lördag 30 januari 2010

Fingertoppskänsla hos politikerna?

Jag skrev om vänsterpartiet tidigare idag och om Kd tidigare i Overklighetens parti.

Jag tycker det är bra att Ohly säger nej till valallians, även om partiet, eller Vi kanske jag ska säga, inte rosar opinionen direkt och att han bemöter kritiken mot avsaknad av gemensam linje. Har man en allians med flera olika partier så är det, precis som med alliansen inför förra valet, självklart att man inte är överrens om allt. Vad för poäng är det annars att rösta på något av de mindre partierna och vilket existensberättigande har de då?

Det är klart, så illa som med Kd ska det naturligtvis inte behöva gå, som är på väg att radera ut sig själv och göra bort sig när uttrycket Verklighetens folk hånas mer eller mindre konstant i media och när väljarna tycks inse att Kd verkligen inte representerar det faktiska verklighetens folk. Förnyelse behöver onekligen Kd, om de vill fortsätta komma in i riksdagen.

Köksbordsdiskussioner kan, jag säger kan, vara en väg att gå. Jag vet att flera, både i Sverige och utomsocknes har konstaterat att det funkar rätt bra att gå hem till folk och prata med dem. Men många här i någon undersökning (Aftonbladet kanske?) talade om att de var negativa till både försäljare, jehovas och politiker som knackade dörr. Så man får säkert ha fingertoppskänsla och inte gå på för hårt om det inte ska slå bakut.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Politik

Vad skönt att se att vänsterpartiet kan snappa upp ett känt namn som förhoppningsvis kan ge ett positivt ansikte till partiet.

Kanske kan det ge några ströröster till den annars påstådda stabilt instabila opinionen (vilket jag i sig tycker är lite missvisande eftersom det är få mätningar som gett högern så höga siffror).

Intressantare i stabilt instabila opinionen-artikeln är konstaterandet att Sd:s siffror sjunker när de får mindre media, som sig bör av ett så litet icke-riksdagsparti, och det visar igen på att Aftonbladets påstådda syfte med att lyfta fram Sd var kontraproduktivt, om man nu verkligen inte ville ge Sd gratisreklam.

I övrigt hoppas jag att partierna till vänster läser Missvisande mediebilder om den höga sjukfrånvaron, som visar hur det faktiskt inte varit överutnyttjande eller fusk som varit grunden, utan att problemet istället är, som jag också lyft fram tidigare, svårigheten att bli rehabiliterad.

Att få en snabb och fungerande sjukvård och försäkringskassa att samarbeta om att få folk friska vore bra mycket mer mänskligt och produktivt, istället för att jaga iväg dem inte bara från sjukskrivningar, utan även från de rehabiliteringar som finns.

Något för Overklighetens parti att driva, om man vill göra något bättre för de svaga grupper de säger sig värna om.

Mer media svd hd smp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Overklighetens parti

Konservatism och straff skrev jag om hur Kd vaknar till liv och verkar inse att de har mycket få väljare kvar och behöver nya idéer att locka folk med.

Hos SvD skriver deras ungdomsförbunds ordförande om att Kd måste forma en borgerlig jämställdhetspolitik... Det blir lite som att låta en känd potentat i underjorden skriva om bibeln i mina ögon.

Problemet, så här långt är väl bäst att tillägga eftersom Kd i teorin kan förändra sig till det bättre på detta området, är att inte på allvar försöka bryta ner fördomarna om vad pojkar respektive flickor vill göra med sina liv, eller leka med för leksaker eller ha för kläder också för den delen, är att det begränsar de faktiska valmöjligheterna.

Även om det är så som påstås ibland att många val, tvärtemot vad andra påstått tidigare, är i någon mån predestinerade på grund av biologi, så finns det fortfarande många som väljer att gå emot det. Frågan är hur många som vågar eller kan välja fritt då?

Med tanke på att det konstant konstateras att flickor får bättre betyg, men i slutändan har sämre lön och får problem när de vill anställas inom typiskt manliga områden så är det defintivt något som behövs ändras, och det är knappast att cementera gamla fördomar om män respektive kvinnor. Lika väl som det behövs fler män inom barnomsorgen, lika väl behövs det fler kvinnor inom verkstadsindustrin.

Ökad jämlikhet är bättre för alla och det gäller självfallet även den åtskillnad som finns mellan män och kvinnor.

Nä, vilka Kd är sammanfattas rätt bra hos DN under rubriken Gammelpartiet Kd och deras konstant gammelmodiga pekpinne idéer om hur människor ska leva sina liv. Fjäsket för pensionärerna, som DN skriver om, kommer säkert att fortsätta.

Men alla pensionärer lär minnas hur det gick under de senaste fyra åren, vilket ger bristande trovärdighet, där Kd:s påverkan till politiken mest kommer att kommas ihåg under vårdnadsbidraget, som väldigt få utnyttjade överhuvudtaget och som i slutändan torde blivit en väldigt dyrt bidrag, om man räknar ut vad kostnaden för att genomföra den blir per person räknad. Den var tydligen lika otidsenlig som resten av Kd:s politik.

Overklighetens parti får Verklighetens siffror som lön av verklighetens folk, vilket inte är det folk de inbillade sig vara verklighetens folk, som till skillnad från Kd befinner sig i verkligheten, den verklighet där även politiker kristdemokraterna ska samarbetar med försöker skaffa barn på okonventionella sätt.

Kristdemokraterna borde ägna sig mer åt vad jag skriver om i inlägget här efter, i form av att få fram en sjukvård som rehabiliterar människor till att bli friska och jobbföra.

