torsdag 11 april 2013

Förvrängda fakta om våldtäkter i Indien av Sd

Förvrängda fakta om våldtäkter i Indien av Sd.
(publicerad 8.4 2013)

Svar till Peter Kårhammer, Jan Lorentzon Sd-Ljungby 2.4


Det är andra gången på kort tid jag bemöter förvrängda fakta från Sd-Ljungby. Jag utgår från att jag inte heller den här gången kommer att få något svar.

Man kan inte jämföra ett lands statistik med ett annat rakt av av flera olika anledningar, som sd:arna gör när man försöker "bevisa" att våldtäkter är vanligare i Sverige än i Indien, vilket absurt nog skulle vara invandrarnas fel... 

En anledning är att Sverige har mycket fler brott som klassas som våldtäkt. T ex så anses nästan alla typer av "sexuell beröring" av barn som våldtäkt i Sverige till skillnad från en majoritet av andra länder i världen, inklusive Indien.

Den största orsaken till att man som kvinna i Indien inte väljer att polisanmäla en våldtäkt, vilket påverkar statistiken negativt, är att kvinnan är av väldigt lågt värde i Indien. I Indien vaccineras flickor mer sällan än pojkar, vilket gör att flickor 1-5 år löper 50% högre risk att dö än en pojke, hemgiftsrelaterade mord var enligt officiell statistik ett drygt tjugotal per dag för några år sen enligt FN-Förbundet.

Det juridska centret TrustLaw redovisade 2011 Indien som det fjärde farligaste landet för kvinnor, fullt jämförbart med t ex Afghanistan och farligare än Somalia. Man beräknar att 100 miljoner var utsatta för trafficking, 50 miljoner flickor saknas på grund av abort eller mord på nyfödda och nästan hälften av flickorna gifter sig innan de nått svensk myndighetsålder. Du riskerar även att anses ha skämt ut din familj om du har blivit våldtagen.

Bilden man skapar sig rätt snabbt, om man till skillnad från sd:arna orkar sätta sig in i det hela, är att Indien är ett så ojämnställt land att chansen att en indisk kvinna alls ska anmäla en våldtäkt är liten, varför en jämförelse av statistik inte fungerar.

Jag rekommenderar att läsa artikeln "Våldsam vardag för Indiens kvinnor" som bl a finns på svt.se, som tydligt visar via Unicefs statistik att våld tyvärr är en mycket påtaglig vardag för kvinnor och barn och att kvinnorna få anses skylla sig själva.

Sd-politikerna undrar varför svensk media inte skriver om att våldtäkt är mycket vanligare här än i Indien. Svaret är att media vet att så inte är fallet och beskriver därför hur ett ojämställt land fungerar. Synd att Sd inte är intresserade, men förhoppningsvis kan faktan jag presenterar göra att de i högre grad blir som vänsterpartiet, ett parti som faktiskt inser att jämställdhet och jämlikhet gynnar kvinnorna och minskar antalet våldtäkter.

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet ÄlmhultInga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

onsdag 10 april 2013

I hög grad alliansregeringens fel att Älmhults ekonomi är dålig

Det här är i hög grad regeringens fel, att socialnämnden i Älmhult får det svårare att få ihop ekonomin!

Dels eftersom de hårdare reglerna och sämre ersättningarna från A-kassa etc samt sjukförsäkringen som slänger ut människor via Fas 3 ut ur försäkringssystemen gör att människor som är arbetslösa eller långtidssjuka hamnar hos socialen.  Staten puttar över kostnaden till kommunerna.

Den borgerliga regeringen har betalat ut mindre statsbidrag än en rödgrön gjort, vilket ger mindre pengar till kommunen. I medel är 18% av Sveriges kommuners inkomst statsbidrag. I rena pengar för Älmhults del handlar det om ca 105 miljoner.

Andra borgerliga kommunpolitiker klagar till regeringen och väljer att både muntligen och skriftligen framföra vilka problem det skapar för deras partikamrater i kommunerna.

Här verkar lokalpolitikerna hellre vara intresserade av att vara bra vänner med ett antal ministrar, till nackdel för kommuninvånarna.

Anledningen till att man inte har så mycket pengar till kommunerna, och mycket annat, beror på jobbskatteavdraget, något som numera Vänsterpartiet är det enda partiet på riksplanet som är emot.

Det är alltid trevligt att möta f d borgerliga väljare som säger att de ska rösta på "mig" och Vänsterpartiet i Älmhult. Men det gäller verkligen, för att hela Sverige ska fungera bra, att få fler röster till Vänsterpartiet i riket också.Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!