måndag 10 september 2012

Jag litar hellre på experter

Svar till Mörkrädd 10.9 i Smålänningen

Jag litar hellre på experter

Jag ska inte besvara hela din insändare, eftersom jag tycker många andra klarar det bättre än mig.

Men jag kan inte låta bli att kommentera att du föredrar dina egna slutsatser framför experter som ägnat årtionden av forskning inom sina ämnen.

Även om experter kan ha fel, så måste jag ändå säga att jag går till läkare med min kropp när den är sjuk och en mekaniker med min bil när den är trasig, eftersom de är utbildade i ämnet och i de flesta fall vet bättre än mig. Jag hoppas verkligen att du resonerar likadant som jag här, så du inte väljer att förkasta experterna även inom de här ämnena som du gör när det kommer till de som är experter på religion.

Hade du valt att lyssna på faktiskt pålästa källor så hade du snart lärt dig att antalet muslimer är ungefär lika många som antalet kristna, ca 2 miljarder av jordens 9 miljarder invånare och att antalet kristet troende visserligen inte ökar i antal i Sverige och Europa, men däremot i Afrika, Asien och Sydamerika.

Om det har jag inte någon personlig åsikt, utan tycker att var och en blir salig på sin tro, som det heter. Men att man naturligtvis måste vara varsam med den fakta man väljer att tro på.

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet Älmhult

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!