Läs även mitt inlägg Undersökningarna duggar tätt som bland annat tar upp hur en styrelseordförande tar  upp i ett bostadsföretag att en vd väljs bort eftersom hon har lång pendling och småbarn, som om det inte finns pappor också. Självfallet behövs det mindre av Kd:s retorik på det här området när den här typen av gammeldags uppfattningar lever kvar.

Det finns pappor som tar ansvar och jag hade utan att tveka kunnat vara en pappa som tog större del än traditionen kräver. Så hård är inte biologin så att inte många pappor kan tänka sig det, för sin familjs skull. Vilket jag egentligen tycker Kd borde applådera. Men ibland tror man bara att de tror att det är kvinnor som kan göra det...

Edit: Jag noterar att nyhetschefen på Dagen skriver om Åt vilket håll går kristdemokraterna? idag. Notabelt från den artikeln, vilket jag som inte läser kristdemokraternas tidningar, är att många i ledande ställning tycks ha lämnat ungdomsförbundet efter deras ordförandes svängning åt mer konservativsm.

Vilket naturligtvis bara är bra, eftersom det visar att man inte ens kan övertyga de redan frälsta om deras märkligt föråldrade politik, vilket gör det ännu svårare att övertyga de klentrogna.

Edit Jag noterar att moderaterna sviker liberala feminister och vad som är intressant i den artikeln är att man lyfter fram att mycket faktiskt handlar om att bemötas och bedömas som individ, vilket går igen hos alla som förstått att jämlikhet är viktigt.

Mer media hd smp dag svd svd ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Och vad händer nu?

Anmärkningsvärt skrev jag om Saab senast, och syftade på hur det påstods att Saabs hårda skara fans kan ha fått GM att släppa iväg det lilla svenska bilmärket.

Det påstods också senare att en holländsk miljardär ska vara bakom finansieringen.

Idag kommer nyheten om att det från början var en suspekt rysk familj som låg bakom finansieringen av Saabköpet, vilket via Säpo,  ett privat undersökningsföretag och regeringen skulle ha stoppats.

Eller snarare, de är, om man läser beskrivningen av dem, lite åt samma håll som så många andra i samma bransch är.

Värt att notera är att det i år är valår och regeringen har fått mängder av stryk och att bilden som familjen ifråga beskrivs med inte nödvändigtvis måste vara det samma som sanningen och regeringen ifrågasätter sällan eller aldrig några köp av kinesiska intressen, trots att Kinas ointresse för mänskliga rättigheter och demokrati är fortsatt låga.

Oavsett vad så undrar man vad som nu händer och vilkas pengar det egentligen är som står bakom Saab, och om det verkligen går att kontrollera om det inte är "fel intressen" som är bakom satsningen? Tyvärr misstror jag både regeringen och Säpo som långt ifrån alla gånger rosat marknaden. Men det är ju skönt att de nu, till skillnad från tidigare med FRA, Ipred och undfallenhet mot kinesiska intressen åtminstone sätter emot vad som kanske kan vara rysk maffia...

Mer media dn dn dn kb sds hd svd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 29 januari 2010

Vilket hån

Vilket hån mot de anställda inom bilindustrin när Maud Olofsson inte kan sköta sitt jobb utan KU-anmäls för att inte ha använt de till bilindustrin avdelade 28 miljarderna för att hjälpa dem genom krisen, vilket har gjort att företag fått lägga ner eller flytta utomlands. Borde inte högerpartierna vara mer företagsvänliga?

Saab tycks visserligen få sitt lån, men det företaget är naturligtvis inte de enda som varit intressanta att hålla igång.

Nästa hån är påstående från Reinfeldt att sänkt skatt ger ett rättvisare Sverige. Det stämmer naturligtvis inte heller.

Ett rättvisare Sverige är det för när skillnaderna mellan fattig och rik eller frisk och sjuk utjämnats i betydligt högre grad än vad det är idag.

Jag läser och saxar från Lindahls blogg:


Ann-Sofie Kolm, professor i nationalekonomi vid Stockholms Universitet, förklarar i P1 Morgon hur regeringens lönesänkarpolitik fungerar. Frågan är dock om lönesänkarpolitiken verkligen ger fler jobb?
-Jobbskatteavdraget ska ju ge fler jobb. På vilket sätt är det tänkt att det ska göra det?
– Ja dels är det ju det att jobbskatteavdraget just genom att öka avkastningen på arbete gör att fler faktiskt vill arbeta och därmed står till arbetsmarknadens förfogande. Men sen är det också det att man kan förvänta sig att jobbskatteavdraget påverkar lönebildning och jobbsökarbeteende hos dom arbetssökande. När avkastningen på arbete ökar så blir man angelägen om att behålla sitt jobb och mindre villig att kräva på för högre löner. Och även dom arbetslösa kan bli mer angelägna om att få ett jobb och i än större utsträckning söker och accepterar jobb.
-Så det är fler led här alltså? Först så märker man som arbetslös, att om  man har ett jobb så får jag mer pengar.
-Ja.
-Så då söker jag ett jobb som jag kanske inte skulle vilja söka?
-Ja.
-Och det i sin tur, att jag då får pengar gör att mina löneanspråk egentligen sjunker då?
-Ja.
-Och det gör att arbetsgivare vill anställa fler?
-Absolut. Ungefär så skulle man kunna tänka sig.


Konstigt nog så har det flera gånger rapporterats i media hur många som söker lediga tjänster redan nu och jag själv har berättat om hur jag, under tiden jag var arbetslös, sökt jobb som haft upp till 1500 ansökningar. Undrar om det behövs 2000 ansökningar innan de blir nöjda?

