lördag 29 mars 2014

Earth Hour - Hycklarnas afton

Jag noterar att vår familj sparar en del energi genom att inte köra bil i några mil till Earth Hour. Än mer gör vi via att vi aldrig flyger, vi kör på etanol, vi äter mycket viltkött, egenodlat och ekologiskt osv. Ja t o m matjorden vi köpte var ekologisk, hur man nu gör den? Vi är inte rika alls och har låga inkomster och har ändå inte problem att klara det ekonomiskt.

Att då ställa sig och fira det hela med politiker som väljer att inte bifalla Vänsterpartiet i Älmhults motion om mer solceller på kommunala byggnader eller S motion om att utredning av cykelbanor i Älmhult är för mycket hyckleri på en kväll för min del.

Även i år bojkottar jag Earth Hour, lite på samma grunder som killen i den här texten


"Men det är väl bra eftersom att "släckningen är en politisk symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar".
Ja, antingen det eller så är det ett perfekt tillfälle för politiker att göra något enkelt och sen fullständigt ge fan i de större frågorna.
I går gick för övrigt Naturvårdsverket ut med att Sverige inte kommer att nå 16 av de 20 miljökvalitetsmål som skulle nås år 2020."
Makthavarna i Älmhult är på plats för att fira och jag blir förvånad om de reflekterar över budskapet de ska ta till sig, när de sen fattar nästa beslut som försvårar för miljön både lokalt i Älmhult och övriga omvärlden. Och jag tror ärligt talat att många tar det hela som en intäkt för att de gjort något bra för miljösamvetet, även om en timme inte spelar någon roll. Det gäller att förändra sin egen livsstil lite mer än under en timme. Varför inte 365 dagar om året? 

Politiker på riksnivå gör i vart fall så att vi missar miljömålen, men de var ju åtminstone med på Earth Hour, även om de inte lärde sig något...

media svd svd svd svd dn dn nsk ab dn dn 
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!