tisdag 2 mars 2010

Mer om politik

Jag skrev under rubriken Politik i morse om alliansens totalt misslyckade och inhumana politik. Nu tycks de även ha hittat enighet kring rut-avdraget, som gynnar de med eget boende och missgynnar de som har det sämst generellt sett, som bor i hyrda bostäder.

Det räcker att man är borta några timmar på jobbet för att sen läsa lite rubriker till för att bygga på det jag skrev om i morse.

Dagen efter sonen dog ska mamman vara på arbetsförmedlingen, annars blir bidraget indraget. Tala om ökad risk för längre sjukskrivningar än nödvändigt om man inte ens får den självklara möjligheten man har som anställd, att få tio dagars ledighet vid närståendes dödsfall som arbetslös.

Är det dessutom en förälders barn som dör så torde det vara väldigt få som är så lugna att de kan utföra något jobb alls och borde även här självfallet få möjligheten att vara sjukskrivna minst tio dagar, om inte annat för att ordna upp det praktiska.

I övrigt undrar jag vad för idiot till borgare som skrivit reglerna, för ingen lär vara i så gott mentalt skick efter ett sånt dödsfall att de gör någon nytta på arbetsförmedlingen alls vid ett sånt tillfälle...

Men jag tror mer och mer på en borgerlig förlust när man läser om senaste opinionsmätningen när centern riskerar att åka ut helt och varken Fp eller Kd rosar marknaden. Jag har bett om det förr, men jag önskar det igen: En riksdag utan Kd och C kommer att göra livet oerhört mycket skönare...

Jag skrev om skolans värld i morse också och nu noterar jag att Björklund som ansvarig minister anser att kritiken är förvirrad... Läser man sågningen av förslaget så noterar man direkt varifrån förvirringen kommer, när man inte ens kan använda sig av begreppet "elev" på ett tydligt sätt, utan att det får olika betydelser i olika sammanhang.

Som om det inte vore nog så ägnar sig Björklund åt ministerstyre dessutom när han säger åt skolan hur undervisningen om kristendom ska se ut...

Skönt däremot är att se att det kommer ett bra och miljövänligt förslag om solceller hemma som kan ge billigare el som är ett mycket bra förslag från Mp om att styra energiförbrukningen utan att egentligen kosta dyra pengar.

Kort sagt så är det oerhört svårt att se att ett så här svårt sargat och på gränsen till förvirrad allians ska ha möjligheten att reda upp den röra de håller på att ställa till med.

Det är inte utan jag tycker lite synd om Reinfeldt som känns förhållandevis klar och tydlig jämfört med sina sorgerliga vänner i alliansen i övrigt.

Mer media ab ab ab svd svd dn dn sds dag
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Politik

Igår skrev jag om att Regeringens gissningar förlänger sjukskrivningarna, apropå att det visat sig att folk har, som jag alltid hävdat, behov av vård först och att byta jobb sen när man ser om vården hjälpt. Det gäller som sagt bara att få vård först...

Det finns fortfarande människor som inte får vård, och som exempelvis genom att bli av med sin smärta kunnat bli friskare. Men när man inte har råd och samhället inte vill betala, eftersom ersättningarna minskat radikalt, så hur ska man bli frisk och kunna jobba då? Det kan inte den ansvariga moderata socialförsäkringsministern svara på heller...

Istället tycks det viktigare att satsa på skolans värld och på frågor som egentligen inte tillhör de viktigaste, som de om betyg, som inte tycks träffa rätt, utan istället bedömer om barnen sköter sig, istället för att bedöma deras kunskaper. Bara det ett argument mot betygshetsen mot småbarn, som om det inte räcker med sågningen av den nya skollagen som får oerhört hård kritik, trots att regeringen har lagt ner mycket tid på den.

Men visst, med en skolminister som helt tappat greppet och sviker sitt partis liberala grund och blir en skam för liberalismen och en mörblå regering som ökar klyftorna så blir det aldrig ett bra slut.

