måndag 20 september 2010

Demonstrationer är fel väg att gå

Jag skrev i morse att det är Svårt att hitta ljuspunkter, både vad det gäller Vänsterns valresultat, alliansens relativa seger och sd:s intåg i riksdagen.

Jag känner mig dessutom lite lätt dystopisk vad det gäller reaktionerna på Sd:s intåg i riksdagen, med demonstrationer och liknande.

Precis som jag var inne på i morse så är jag säker på att de olika statsvetarna har rätt i att media lyfte fram sd till ett bättre valresultat än de hade fått annars.

Det är jag övertygad om att det stämmer, och att både Aftonbladet, som nu startar rörelser mot dem, med alla sina artiklar och Tv4 med sin censur av sd:s reklamfilm enbart agerade nyttiga idioter åt sd. Jag tror ärligt talat att de andra partiernas bemötande var mindre viktigt.

Frågan är då om det är rätt väg att göra som många runt om i landet gör just nu, skapar ännu fler rubriker kring sd:s intåg i riksdagen, via demonstrationer?

Det känns som att det har testats i rätt många år nu, och det känns inte som att det har fungerat, i synnerhet inte med de demonstrationerna som urartat och slutat med våld och polisingripande, och ännu mer negativa rubriker.

Naturligtvis är inte min åsikt positiv på något sätt till sd, och lika naturligtvis vill jag också ställa mig och skrika ut mitt hat mot landets största rasistiska parti, men tror alla ni som är lika mycket emot sd som jag är att demonstrationerna verkligen är rätt väg att gå?

Jag tror mer på att i lite högre grad ignorera dem, men istället bemöta dem korrekt och med argumentation istället för skrik.

Och kanske framförallt att bemöta alla du någonsin möter bland arbetskamrater, vänner och släktingar som börjar prata illa om invandrare och lyfter fram de överdrifter som tog sd till riksdagen.

Även om vi är många som tycker oerhört illa om sd, så är de trots allt i riksdagen eftersom de blivit invalda av svenska folket.

Det gör att det är svenska folket ni ska argumentera till och inte skrika mot de sverigedemokratiska politikerna, för de är definitivt glada åt all uppmärksamhet.

Det är en direkt obehaglig stämning i landet och det är ingen slump att det inte bara finns ett gammalt nazistanknutet parti i riksdagen, utan att även ett öppet nazistparti kommer in i fullmäktige i Grästorp. sd:s framgångar är grunden de hade att utgå från.

Någonstans så börjar jag bli glad åt att Stieg Larsson är död och slipper se det hela, trots att han vore en av de personer som behövts bäst för att motverka liknande framgångar.

Och jag är framförallt glad åt att det verkar vara inte bara lugna demonstrationer, utan även helt tysta.

Uppdaterat Inte heller saker som att sprida medlemsregister på internet lär gynna kampen att sluta få folk att rösta på sd...(Använd med tillåtelse av Lina Neidestam. Sprid gärna den vidare!)

Mer media ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn sds sds sds sds sds sds sds sds dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag dag exp exp exp exp exp exp exp gp gp gp gp gp gp gp skd skd skd skd skd skd skd skd skd skd kb kb kb kb nsk nsk nsk nsk nsk nsk nsk  hd hd hd hd hd hd hd hd hd smp smp smp kb


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Svårt att hitta ljuspunkter...

Det är naturligtvis svårt, för att inte säga nästintill omöjligt, att hitta några större ljuspunkter för valresultatet i gårdagens val, eftersom varken de Rödgröna blev största block eller sverigedemokraterna gick att hålla utanför riksdagen. Det hedrar Wetterstrand att helt utesluta samarbete med moderaterna!

Det känns helt klart tungt att inse att det behövs fyra år till med alliansstyre, som dessutom indirekt kommer att stödjas av sd, något som helt klart gör det till ett val utan vinnare.

Naturligtvis så kommer det kritik mot hur S har agerat, inte minst genom att lyfta fram samarbetet med de andra rödgröna partierna. Jag tror dock inte att det spelar någon större roll, eftersom de flesta inom S alltid har föredragit samarbete med V än med exempelvis Mp.

