onsdag 6 augusti 2014

Korsningen väg 23 och väg 124 - Liatorp/Virestad-korsningen - Mail till Trafikverket

Mail till Trafikverket från mig:

Jag måste säga att jag reagerar på olyckan som hände igår i korsningen väg 23 och väg 124, främst som privatperson.

Jag bor själv i Liatorp och sa första gången jag åkte igenom korsningen med min hustru när den nya vägen var klar, att där kommer att hända en olycka inom ett år. Nu gick det tyvärr mycket snabbare än så, och drabbade en bekants man.

I deras fall förstod jag det som att de kom från Liatorp och skulle mot Virestad. Jag upplever det som sikten inte funkar bra åt något av hållen, plus att det är 100 km/h i korsningen. Själv har jag varit nära att krocka med en motorcykel när jag kommit från Virestadhållet. Motorcykeln kom då från Älmhultshållet och körde möjligen någon för fort, men inte så mycket för fort. Det är väldigt kort sträcka man ser ett fordon från det hållet över huvudtaget när man kör ut från Virestadhållet, samtidigt som du har svårt att se trafiken från höger tack vare bl a mitträckena.

I mitt tycke ser det ut som att Trafikverket misslyckats radikalt med korsningen och har en olycka hänt där så kort tid efter den är färdig så lär det komma fler. Tyvärr tror jag den har möjlighet att bli en ny "Gottåsakorsning", en korsning som den mellan väg 23 och väg 126 som var oerhört olycksdrabbad fram tills den gjordes om till dagens korsning, där 126 når 23:an med mer än hundra meters mellanrum.

Något liknande borde göras här, eller en sänkning av hastigheten, samt en avsmalning av väg 23 och längre av/påfarter till vägarna mot Virestad och Liatorp, annars kommer det sluta med att någon får sätta livet till. Själv kommer jag välja att köra andra avfarter när jag ska in eller ut på väg 23 i fortsättningen.

Som politiker kan jag, utöver det ovan, reagera på dåligt investerade skattepengar och att det inte alls går i paritet med den nollvision för dödsfall som det togs politiskt beslut om i riksdagen 1997, där den här korsningen är rakt i motsats mot det beslutet.


Jerker Nilsson, Liatorp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!