Jag skänker hellre bort de 2 500 kr av min lön som Reinfeldt påstår att vanliga människor får för att se till att de som är sjuka blir friska och få vettig rehabilitering. Det lär betala sig i längden, både för mig, staten och framförallt för de sjuka. Varför inte starta med det av JO hårt kritiserade Försäkringskassan, så att människor slipper bli sjukare och kan överleva utan problem?

(Det bör dock påpekas att jag inte fått så mycket mer pengar och att det i gengäld finns ökningar på andra håll som fördyrar för mig, för någonstans måste ju som bekant skattesänkningar tas...)

Mer media ab ab hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Är det dags att tänka om nu då?

Oavsett om det gäller politiker eller poliser som begår olika former av övergrepp, oavsett om det är mer indirekt via barnporr eller mer direkt mot tonårstjejer som tvingas till sex under förnedrande former så är det självfallet illa nog att skriva ett långt och upprört blogginlägg om. Det finns det ingen vettig människa som har någon annan åsikt än den samma som min.

Men det gör så många andra, så jag har absolut inget att tillägga till vad andra sagt, mer än att jag hoppas att de utsatta får hjälp och de skyldiga blir dömda.

Men vad det gäller den höga polisen så kan jag lyfta fram att i det här fallet så hör man absolut INGEN som säger emot och försöker bortförklara polisens agerande. Annars brukar attityden vara så illa hos många människor att resonemanget omöjligt kan bli på annat sätt än att det ses som omöjligt att poliser begår brott och att det alltid är alla andra som begår fel.

Är det dags att tänka om nu, och konstatera att det inte går att slå ifrån sig och vägra tro det är sant, när  man läser om poliser som begår brott i olika former?

Att poliser bli okynnesanmälda i högre grad än andra och att gemene man många gånger har svårt att veta exakt hur mycket våld polisen faktiskt får använda är en sak. Men det är svårt att tro att poliser är så mycket mer felfria än resten av medborgarna att de i så mycket högre grad än alla andra förtjänar att bli frikända.

Läs gärna Hur ser kvinnosynen ut i Sveriges poliskår?:
Kvinnomisshandel är Sveriges polisers vanligaste brott utanför jobbet. Till skillnad från civila svenskar där trafikbrott toppar listan. Mellan 1998 och 2008 åtalades 48 poliser för grov kvinnofridskränkning eller misshandel av fruar, sambor och expartners. Men väldigt få anmälningar, bara en procent, leder till åtal. Betydligt färre än anmälningar mot män i‑allmänhet.
En förtvivlad kvinna skriver till mig. Hon har upprepade gånger anmält sitt ex, som är polis, för misshandel och våldtäkt och fått sina skador dokumenterade. Förundersökningen lades först på is. Den återupptogs efter påtryckningar från medierna, men det går långsamt. Något besöksförbud är inte utfärdat. I ett och ett halvt år har kvinnan nu levt gömd. Hon vågar inte gå ut ensam. Mannen har flera gånger hittat henne – han är ju polis och fortfarande i‑tjänst. Hur ska man som brottsutsatt kunna lita på polisen när de inte ens beivrar brott bland sina egna?
Det finns fler problem. Sverige har flest anmälda våldtäkter i‑Europa, 46 per 100 000 invånare. Det kan i och för sig vara en bra siffra som tyder på att tabut är brutet och att det numera är okej för svenska kvinnor att berätta om sexövergrepp. Om det inte var för att även uppklarningsnivån hamnar på jumboplats, bara 13 procent av de anmälda brotten går till åtal.
Hur ser kvinnosynen egentligen ut i den svenska poliskåren, bortom alla vackra ord om genusperspektiv och jämställdhet?
Nu misstänks en pensionerad före detta hög polischef för våldtäkt och förberedelse till grov våldtäkt på flera unga flickor. Åtminstone en av dem är 14 år. Han ska ha fått kontakt med dem via internet. Allting är, som det brukar när en polis är inblandad, mycket hemligt. Men att som vuxen ha sex med en minderårig klassas enligt den nya sexlagen som våldtäkt. Det är också, sedan ett halvår tillbaka, olagligt att överhuvudtaget kontakta barn i sexuella syften. Mannen har profilerat sig just på jämställdhetsfrågor, hållit föredrag om vikten av trovärdighet i polisens jämställdhetsarbete och att som man kunna sätta sig in i‑kvinnors situation.
Representanter från polisen kommer sannolikt hävda att den här mannen var en ulv i fårakläder, ett udda rötägg. Jag köper inte det. Jag tror inte att var och varannan polis är en potentiell kvinnomisshandlare eller pedofil. Men det finns en misstro mot nya lagar som kvinnofridslagen, sexlagen och groominglagen bland svenska poliser och åklagare. Det måste de jobba med.
Sadistiska kvinnoplågare, oavsett vilka de är, förtjänar att dömas och fängslas eller hamna på en väl låst psykavdelning med lämplig hjälp.

ab ab ab ab svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn sds sds

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Mera snö och kyla? Jippie! :)

Vad nu än Therese kan tyckas säga i mina kommentarer till ett tidigare inlägg om hur bra jag tycker om vädret och snön, så har hon fel! ;)

Precis som jag skrev sist så är det verkligen skitskönt och det finns banne mig BARA dåliga kläder och inget dåligt väder :)

Jag har kört 7 km skidor både igår och idag, vilket är vad jag hinner med innan mörkret är för kompakt, då vår snåla kommunledning inte kan tänka sig att installera ny belysning i det forna elljusspåret. Idag var det betydligt kallare än igår, med runt -11°c, men det var verkligen bara skönt att vara ute och röra på sig, även om jag kände mig som Michelinmannen med tanke på alla lager med kläder för att hålla kylan stången.

