lördag 13 februari 2010

Varför inte betala tillbaka som andra får göra?

Valkampanjandet tar nya vägar skrev jag om i morse, och det tycks som om det är en boll som börjat rulla rätt bra nu och det tycks vara fler moderata  huvuden som riskerar att rulla då det tycks handla om flera moderater och inte bara en enda som det verkade vara i morse.

Att ungdomsförbund från både höger och vänster gör den här typen av misstag är en sak, vilket i sig är illa nog eftersom det både är bedrägeri för att få mer pengar och idiotiskt eftersom det svärtar ner moderpartiet.

Men att vuxna människor gör det och att toppmoderater kände till det gör det hela till en helt annan och betydligt allvarligare sak.

Risken finns onekligen att den här typen av problem blir vanligare i och med personvalen, som Svensson lyfter fram, vilket ger ytterligare en anledning till att slopa personvalen, utöver de jag redan har nämnt tidigare.

Som Scaber Nestor säger så borde de skyldiga som kommit in i riksdagen via den här typen av fusk få betala tillbaka sina löner. Precis som vilken fuskare av A-kassa, socialbidrag eller sjukförsäkringsbidrag som helst gjort, då alla kommer från skattemedel, som man bör vara varsamma med...

Det känns som om det är lugnare och tryggare med socialdemokraterna som idag kampanjat i Malmö. Det lät som en bra stad att börja i där Sahlin borde känna sig som om hon var bland många vänner.

Mer media dn dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Myterna om vargälskarna punkteras

Jag noterar att en av myterna av oss som vill ha varg punkteras i en artikel om hur vargen kommer närmare Stockholm då skillnaden mellan de som är rädda för att möta en varg i skogen som bor i riket som helhet och i Stockholm är så marginell att det enda handlar om någon enstaka procentenhet, och med andra ord kan hamna inom felmarginalen.

I vanlig ordning så innehåller artikeln även en jägare som tycker synd om sig själv och att han inte kan jaga som förr, och att risken för att hundar råkar illa ut är större.

Precis som sagt innan så skadas oerhört många fler jakthundar av trafiken än av vargar och båda två typerna av skador är väldigt lätta att komma runt genom att ha hunden kopplad och välja andra typer av jakt. (Att han dessutom klagar på att det blir ökad konkurrens om rådjuren är så dumt att jag inte ens kommenterar det vidare...)

Skönt är också att se att det finns de som har tamboskap som är för vargens existens och utbredning. Dock håller jag med henne i hennes kritik att om man ska ha varg över mer eller mindre hela landet och en ansvarsfull politik så ska man också se till att staten bidrar med stängsel som stänger ute vargarna.

Men ansvars politik kan vi inte förvänta oss när man väljer från regeringshåll att samarbeta med de som bara vill uppfylla en liten del av de förslag som läggs fram, att skjuta av djuren, och inte att gå vidare med inplanteringen av nya individer.

Vargar har jag skrivit om flera gånger förut och den sista tidens hetsjakt mot vargarna har fått mig och sambon att bli medlemmar i rovdjursföreningen.

Det tycker jag definitivt att du också ska bli: Den Svenska Rovdjursföreningen

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Valkampanjandet tar sig nya vägar

Jag skrev ett inlägg för ett tag sen som jag kallade Desperationen ökar där jag förvånade mig över hur desperata många högerpolitiker tycks bli vid insikten av att tappa makten.

Läser man igenom media nu på morgonen så börjar man undra hur desperata de verkligen är när potentiella moderata riksdagsmän valfuskar genom att själva betala nyvärvade medlemmars avgifter. Jag trodde det var aningslösa ungdomsförbund som sysslade med sånt här, eller möjligen sverigedemokrater som vill ha pengar för kommuner som de inte alls har någon verksamhet i.

Jag förstår att man mer och mer sneglar på dörrknackning av kända ansikten, men som artikeln säger så undrar jag hur man ska komma in genom alla dagens kodade dörrportar? Ljuga och låtsas att man jobbar på posten och begära nycklar och koder?

Fast jag ska inte gnälla, det finns värre saker som kan hända att en högerpolitiker med desperation i blicken ringer på din dörr. Göran Skytte blir politiker vid nästa val, som nämner att han blivit kontaktad av fem olika partier.

Att det är Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna samt sverigedemokraterna det handlar om känns rätt självklart. Vi får hoppas att han i så fall går med i Kd eller möjligen C eftersom han lär göra minst skada i de partierna...

Den enda lärdomen vi behöver komma ihåg är att löften för välfärdssatsningar klingar ihåligt, för vi har alla sett hur lite satsningar de borgerliga gjort på välfärden under denna perioden.

Mer media svd dn dn dn sds dag

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Allting blir vitt, vitare, vitast

Jag är alltid glad över att jag har jobb, efter många år som arbetslös och jag är glad åt att ha en riktig vinter som inte riktigt tycks vilja ta slut.

Men visst, i dag en lördag, som är min arbetshelg med några dop inplanerade idag lördag och en högmässa söndag, så hade jag klarat mig utan mer arbete.

Men det är bara att konstatera att jag ska behöva fortsätta att oroa mig för carporttaket och kommer att behöva lägga ett antal timmar på att få bort snö för att folk alls ska kunna ta sig fram.

