måndag 10 januari 2011

Som väntat

Det politiska mordet i USA är ungefär som väntat och är inget som förvånar egentligen, hur beklagligt det än är. Som jag skrev längre om igår i det längre inlägget om händelsen så är jag Inte förvånad alls och förvåningen ökar inte när det verkar finnas koppling till en rasistisk grupp...

Det går att se samma sak där som här och är samma andas barn som den stenade kvinna i skåne jag skrev om igår, vars enda "brott" är att hon har en annan tro och en annan klädsel. Det fungerar inte att hetsa mot andra grupper av människor hur som helst, utan att det finns någon annan som väljer att ta det som ett godkännande för att ta till våld.

Som väntat så visar det sig att det inte hjälper med fler och tidigare betyg när problemet inte är relaterat till det. Om det existerar en anti-pluggkultur i skolan, som gör att många pojkar av machotendenser väljer att inte anstränga sig tillräckligt och misslyckas med sin utbildning, så vore det bra om vi hade en minister för området ifråga som åtminstone hade någon idé och någon tanke kring hur man ska lösa det problemet. För betygen lär inte göra det. Snarare tvärtom så lär de bli än mer ett bevis på det vissa grupper av pojkar vill visa: Att de inte är plugghästar, trots att studier är vägen till jobb även på mindre orter.

Hur vore det med mer jämlikhet och mer intresse för vad för negativt en machokultur för med sig? Många skriker i högan skyn om att "pojkar ska få vara pojkar och flickor ska få vara flickor". Vad bra, då lär vi få fortsätta dras med välutbildade flickor med bra betyg och pojkar som bryr sig, istället för att faktiskt få så välutbildade barn som möjligt, oavsett kön.

Regeringens utredare kommer fram till vad jag alltid hävdat: Könsroller begränsar och jämlikhet och jämställdhet gynnar även pojkar, även om feminism oftast påstås göra tvärtom.

En smal tröst är att Vårdnadsbidraget blivit ett bakslag och i framtiden så känns det mer relevant att börja fundera på ett vårdnadsbidrag för de pojkar som inte ville studera och därmed går hemma utan jobb. För uppenbarligen så fungerar inte de gamla "naturliga könsrollerna" längre och någonstans borde Hägglund och vårdnadsbidragets anhängare fundera på vad de håller på med, när det inte syns några goda effekter av den.

Som jag skrev om det för längesen så visar det sig även att invandrarkvinnor får ännu svårare att komma in i det svenska samhället med vårdnadsbidrag, men uppenbarligen så struntar Hägglund i det också..

Vår statsminister pratar om ännu mer sänkt skatt, som lösning på alla landets problem, trots att det skapar problem. Men som rapporterat innan, angående brister i skolanbostadsbrist och vård, så krävs det en rejäl blindhet för att ignorera det faktum att det fortfarande finns gott om hål att stoppa pengarna i, så att åtminstone grundtryggheten för landets befolkning är säkrad.

Samma blindhet som Carlgrens vargretorik innehåller och går tvärtemot vad som är det bästa för landet och individerna som behöver hjälpen från samhället bäst.

Det är ingen rolig framtid vi eller vår omvärld går till mötes...

Mer media svd svd svd svd svd svd dn dn dn hd hd hd hd hd exp gp gp gp gp dag dag nsk nsk ab smp smp dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 9 januari 2011

Så jävla beklämmande

Det är så jävla beklämmande att behöva läsa om hur en slöjförklädd kvinna inte bara får sten och ovett mot sig, utan dessutom får utredningen nerlagd, trots att hatbrott ska vara prioriterade, på två röda sekunder.

Som det brukar många gånger så kan det bli en förändring när media tar upp fallet. Men att det inte har kommit innan stör mig.

Och att det finns människor med så mycket hat att de ger sig på andra människor som inte har gjort dem något är så jävla beklämmande.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inte helt fel budskap

Rubriken hos SvD idag om att Ohly är inställd på ny rödgrön front är möjligen lite förvånad men jag kan, trots valnederlaget, inte tycka att att just den delen är helt feltänkt.