Det bästa av allt är att kylan verkar hålla i sig och att det ska komma än mer snö, så det känns som om vintern kan hålla i några veckor till utan problem, för är det tillräckligt med snö så dröjer det vanligtvis ett tag innan snön försvinner, även om det blir varmare (ja om det inte börjar regna hysteriskt mycket).

I övrigt undrar jag hur Malmös cyklister vågar röra sig i ett så snöigt landskap och nästan unisont, i varje fall att döma av Sydsvenskans bildreportage, vägra att använda sig av reflexväst?

Edit Okej, jag förstår om kylan blir jobbig när vi närmar oss rekordkyla om man får chockräkningar för uppvärmningen. Jag misstänker att vi kommer att få lite högre elräkning också då vi har bergvärme. Men frågan är varför inte människor med enbart eluppvärmning inte försöker skaffa något annat, typ bergvärme eller åtminstone någon form av kamin? De flesta, med jobb i varje fall, har råd med den typen av lösningar. Och just bergvärme sägs åtminstone höja husets värde med vad bergvärmen kostade att installera. (För vår del kostar det, efter rotavdraget, 105 000 kronor).

Mer media sds sds sds sds sds sds nsk hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd kb kb kb kb kb dn dn dn  ab ab dag dag dag svd svd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Undersökningarna duggar tätt nu...

I går kväll så skrev jag om Lågt stöd för regeringens idéer och nämnde bland annat att de rödgröna stod med en tydlig övervikt i opinionssiffrorna.

Men säg den glädje som varar. Idag så kommer en undersökning som säger tvärtemot. Jag får nog ändå säga att det är undersökningen som publiceras idag som får ifrågasättas, då det är den första på länge som kommer fram med att de rödgröna har något annat än en markant ledning gentemot allianspartierna.

Att män och kvinnor väljer olika är ingen nyhet, utan något som varit konstaterat i många år. Att män vill ha lägre skatter i högre grad är heller ingen nyhet, vilket kanske bland annat kan förklaras med att de i mindre utsträckning jobbar i kommunal verksamhet, till skillnad från kvinnor som är överrepresenterade inom exempelvis vård, äldrevård och barnomsorg.

Det är ytterligare en anledning till att jobba för att mer män kommer in i de kvinnodominerade områdena, för att få en faktiskt insyn i vad som behövs och inte behövs, och att det inte går att driva den typen av verksamhet på luft och ingenting, utan att skatterna finns för att de behövs.

Lägre skatter istället för bra äldrevård, som jag skrev igår, är ett faktum men borde självfallet inte vara så.

Men läser man om hur en moderat i Kristanstad säger att en kvinnlig vd med barn inte kan pendla så långt så inser man att det är jävligt långt att gå med jämlikheten.

Jämställdhet är en fråga om frihet läser jag. Tydligen så tycker inte alla moderater att den friheten inkluderar pendlande mammor som söker vissa jobb...

Vad det gäller centern så skriver Sydsvenskan om hur de är värda mer än så, men efter att konstant ha gjort bort sig i flera uppmärksammade frågor så är det ytterst tveksamt om de är det.

Carlgrens vargdröm kallas utopi och verkar tappat verklighetsförankringen helt när foskare visar att vargstammen är för liten och man försöker bortförklara med att deras beslut bygger på andra grunder...

Lyckligtvis finns det människor, även bland de som blir av med sina husdjur till rovdjur som reagerar sunt, som mannen vars katt togs av örn. Har man sina husdjur ute obevakade så utsätter man dom för en risk. När ska de varghatande jägarna börja resonera likadant?

Vargarna skrev jag om igår också och jag kan till den rekommendera Scaber Nestors inlägg Rovdjursutredaren Åke Petterssons jaktvårdsområde sköt en extravarg, som visar hur en av de som ligger bakom regeringens politik angående vargjakten inte ens kan hålla koll det jaktlag han själv ingår i och hur de ska undvika att skjuta fler vargar än de får.

Mer media nsk ab ab ab ab svd svd hd sds dn dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

torsdag 28 januari 2010

"Hellre lägre skatter än välmående äldreboenden"

Lågt stöd för regeringens idéer skrev jag för några timmar sen och lägger man till SvD:s bevakning av hur det fungerar på äldreboendena så undrar jag om de idéerna de tycks ha kring dem är särskilt mycket bättre?

Som vanligt är det ekonomin som styr som gör att äldre får släpas i sin egen avföring och att 13 larm inte ger någon hjälp ändå.

Precis som Röda Malmö konstaterar så handlar det om att prioritera skattesänkningar framför att ge vård och blandar man dessutom in privata företag så finns hela tiden en än större drivkraft att dra ner på utgifterna, för att tjäna mer pengar.

Men jag hoppas att alla inser att de själva kommer att bli gamla och riskera att hamna och utsattas för styrande som hellre ser mer pengar i de högavlönades fickor, än en sjukvård som får de äldre att må bra.

Jag betalar gärna mer skatt för bra äldrevård. "Hellre lägre skatter än välmående äldrevård" tycks vara regeringens mantra...

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Lågt stöd för regeringens idéer

Lågt stöd för rovdjurspolitiken, skrev jag om för några dagar sen och det är värt att upprepa igen att det är.

