lördag 6 augusti 2011

Pride behövs för att visa hur få hatarna är

Det är skönt att se hur Sverige och norden, åtminstone på vissa punkter, kontinuerligt gått mot det bättre de senaste årtioendena. Något som verkligen syns när man ser hur Pride-festivalen breder ut sig mer, tar mer utrymme och får mer uppmärksamhet, även av de som är som jag, straighta, men för att homosexuella ska få vara och behandlas som exakt vilka andra människor som helst. Prides mål borde att avskaffa behovet av sig självt.


Det finns vissa grupper, högerextrema och högerkristna i huvudsak, som gnäller om barnens bästa, när det kommer om familjebildning.


Men så länge de är tysta, ack så tysta, när det kommer till betydligt större problem som drabbar betydligt fler barn, som nedmontering av skolhälsovården eller hela skolväsendet. Problemen när det kommer till de familjer som inte ser ut som Svenssonfamiljen enligt blankett 1A ligger i princip enbart i omgivningens reaktioner och förväntningar. 


Något som också drabbar skilsmässobarn som bor helt eller delvis med en förälder, något som inte heller uppmärksammas eller får grupperna ovan att reagera och kräva förändringar. Märkligt nog... Men det är väl skillnad på person och person?


Just Pride har fått viss intern kritik för att de är för öppna för även icke-homosexuella. Men som jag ser det så är det en del av poängen med det hela. Pridefestivalen borde intressera alla människor, åtminstone i teorin även om man som jag inte åker dit, som vill ha faktisk jämlikhet och att alla ska behandlas likadant, som männisor och inte efter läggning eller utseende.


En annan diskussion, som inte ses som helt politiskt korrekt, enligt många av de grupper som normalt supportar Pride-festivalen, är den diskussion som förs där om Porr i nya kläder (en artikel som rekommenderas), där porren på många sätt förändrats tack vare internet och möjligheten att få många ny varianter av porr att helt omkullkasta teorierna kring vad porr är och hur den verkar skadligt. 


Den borde även påverka diskussionen inom mitt eget parti, Vänsterpartiet, och få fler att inse att man lika lite kan dra all porr över en och samma kam, som man kan göra med något annat. Jag har svårt att se att människor med, som ett exempel, exhibitionistisk läggning har mindre anledning att inte kunna få sina rättigheter tillgodosedda på exempelvis internet, om de vill det, än vad homosexuella har. 


I vissa fall känns porren mer normal än hälsofixering, när den får människor att misshandla sina kroppar...


Med resonemanget som varit vissa gånger så har man tangerat de värsta högerkrafterna och det kan jag inte tänka mig är det man eftersträvar. Vänsterpartiet har svängt i andra frågor som samsas under Pride-fanan, som den om surrogatmödraskapet. Eller jag uppfattar åtminstone att det är en svängning på gång från positiv till negativ, trots att man där ställer sig, igen mot hbt-rörelsen som jag uppfattar i stora delar som positiv till det.

Jag noterar att det varit många kränkningar mot besökarna av Pridefestivalen, vilket är ytterligare ett bevis på hur hårt några få grupper känner sig och sina åsikter ha färre och färre anhängare.

Det är samma hets mot pridebesökare och homosexuella från extremhögerhåll som det är mot oss som säger emot dem när de vägrar inse hur deras retorik har fått människor att både uttala sig och framförallt döda andra människor, både de med politiskt andra åsikter, människor av annat ursprung och homosexuella.

Det är knappast homosexuella eller människor som inte har fördomar mot invandrare, kvinnor eller homosexuella som är det stora hotet. Det har tyvärr dådet i Norge visat och alla de kommentarer, både i min blogg och på tidningarnas nyhetssidors kommentarer (läs mer om det här också), eftersom allt för många uppenbarligen inte har insett vad deras åsikter leder till.

De högerextrema har, och fortsätter behålla, samma gemensamma hat mot kvinnor och homosexuella som islamisterna har.

Att de sen inte ens vill betala för sina taxiresor gör bara att jag slutar upp att vara förvånad...

Det vore bättre att Jimmie Åkesson försökte förklara den och andra händelser, istället för att försöka tycka synd om sig själv på grund av Norge-händelserna. Jag är ledsen att säga det, men det är samma retorik som du och dina partibröder kör med mot invandrare, främst muslimer. Varför ger du dig in i leken utan att tåla den?

Någonstans borde hans reaktioner kommer på den av sd:are hyllade bloggaren Fjordman, som inte ens vill lämna över sin dator till polisen för att få en bättre möjlighet att komma till avslut med massmördaren i Norge. Men istället får vi gnäll över hans parti som nu får samma typ av kritik som de själva använt sig av...


media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab dn dn smp smp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp gp gp gp gp dag dag dag dag dag dag dag dag svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn gp gp gp gp gp gp gp hd hd hd hd hd hd skd dag kvp smp skd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

onsdag 3 augusti 2011

Sd-anknuten sajt publicerar massmördarens manifest

Jag ser hur den sd-anknytna (via Kent Ekeroths konto som stödpengarna betalas in till) Politiskt Inkorrekt väljer att publicera den norske massmördarens manifest.


