lördag 5 oktober 2013

Horribelt resonemang om "nattis" av smålandspostens ledarskribent

Ett fullständigt horribelt resonemang förs i dagens ledartext från Smålandsposten, där det påstås att det väcks krav på dygnet runt-öppna dagis på grund av "separationskulturen". Det enda det beror på är arbetsgivarnas krav på att hålla igång verksamheten dygnet runt.

Ska han gnälla på rätt här, så är det knappast på föräldrar som skiljer sig. Jag vet flera exempel på föräldrar där de är lyckligt gifta men har arbetsgivare, ibland samma arbetsgivare, som förväntar sig att båda ska jobba helger, kvällar och nätter.

Om ledarskribenten verkligen varit intresserad av att minska "separationskulturen" så hade det varit självklart att antingen protestera mot arbetsgivarna eller vara för nattöppna dagis, så att äktenskapen kan fungera även i dagens arbetsmarknad!

Jag och Vänsterpartiet anser att utbyggda nattis är en nödvändighet i dagens samhälle och att det dessutom är en jämställdhetsfråga. Det går att se i länder, till och med så närstående som i Tyskland, att kvinnorna har svårt att komma ut på arbeten om det inte existerar barnomsorg. Det är dessutom negativt för ett land i sig som missar mycket kompetenta människor i arbetslivet och får lägre födelsetal.

media ab ab 

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 4 oktober 2013

Vad jag och Vänsterpartiet tycker om Sverigedemokraterna vet ni...

Att jag och Vänsterpartiet tycker genuint illa om Sverigedemokraternas politik är ingen nyhet.

Men att inte bjuda in partiet till överläggning om den blivande gången från landsting till region i Kronoberg ser verkligen illa  ut.

Hur illa man än tycker om partiet och hur genuint dåliga deras politiker är på politik (titta och lyssna här så får ni höra hur lite sd:s förstanamn faktiskt förstår)  så är de likväl invalda.

I tisdags hade vi distriktsstyrelsemöte och diskuterade ämnet. Vi var osäkra på om det var en miss eller planerat att Sverigedemokraterna inte verkade vara inbjudna och Lennart Värmby Vänsterpartiet lovade att agera för att de skulle bli bjudna.

Av Smålandspostens och Växjöpolitik-bloggens artiklar så verkar det varit planerat och det är verkligen anmärkningsvärt! Självfallet ska alla, även om vi talar om värre partier med större demokratiproblem än Sd, vara inbjudna till den här typen av diskussioner.

Skärmdump av Lennart Värmbys mail (bilden är klickbar):
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!