Inte minst när nyheterna kommer om att man har skjutit än fler vargar idag och att det blev ytterligare en skjuten utöver de tillåtna. Lustigt nog är det samma jaktlag som skjutit båda två, och kan man inte ens inom samma jaktlag hålla reda på hur många man får skjuta så är det anmärkningsvärt. Lägg till det att det blev ytterligare en varg som blev skadskjuten och inte hittad. Det märks verkligen att jägarna är angelägna om att få skjuta dem, och väljer att skjuta när de är långt ifrån säkra på att träffa...

Carlgren försvarar sig i Aftonbladet , men det finns bara en enda slutsats: Det är ett misslyckande och den idé han och regeringen legat bakom för att "lösa" det upplevda problemet med vargen är ett totalt misslyckande.

Jag tror inte att han verkligen vågar importera de vargar som han säger ska importeras, när det väl gäller. Men förhoppningsvis har vi en regering som vågar den dagen det är aktuellt.

Vargar har jag skrivit om många gånger förut.

Allt annat än populära är de nya direktiv från regeringen som får försäkringskassan att löpa amok och behandla människor som något annat än sjuka människor som behöver hjälp och jag undrar hur man tänkt att reumatiker med obrukbara händer ska kunna jobba?

Det är skönt att se att Kd:s Hägglund åtminstone kan agera mänskligt ibland, så att det, till skillnad från vad jag var inne på tidigare, agerar som sig bör efter sina kristna grundprinciper...

Med en politik som den ovan så fortsätter självfallet de Rödgröna att ha majoritet och det är skönt att se att även vänsterpartiet segar sig upp en liten bit.

Tidigare idag skrev jag om Konservatism och straff, som tangerade en del av vad detta inlägg  handlar om.

Mer media dn hd dag ab ab ab ab ab ab hd hd dag sds

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Konservatism och straff

Kristdemokraterna vaknar till liv och verkar inse att man inte har många väljare kvar och kommer med några nya förslag.

Bland annat sänkt boendeskatt genom att skattebefria andrahandsuthyrning och sänka skatten på bosparande. Tidigare körde de med att slopa den enda rättvisa skatten ingen kan fuska sig ifrån, fastighetsskatten. Som visade sig dessutom bara försvinna till namnet, för att återkomma som en avgift som blev dyrare för alla, utom de med mest pengar och de med dyrast fastigheter. Vilket med andra ord gör det svårt att ge dem någon trovärdighet här...

Jag kan inte påminna mig om att jag någonsin hört talas om någon som efterfrågat sänkta boendeskatter eller någon som på allvar tror att det hjälper. Det som behövs är naturligtvis hyresrätter och inte fler dyra bostadsrätter.

Det finns även de inom kd som driver på om hårdare straff och mer konservatism inom Kd, men frågan är hur de kan tro att de kan "överrösta" moderaterna som samtidigt går ut med samma budskap?

Det budskapet som moderaterna kommer med kan jag oväntat nog känna någon form av sympati för. Misshandel har verkligen för låga straff, med tanke på att det tydligare och snabbare borde ses som en grov typ av brottslighet.

Att hårdare straff inte heller här förhindrar särskilt många misshandelsfall stämmer dock även här, vilket borde få både moderaterna och Kd att tänka igenom sin alkoholpolitik, men någonstans måste man markera att misshandel av människor inte är acceptabelt och att det är betydligt värre än att exempelvis försöka smita ifrån CSN-fuskare. Fast det är klart, börjar det närma sig "bonusstölderna" så vet i katten om inte gränsen är passerad...

Supervecka inom politiken, påstås det att det varit. Men med tanke på att det nästan uteslutande handlat om de två största partierna så har det begreppet inte så mycket relevans ändå... Inte undra på att mittenpartierna försvinner, något jag även var inne på igår i Flirt med Sd-väljarna kanske.


Med media svd svd svd dn dn dn hd hd hd hd dag dag kb smp sds ab dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

onsdag 27 januari 2010

Anmärkningsvärt

Grattis Saab, skrev jag för rätt precis ett dygn sen.

Men det är nästan så jag börjar få kalla fötter redan. Stämmer det verkligen, som påstås, att Saabs fans kan ha påverkat GM att sälja så är det ytterst anmärkningsvärt.

Varken köpare eller säljare borde ha något annat än möjligheten att tjäna pengar alternativt minska förluster för ögonen. Även om jag önskar det vore hänsyn till anställda som kom främst, så är jag inte naiv nog att tro att så är fallet.

Undrar om Saab hängivna fans fått Spykerägaren att köpa företaget också? Då kan det sluta hur som helst.

Men jag anser det fortfarande mindre dåligt. Om det blir ett "Worst case scenario" av alltihopa så är det värsta som kan hända att de anställda blir arbetslösa senare. Men det är just det - senare, som de blir det. Förhoppningsvis blir det så sent så det blir vid ett tillfälle det är lättare att få jobb än vad det är nu.

Mer media svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn  sds ab ab ab ab ab ab ab hd hd hd hd hd hd dag kb kb kb kb kb kb kb kb smp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Flirt med Sd-väljarna kanske?

Jag ser att Reinfeldt inte vill ha fler burkor i Sverige med motiveringen att man inte ska behöva dölja sitt ansikte och hår i ett land som Sverige.

Till en viss del håller jag med han och Sahlin, som har ungefär samma åsikt. Man ska inte behöva ha burka, slöja eller någon form av av klädesplagg på sig. Om man inte vill själv.