Det hjälper inte ens med ledarsidor som fortsätter sprida lögnen jag nämnde tidigare som försöker hävda att rut-avdraget gett 11 000 nya jobb, när det i själva verket handlar om 11 000 jobb sammanlagt, inklusive de som fanns tidigare.

Men varför gnälla över att politiker inte kan sköta sig och gör vad de ska göra enligt sina partiers grundprinciper? Sverigedemokraterna är som vanligt värst i "klassen", när de vill ha hårdare straff och lagar men inte bestraffar sina egna kriminella. Som vanligt hycklar de och går emot vad de tidigare påstått, att de som är kriminella inom sina egna led ska rensas ut.

Mer media svd svd svd dag hd sds sds dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

måndag 1 mars 2010

Välkommen till verkligheten Maria!

Den kristdemokratiska äldre- och folkhälsoministern Larsson tycks helt tagen på sängen av nyheten om att nedskärningarna gått så långt att äldre får max två koppar kaffe och lustigt nog så tycks Jan Myrdal av alla människor ha mer koll på verkligheten när han konstaterar att det finns ett äldrehat, som naturligtvis understryks av nedskurna pensioner och minskade resurser till sjukvården, framför att få sänkta skatter i det land där vi prioriterar mer pengar till de som redan har.

Maria Larssons tal vid äldreomsorgsdagarna rimmar oerhört illa med verkligheten...

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Vintern stannar ett tag till

Jag noterar att min söta, fina och snälla sambo skriver om att vi bott i vårt hus ett år nu. Jag håller med henne om att det både känns som om tiden gått extremt fort och samtidigt inte...

Precis som nu var det kallt och riktig vinter, även om det var kallare än just idag och väldigt mycket mindre snö. Det var verkligen direkt bisarrt att konstatera att det var så svårt att elda med vedpanna när man inte gjort det förut, och jag har aldrig fryst så mycket i hela mitt liv. Dessutom hade alla mina kläder, utöver de jag hade på mig, legat nerpackade i ett ickeuppvärmt hus när det var minusgrader, så det var lögn att få värme i sig även om man drog på sig flera lager kläder...

Några vattenskador som jag noterar att det kan bli problem med, har vi inte sett till än, men så har jag försökt skotta bort så mycket snö som möjligt från ställen där det har kunnat bli problem vid regn och kraftig snösmältning.

Nu har vi gudskelov bara platt tak på carporten, som man egentligen både kan ha och mista, även om det vore synd på sambons bil under den, men det förvånar mig verkligen att man bygger så många platta tak trots att man är mer än väl medveten om att det ibland blir mycket snö, även i södra delarna av Sverige. Jag är inte förvånad över att tak rasar in, men det förvånar mig att det finns folk som bygger både en- och flerfamiljshus, samt alla andra typer av byggnader med platt takt fortfarande, trots att det är relativt lätt att välja ett bättre alternativ sett till tyngden snön ger.

Märkligast är kanske att försäkringsbolagen vill försäkra den typen av hus fortfarande när de är så hårda med så mycket annat och att ägarna till de här husen tycks ha stoppat huvudet i marken för att inte inse att det behövs snöskottning på taken med så här mycket snö.

Och av vädret idag att döma så har inte vintern gett upp riktigt än och jag tycks vara bönhörd för en gångs skull :)

Mer media dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dag ab ab ab svd svd svd svd svd svd hd hd hd hd hd hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Mer rovdjursjakt

Det känns helt bisarrt att börja betala skottpengar på lodjur, när det är ett djur som det fortfarande finns relativt få individer av, även om de är betydligt fler än vargen.

Det blir än mer bisarrt och går helt emot jägarnas påstådda intresse av viltvård, som när man hjälper till att föda rådjur under hårda vintrar, när man dessutom väljer att fånga dem i fällor som mycket väl kan sluta med djurplågeri.

Nu ska man inte helt och hållet jämföra vildsvin och lodjur, men generellt finns hos nästan alla vilda djur en stor möjlighet till att bli oerhört stressade när de blir fast i en fälla under många timmar.