Hade det inte kunnat komma en vardag istället? Även om jag inte är välbetald på något sätt och får lite mer i lön så hade jag hellre varit ledig ärligt talat, de timmarna jag inte hade jobb inplanerat som det var.

Jag ska försöka trösta mig med att det borde kunna innebära fler dagar med skidåkning, så att gårdagens mil på intet sätt var den sista mil jag hann med innan den eländiga våren kommer...

Trafikreportern på Sydsvenskan frågar retoriskt Hur länge minns vi snön? Apropå hans inriktning på journalism så är mitt svar att jag hoppas vi minns det länge nog att kunna tysta Vägverkets kampanj nästa år, som sedvanligt brukar komma några veckor innan risken för snö och halka, mot att vi använder dubbdäck. Tala om vinter där dubbarna verkligen behövts och det funnits dagar där jag inte tagit mig till jobbet utan dem.

Nåja, mitt gnäll känns självfallet väldigt litet och patetiskt när man läser om skyfallen i Sydney och jag ska alldeles säkert ta mig igenom den här dagen också, med tanken på att det i vanlig ordning finns de som har det betydligt värre än mig, inte minst de hemlösa vars hem nu är kallt och väldigt ogästvänligt eller handikappade som inte tar sig fram längre tack vare den snåla snöröjningen...

Mer media sds sds dn dn dag

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 12 februari 2010

Tänk igen, om du inte redan tänkt om...

Jag skrev för ett tag sen om polisen i Är det dags att tänka om nu? och jag undrar onekligen igen om det inte är dags att tänka om ytterligare en gång för alla de som tror att polisen är ofelbara? Det verkar inte bara vara kvinnosynen som är märklig, utan även vissa polismäns rättsuppfattning.

Historien om Jesper som utpressades av civilpoliser är mycket märklig och beklaglig. Oavsett vad man tycker om det, så är det lagligt att ta bilder på poliser som jobbar, vilket gör att man inte ens kan vara i närheten av att tvinga personen att ta bilder.

Ser man videon och stillbilderna på bloggen som Jesper skriver i så är det omöjligt att se att han skulle ha uppfört sig på ett sätt som ens är i närheten av att motivera den typen av ingripande.

Som jag såg någon nämna i någon bloggs kommentar så hoppas jag verkligen att övervakningskamerorna fungerar. Men man vet ju aldrig vad som händer när polisen är inblandad. Ibland tycks filmer som misstänkt kriminella poliser är med på försvinna i tomma intet...

Eller om man vill så kan man säga så här, när inte ens konservativa och polisvänliga Svenska Dagbladets ledarsida tycks tvivla så är det verkligen anmärkningvärt...

Är det dessutom som påstås, så att de tar sig tid att jaga plankande tonåringar, vilket borde vara ett problem för det privata företag som kör tunnelbana och deras eventuella väktare, istället för att ta itu med alla de problem som anmäls men inget händer med, så är det en mycket märklig prioritering i deras arbete...

Mer media ab ab ab dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Vart tog ni vägen?

Som jag skrev i en av kommentarerna jag gjorde i Oskadad hand är ett dåligt skäl, så är det mycket märkligt och beklagligt att så många blir så upprörda över en utebliven handskakning, som knappast fått samma dignitet i media om det vore en svensk som vägrat hälsa på det förväntade sättet.

Ett bra exempel tar Svenska Dagbladet upp nu. Hur män importerar fru efter fru, och hur fruarna inte får veta något om att mannen exempelvis misshandlat innan och hur lagarna står på mannens sida och gör den nyanlända kvinnan mer rättslös än vad som är lämpligt:






Brottmålsadvokaten Elisabeth Massi Fritz har haft många klienter som utsatts för fruimport.
–Lagstiftningen bör ändras och praxis bör bli betydligt snällare så att kvinnorna inte behöver leva med hot och våld tills det gått två år.
Hon tycker även att kvinnorna bör upplysas om mannens bakgrund, eventuella domar och tidigare giftermål.
–Bedömningen av mannens integritet är oproportionerlig gentemot kvinnorna, säger hon.
Carina Ohlsson, riksdagsledamot och vice ordförande i S-kvinnor, vill tillsätta en utredning om fruimporten.
–Dels måste myndigheterna ta ett ökat ansvar och samarbeta mer, dels kan vi behöva lagstifta om tvåårsregeln och försvåra för män att ta hit fler kvinnor. Det är svåra avvägningar, därför vill jag se en utredning, säger hon.
Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) vill slopa tvåårsregeln.
–Det är oacceptabelt att kvinnorna känner att de måste stanna kvar hos en man som kränker dem. Jag uppmanar även Migrationsverket att införa obligatoriska enskilda uppföljningssamtal med paren.
Var är alla upprörda kommentarer som sägs vara så måna om kvinnliga kränkningar när de inte blir tagna i hand vid en hälsning? Eller det kanske är så att Sverigedemokraterna, Bo Frank och alla andra som yttrat sig i själva verket tycker att det är mycket värre att låta bli att ta i hand än att importera och förslava kvinnor med liten kunskap om svenska samhället? Jag hör inte några andra rop på lagstiftning och regler här än de som kommer från vänster- och kvinnojourshåll.