Jag vet att många, främst sossar, men även en annars habil bloggare som Svensson anser att det rödgröna samarbetet är en av grundorsakerna till att det gick åt helvete i valet.

Det stämmer inte att det var nyheten om samarbetet i sig som sänkte opinionssiffrorna, men däremot var det nyheten om ett antal saker i innehållet i deras utlovade budget, som bensinskattehöjningen på 49 öre, som sänkte dem eftersom det var tydligt att man såg förändringen i opinionssiffrorna efter det.

Alltså är det som ska kritiseras innehållet i den budgeten, inte samarbetet i sig.

I övrigt tycker jag det är tråkigt att Ohly, samt övrig partiledning som suttit i toppen i många år, inte inser att man inte kan sitta kvar som partiledare när man gjort så många val utan att det skett någon förbättring.

Jag vet inte hur många gånger jag sagt det, men politiken i Sverige borde handla om sakpolitik och inte personer. Men det gör den inte och då går det inte att behålla partiledare som inte drar mer folk, även om jag och många vänsterpartister egentligen verkar tycka rätt bra om Ohly, inte minst vid hans tal i Växjö inför valet, som är det bästa talet jag hört och sett.

Samarbete kan vara bra, men på rätt sätt. Ett bra sätt vore att samarbeta om partiledarposten i Vänsterpartiet, ungefär som miljöpartiet gör, precis som jag skrivit om tidigare som Jonas Sjöstedt föreslog för ett tag sen, i inlägget På tiden!:

Precis som Jonas Sjöstedt vill så är vi för ett delat partiledarskap, som Miljöpartiet har det och det är, hur bra jag egentligen tycker om Ohly och i 9 fall av 10 tyckte han var en mycket god retoriker, i synnerhet när han talade i Växjö, så går det inte att behålla en partiledare som inte höjt partiet någonting sett till valsiffrorna och som få väljare känner förtroende för.

Tyvärr kommer människor mer ihåg alla de dåliga sakerna som politiker på vänstersidan gör, i rak motsats till när det gäller politikerna på den högra sidan. Jag tycker inte om det och det är naturligtvis inte rättvist någonstans.

Men det är så verkligheten i dagens Sverige ser ut och då är det tyvärr bara en djupare förnyelse som fungerar.

Om vi i Vänsterpartiet inte vill fortsätta vara ett litet parti runt 5%, som ibland hotar att helt åka ur riksdagen.

Jag vill inte det. Vill ni andra det?

 Själv tycker jag att Jonas Sjöstedt, möjligen med Stig Henriksson som alternativ med tanke på hans framgång med V i Fagersta, skulle passa som en av partiledarna och det i kombination med Josefin Brink som igår gjorde ett ypperligt framträdande i Aktuellt.

Hur samarbetet med det andra partierna kommer att se ut står skrivet i stjärnorna och självfallet beror mycket på vem som blir sossarnas partiledare och hur de olika partiernas opinionssiffror kommer att se ut, men ute i landet fungerar samarbetet väl på många håll!

Läs även Röda Malmös Lars Ohly som dörrmatta

Mer media exp ab ab svd svd svd svd exp dag nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Jag är inte ett dyft förvånad

Jag är inte ett dyft förvånad över att det kommer dödsskjutningar i USA efter att Palin publicerat en dödslista med ett tydligt kikarsikte riktat mot bland annat en av de avlidna politikerna.Även om det naturligtvis är retoriskt tänkt så är det osmakligt och olämpligt att använda den typen av retorik eftersom det riskerar att uppmana till våld.

Det finns direkta jämförelse i Sverige med Ny Demokratis retorik för snart 20 år sen, som lasermannen påverkades av för ge berättigande för sina skjutningar.