Visserligen kan jag tycka att alla ska få ha rätt att säga vad de själva vill, men någonstans måste det också finnas en gräns.


sd, och för den delen av bloggen ovan, brukar hävda att det är så orättvist att "bara" högerpolitiker råkar illa ut. Men när det största antalet politiskt aktiva ungdomar någonsin, inte bara misshandlas på fyllan, utan blir direkt och brutalt mördade så väljer man att publicera gärningsmannens åsikter rakt av och skapar naturligtvis reklam för hans åsikter.


Mest slående är dock kommentarerna till inläggen som rör massmördaren (en blogg jag fortfarande, trots att jag uttrycker mig uppfostrat om än kritiskt, är spärrad från att kommentera i) där det är en mycket hög andel som väljer att sympatisera med gärningsmannen.

Oavsett vad sd, som sista parti, uttalade sig offentligt om händelserna i Norge, så visar det här på hur deras anhängare och politiker i det fördolda väljer att stödja samma hat som dödade allt för många socialdemokratiska ungdomar i Norge.

Press-Ombudsmannen går ut med debattartikel hos DN om att Pressen bör avstå från Breiviks förskönande bilder, men det ger naturligtvis inga eftertankar till de som rakt av publicerar hans manifest.

Det är många som anser att massmördaren, Fremskridtspartiet och sd bär stort ansvar för den typ av idiotretorik som allt för många, inklusive mördaren, har använt sig av. För allvarligt talat så pågår det ingen "islamisering" av varken Sverige eller europa...

Samtidigt som en hotfull retorik drabbar både invandrarna och de partier som inte direkt är emot invandringen, så kämpar mängder av människor mot en svältkatastrof, utan motsvarighet på många år.

Är det verkligen så svårt att förstå varför människor flyr?

Läs gärna artikeln sd-politiker hjälper högerpopulistisk sajt, hos Sydsvenska Dagbladet.

Läs även Dagis för paranoida sd-pojkar. Det är verkligen beklämmande att se dem gnälla över att de får mothugg när andra har dödats...


media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn hd exp gp gp gp gp gp gp gp gp dag dag dag

 Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!Folkomröstning Ja visst!

Jag har inte haft den riktiga sugen att blogga som tidigare ett tag nu, men den kommer nog tillbaka när man minst anar det.


Tills dess kan man till exempel välja att läsa Folkomröstning Ja visst!, som handlar om regionsindelningen av Småland, som är undertecknad av Carina Högstedt och mig.
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 31 juli 2011

Kajsa Grytt Helsingborgsfestivalen 30 juli 2011

Jag har inte lagt upp bilder från en konsert sen jag skrev om Iggy and The Stooges för ett bra tag sen.

Men igår hade jag med mig kameran till Helsingsborgsfestivalen, dit jag och sambon åkte enbart för att se Kajsa Grytt, som spelade i den vackra stadsparken på en liten tältscen.

Hon är en person som har ingått bland den musik jag har lyssnat till och tyckt mycket om sen tidigt 80-tal, sen när jag såg och hörde Tant Strul, för första gången på tv-programmet Chrome-22 (som leddes av musikjournalisten Thore Sonesson), i samband med att deras första skiva släpptes.

Den låten som fastnade då, och som fortfarande är den som är den bästa låten Grytt någonsin varit med om att spela in, var Två Krig, även om det kommit många bra låtar både med gruppen Tant Strul, Kajsa och Malena och som soloartist.

Precis som hd.se:s recensent tycker, så tycker jag det var en nytändning som märks, och det var den bästa konserten med henne jag har sett.

De gångerna jag sett henne innan, var helt själv med sin gitarr 1993 på Café 1 i Ljungby och på Peace and Love-festivalen i Borlänge 2003. På många sätt så tycker jag både hon som artist och hennes musik passar bra med en ensam gitarr. Men igår var det väldigt mycket bättre med ett helt band, än vad jag tror det gått at göra själv för henne.

Det fanns betydligt mer energi att dela med sig av till publiken än jag kan komma ihåg att jag sett de andra två gångerna och jag tror att även publiken var mer på tå för henne än de andra gångerna.

Eftersom jag är en gammal Tant Strul-fan och har favoritlåten redan på den första sidan, så hade det ur min egoistiska synvinkel absolut kunnat vara bättre. Men frågan är varför hon skulle vilja lägga låtvalet vid de första Tant Strul-skivorna, framför att spela låtar från den senaste skivan?

Jag är inte säker på att ens ett låtval helt efter mitt val kunnat få gårdagens konsert mer energisk och bättre. Var ni inte där, så se till att se henne på någon av de platserna som är kvar på den här turnén. Själv ska jag försöka se henne minst en gång till, i Kristianstad, på bokmässan. Blir den konserten hälften så bra, så är den defintivt värd mödan och kostnaden!

Bilderna är min egna och få ses som ett misslyckande eftersom jag inte alls fick färgerna att fungera särskilt bra, vilket är helt mitt eget fel och blev tyvärr betydligt sämre än de jag tog på Nordens Ark i början på veckan.

Det gör naturligtvis att jag utgår från att ingen vill använda dem. Men vill någon det så går det bra, om man frågar först och det inte handlar om någon form av kommersiell användning, inklusive fototävlingar på internet eller tidningar.

Fler bilder kommer att komma inom några dagar på min Facebooksida, men det krävs dock en vänskapsförfrågan- och godkännande för att kunna se dem. Länk till den finns i vänstra spalten här i bloggen.media ab pastan.nu hd hd hd hd hd hd hd gp skd skd