Nu är jag emot rovdjursjakten överhuvudtaget, i synnerhet på lo och varg. Men det är mindre risk för djurplågeri om man väljer att skjuta dem istället för att fånga dem i bur.

Exempel på olyckliga fällor som dödat djur finns sen ett par år tillbaka där 15 vildsvin dog efter att ha plågats till döds och naturvårdsverkets löften var av noll och intet värda.

Någonstans känns det som om rovdjurshatarna enbart vill se rovdjuren uppstoppade eller i djurparkerna, istället för där de hör hemma, i våra skogar och i vår natur.

Mer media ab ab ab

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Regeringens gissningar förlänger sjukskrivningarna

Jag skrev tidigare om hur Jag förstår regeringen, för att inte säga hela alliansen, när de märker hur deras politiker inte uppskattas tillräckligt nog och deras opinionssiffror sjunker.

Det lär inte bli mindre desperation när det konstateras, som jag varit inne på flera gånger, att det som behövs är mer vård för att få folk friska, vilket är något som regeringen felbedömt och glappet är inte litet heller där regeringen gjort vad som verkar vara en urusel gissning på 10% som behöver mer vård, när de utfrågade konstaterar en siffra på hela 61%.

I slutändan innebär det bara en enda sak, när åtgärderna har fel inriktning, de drabbade blir sjukskrivna under längre tid och det tar ännu längre tid för dem att komma tillbaka till ett friskt liv och sina anställningar, om man nu har turen att bo där det finns läkare och inte ska behöva vänta på dyra läkare på orter där läkarna inte vill jobba.

Lägg till det att regeringen inte tycks förstå de kommande bristen på psykologer, vilket gör att än fler med mindre uppenbara symptom missas, som kommer att kunna skapa ännu mer ohälsa och att reglerna inte alls är anpassade för funktionshindrade, som blir allt fattigare av de nya reglerna, som görs utifrån att alla är tillfälligt förhindrade till arbete. Handikappade som aldrig kan jobba borde även regeringen hört talas om...

Utöver det, som är illa nog, så visar det sig även, inte oväntat, att ersättningarna sänks för de som blir slussade vidare till Arbetsförmedlingen, som definitivt inte har kunnande för att göra folk friska, och många gånger verkar ha svårt att ens få folk att hitta nya jobb, som åtminstone borde vara något de kan...

Det finns många bäckar små, som kan påverka både unga och gamlas friskhet, där en går via bra mat och handsprit, vilket gör att man också får pengar nog av skattemedel för att förhindra sjukdomar, något som gör att även föräldrarna blir hemma från jobben, även om de själva inte är sjuka...

Det är saker som drabbar oss alla, och precis som Helle Klein i Aftonbladet konstaterar så är inte medelklassen så egoistisk så att de inte kan tänka sig höga skatter, om de ser att de får resultat av sina skattepengar.

Och resultat kan man få se, om man väljer att satsa pengar där de behövs och inte på att de som redan har ska få mer.

Några exempel är påståendet, som jag delar, att utsatta barn räddas av krävande lärare som engagerar och bryr sig om barnen, men det gäller självfallet att där finns inte bara lärare utan även andra vuxna som har en möjlighet att se, fånga upp och engagera sig i barn och unga, gärna långt innan de hamnat för långt ut i skiten.

Men när man inte ens har tid för kärnämnena och lära ut tillräckligt av dem, så är frågan hur satsningarna på det som inte direkt handlar om att lära ut ska bli fungerande?

Även unga behöver bemötas med respekt som de unika individer de är och som så ofta så visar det sig att det går att förändra till det bättre, men även när det gäller skadegörelse i skolorna så minskar även det när  vuxna människor börjar engagera sig och att klyftorna i samhället ökar risken för skit mot andra och andras egendom.

Sen går det alltid att försöka komma dragandes med att de rödgrönas oenighet, men i de här frågorna är de eniga nog för att kunna göra en förändring till det bättre och humanare. Alliansen har inte varit eniga i alla frågor, och ändå har de lyckats hålla ihop...