Uppenbart är, trots att många så ofta blundar för det, många svenska män inte heller följer "svenska sedvänjor" och att hyllade svenska skribenter inte alla gånger de heller vet vad de borde prioritera först, framför sitt skrivande på annat ställe än nära hemmet.

Edit Idag skriver Lena Andersson ett långt indignerat inlägg på DN, Belönad apartheid, där hon bland annat skriver det är rimligt att arbetsgivaren inte väljer någon som skyltar med kvinnofientliga värderingar, trots att arbetsgivaren berättat att mannen inte uppfyllde de mer relevanta kraven, vilket diskvalificerade honom.

Hon säger inget nytt som inte andra sagt och jag har fortfarande omöjligt att se att HUR man hälsar är så viktigt, utan att det är ATT man hälsar som gäller.

Jag tycker hon, och andra som delar hennes åsikt, borde läsa mitt tidigare inlägg What goes around, comes around där jag berättar om en muslimska och slöjförsedda kvinna jag gick på fackutbildning med, som inte heller vill ta andra män i hand eller vara i samma rum själv som en man. Det var knappast en tyst förskrämd kvinna de handlade om, utan någon som utmande även mina egna fördomar och definitivt inte stämde överens med myten om muslimska kvinnor som väljer att följa religösa regler av fri vilja.

I SvD talar mannen bakom slöjförbudet ut om varför han kom fram till förslaget. Synd att även han missar att han blir ytterligare en av alla de män som bestämmer över vad kvinnor ska få ha på sig istället för att få bestämma själv.

Nu ser jag att DO gått vidare och kanske kan få fler människor på sin sida igen, när DO går till attack mot myndigheter som betalar ut vårdbidrag enbart till mamman till ett autistiskt barn trots att hon har delad vårdnad med mannen.

Med tanke på hur länge det funnits många skilsmässor i landet så är det ytterst märkligt att man inte gjort något åt den här typen av problem. Självfallet borde det delas upp mellan föräldrarna.

Mer media svd svd svd svd svd svd dn dn dn dag

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

torsdag 11 februari 2010

Politik

Jag skrev i morse om valfrågor, under rubriken En ful diskussion, som syftade på den diskussionen som varit om de sjukskrivna, som i verkligheten inte alls sett ut som det har rapporterats.

En diskussion som möjligen varit ful, men som hade varit rolig att få höra, var den om när de rödgröna kom överrens om att införa en viss datalagstiftning.

Jag blev som vänsterpartist helt klart besviken att få läsa om det. Sen förstår jag visserligen att man måste, som Åström säger, acceptera demokratiskt fattade beslut även om man inte tycker om dem.

Om Mp och V gör dåliga val så lär de ha svårare att påverka i den här frågan. Men framförallt så hoppas jag att de säljer sig jävligt dyrt och får verkligt bra saker i utbyte mot att böja sig, och att de redovisar vad de fått i utbyte.

I övrigt så känns det som om politikerna, oavsett parti många gånger, inte helt har koll på internet och hur det fungerar.

Det är direkt absurt att man inte ska få leta upp andras inkomstuppgifter på nätet när det är offentliga uppgifter och något som under många årtionden tryckts upp i taxeringskalendern. Så hur ska man kunna förvänta sig att de då ska förstå övervakningslagar på internet och att de påminner om diktaturer?

I övrigt noterar jag med sorg att Sverigedemokraterna sägs ställa upp till val i min egen kommun. Men jag är ärligt talat inte särskilt orolig, för det har varit mycket prat men lite demokrati i många kommuner sen förra valet och när man ser att det verkar som om sverigedemokraternas partipiska viner så hårt att kända sverigedemokratiska bloggare lägger ner, med motivering att de ska jobba med valet så är det något lurt.

Vem lägger ner i påstått populär blogg så nära inpå ett val? Möjligen ett parti som kritiserar andras bidrag där det behövs, men som själva mer än gärna tar emot stora bidrag trots att de inte borde ha rätt till det...

Mer media svd svd svd dn sds sds kb hd ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

En ful diskussion

Jag skrev tidigare om Valfrågor som borde bli avgörande, men det fanns självfallet fler frågor än de få jag nämnde där.

En är ju exempelvis sjukförsäkringarna och överhuvudtaget kostnaderna för sjukvården och de sjukskrivna.

Vanligtvis är det bara hets mot sjukskrivna och misstänkta fuskare man hör om. Därför är det en befrielse att få läsa om hur Försäkringskassan slarvade bort en halv miljard.

Ja missförstå mig inte, bäst vore att slarvet inte alls uppkommit. Men som debatten förs, inte minst från högerhåll, så får man uppfattningen att fusket är gigantiskt och det mest kostsamma av allt.

Att man ska jaga fuskare, oavsett om det gäller försäkringskassan eller försäkringsbolag tycker jag är självklart.

Men det borde vara lika självklart att föra debatten på ett sansat och vettigt sätt. Det verkar varit en vettig debatt i Malmö om det här  där man fick höra, som på ett av få ställen där man får höra följande:



Mellan de yngre kombattanterna stod 71-årige Jan Rydh, statlig sjukförsäkringsutredarveteran. Han gav Johnson försiktigt stöd och underkände Kjöllers förklaringar till de stora sjuktalen:
– Var det Norrland som var problemet? Nej. Var läkarna mer generösa? Nej. Fuskade folk mer? Nej.
Jan Rydh tyckte att nästan alla debattörer i sjukfrågan missat det viktigaste:
– Fram till början av 1990-talet var män mer sjukskrivna än kvinnor. Tio år senare var plötsligt kvinnor dubbelt så mycket sjukskrivna som män. Vad hände där?
Och med den frågan i huvudet vandrade många hem från Malmös hamnkvarter.

