onsdag 13 november 2013

Sen när blev tradition ett argument?

Ett oerhört märkligt beslut, att traditionen skulle vara en orsak till att bevilja utökad miljöförstörande verksamhet, som torvbrytning är även i Klöxhult i Älmhult.

Ett problem som inte nämns här är att OK Älme har sin klubbstuga i närheten, vilket gör att deras "idrottsplats" i anslutning till klubbstugan/omklädningsrum förstörs. Om man jämför med en fotbollsklubb, så hade kommunen flyttat planen och klubbstugan till ett nytt ställe och betala för det.

Ett minimikrav är att kommunen flyttar eller bygger ny klubbstuga på ett område lämpligt för orientering, samt bygger ny klubbstuga och betalar för en ny karta och bygger ett  nytt motionsspår för det som riskerar förstöras här.

Tidigare har Älmhults kommun tagit bra förslag MOT torvbrytning. Men det verkar som att med en ny och annan ordförande i Miljö- och byggnämnden i Älmhult så är det en helt annan syn på hur viktig både miljö och motion är.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 12 november 2013

7 år vid makten och fortfarande inte en fungerande skola

Jag har hört det från flera håll, som nämns i Smålandspostens artikel idag från gårdagens fullmäktige, att eleverna på Haganässkolan inte har tid nog att hinna äta, utan istället väljer att gå till närbelägna Ikea för att äta. Får man lägga en kvart på att stå i kö, så blir det så stressigt att slänga i sig maten och ta sig till och från klassrummen att det knappast är bra det heller.

Även om det "bara" är ett logistikproblem, som sägs som ursäkt, att eleverna väljer att äta på Ikea istället för att äta på skolan, så är det ett problem som borde åtgärdas, väl? Dels är maten på skolan betydligt mer näringsrik än 4 kronors-korven, dels så har vi alla via skatterna betalt för att barnen och ungdomarna ska få äta och framförallt så måste de ha möjlighet att äta när de ska få göra det, utan att få lägga nästan hela rasten på att köa.

Det är illa att skolan under maxialliansen spårade ur från första början. Det är värre att de på snart sju år fortfarande inte fått den att fungera, trots skattehöjningar...

Säga vad man säga vill, men oavsett om man talar om regeringens skolpolitik generellt eller den i Älmhult specifikt, så blir den undernärd. 

Vinstdrivande friskolor som Karl-Oskar är en orsak och en minst lika viktig är de konstanta satsningarna på jobbskatteavdrag, som gör att de 20% av en kommuns ekonomi som kommer från riktade och generella statsbidrag minskar. Då räcker till sist inte ens skattehöjningar i kommunerna till, inte ens om man är borgerligt styrd som Älmhult är.

media nsk skd smp 

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

måndag 11 november 2013

När det går dåligt för alliansen blir de Vänsterpartister

Det är tredje fjärde gången på bara ett par dagar som jag noterar att alliansen tar gamla förslag från Vänsterpartiet i rikspolitiken och gör till sina egna. Det om något är ett bra betyg till de frågorna som Vänsterpartiet driver.

Grattis, nu börjar ni driva den politiken Vänsterpartiet har drivit i många år för att den är bra. 

Idag är det de fyra allianspartiledarna som går ut med att det behövs fler tunnelbanestationer och bostäder i Stockholm, något som Vänsterpartiet drivit sen flera år tillbaka...

Det märks att det är val, för ni har haft 7 år på er att försöka lösa problemen med kollektivtrafiken i Stockholm, men först nu har ni vaknat. Det bygger på en tillväxt som redan är gjord och är en satsning som alltså borde gjorts för längesen, om man läser fakta om det hela.

Naturligvis så har man inte alls talat om hur man ska bekosta bygget och med tanke på fortsatta hot om fler jobbskatteavdrag så undrar jag vem som ska få betala? En sak är säker, det är att bostadsbristen kostar miljarder både i Stockholm och övriga landet.

Men det är ju skönt att Reinfeldt verkar ha bytt åsikt sen något år tillbaka...Som Vänsterpartiets Jens Holm berättar i sin blogg, så förstörs den här påstådda vilja till satsning av Förbifart Stockholm.

Igår berättade Kalla Fakta i Avslag till varje pris om indragen assistanshjälp för funktionshindrade, som är en konsekvens av att kommunerna får lägre statsbidrag än tidigare. Med tanke på att så mycket som ca 20% av en kommuns inkomst beror på statsbidrag, så påverkar lägre statsbidrag utan att tveka kommunernas möjligheter att satsa på de som behöver stöd och det går inte att tala om att man prioriterar skolan, när verkligheten ser annorlunda ut och utbildningar läggs ner.

Men med tanke på Folkpartiets förändring vad det gäller euro, samtyckeslag och friskolor igår och idag, så är det trevligt att se att Vänsterpartiet verkar även enligt er ha haft rätt hela tiden i rätt många frågor.

Kort sagt så visar att det att även om Vänsterpartiet är ett litet parti, att det är viktigt att driva på vidare om den här typen av frågor. Inte bara för att vetenskapen visar att vi har haft rätt, utan för att man lyfter upp frågan så att fler partier nappar på det och att vi får en faktiskt förändring.

Även om jag självfallet vill att Vänsterpartiet ska bli ett betydligt större parti, så är i slutändan det viktigaste ändå ett bra samhälle för alla, och till det behövs det fler partier som delar våra åsikter. Synd bara att det ska behöva ta så lång tid innan ni lyssnar på Vänsterpartiet...

media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd smp smp smp nsk nsk nsk skd skd skd skd dn dn dn dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!