Mer media dag dag hd sds sds ab ab ab dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 28 februari 2010

Lite längre vinter, tack!

Problem i det lilla på jobbet skrev jag så sent som i måndags, men de senaste dagarnas varma väder har bokstavligt talat löst problemen som fanns då, så att även om det hotar med kyla och eventuellt storm och snö nu, så kommer det att bli ett tillfälligt och mindre problem.

Men gud så snabbt snön kunde sjunka ihop och minska och tågens väderrelaterade problem försvinna, för att övergå i de övriga problemen de har...

Bilderna nedan, på gravstenarna på jobbet, har ungefär hälften av stenarna blivit synlig igen på 4-5 dagar och det är minst 3 dm som har smält undan så sakteliga.

Det känns nästan redan nu lite svårt att tro på bilderna nedan, som ändå inte är så bra att de är övertydliga med hur mycket snö det verkligen var och hur svårt det var för jobbets lilla traktor att köra runt på snön och försöka få plats på de trånga gångarna.

En av sakerna som är lustig med att det blivit varmare, och inte längre är minusgrader, är att jag plötsligt tycker det känns som om det är full vår på allvar och det är skitvarmt både inne och ute och det är omöjligt att sova ordentligt plötsligt, vilket i och för sig mycket väl kan ha lite andra orsaker också...

Fast i själva verket har det varit 3-5°c idag, och det är ju inte ens enligt mig så jättevarmt så det normalt sett finns anledning att gnälla. Men det gick snabbt med en värmeökning på 10-15°c på bara några dagar och av någon anledning tycks jag reagera negativt på den, och vill bara sova och tycka allt är jobbigt varmt...

Nåväl, jag ska inte gnälla över så lite, när man ser konsekvenserna av vad som hänt i Chile och Haiti och dessutom så ser det ut som om det kan bli kyla och oväder igen, så jag hoppas framförallt på att skidturen igår, när jag tog dubbelt så lång tid på mig att i +5°c ta mig 2,2 km runt på skidor, inte var den sista utan att det kan bli någon mil till. Men efter den halvsmälta snön har fryst rejält så att det blir jättesnabb is att åka på istället :)

I morgon ska jag dock försöka springa igen för första gången på mer än två veckor för att röra mig på något sätt, så hoppas jag verkligen att mitt onda ben vill sluta göra ont så att det går att träna fritt som vanligt. Men har det hängt i i 1 1/2 år nu så har jag ingen riktigt tro på att så blir fallet...

Uppdaterat Jag var ute och sprang idag måndag i ett skönt och vackert snöfall. Det vill inte riktigt bli liggande, men det var en oerhört skön känsla att vara så omvälvd av stora fallande snöflingor, även om det inte verkar ge så stora trafikproblem som på andra ställen.


Mer media svd svd sds dag dag dag hd hd hd hd hd hd dn dn dn dn dn sds
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

OS hade gärna fått fortsätta

Trots att jag egentligen bara skrivit om OS en gång så har jag följt tävlingarna rätt väl, i vart fall vad det gäller svenskarnas framfarter och jag har verkligen tyckt det varit spännande, kul och allmänt upplyftande att se deras prestationer som har varit lite bättre än väntat rent generellt.

Nu är det i vart fall över och jag känner definitivt av en viss OS-abstinens som en följd av de känslor jag får en av de få gångerna jag känner mig mer som en nationalist än som något annat :)

Det var roligt att det dessutom var spännande ända in i det sista med medalj på femmilen av Johan Ohlsson. Sen är det synd att femmilen, och damernas tremil, av idag är en tråkig följa-Johntävling på många sätt, där det blir spännande först sista milen, i bästa fall.