Hur vore det om politikerna satte igång och började debattera rätt saker, istället för att skylla på svagare personer, något som även gäller ledarskribenter i många fall? Missbedömningarna av vad som är viktigt är konstanta både hos politikerna och väljarna.

Jag menar, ibland luras man att tro att det är sättet att hälsa som är den viktigaste frågan inför valet.

Mer media svd ab ab ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Vet inte medlemmarna själva hur organisationen styrs?

När jag läser Röda Korsets ledning har tystat den interna debatten så kommer jag att tänka på vad jag hörde på lokalradion igår, där de intervjuade diverse personer som på frivillig basis är aktiva i Röda Korset lokalt och på den debatt som nu startat upp angående Bengt Westerbergs höga ersättning.

Det har knappast varit en hemlighet att ordföranden i Röda Korset har hög ersättning och det har varit uppe till diskussion även innan Westerberg fick den post han har nu.

Det som förvånar mig mest ärligt talat, ja utöver att det fanns de på höga poster som mot alla regler och medvetet var så kallhamrade att de stal mycket höga belopp från hjälporganisationer, är att många blir upprörda nu över Westerberg.

Jag menar inte att försvara hans höga ersättning, då jag tycker den är överdriven, jag som alla andra.

Men jag undrar om inte medlemmarna åtminstone varit så intresserade av den organisation de jobbar inom att de vet hur den fungerar och styrs? Det är knappast någon hemlighet för den intresserade att man får hög ersättning som ordförande i Röda Korset och att det röstats igenom på samma demokratiska sätt som det alltid gjorts. Var fanns protesterna då?

Edit Jag ser nu på kvällen att det finns fler som tjänar massor hos Röda Korset. Undrar om det var lika välkänt och öppet?

Edit 2 Nu driver tydligen Röda Korset krog med sprittillstånd dessutom...

Mer media dn dag Newsmill smp ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

onsdag 10 februari 2010

Vill vi ha ansvaret även om det visar sig vara ett felval?

Afghanistan skrev jag om i går angående om vilka frågor som kan bli valfrågor i det kommande valet och jag har tidigare skrivit, vilket talar om min åsikt i frågan, om det i Ta hem soldaterna.

Idag läser jag två intressanta inlägg i debatten om den svenska närvaron. Dels Jan Eliassons Därför ska Sverige stanna i Afghanistan:



Men vad blir konsekvenserna av att nu lämna Afghanistan? Först och främst ökad risk för maktövertagande av de krafter som nu söker jaga iväg den internationella styrkan. Det är för övrigt samma krafter som vill föra Afghanistan tillbaka till förtryck, kvinnofientlighet och stöd för terror inom och utanför landet.
Att lämna Afghanistan skulle också innebära att vi överlåter ansvaret till någon annan.
Någon-annanismen är för övrigt en plåga i dessa tider. Om fler länder skulle välja denna väg skulle FN och den intern-ationella rättsordningen skadas allvarligt. 
Även Åsa Linderborg skriver intressant i Sverige måste lämna Afghanistan:



Talibanerna har inte min sympati, men det har heller inte kapitalet när det tar till vapen. De soldater som åker till Afghanistan gör det säkert i tron om att de ska bringa fred och utveckling – det är just därför de hemvändande kistorna är en tragedi på riktigt – men det verkliga motivet för den svenska truppnärvaron är inte att befria kvinnorna från burkan, utan krasst rationellt kryperi för en stormakt som vill ha herravälde i en geopolitiskt avgörande region. Kanske spekulerar man om framtida favörer i form av feta handelsavtal.
Oavsett vad man tror om motivet bakom ockupationen av Afghanistan är det glasklart att den utländska truppnärvaron ökar våldet. Offren blir fler för varje år. Den selektiva humanismen gör att få begråter de döda afghanerna, men även de utländska trupperna tappas på blod. 2009 var det största förluståret. Isaf-styrkan har ingen stabiliserande effekt. Den förvärrar tvärtom problemet.
Eliasson säger att vi inte ska lämna över ansvaret på någon annan. Då måste han mena att vi också måste ta ansvaret för när våldet, som Linderborg skriver och Lars Ohly säger, faktiskt ökar av den utländska truppnärvaron. Vill vi, och Eliasson, som nation att vi ska ta det ansvaret också?

Utöver det så är det omöjligt att inte tänka på de nu döda soldaterna, som får medaljer för sina insatser, deras anhöriga och hur risken är uppenbar att deras död för alla inblandade i slutändan ter sig totalt onödig. Jag lider med de drabbade och hoppas att de får hjälp av i den överbelastade psykvården i Sverige.

Även Röda Malmös gästbloggare skriver intressant.

Mer media ab ab svd svd svd svd dn dn dn dn hd sds sds sds sds kb hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Oskakad hand ÄR ett dåligt skäl...