Tyvärr tror jag det spelar mycket större roll med partiledare, som jag personligen tycker bra om och har svårt att förstå att inte andra gör det samma, som inte drar många extra röster och att media verkligen har gått in för att mosa dem och deras misstag sen förr.

Det är svårt att hitta människor som inte gjort misstag, men det tycks vara kravet idag, trots att allianspartiernas politikers misstag mycket lättare glöms bort. Det är ytterligare en del av Pravdastyrningen från media.

Några små tröster finns trots allt.

De rödgröna går framåt i skolvalen, vilket lovar gott inför framtiden och sd tappar i lokalvalen.

Ser man på vilka som röstat på sd så är det de vanliga missnöjesröstandena och de är naturligtvis lätta att göra besvikna, oavsett vilka de röstar på. Något som understryks av att de tappar i lokalvalen, vilket sannolikt kommer att bli utgången efter nästa val igen även på riksplanet.

Som flera olika statsvetare säger så har de haft väldigt stor hjälp av media och att de synts så mycket mer än partier utan för riksdagen brukar göra.

Ska man säga något om valet i Älmhult, som inte bara är negativt sett till att de borgerliga fortsätter vara stora tillsammans, så är det att vi i Vänsterpartiet faktiskt gick framåt, och det även i valdistrikt där jag knappt trodde vi hade väljare, och det finns ställen vi mer än fördubblat, ja nästan tripplat, antalet röster.

Att gå framåt i 8 av 9 distrikt är en framgång, om än alldeles för liten eftersom den inte ger ett mandat till, till det enda vi har i fullmäktige. I slutändan blir det knappt en procents ökning och knappt 90 röster mer än förra valet.

Det mest anmärkningsvärda är snarast de stora tappen som folkpartiet och kd gör, men jag är inte jätteförvånad med tanke på hur tysta de har varit inför valet, samt att sd går framåt radikalt också, trots att de inte synts mycket i media och när de väl gjort det agerat rätt märkligt... Jag tror dock att draghjälpen från rikspolitiken är stor för deras del och att deras tapp kommer bli ännu hårdare efter nästa val.

Från och med idag börjar definitivt nästa kampanj inför valet 2014. Det är illa nog att behöva stå ut med fyra alliansår till, men inte en gång till!

Mer media ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn sds sds sds sds sds dag dag dag dag dag dag dag exp exp exp exp gp gp gp gp gp gp gp skd nsk nsk hd hd hd hd smp smp
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 19 september 2010

Gå och rösta!

Valdebatten har verkligen hettat till de sista dagarna och nu gäller det verkligen att köra som dårar för att putta över väljarna på den rödgröna sidan, om inte för annat så för insikten att sjuka människor ska hjälpas till ett bättre liv, inte jagas och stjälpas till förnedring.

Men ärligt talat, viktigast av allt är och förblir att ni går och röstar, även om det inte blir på Vänsterpartiet, som jag naturligtvis föredrar att ni röstar på.

Igår var det val i Afghanistan där många har dött för kampen att alls få gå och rösta och jag hoppas det manar till eftertanke att vi har något som är värt att hedra här i Sverige: Demokrati!

Jag hoppas verkligen att det stämmer det som sägs, att den jämna spurten gör att antalet röstande ökar! Det behövs för att stoppa de alltmer desperata sverigedemokraterna.

Själv ska jag strax köra ut valsedlar så att det finns en möjlighet för alla att få rösta på Vänsterpartiet i den här kommunen också.

Det förvånar det mig oerhört mycket att Muf:s pressekreterare uppmanar till att skicka spam för moderaterna. Det lär snarast vara kontraproduktivt med tanke på hur irriterade folk blir om meddelande som de inte alls är intresserade av, utöver i grupper som handlar om moderatpolitik...Mer media dn dn dn dn sds sds sds sds sds sds sds exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp gp gp gp gp kb kb ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd dn dn dn dn dn dn dn gp gp skd skd skd skd kb kb kb gp dag dag dag dag dag nsk nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!