torsdag 3 mars 2011

En Orwellsk kampanj


Så var vi då där igen i svenskans kampanj med att sopa det egna landets och den egna moderatstyrda regeringens vurm för diktaturer under mattan...

Att ledarsidan har en annan åsikt än min i de flesta frågor är en sak. Det ska de ha. 

Men att de inte ens är intresserade av att kritisera alla som agerar till förmån för diktaturer är illa. För precis som jag sagt tidigare, så gäller det idag också. 

Det är värre att en regering både godkänner andras affärer och väljer att göra vapenaffärer med diktaturer, som idag kan användas mot de demokratikämpar i de fallande diktaturerna.

Första träffen på google på "Handelsminister Björling besöker Libyen och Tunisien" ger följande text från hösten 2009:"Ewa Björling reser till Libyen och Tunisien för att utveckla handelsrelationerna och ytterligare bredda kontaktytorna. Med sig har hon företagare från ett brett spektrum av det svenska näringslivet. Hon kommer att delta i två affärsseminarier, ett i Tripoli och det andra i Tunis, där svenska och libyska företagare får tillfälle att träffas och knyta kontakter.


Tunisien har en av de mer öppna ekonomierna i regionen och har lockat till sig investeringar från flera svenska företag. Förutsättningar finns att utveckla utbytet ytterligare. Libyen har sjösatt stora satsningar på infrastruktur inom bland annat bostadsbyggande och hälso- och sjukvårdssektorn. Sektorer där svenska företag har ett stort kunnande.


Handelsministern kommer vid sitt besök att särskilt lyfta fram svenska miljökunnande och frågor som berör företagens sociala ansvar, CSR."

Företagens sociala ansvar? Som att övervaka oppositionen då eller för att få fördelar från staten?

Men vad att vänta i ett land som inte kriminaliserat tortyr? Antagligen ingen vettig hjälp för de som flyr dårskapen! 


Det är inte att vänta med en alliansregering som får stöd av sd, även om det handlar om de som kämpar för den demokrati även sd påstår sig gynna och som på sikt antagligen fått ner antalet flyende människor.

Men jag hoppas att jag har fel i det ovan och att uppgörelsen med miljöpartiet ger något vettigt i ett läge i världspolitiken där stöd behövs!

Svenska Dagbladets konstiga hållning har jag skrivit om i Efter diktaturen tar vi hycklarna, där jag kritiserar Svenska Dagbladets mycket märkliga hållning, där man påstår sig vara kritisk till diktaturer, men väljer att sälja resor till Kina. En för oss andra rätt känd och hård diktatur som jag inte ser någon poäng med att gynna, eftersom det knappast gör något bättre i världen med att de satsar mer pengar på sitt försvar.

Läs även gårdagens inlägg Att inte se bjälken i sitt eget öga och Eva-Britt Svenssons eminenta inlägg Nej till fort Europa i flyktingbloggen, om hur folkpartiets Malmöström mutar diktatorn Kaddaffi för att få honom att stänga gränserna...


Uppdaterat Dessvärre så blev det ett steg i fel riktning vad det gäller alliansens och miljöpartiets uppgörelse om migrationen... Dock tycker jag det är, och borde varit sen länge, självklart med sjukvård och skola för barnen.


Men visst finns det en risk med att låsa papperslösa starta företag, vilket absolut kan öppna upp för mer trafficking i form av arbetskraft.


Här har jag kritiserat Svd och deras ledarsida ett bra tag på goda grunder. Men de har rätt i en sak: Anser man att de som uppehåller sig i landet ska få skolgång, sjukvård och till och med starta företag, så ska man ge dem uppehållstillstånd eller asyl. Två parallella system blir oerhört märkligt och hur fan ska man kunna starta företag utan ett personnummer?


I övrigt noterar jag att den sämsta svenska jag har läst någonsin, och då har jag ändå umgåtts och jobbat med invandrare, är i kommentarerna till nyheten om beslutet ovan i en välkänd sverigedemokratisk facebook-grupp. Många av skribenternas hot är dessutom direkt obehagliga och hycklande med tanke på vad de anser om hot från andra...


Och det understryker bara vad jag sa för ett litet tag sen, sd och deras anhängares retorik piskar upp stämningen mot mer våld.

Media dn dn dn dn dn dn dag dag dag dag dag skd skd nsk hd hd hd hd ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd gp gp gp gp gp 
gp gp gp gp gp exp exp smp smp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

1 kommentar:

  1. Tortyr är kriminaliserat, det finns bara ingen särskild brottsrubricering. Du kan lika gärna påstå att Sverige inte kriminaliserat att slå någon upprepade gånger i huvudet med ett knogjärn och det vore precis lika rätt/fel som ditt påstående.

    SvaraRadera