Jag nämnde i Vilka valfrågor som blir avgörande som hastigast Bo Frank och hans desperata letande efter röster när han lägger sig i debatten om hur man ska eller inte ska hälsa i Sverige som invandrare, trots att det inte alls har med hans jobb som kommunalråd i Växjö att göra.

Men det är fan svårt att vara tyst...

Jag var utan fast jobb i många många år, men med ett antal tidsbegränsade jobb under den tiden. Det innebar många anställningsintervjuer för min del, både för jobb jag inte fick, för jobb jag fick under en begränsad tid och de jobb jag blev erbjuden en tillsvidareanställning. Jag kan, om jag räknar lite snabbt, komma fram till att jag varit på runt 50 intervjuer under de åren, plus ett antal till innan jag blev arbetslös.

Av de intervjuer så är det högst, jag säger högst, hälften av de som intervjuade mig som valde att ta mig i handen. De flesta sa Hej och nickade lite lätt och konstaterade antagligen att det var ytterligare en desperat arbetssökande som de skulle behöva lyssna på en timme...

Tycker ni att de skulle bli av med sin inkomst och sina anställningar för att de inte gjorde det? Ni vet själva hur man är på anställningsintervju, lite osäker, känner sig liten och vill göra sitt bästa. Inte vågade jag be om att de skulle ta mig i hand för att få mig att känna mig välkommen...

Som Angela Roger är inne på, tror jag i varje fall, så kan man fråga sig om man ska, om en arbetsgivare vill det, känna kravet på sig att krama om dem också ifall de vill det? Det är ju som bekant en väldigt vanlig hälsningsfras numera, även bland mer ytligt bekanta.

Eller som när det under svininfluensans värsta dagar snarast blev en svensk sed att inte alls ta i hand, som Steve Lando är inne på.

Jag är inne på samma spår som Oskakad hand är ett dåligt skäl; om det handlat om ett jobb där det är viktigt att skaka hand med kvinnor varje dag, då hade jag tyckt det varit mycket motiverat att inte anställa ens för en praktikplats. Men en svetsare och när det enligt VD:n inte alls hade med den uteblivna handskakningen att göra, så drar man in inkomsten.

Det måste finnas rim och reson, och det fanns inte i AF:s bedömning, och inte i mångas åsikt om att man måste ta folk i hand, även om man inte vill.

Edit Än märkligare blir alla diskussioner som inkluderar sverigedemokraterna när man konstaterar att de kopierat mycket från kristdemokraterna och att båda två lägger förslag som inte behövs, eftersom det visar sig att man redan lär ut mycket inom Svenska för invandrare...

Edit 2 Noterar att Bo Frank får svar på tal på ett bra sätt. Inte undra på att barn får rasistiska värderingar med vuxna människor som gör kommentarer av den typen som man ser i artiklarna som skriver om bland annat den uteblivna handskakningen.

Detta inlägget går för övrigt hand i hand med ett senare inlägg: Vart tog ni vägen?

Media svd svd dag dag dag sds smp smp smp smp hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 9 februari 2010

Valfrågor som borde bli avgörande

Vilka valfrågor blir avgörande frågade jag mig i morse och gav några svar både på vad som jag inte tror kommer att bli det och några som kommer att bli det.


Som vanligt lär folk prioritera fel enligt mitt sätt att se det, och det skulle inte förvåna mig om Bo Frank driver mer väljare än nödvändigt i helt fel fålla med sina desperata utspel, som jag nyss nämnde...


Men nu börjar det hårdna till ytterligare för Maud Olofsson som inte klarade av att hantera Saab-problematiken särskilt bra och nu hanterar SAS uppkomna problem om möjligt ännu sämre eftersom hon hanterar det på ett helt annat sätt än Saab. Vilket är milt sagt märkligt, även om jag förstår invändningar som att Saab ägdes av GM och SAS av staten, men som också nämns i artikeln så kan det hela innebära att det i slutändan blir absolut noll kronor för staten i en konkurs.


Även om Olofsson tycks ha, som katten, 9 politiska liv så tror jag inte att ens hon överlevt en sån sak.


En annan fråga som borde ha högre prioritet är maten och hur den görs. Det verkar ju åtminstone som om vår jordbruksminister jordbruket är viktigt för Sverige:


 Förutom de åtgärder jag nämnde har regeringen också skapat en vision om att Sverige ska bli Europas nya Matland. För att det ska bli verklighet är det helt avgörande att vi har svenska bönder som producerar sund, säker och god mat. Därför har jag i handlingsplanen för hur Sverige - det nya Matlandet ska bli verklighet skrivit in att primärproduktionen av mat i Sverige ska öka, och det kommer jag att jobba för.
En annan sak är om han verkligen menar det? Sverige tackar ja till köttklister som gör det möjligt att sätta ihop bitar att se ut som en hel köttbit. Den enda anledningen att göra det är för att det går att tjäna pengar på att lura konsumenten att det är en helt bit och kunna ta ut ett högre pris än köttbiten ifråga förtjänat så här långt. Köttsminkning var ett lysande ord att beskriva det hela som, och vem tror på allvar att det inte även kommer att hamna inom restaurang- och cateringverksamhet till sist ändå?


Tala om att jag är glad att svärfar och svågern är jägare så att man nästan alltid vet vad för kött man får...


