lördag 31 juli 2010

Konservatism - Nej tack

Jag ställde mig tidigare den retoriska frågan Är homosexualitet farligt? och det är det naturligtvis inte, även om vissa grupper i samhället försöker att få det till att vara det.

Det enda som är farligt är att utsättas för människors hat och fördomar.

Hur illa det blir om det blir så att sd blir vågmästare, som det verkar finnas möjlighet till, vågar jag inte tänka på...

Visserligen har de försökt, eller deras partiledning, att framstå som ett hbt-vänligt alternativ, men det är få som verkligen tror på det. De ställer sig, som alla andra konservativa, som kd, på en helt annan sida, precis som jag skrev om tidigare idag.

Apropå konservativa och homosexualla, så noterar jag att Jörg Haider gömde undan miljoner. Sällan har jag sett en galjonsfigur för sd trillat av sin höga tron så fort som Haider när det kom fram att han var homo- eller bisexuell. Det om något borde visa på vad sd står för idag är det ingen som nämner honom som den ledstjärna och ideal han var för de svenska konservativa och rasistiska sd-anknytna bloggarna.

På den konservativa sidan ställer sig plötsligt även påstått liberala folkpartiet. Själv har jag aldrig sett dem som liberala och det blir än mer omöjligt att göra det när de, efter fyra års tystnad, börjar prata om kulturkanon igen:

Med det nya förslaget vill Folkpartiet framför allt stärka bildningstraditionen i Sverige.
– Undervisningen i historia och litteraturhistoria har minskat och vi har fått signaler om att studenter är mindre allmänbildade nu än förr. Att lyfta fram kulturarvet kan få oss att förstå hur Sverige blivit som det blivit, men också vart vi är på väg.
Christer Nylander påpekar att det inte bara en är lista i sig som är målet. Lika viktig är diskussionen om allt som hamnar utanför.
– Vi vill ha en öppen och konstruktiv debatt, där man också ser på de brister som finns. Som att det är gamla samhällstrukturer som gjort att kvinnor fått stå tillbaka, och att det speglar sig i det som vi ser som vårt kulturarv. 
Alliansen vann valet 2006 – men det blev aldrig någon litterär kanon. Varför skulle Folkpartiet lyckas den här gången?
– Vårt förslag då förändrade debatten och nu har den blivit mer nyanserad. Sedan är vi den här gången tydligare med att uppdraget ska hållas på armlängds avstånd från politiken. Det här ska göras av experter och institutioner.
Folkpartiet har alltså haft fyra år på sig, med minister på tyngsta posten för just möjligheten till bildning, men har inte ens enligt Nylander lyckats få fram studenter som är allmänbildade nog...

Ett av flera problem med en kanon är att vad som är god kultur förändras över tid och rum. Men en poäng är att det åtminstone inte är politiker som ska besluta den här gången om vad som är god kultur...

Frågan är ändå varför någon tror att de som idag inte är intresserad av god kultur ska bli mer intresserade via en kanon? Det som idag anses vara bra kultur lyfts redan fram i läroböcker och i media för de som är intresserade.

De som inte är intresserade idag lär inte bli mer intresserade i morgon med folkpartiets förslag. Men de tycks ju mer än gärna slösa på skattepengar...

Mer media svd svd dn dn dn dn dag dag exp hd hd gp gp gp sds nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Är homosexualitet farligt?

Jag konstaterar att en moderat blir av med sina politiska uppdrag, efter att vänsterpartisten Jöran Fagerlund avslöjat honom som en homofob kommentatör i sin blogg. Bra gjort! Som Fagerlund säger i sin blogg så är det självfallet att en nämndeman inte ska dras med fördomar för att kunna fullgöra sitt uppdrag i rätten.

Jag har aldrig kontrollerat och behållt ip-nummer själv men har fått ett antal kommentarer av liknande sort och med liknande ordföljd, men som jag aldrig släppt igenom.

Mig förvånar det att man inte inser att man syns på internet i de allra flesta fall, även om man vill dölja sina förehavanden. Oavsett om det gäller politiska motståndare eller de som annars påstår sig stå på samma politiska sida som den här bloggen gör...

Icke desto mindre så tycker jag att det är en passande nyhet så här under pridefestivalens dagar och det är skönt att det tidigare så konservativa och homofientliga moderaterna verkligen tar tag i den här typen av problem.

Nog för att man ska få ha åsikter som enskild politiker som inte stämmer överens med partiets åsikt, men någonstans måste man naturligtvis ha grundåsikter som är det samma som moderpartiet.

Det finns för många kvar i garderoben för att det ska finnas en anledning till att godta vad som helst. Det är ju till och med i tider där Göran Hägglund skärper till sig och tar bort kravet på tvångssterilisering och tvångsskilsmässa av de som byter kön.

Synd bara att han inte tycks kunna få med en viss kvinnlig partikamrat som ondgör sig över att hon känner sig begränsad av att inte få kritisera homosexuella som hon vill. Synd bara att hon glömmer att hon är, så vitt jag vet, troende kristen och också är skyddad från hets mot folkgrupp. Men hon kanske bara är heterosexuell?

I sitt blogginlägg Hatbrottslagen är problematisk så tycker hon illa om att skattepengar sponsrar löspenisar och ekivoka budskap i samband med pride.

Själv konstaterar jag att hon var tyst när Bellman firades för några dagar sen, apropå ekivoka texter, och att jag aldrig hört  henne säga något om Tobias Sergels olika nakna bilder på män, som båda fått stöd via skattepengar för att hyllas och visas fram.

Tyvärr så ställer hon sig på samma sida som de som dödar homosexuella och fortsätter driva kd mot 4%-spärren.

Resten av landet fortsätter att gå framåt och konstaterar att homosexualitet knappast är farligt...

Mer media svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dag dag dag dag exp exp exp exp exp gp ab ab ab ab ab ab ab hd sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!