Man ska inte heller behöva vara fastbunden, piskad eller hårt hållen när man har sex. Eller någon annan gång. Om man inte vill själv.

Och det är ju just det som är problemet. Vad gör man med de som vill ha burka eller något annat som de flesta av oss ser som otidsenligt och ett tvång vi inte vill veta av? Förbjuder dem att ha det?

Nä det är bara en flirt med Sd-väljarna de sysslar med, för diskussionen om att ingen ska få ha sex hur de vill kommer inte att komma denna gången heller. Istället väljer man att göra som de män och kvinnor som vill tvinga andra att ha burka på sig, man tvingar folk att inte få ha det, med den typen av retorik.

Ska man ha lagar om det, vilket han i och för sig säger att han inte vill ha, så får man göra generella regler om huvudbonader och kläder, om man fortfarande ska vara ett land med religionsfrihet, som jag skrivit om tidigare.

Den senaste muslimen jag träffade hade visserligen ingen burka, men det går att förbjuda slöja med samma typ av argument också. Läs gärna det inlägget What goes around comes around och fundera på vad ni har för fördomar om muslimer.

Allt handlar om att flirta med Sd-väljarna och inget annat och jag tror att våra båda politiker är väl medvetna om att det inte går att förbjuda ett klädesplagg som någon har av fri vilja.

Faktiskt tvång, oavsett om det handlar om religion eller något annat. Det ska självfallet förbjudas. Men det är en helt annan sak. Tvång att ha, eller inte få ha, vissa kläder är lika illa. Naturligtvis ska man få ha vilka kläder man själv vill, lika väl som att vuxna människor ska få ha hurdan sex de vill med varandra. Utan att politiker lägger sig i.

Att varken nu politiker eller gemene man inser det är beklämmande. Men vad att vänta av en befolkning där var fjärde vägrar jobba med psyksjuk, trots att de behöver stort behov av stöd, där ett arbete att gå till kan vara en viktig sak.

Dessutom vill jag, tillägga igen, precis som Hd gör, att det behövs fler röster i den politiska debatten än de från de två största partierna. Det är inte ett land med endast två stora partier vi är, även om man tror det ibland...

Edit Annika Ström Melin skriver mycket bra i DN om det här i Frankrike - Staten framför allt


En parlamentarisk kommission vill förbjuda kvinnor i heltäckande slöja att åka buss och tunnelbana i Frankrike. Det ska inte heller vara tillåtet att vistas i skolor, sjukhus eller statliga myndigheter klädd i burka eller nikab.
Det är ett orimligt förslag. Till skillnad mot det redan gällande förbudet mot slöja i franska skolor strider det mot grundläggande medborgerliga rättigheter.
Särskilt utmanande vore att förbjuda kvinnor i burka att åka buss eller tåg. Det skulle stigmatisera och peka ut enskilda medborgare på ett sätt som borde vara otänkbart i den gamla franska republiken.
Det är en sak att kräva att medborgare i direkt kontakt med statens myndigheter ska identifiera sig. Den som söker vård, vill ha ett pass eller offentligt understöd bör rimligen visa sitt ansikte. Men att hindra kvinnor i heltäckande slöja att ta bussen eller tåget kan inte vara förenligt med Europakonventionens principer rörande till exempel förbudet mot diskriminering, skyddet för privatlivet och rätten till tankefrihet.
Och nej, jag är inte kommunist och tycker inte den franske kommunistens idé, som jag inte citerat, är en bra idé då jag anser att individen ska ha mycket stor självbestämmanderätt över vilka kläder man ska få  ha på sig...

Även Sydsvenskan skriver bra om förslaget idag.

I övrigt kan jag lägga till att antalet faktiska burkor är så få att det känns mycket suspekt att alls släpa fram dem i debatten. Som jag skrev om för ett tag sen så konstaterades det att det i Danmark inte ens existerade några burkabärare...

Mer media ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn sds sds sds hd hd hd hd dag dag dag

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Väder och djur

Snöstorm på gång skrev jag igår, och den har nog snart passerat tycker jag det verkar av att döma hur snöfallet ser ut under närmaste gatlykta.

Visserligen snöar det fortfarande men det har minskat radikalt. Som jag trodde innan så blev det inte värst här i mitten av södra Småland, men det har kommit minst fem centimeter och kanske en decimeter också, i synnerhet där det blåst ihop lite. Men riktigt så illa som de varnade för innan har det inte varit här.

Jag klarade utan allt för stora problem av att springa närmare en mil utan allt för stora problem. Det enda som fick mig att haja till lite var, precis som för några dagar sen, en älg som hade betydligt bättre koll på mig än jag på den. Fast den här stannade på behörigt avstånd i alla fall och skrämde inte mig för en gångs skull :)

Däremot misstänker jag att arbetsuppgiften under merparten av morgondagen på jobbet kommer att handla om en enda sak: Köra undan snö så att folk kan ta sig fram. Sämre arbetsuppgifter finns, om jag bara inte kör sönder något som jag gjorde sist när hjulet på traktorn krängdes av tillräckligt för att all luft skulle försvinna. Pinsamt värre, men tydligen var jag inte den enda som lyckats med det :)

Jag är i vart fall glad för snön, men också glad för att jag inte bor där  det har varit värst, och att vi klarade av att få lämna in Kajsa igår, istället för idag som vi hade tid till egentligen. Det var väl den enda fördelen med att hon blev snabbt sämre...

Men de har i vart fall hittat något i magen på henne så förhoppningsvis ska det lösa sig på det ena eller andra sättet!