Eu överhuvudtaget känns oerhört suspekt och konstigt när man läser om hur vi inom EU ska hjälpa USA att spionera på deras egna medborgare och det tycks som den redan dåliga datalagstiftningen inom EU:s länder sätts åt sidan när det händer...


Men visst, som Lisa Magnusson säger så är det bara ytterligare en sak i raden av många flera där integriteten för medborgarna sätts åt sidan.


Vilket också borde vara en större valfråga, vilket jag tyvärr inte tror det blir efter att PP tycks ha försvunnit ur den svenska debatten helt och hållet tråkigt nog.


Mer media ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn hd hd sds sds sds sds smp nsk 



Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Vilka valfrågor blir avgörande?

Diskussionerna inför valet går vidare, och igår skrev jag om Total panik, när några högerpolitiker försöker skapa en ny våg av kalla kriganda med hjälp av att försöka skrämma människor med ett mycket gammalt och trött kommunistspöke...

Nu påstås det att kriget i Afghanistan också kan bli en valfråga, där man kan läsa min åsikt i Ta hem soldaterna, men jag är ärligt talat tveksam till att det kommer att bli det.

Jag tror tyvärr att det för de allra flesta, som inte har sina barn på plats, är en fråga som är för långt ifrån Sverige och påverkar vår egen vardag för lite och att samhället, media och individerna av idag är lite för lite intresserade av människor utanför vår geografiska närhet, ja möjligen om det inte handlar om att skänka pengar till någon större naturkatastrof.

Oavsett vad man tycker om det politiska beslutet att skicka just svenskar dit så borde alla verkligen reagera skarpt på att de svenska poliserna är dåligt beväpnade, med sina vanliga tjänstevapen som inte alls är anpassade för den typ av attacker de riskerar där. Frågan är hur man alls kan välja att skicka dit människor utan tillräcklig med lämplig utrustning?

Demokrati och valfrågor nämnde jag också att jag knappast tror att feminism och jämlikhet blir avgörande frågor för de som tvekar över vilket parti de ska välja i de olika valen, även om Göran Hägglund gör vad han kan för att försöka få det till en valfråga.

Jag hoppas de få som ändå tvekar över det läser vad David Norlin och Johan Lundin Kleberg från Nätverket Pappor för individuell föräldraförsäkring skriver eller Eva-Britt Svensson från vänsterpartiet skriver i Ofrihet för vem Hägglund?



Är det ofrihet för det barn som får tillbringa lika stor del med båda föräldrarna och således ges möjligheten att skapa en lika bra relation med båda?
Är det ofrihet för de kvinnor som slipper den lägre lön och lägre pension som en ensidig föräldraledighet leder till?
Är det ofrihet för de män som redan från början kan bli delaktiga i sina barn liv och slippa hamna utanför den känslomässiga relation som ett föräldraskap innebär?
Bra rutet Svensson! Det är väldigt tydligt att Hägglund och hans partikamrater inte alls är intresserade av att ha barnens bästa för sina ögon, för självfallet är det så att barnen har ett intresse av båda sina föräldrar, och att få en bra relation till båda två.

Nä, jag tror att det, som vanligt, mer handlar om hur mycket pengar folk får i plånboken och om man alls får ett jobb att få lön ifrån, i första hand. Förhoppningsvis så minns man att högersidan står i nära kontakt med de som gärna pratar om nollbud i löneförhandlingarna, men som gärna säger ja tack och amen när chefen ska ha högre lön, men som inte alls har så bråttom att öka skatten för att dina barns lärare eller fritidspersonal ska ha vettig lön eller dina sjuka föräldrars undersköterska ska få tillräckligt många arbetskamrater för att kunna sköta om de äldre på ett bra och humant sätt.

Att Sahlin har stöd av få företagare må vara hänt. Även om man inte vågar nämna vilka kommunalt och landstingsanställda har för sympatier så är jag rätt säker på att de håller åt vänster och det av en mycket förståelig anledning.

Till sist så läser jag om få åtal för hot mot politiker, vilket självfallet är beklämmande. Men när läser om sverigedemokraterna i Landskrona och deras problem, samt tänker efter om att de har ett par förtalsdömda politiker i toppen där, så blir man inte förvånad alls.

Förvåningen blir inte heller särskilt stor när Sd-toppen inte reagerar på problemen nu när de inte ens har orken att uppfylla sina löften om att ta bort dömda personer som politiker. Deras politik går i vanlig ordning inte att ta på allvar alls..

Edit Sannolikt har Bo Frank, kommunalpolitiker i Växjö, mest desperation av alla, som väljer att gå till torgs med sin åsikt om arbetsökande invandrare i Älmhults kommun, vars hälsningsseder avgjorts i Stockholm. Det vill säga oerhört långt ifrån allt som Bo Frank alls har att göra med som politiker...

Apropå den diskussionen, som jag tagit förr men inte ids eller hinner ta en gång till så rekommenderar jag den utmärkta Seder, bönder och latin.

Mer media dn dn dn dn dn dn dn dn dn sds ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd hd sds sds dag smp kb hd hd smp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

måndag 8 februari 2010

Total panik!

Demokrati och valfrågor skrev jag om i morse och tidigare har jag skrivit om hur Desperationen ökar och Desperation även hos andra partier.

