torsdag 24 april 2014

Avgå Katarina Brännström!

För ett kort tag sen så gjorde den moderata riksdagspolitikern Katarina Brännström (toppnamn på moderaternas lista i Kronoberg) ett utfall mot cancersjuka. Jag trodde ärligt talat att hon sjunkit så lågt det gick att sjunka den gången.

Men det visade sig att det fanns flera steg ner i osmaklighetens gyttja till för hennes argumentation att ta sig.

Skärmdumpen ovan visar hur hon väljer att utnyttja 16 pedofila övergrepp mot minst 12 barn för sina politiska syften, för att föra fram att det kommit kritik mot förskolan om den varit privat och inte kommunal.

Det i sig tycker jag är bland de absolut osmakligaste och värsta utspelen jag sett någonsin inom svensk politik.

Men det blir faktiskt några snäpp värre till: Det är inte en kommunal förskola, utan den är privat, vilket får Brännströms utspel att bli en direkt lögn. Den har dessutom extremt låg bemanning och utbildningsnivå på personalen:

Vid den aktuella förskolan var det 16 procent av de anställda årsarbetarna som hade förskollärarutbildning. På övriga förskolor i kommunen ligger snittet på 51 procent.
 Förra årets siffror visar även personaltätheten. På förskolan gick det 9,4 barn per årsarbetare och i övriga kommunen var det 5,9 barn.
Jag hade inte själv tänkt göra någon politisk poäng av detta, eftersom övergrepp självfallet kan ske oavsett vilken driftsform det handlar om. Men desperationen hos moderaternas låga opinionssiffror verkar det få att slå slint fullkomligt i skallen på Brännström, vilket gör det svårt att låta gå obemärkt förbi.

Däremot är jag rätt säker på att det är lättare att begå övergrepp vid låg bemanning och låg utbildningsnivå, något det kan vara även på kommunala förskolor.

Katarina Brännström borde inse sina grava och osmakliga påhopp och avgå omedelbart från politiken och jag kan uppriktigt sagt inte förstå Moderaterna i Kronoberg som vill ha henne som toppnamn.

Uppdaterat Kvällsposten skriver om hur praktikanten verkar ha fått göra mycket ensamma med barnen, trots att tanken är att en praktikant ska ha handledare, något som måste vara mycket lätt hänt med låg bemanning.

Uppdaterat Jag måste säga så här ett litet tag efteråt att jag förvånas över att någon låter Katarina Brännström sitta kvar i toppen på moderaterna regionalt och högt upp på någon lista. Efter att ha läst igenom de absurda avdrag hon velat göra så verkar hon tyvärr ha bristande omdöme. Vem vill ha en sån person i en beslutande position?

media svt sr nyheter24 ab smp smp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!