lördag 13 oktober 2012

Fjortonåriga Malala Yousufzai borde fått fredspriset!

Hur kan man tycka att en organisation som EU är värd fredspriset, som t o m enligt DN:s ledare inlänkad nedan, inte borde nedlåta sig till att utse en långvarig diktator till gränspolis? 

Eller hjälpa till med vapenexport till diktaturer eller har medlemsländer där alla partier utom Vänsterpartiet vill ha vapenexport till diktaturer och krigförande länder, samt accepterar att bygga en vapenfabrik i ett av världens hårdaste diktaturer?

En olycklig resa Libyen: När Khaddafi fick jobb som EU:s gränspolis.

Jonas Sjöstedt skriver klokt om varför EU inte förtjänar fredspriset på grund av nostalgiska skäl, samtidigt som någon från icke-EU-landet Norge verkar bestämt sig för att ge priserna i förebyggande syfte... Men med tanke på att EU är i kris, så verkar det verkligen vara så...

Svenska Freds, som en gång fått fredspriset också, skriver också mycket tydligt om varför inte EU förtjänar ett fredspris.

Smålandspostens ledarsida, som fegt nog nu tagit bort kommentarsmöjligheten, ser inga problem med att EU får priset.

Vem skulle då få fredspriset istället kanske någon undrar?

Jag tycker att man skulle gett den, för längesen, till den unga flicka som idag ligger med skottskada i huvudet för att hennes enda kända åsikt var att hon tyckte att flickor även där talibanerna har makt, ska få gå i skolan: Hur kan en flickas skolgång provocera?

Vet du inte vem hon är så finns det en bra dokumentär på en dryg halvtimme om henne på Youtube, inlänkad här:Läs mer i  hennes blogg!


media ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn hd smp gp gp gp dag nsk nsk skd skd sr sr sr sr sr sr sr

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 9 oktober 2012

Situationen inom barnomsorg, skola och äldreomsorg i Älmhult är alamerande


Vänsterpartiet Älmhult delar åsikt och har full förståelse med föräldrarna som väljer att hålla sina barn hemma eftersom de inte känner trygghet för sina barn i skolorna.


Det är synd att det inte är lika lättgenomförbart och ger samma påtagliga konsekvenser, som på en skola, om de anhöriga till de på underbemannade äldreomsorgsboende valt att plocka hem sina äldre. De som får bära konsekvenserna där är inte bara personalen, utan även försvarslösa andra äldre människor, som inte kan värja sig mot de som är i en fas i sin demens där de kan bli och tyvärr är våldsamma.

En mycket tydlig majoritet av de människor, både föräldrar/anhöriga, anställda och tjänstemän, som vi har träffat och pratat med är mycket tydliga med att det är personalbrist som är den största boven i dramat. Nästan alla lärare som varit lärare en längre tid nämner hur mycket mer tid de idag får lägga på barnens sociala mående, vid sidan om den faktiska undervisningen och utanför lektionstid.

Vi har vid flera tillfällen lyft fram att vi tycker det är ytterst anmärkningsvärt att en majoritet av de anställda inom barnomsorg, skola och äldreomsorg inte ber om högre löner i första hand när vi möter dem, utan istället nästintill unisont ber om fler arbetskamrater

Vi inser också att det finns värre berättelser som av olika anledningar aldrig når allmänheten, för att föräldrar, anhöriga och anställda faktiskt är oerhört lojala. Vi hoppas att fler ska våga komma fram, för att sätta tryck på de politiker i maxialliansen som gått ut via media och hävda att skolresultaten och omsorgen är så bra i Älmhult. Media har meddelarfrihet och får inte tala om vem de har fått uppgifterna ifrån och det är en demokratisk rättighet att vända sig till media.

Vi inom Vänsterpartiet vet att den största enskilda faktorn för bra betyg beror på föräldrarnas utbildningsnivå och lön, vilken är högre än riksgenomsnittet tack vare Ikeas tjänstemän.

Den säger däremot ingenting om hur barnen mår på vägen genom skolan och hur många som hade fått ännu bättre betyg med en mer personaltät skola.

Barn och människor på äldreboende har det gemensamt att det är i högre grad än vuxna i händerna på andra människors väl och ve. De förtjänar en omsorg värd namnet och människor som utför omsorgen går aldrig att rationalisera bort i så hög grad som maxialliansen gjort i Älmhult.

Jerker Nilsson, Ordförande Vänsterpartiet Älmhult

Går att läsa om på Smålandsposten, i följande artiklar Gemöelever vågar inte gå ut på rasternaVi kanske inte fokuserat på rätt saker och Våra barn är rädda för att gå till skolan.

Idag onsdag ävenVi hade nog inte fått resultat om vi inte strejkat och Skolinspektionen inkopplad.

Och jag håller med, hade de inte strejkat så hade inget hänt. Det är beklämmande ATT man ska behöva göra det som förälder och elev...

Och på lördagen så börjar till och med näringslivet klaga...

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!