Fast inget, jag säger INGET, har varit ens i närheten i form av desperation jämfört med när det gäller inlägget Sahlin flörtar med extremister.

Det är lite som det gamla uttrycket "Där hjärnan tar slut, tar nävarna vid". Det vill säga, när man inte kan argumentera emot med argument så tar man till den gamla kommunistsläggan och slår med så mycket man kan när man fortsätter ligga under i opinionssiffrorna.

Sen vet vi andra, som orkar läsa tidningarna, att vänsterpartiet varit emot övervakningslagarna som påminner om diktaturstater, till skillnad från moderaterna och de andra högerpartierna som införde dem. Men Munkhammar och kompani tycks ha missat vilka som är för och emot diktaturens övervakningsregler i Sverige idag.

Jag menar högerpartiernas ledare visar sig till och med att inte våga argumentera mot de som blivit drabbade av deras ändringar av politiken. Hur sköter man landet om man inte vågar möta sjukskrivna människor?

Det är som i DN:s debattartikel Rik pappa är viktigare än talang och utbildning, som bland annat skattebetalarnas förening ligger bakom. Man är snabb att nämna att det är Sveriges beskattning som ligger bakom att det spelar stor roll att talangerna har det svårare än de som föds i rätt familj.

Synd att de inte vill tala om att exakt samma sak gäller i länder som inte bara har en helt annorlunda beskattning, utan även är helt utan inkomstskatt.

Paniken är verkligen total bland de som inte vill ha in de rödgröna, och då tycks alla medel, även oärliga argument.

Mer media sds

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Demokrati och valfrågor

Naturligtvis tycker Sverigedemokraterna om demokratin, skrev jag för ett tag sen, och var lätt ironisk över hur deras väljare manipulerar opinionsundersökningar på ett sätt man sett åtskilliga gånger vid internernetundersökningar som de större tidningarna brukar ha.

Att de verkar ha problem även i verkliga demokratin med interna bråk, vars bråk utspelar sig i media visar tydligt på att de även lokalt har problem att få de olika medlemmarna att sköta sig enligt spelets regler. I normala fall borde det få väljarna att börja ifrågasätta vad deras politiker egentligen sysslar med, men många gånger så tycks all typ av kritik som sänkt både partier och politiker i andra fall konstant rinna av Sd.

Något jag tror i huvudsak beror på deras väljares ovana att tänka kritiskt mot partiet de hyllat.

Politik är dock roligt och inte bara när det är skadeglädje man känner, som i fallet ovan. Det är svårt att tycka det är lika roligt när Sd:s politik understryker det faktum att Nytt namn för invandrare ger högre lön eftersom det blir lättare att alls få ett jobb.

Det påstås ofta, både från Sd:s håll och andra att kvotering inte behövs och att statsfeminism är av ondo. Men någonstans tycks det vara oerhört tydligt att kvoteringen har en poäng och att det knappast är så att man får anställningar på grund av sina dugliga förmågor för arbetsuppgifterna enbart. Då hade man knappast behövt byta namn för att få anställning lättare... och finns det fördomar mot en grupp av människor, då lär det finnas fördomar som förhindra människor att få arbete även i andra fall.

Nu tror jag på intet sätt att feminism eller fördomar kommer att bli den stora valfrågan, men däremot tror jag att jobben kommer att spela stor roll, även detta valet.

Det borde göra att reglerna för arbetet bestäms av det svenska kollektivavtalen, där facken har en stor roll, för att slippa tappa jobb i Sverige till lönedumpande företag och kunna fortsätta driva runt Sverige med löner som folk verkligen kan överleva på, något som borde fortsätta driva vänsterpartiet framåt i opinionen. Det är inte bara ena sidan som ska kunna sätta spelreglerna på arbetsmarknaden, som utvecklingen varit under många år nu.

Det behövs mer tankar på de anställdas väl och ve också och ett konstaterande att privatiseringar inte är det samma som billigare och bättre, utan ofta innebär fördyringar på både lång och kort sikt...

Mer media sds

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 7 februari 2010

Ta hem soldaterna!

Det finns all anledning i världen att hjälpa Afghanistan att komma tillrätta med sina problem, no doubt about it!

Det finns all anledning att hjälpa kvinnor, barn och alla nödlidande där till att få ett fungerande samhällsliv och faktisk demokrati att finnas där så väl som här.

Däremot finns det ingen som helst anledning att ställa oss som stridande på amerikanernas sida och för första gången på nästan 200 år delta i ett krig.

De svenska soldater som dött nu är det självfallet synd om, precis som deras anhöriga. Förhoppningsvis så förstod de vilka risker de utsatte sig för.

Det understryker dock att de svenska insatserna enbart ska handla om humanitär hjälp och hjälp att bygga upp landet på alla andra sätt utom de militära, precis som de som kan landet bra också anser.

Det är en svensk tradition som fungerat bra innan och som vi borde värna om, även om det oftast benämns som svensk närvaro och inte ett svenskt krig, trots att det är vad det handlar om, oavsett vad andra försöker tillskriva mig.