Edit Risk att dubbdäck blir förbjudet. Stämmer verkligen det efter den här vintern så är vägverket större idioter än någon kunnat ana. Jag hade haft uppenbara problem flera av dagarna med att ta mig till mitt jobb om jag inte haft dubbdäck. Hade de valt att skrapa och sen salta ordentligt så hade jag kanske kunnat cykla istället... Fast nånstans måste de ju salta när saltet är på väg att ta slut...

ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn sds sds sds sds sds sds sds sds sds sds kb kb kb kb kb kb hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd dag dag smp nsk

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Ännu en kul pryl jag inte tänker köpa...

Ser att Apple släppt en ny platta, eller vad man nu ska kalla det för.

Jag är övertygad om att det kommer att bli en storsäljare den också, precis som iPoden och iPhonen. Men jag ser inte riktigt poängen med den. Varför inte ha en vanlig bärbar dator eller en ny iPhone med samma möjligheter som den här plattan? Visserligen kallar Jobs den för en billig bärbar dator, men vore det inte enklare att göra en faktisk sådan då?

Tid för e-boken? Jag tror den dröjer lite till, och jag kommer att få köpa fler dåliga pappersböcker innan vi köpt en läsplatta i någon form. Men kommer den däremot som integrerad och funktionell i en laptop eller än hellre en bra mobil, då är jag definitivt intresserad :)

Mer media sds sds sds ab ab svd svd svd svd svd svd svd idg idg idg idg idg idg idg dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Vår senaste bok...

Vår senast inköpta bok, samarbetet mellan Liza Marklund och James Patterson med titeln "Postcard killers" recenseras på flera ställen idag, med rubriker som Varken spänning eller finess och den lustiga recensionen Skeva skjutjärn, av Sydsvenskans Per Svensson:

Just tolvåringar, med smak för blod och dåliga sexskildringar, är av allt att döma den primära målgruppen för ”Postcard Killers”. Texten är tryckt med stora bokstäver. Kapitlen är jättemånga och jättekorta. Dividerar man antalet sidor med antalet kapitel får man ett tal som till och med sjätte decimalen är identiskt med talet pi. D e t är spännande. Kanske planerar paret Marklund/Patterson att göra en meta-Dan Brown, kanske kan vi vänta oss en thriller om thrillern med titeln ”Pi-koden”?

Eller om man säger som i DN:s recension, att det enda försonande draget är att den är snabbläst.

Jag börjar få samma typ av nyfikna känsla, fast tvärtom, som jag fick av Hypnotisören. Alla pratar så mycket om boken att man börjar undra när nästan alla är så samstämmiga, om det som sägs verkligen stämmer. Jag tyckte inte helt det stämde med en hypade hypnotisören, som visserligen var en bra bok, men inte fullt så bra som "alla" påstod.

Jag får återkomma med om denna boken är lika urusel som påstås :)

Med media ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Hyckleri

Förhoppningsvis går de bort sig skrev jag igår om allianspolitiken vimsande, och jag börjar tycka det känns som om de faktiskt kommit en bra bit på vägen.

Folkhälsoministern hävdar att alkoholpolitiken är fortsatt restriktiv, men det är naturligtvis omöjligt att kalla den för restriktiv när det på många sätt blir lättare att få tag på alkohol. Att använda argument som att inte gatukök får servera det för att många barn och unga äter där eller att, som jag nämnt innan, hävda att man inte tillåter folk under 20 att servera alkohol längre är inget annat än hyckleri eftersom gatukök aldrig fått servera alkohol och antalet personer under 20 som serverat alkohol innan är försvinnande få.

Falkvinge skriver om hur Bildt hycklar om frihet på nätet, något jag skrev om för några dagar sen, och han konstaterar som jag gjorde då att Bildt och alla allianspartister är allt annat än för frihet på nätet.

Att de dessutom fortsätter att överdriva och ljuga om de sjukskrivna, som inte överutnyttjar sjukförsäkringen som man kan tro ibland, visar att de dessutom använder sig av direkt falsk argumentation.

Men när de inte ens verkar kunna göra ett samarbete av typen de hade till förra valet så verkar det som om de insett att spelet är förlorat, och att de alla har förlorat i längden på det och just moderaterna och Kd har fortfarande svårt att vilja redovisa var deras bidrag kommer ifrån, så vem vet vilka som har hållhakar på dem inför valet?

Till sist noterar jag att regeringen insett att det är en outnyttjad resurs att låta människor vänta så lång tid som 20 år innan de får jobb. Självfallet måste det finnas sätt, både för denna och både tidigare och kommande regeringar, att få ut människor med kunskaper i arbetslivet långt tidigare.

Att det är problem med människor som inga kunskaper har, det kan jag förstå. Men att fortfarande slarva bort människor med utbildningar som inte ens tillåts utnyttjas eller någon bryr sig om att undersöka vad de kan ge här är konstant beklagligt.

Mer media svd hd hd dn dn kb nsk

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 26 januari 2010

Snöstorm på gång igen

Vädret är en följetong här och nu med ytterligare en snöstorm i antågande så lär det bli fler skidturer för min del, vilket är minst sagt skönt med tanke på hur sällan man får åka skidor i södra Småland.

Jag skulle egentligen åkt idag, när det börjar bli så ljust att man hinner med träning även efter jobbet, men Kajsas sjukhusbesök förstörde det lite, och även om hon är viktigare än att jag får röra på mig, så saknar jag ändå det lite... Förhoppningsvis så går hon att hämta igen i morgon, och även om jag missar en dag till då så blir det inte alls så många dagars träning denna veckan som jag hade tänkt, om det inte blir så att det snöar så j-vla mycket att det blir svårt att ta sig dit.

