knappast porrtidningar eller tv-kanalerna vara det största problemet längre, utan snarare internet som gör allt lättåtkomligt för alla dygnet runt.

Allt samsas kring att det finns pengar att tjäna på det och så länge Canal+ tycker det gör det så lär vi få hållas med det.

Själv önskar jag att det vore lika lätt som konsument att välja bort produkter från diktaturer som Kina, men det låter sig inte göras alls...

Uppdaterat Bilden som nämns togs bort efter ett påpekande från mig. Den föreställde ett screenshot med ett större antal mindre bilder från en hårdporrfilm som inte sparade på detaljerna på något sätt.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Dags för förändring av de svenska exportlagarna!

I gårdagens Inga hjältar här - Men däremot i Libyen var det oerhört tydligt hur väldigt svårt det tycks vara att klart och tydligt ta ställning för demokrati, trots att man befinner sig i en västvärld som i huvudsak är just demokratisk.

Igår kom dock de första signalerna från ledande politiker i Sverige och EU om att man vågar ta ställning för demokratin.

Påståendet från Bildt att Vi varit pådrivande för EU:s kritiska ställningstagande är en efterkonstruktion, inte minst med tanke på att EU:s ställningstagande var lika långsamt som det svenska, allt för långsamt... Frågan är om det är något att vara stolt över, medtanke på att man då måste vara lika medskyldig till krypandet inför Gadaffi, väl? Precis som Kristdemokraternas tystnad för utsatta grupper i diktaturerna som borde stå dem nära är penibel, eller bryr man sig inte om andra kristna?

Men frågan är hur det ska kunna sopa bort det faktum att regeringen och de regler som styr vapenexporten idag avslöjar att Saab säljer kamouflagenät till Algeriet, vilket tydligt visar hur dåligt vapenexporten i Sverige slår och hur illa det är de regler som förut försökte förbjuda oss att sälja vapenmaterial till diktaturer och krigförande länder.

Man behöver naturligtvis inte mycket fantasi för att inse att det vid en kris som den här finns anledning att använda kamouflagenät för att gömma sig själv, sina trupper och sina fordon.

Grattis regeringen, nu stödjer ni mycket tydligt en diktatur och ställer er mycket tydligt emot de demokratikämpar som riskerar förlora sina liv.

Frågan är vad för utrustning ni vill skänka till dem, för visst är det väl viktigare om Algeriet blir en en faktisk demokrati? Det är dags att förändra de svenska exportlagarna, så att en lika pinsam fadäs inte kan ske igen.

Även i Kina så börjar det röra på sig, men jag skulle bli mycket förvånad om det blir någon fortsättning på det. Inte minst för att makten där är mycket bättre på kontroll, inte minst via svenska och västeuropeiska företags övervakningsprodukter, utan även för att de tyvärr agerar smartare och ger mer ekonomiska fördelar till stora delar av landets produktiva elit.

En förutsättning för det är naturligtvis västvärldens vilja att pumpa in pengar i Kina via deras export, som är världens största. Den förutsättningen har inte de nu revolterande länderna och det är det som gör att de, men inte Kina, kommer att falla.

I Kina finns det hela sonika för många som har för stora ekonomiska förluster att göra på att landet förändras och vad värre är att det i väst riskerar bli en finanskris som gör att all världens börser sjunker om det landet blir instabilt, även om det går mot demokrati. Det räcker att se hur den aktiemarknaden fungerar bara när det gäller betydligt mindre ekonomier som de i norra Afrika...

Tvekar västvärlden över utvecklingen i Egypten, Libyen och Algeriet, så är frågan hur mycket de skulle tveka över en demokratisering av Kina?

Om man vill så kan man ju göra som Svenska Dagbladet gör, för att skyla över både sin egen bristande kritik mot diktaturerna i norra Afrika och den bristande kritiken och vurmen för affärer med vilken diktatur som  helst, man kan försöka påminna om saker som hände för snart 40 år sen, som togs upp i riksdagen för 30 år sen...

Hur vore det om man gjorde upp med dagspolitiken först, eftersom den fortfarande påverkar människor på ett mycket mer påtagligt sätt än något som hände för åtskilliga årtionden gör i det här ämnet?

Eller gör som Vänsterpartiet, väljer att kräva riksdagsdebatt om händelserna för att få någon som helst ordning på vad regeringen gör eller inte gör för de mänskliga rättigheterna.

Läs även artikeln om hur Bildt tycker flyktingströmmarna är viktigare än att det blir demokrati. Märkligt nog så lär flyktingströmmarna minska i ett demokratiskt land...

Media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag skd skd skd skd skd nsk nsk nsk nsk hd hd hd hd hd hd hd hd exp exp exp exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!