Läs även Blogges "En meningslös död för ingenting" och Scaber Nestors "Afghanistan lämnas inte försvarslöst om Sverige kallar hem soldaterna" samt Wolfgang Hanssons Utländska trupper verkar bara stärka talibanerna

Edit Dessutom känns det mycket märkligt och amatörmässigt det som påstås om att tolken som dog saknade försäkring. Naturligtvis ska de som arbetar åt Sverige och ökar sina risker att dö ha en försäkring, i synnerhet om de har familj som är beroende av deras inkomst.

Media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn sds sds sds sds sds sds dag hd hd hd hd hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Vad Reinfeldt menar frågar jag mig ofta...

Vad Reinfeldt menar är något jag ofta frågar mig.

Men Föregångslandet - Vad är det? är nästan på gränsen till raljant som artikel för att sätta dit Reinfeldt och hans partikamrater. Så hade man säkert kunnat göra med flera partier.

Om de väljer att vara för otydliga med sitt budskap, vilket gör att medlemmarna skriver in de saker i slagorden som de vill se.

Vilket däremot är en sak att klaga på... Hur ska man kunna lita på en politiker som inte kan vara så tydlig med sitt budskap så att åtminstone  partikamraterna förstår vad det hela handlar om? Och som sagt, det finns det säkert fler politiker som har problem med tydligheten än just Reinfeldt...

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Sprutbyten behövs

Sprutbyte stoppar inte missbruket, säger några moderata debattörer.

Det är självfallet sant. Men det förhindrar smittspridningen av sjukdomar som de olika typerna av hepatit och hiv, vilket i sig drar med sig fler och dyrare sjukvårdskostnader.

Och framförallt så skapar det en kontakt till sjukvården den dagen missbrukarna känner att de inte orkar med sina missbruksliv längre, utan vill sluta och överleva. Vad bra att ha en direkt kontakt med någon som kan hjälpa en.

Ja om det då finns några resurser som moderaterna i skattesänkningssyften valt att plocka bort... Men som jag sa nyss så tycks skattesänkningar vara den enda lösningen på alla problem, även om det behövs pengar inom exempelvis sjukvården till den här typen av verksamheter.

Och då har jag ändå inte nämnt något om hur man via att öka tillgängligheten för alkoholen sannolikt ökar risken för att få än mer fullfjädrade missbrukare med behov av sprutbyten i slutändan...

Mer media svd svd svd svd dag

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Ett betydligt bättre förslag

Ett betydligt bättre förslag, jämfört med det jag skrev om i Desperationen ökar där Björklund vill återinföra lågstadielärarna,  är det som S kommer med, som vill ha unga hjälplärare till problemskolorna för att hjälpa till med undervisningen, något som fungerat i Storbritannien och dessutom innebär fler vuxna människor i skolorna. Något jag och andra efterlyst länge.

Självfallet måste de ha någon form av pedagogisk utbildning, eftersom det inte nödvändigtvis är så att någon som är kunnig inom sitt område per automatik är duktig på att lära ut, som jag misstänker att vi alla någon gång stött på inom skolans värld, en lärare som inte kan lära ut, men verkar kunna sina saker ändå...

De vuxnas närvaro är oerhört viktig, och även om många politiker försöker slå ett slag för att familjen ska få bestämma allt och att man alltid tycks tro på att föräldrar är det bästa för barnen, så finns det både i England och här föräldrar som är olämpliga.

Med färre vuxna i skolan så finns det färre människor som kan lägga märke till de barn som har problem och behöver hjälp från den vuxenvärld som föräldrar ibland inte klarar av att fylla upp. Det vore bättre att försöka få fäderna av idag att ta mer ansvar än vad de gjort så här långt...

Men så länge skattesänkningar är det enda svaret ännu en gång så kommer det inte att hända mer än att det kommer att bli god vård för de äldre och jag tror inte ens att Röpkes tankar kan hjälpa Kd upp ur det skattesänkta hålet de grävt ner sig i.

Men det gäller självfallet inte bara dem, utan överhuvudtaget så ter det sig märkligt att högern tycks ha glömt småföretagarna, som tidigare varit den mest ihjälkramade gruppen av dem alla. Det är inte bara centern som glömt sina grunder och kärnväljare, som jag

Den andra saken jag lyfte fram i Desperationen ökar var centerns förslag om IT som hushållsnäratjänst, som jag ansåg vara helt onödigt eftersom de sakerna de tog upp redan finns lösningar på.

Helsingborgs Dagblad skriver, som ett exempel, idag om hur pensionärer i min gamla bostadsort Perstorp får hjälp med digital fotobehandling via en pensionärsförening och Studieförbundet Vuxenskolan. Frågan är varför det är för fel på den lösningen enligt Olofsson? Det finns fler studieförbund och liknande med liknande lösningar och Olofsson försöker koka soppa på en spik för att lösa en hunger som inte finns.

Huvudproblemet för högern är och förblir fortfarande att lösa de sjukskrivnas situation, så att de som verkligen är sjuka inte bara får lov att vara sjuka, utan även för hjälp med att bli friska, och inte bara skickas till arbetsförmedlingen, som torde vara ännu sämre på att lösa sjukdomsproblem än vad en förtroendeläkare är som aldrig träffar patienten är.

Men man kan ju göra som DN gör i En sjuk spiral, försöka lösa det med att media förklarar på ett regeringsvänligt sätt, istället för att beskriva hur förslagen "fungerar" för verklighetens folk...

Mer media: svd ab ab dag

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!