Nä dra tillbaka den tävlingen till det gamla hårdare formatet där folk hoppade av för att det blev för jobbigt, med enbart klassisk stil, enskilda starter och inga mesiga möjligheter till att byta till nyvallade skidor :)

I övrigt blev det på många sätt ett minnesvärt OS, både på fina upplevelser och insatser, samt mer tråkiga varianter och 11 medaljer är bättre än de 9 man hoppades på från början. (Även om jag ser att någon försöker förfalska historien med att hävda att det var 10 som var målet)

Det värsta var egentligen i början när det gäller dödsfall och svåra krascher som verkar vara delvis orsakade av bristande träningsmöjligheter, något som måste vara livsviktig när det gäller faktiskt farliga sporter där man kommer upp runt 120 km/h.

De mest minnesvärda händelserna var självfallet de svenska medaljerna och alla roliga uttalande från de tävlande, inte minst Ferry, och kanske mest att det var roligt att se hur glada alla vinnarna var :)

Vinter-OS tycker jag är betydligt roligare än vad sommar-OS är, vilket delvis beror på att svenskarna är bättre här. Men det har säkert med årstiden i sig att göra också, och att det nu varit en fin vinter även här, så man själv har kunnat åka mycket skidor, och för min del får både vintern och OS fortsätta två veckor till...

Att jag sen kan konstatera att de åker rätt exakt dubbelt så fort som jag gör, det är en annan historia :)

Uppdaterat  Jag noterar att SOK är orolig efter för liten satsning från regeringen, vilket kan göra det svårare få fram bra idrottare till kommande OS.

Jag tycker uppriktigt sagt, trots ett stort idrottsintresse, att det största problemet är att man satsar för lite på breddidrott och motion, både för att det främjar folkhälsan och i slutändan även ger fler som vill tävla inom idrott, vilket också påverkar den yttersta eliten, eftersom alla börjar nedifrån som okunniga amatörer någon gång, oavsett idrott.

Mer media ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn sds kb kb nsk hd hd hd hd hd hd hd hd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Jag förstår regeringen

Jag förstår verkligen regeringen, efter att ha valt östtyska lösningar på arbetslösheten och när folk börja inse att man behöver tjäna över 46 000 för att tjäna på rut-avdraget, för att inte tala om utsattheten som drabbat de sjukskrivna, att de börjar bli mer och mer desperata, eftersom deras idéer knappast säljer sig själva.

Nästa desperata åtgärd för att inte tappa makten är kampanj för rut-avdraget, en kampanj som lär behövas för att övertyga andra än de som redan har råd med hushållsnäratjänster om nödvändigheten av att vi alla ska betala för de rikas städning...

Frågan är hur mycket Reinfeldts parti kostar?

Inte mycket för de som redan har det bra, men desto mer för de som försöker komma vidare med studier eller fastnar i en tunggrodd och stelbent byråkrati som kostar på dig sjukvård du inte behöver för det som påstås vara arbetslinjens bästa, men som uppenbart är något som har gått fel när regeringen via försäkringskassan inte lyckas med att få människor friskare, utan enbart haft lönsamhetsjakten för sitt ansikte.

Men istället så kan man droga ner sig med skådespel och bröd till det olidligas gränshets mot redan utsatta grupper inom landet och med krig för att stärka nationen för att glömma att vardagen och att sänkta skatter är ofrihet för många, som istället för jobb och friska kroppar och själar får tvång och frånvaro från sjukvård som gjort dem friskare och arbetsföra på ett tidigare stadie.

Uppdaterat M vill stärka jämställdhetsbonus, vilket jag tycker låter bra, men det låter ju inte som ett borgerligt parti alls... 


Jag noterar även att det påstås att acceptansen för rut-avdraget ökat, men jag undrar om den acceptansen består bland de som inte är de rikaste, om folk förstår att det även är deras skattepengar som gör så att rika som ändå haft råd med städhjälp får skatteavdrag?

Dessutom så noterar jag hos Alliansfritt Sverige att moderaterna ljuger när de hävdar att deras reform skapar 11 000 nya jobb, när det i själva verket är så att det idag ÄR 11 000 som jobbar i branschen. Hade det funnits 0 personer i de berörda branscherna innan så hade det stämt, men så var inte fallet.

Mer media svd hd sds dag dag dag dag dn dn dn

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!