Jag tröstar mig dock med att det verkar kunna bli märkbart mer snö, även om jag fattat det som att jag bor strax utanför de värsta områdena, vilket gör att skidspåren blir ännu bättre och det blir definitivt inga som helst problem att hitta arbetsuppgifter på jobbet. Nog har jag att göra ändå, men de sakerna går utan problem att skjuta upp en eller ett par dagar till.

Media ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd dn dn dn dn sds sds sds sds sds sds sds kb kb kb kb kb hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd dag dag

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Grattis Saab!

Ödet beseglat för Saab, skrev jag för några dagar sen, och med det trodde jag det var säkert och bestämt att företaget skulle läggas ner.

Tala om att jag blev förvånad nu till sist att det ändå blir så att Spyker får köpa dem! Vad kul! Grattis för alla anställda! Det finns en fortsättning!

Och nej, jag tror inte för en sekund att det inte innebär omändringar som alldeles säkert inte blir smärtfria eller trevliga alla gånger, för att få företaget ifråga lönsamt, trots att den nya ägaren säger att man ska anställa snarare än avskeda, vilket jag i sig betvivlar... Men bara det att företaget inte helt läggs ner för tid och evighet ÄR en framgång. Exakt hur mycket värd den är i längden är en annan historia, och en historia som snart kommer börja visa sig.

Just nu är dock överlevnaden viktigast, i synnerhet för de anställda. Så grattis till er igen! Och grattis till regeringen som fått en framgång, den första på länge.

Media ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dag dag dag  sds sds sds sds sds sds sds sds kb kb kb kb hd hd hd hd hd nsk

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Kajsa inlagd på sjukhuset
Jag har snart tappat räkningen hur många gånger vi varit med Kajsa hos Veterinären, men det måste vara 5-6 gånger, och då har ändå inte jag varit med alla gångerna själv. Det är verkligen tråkigt när landets mest översociala katt ger upp och bara blir trött, spyr och inte kan äta. Något är definitivt inte som det ska vara med henne och det kommer åter med ojämna mellanrum.

Det är nog som matte säger, inte någon som skulle bli förvånad om hon inte blev så väldigt gammal, till skillnad från styvbrodern  Rasmus, som är som hälsan själv.

Hoppas hon blir pigg och frisk denna gången också, som "bara" är andra gången hon får stanna kvar på djursjukhuset. Framförallt så hoppas jag att de hittar vad som felas henne och att det är ett fel som går att åtgärda. Det skulle kännas väldigt tomt utan katten som är med nästan var man är och vad man än gör, även om det bara är ett husdjur och en liten kelig katt.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Lågt stöd för rovdjurspolitiken hos vargkritikerna

Vargar har  jag skrivit om flera gånger, inte minst när jag under min skidtur för några dagar sen kom i nära kontakt med ett faktiskt hotfullt djur.

Som jag fört fram flera gånger tidigare så är stödet naturligtvis lågt från vargkritikerna att vilja ha in några nya genetiskt starka vargar och jag undrar om inte Carlgren och Erlandsson målat in sig i ett hörn där ingen tycker om dem? Så går det när man lyssnar för mycket på ena sidans lobbyorganisationer, som ändå inte representar alla jägare, något jag också nämnt tidigare i och med att min svåger och svärfar som är jägare inte delar regeringens syn på vargfrågan.

Edit Som jag sagt innan så sägs det igen Sveriges vargstam kan inte skjutas till bättre hälsa, vilket nu flera forskare lyfter fram på DN:s debattsida.

Edit 2 Även Sydsvenskans ledarsida lyfter fram det orimliga i att Carlgren tycks veta mer saker än vad många vargforskare vet.

Mer media hd smp dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Förhoppningsvis går de bort sig...

Kan moderaterna verkligen vinna röster från feminismen, frågade jag mig igår och kände mig väldigt säker på att det är nästintill omöjligt, inte minst för att de uttalat feministiska partierna är så få...

Samtidigt så känns deras påhopp på sjukskrivna kvinnor allt annat än feministiskt och säger emot de satsningar de säger sig vilja göra. Varför inte istället försöka satsa pengar på faktisk rehabilitering av sjuka istället för att ta människor från det som kan göra dem friska? Jag tror det är mycket få, om ens någon, som går på att sjukersättningen blir sämre med de rödgrönas förslag. Frågan är ens om en eventuell försämring spelar så stor roll, om man inte alls får vara sjukskriven när man faktiskt är det?

I slutändan finns risken, eller förhoppningen som jag själv ser det, för att moderaterna går bort sig på samma sätt som Centern, och kommer så långt ifrån sina grunder och sina kärnväljares åsikter att de till sist raderar sig själva.

Risken är naturligtvis inte överhängande för att så ska ske, utan risken är större för de tre mindre borgerliga partierna, men politiska skiften har skett förr, och moderaterna har inte alltid varit det största borgerliga partiet, men däremot, tillsammans med Kd, det parti jag av uppenbara skäl tycker sämst om.

Som jag var inne på igår är risken stor att det till sist bara blir två stora partier kvar, och det tror jag inte någon tjänar på i slutändan, som bland annat sydsvenskans ledarskribent är inne på, trots att jag som sagt inte skulle sakna ett antal partier till höger om mina åsikter. Men det skulle definitivt vara till förfång för demokratin, och kanske för partierna till vänster, om det fanns ett enda starkt parti.

Mer media kb svd svd hd sds

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!