Jag har hela tiden varnat för sd:s frammarsch och för att deras hatfyllda retorik gör det samma och jag skulle inte bli det minsta förvånad om den omtalade skytten i Malmö visar sig ha tagit till sig av den retorik sd-politiker, deras bloggar och deras anhängares bloggar har förmedlat.

En annan konsekvens är den att man låter människor slänga sten på kvinnor med slöja, utan att polisen på allvar bryr sig om det.

Som politiker tycker jag självfallet att man ska tänka sig för innan man säger allt för hårda ord, även om det gäller i stridens hetta. Men våld är aldrig acceptabelt mot någon som är för demokrati, vilket självfallet gäller även sd och Palins-anhängare (och jag är inte för vad någon påstådd person på vänstersidan har gjort mot sd-väljare genom åren heller eftersom det också är en del av godkännandet för våld som argumentation).

Däremot så hoppas jag att sd-väljarna inser att det här terrordådet mot demokratin i USA inte utfördes av en muslim, utan av en amerikansk vit individ, tvärtemot de ni påstår är de enda terroristerna och använde samma typ av foliehattsretorik som sd gärna använder...

Men naturligtvis, som andra också konstaterat, så kommer inte ordet "terrorist" användas särskilt flitigt här, trots att inhemska amerikanska terrorister dödat fler än islamistiska.

I det här inlägget godkänns inga kommentarer om vad vänsterfolk har gjort eller inte gjort. Det vet jag också och som sagt så tar jag avstånd från det och liknande resonemang som det ovan och det finns inget mer att säga om den saken här. Jag står inte för våld som metod inom politiken åt något håll.

I övrigt rekommenderar jag Expressen artikeln om USA:s egen undervegetation av terrorism, som det sällan talas om särskilt högt här:

USA har en egen undervegetation av terrorism, förankrad i radikalkonservativ politisk kultur och historia. Den rör sig kring vapen, aborter och skräck för omvärlden. Men när amerikaner diskuterar terrorhot handlar det ändå bara om al-Qaida och islamister. Det påminner om Europa: terrorismen kommer alltid utifrån eller från ”de andra”. 
Ingen vet om attentatet i Tucson var politiskt planerat. Men nu kommer frågorna att ställas. De berör även Sverige. Kan psykiskt sjuka gärningsmän ses isolerade från politiska sammanhang? Finns det samband mellan hårda politiska ord och politiskt våld?Under valkampanjen la Sarah Palin ut en karta på Facebook där sårbara demokraters distrikt märktes ut med samma målsymbol som i kikarsikten – Gabriella Giffords var ett av dem. 
Revolutionära islamister är små isolerade kretsar i Amerika och Europa. Sympatierna är obefintliga. I många andra länder, som Pakistan, ligger deras terror invävd i bredare politiska sammanhang. Det är då den hotar hela samhällen. Mordförsöket mot Giffords kan på samma vis länkas till etablerade föreställningar om Obama och demokraterna som hot mot friheten. Även om våldet kommer från extremister utspelas det då i politikens centrum. Det skrämmer mig iskall.

Läs även Röda Malmö om vem som bär ansvaret

Mer media  ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn gp dag dag dag skd skd skd hd hd hd hd smp nsk nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Den högra handen vet inte vad den vänstra gör


Spännande att man i ett inlägg på SvD-opinion diskuterar mot en förhatlig diktatur, som jag skriver om i Själv blir jag ofta kallad för kommunist, och på annat ställe diskuterar att Kina kan sälja möbler till Sverige, och få den diktaturen att tjäna mer pengar, utan att göra det till ett problem i sig, utöver för möbelbranschen möjligen... 


Vänsterpartiet på landstingsnivå i Kronobergs län, vars landstingsgrupp jag är med, lade dessutom ett förslag inför valet om att skapa ett Design- och Möbelmuseum i just Lammhult, med hopp om stöd från även näringen, något som kunnat öka intresset för entrepenörskap inte minst inom möbelbranschen, både från potentiella företagare och kunder.Mer media svd hd dn hd dn dag 
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!