lördag 21 maj 2011

Rättvisan urholkas under alliansregeringen

Det är precis som när jag skrev Endast högern kan säga emot, det är märkligt att se hur slapphänt man kan vara med när skattepengar delas ut till vissa, samtidigt som man är stenhård och drar ner på sjukvården för människor som verkligen behöver det.

DN har en serie som visar upp hur sjukvården förändrats till det sämre för många olika grupper som jag verkligen rekommenderar att läsa för de som fortfarande lever i små rosa drömmar om att det är så bra med sänkta skatter, vilket ger olika vård för äldre beroende på var de bor, att de sjukast får vänta på vård, kroniskt sjuka får inte ringa sin läkarebrist på läkarsängar i Sverige och akut läkarbrist i Sverige. Det räcker inte att man är sjuk, man måste tjata och var envis.

DN går vidare och visar att vården är ojämlik i Sverige, vilket inte förvånar mig alls tyvärr, och det ska bli intressant att fortsätta följa den borgerliga nedmonteringen av tryggheten, mot vägen att ge vissa grupper mer än andra och knappast de som behöver mer omsorg eller högre inkomst.

FAS 3, som vissa borgerliga ledarskribenter försöker försvara fortfarande, är ett extremt tydligt exempel på hur man väljer att ge bort pengar till företag för att förvara arbetslösa, där man inte ens ställer krav på att de ska göra något meningsfullt som i förlängningen kan leda till en anställning.

Ett annat exempel är, det hårt kristiserade tilltaget, att ta biståndspengar för att bygga ambassader, vilket klart och tydligt enligt en samlad och massiv kritik både inom och utom Sverige från många humanitära organisationer är totalt regelvidrigt.

Miljöpartiet är under förändring rent politiskt, tror åtminstone jag, eftersom de byter ut sina språkrör under helgen. Men jag ser med två nya, och så vitt jag vet, bra och populära kommande språkrör så kommer de att fortsätta kunna attrahera väljare och fortsätta att kunna välja om de vill hålla till vänster eller höger när mandatfördelningen inte är för en tydlig majoritet för något av blocken.

Själv saknar jag ett miljöparti som tydligare tar avstånd från skattesänkarpolitiken och talar sig varma för ett fortsatt tryggt land.

 media skd gp dn dn dn dn dn dn dn dn exp exp svd svd svd svd svd svd svd svd hd hd hd hd smp ab ab dag dag skd skd nsk nsk gp gp gp gp 


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 20 maj 2011

Undrar om man verkligen letar ordentligt?

Jag har hela tiden hävdat att det egentligen inte behövs en lag mot tidelag. Jag har absolut inget emot det, tvärtom, men det vore viktigare att lägga kraft på att faktiskt ta tag i de fall av djurplågeri som man hittar idag, något som sällan görs, något jag skrivit om flera gånger tidigare, bland annat i Djurskyddet behöver ses över, för några månader sen.

Därför tycker jag det är positivt att läsa att det faktiskt finns någon polis och åklagare som använder sig av befintlig lagstiftning för att försöka komma tillrätta med en man som förgripit sig på ett får, istället för att vänta på ny lagstiftning.

Vanligtvis så läggs alla fall av den här typen ner omgående. Jag hoppas verkligen på en bättring och det är svårt att tro att man försöker och anstränger sig ordentligt, när det gäller individer som inte kan föra sin egen talan lika lätt som människor.

Lite samma sak, att leta och anstränga sig, funderar jag också över det fallet med 23 kvinnor i ett barnporråtal, som många förvånats över.

Även om det  vanligtvis nästan bara är män som blir fällda för barnporrbrott, så undrar jag om det verkligen stämmer att det är så stor överrepresentation av män i faktisk konsumtion av barnporr? Jag är osäker på hur mycket man kan jämföra konsumtion av porr med barnporr, men jag vet att jag läst ett antal gånger att kvinnor konsumerar mer porr än vad många tror, även om det fortfarande brukar handla om mindre mängd än män, oavsett hur den konsumeras.

Frågan är om man på samma sätt letar efter förövare, om det är en grupp förövare man inte förväntar sig att hitta i en viss typ av brott? Risken måste vara uppenbar att missa förövare, ungefär som när man förutsätter att det mest invandrare som begår brott och därför glömmer bort att titta efter vanliga människor? (T ex Jag minns ett par butiksanställda jag känt som erkände att de tittade mer efter  tonåringar i butiken eftersom de var kända som grupper att de snattade mer, vilket gjorde att jag som medelålders man haft lättare att klara mig undan.)

Oavsett vad det gäller är det knappast bra att inte agera förutsättningslöst eftersom det alltid finns undantag från vad man tycker är det vanligaste...

Själv önskar jag att alla som begick någon form av övergrepp mot någon sökte hjälp och insåg hur mycket de skadar de drabbade.

Men det är klart, vem ska de få hjälp av när rättsväsendet är upptaget med att jaga konst och teckningar, där ingen blivit skadad?

media dag dag dag dn dn dn dn hd hd hd gp gp gp gp svd svd svd nsk nsk ab ab ab smp smp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

torsdag 19 maj 2011

Jag är övertygad om att alla -ismer mår bra av diktatur

En rätt kul, om än provocerande, undertitel i form av Tänk om kapitalismen mår bra av lite diktatur?

Självfallet är det så det är och det är ingen slump att just Kina går bra, med så billig arbetskraft.

För sakens skull så tror jag att alla -ismer mår utmärkt av diktatur, eftersom de kan utvecklas i frihet åt det hållet de strävar efter.

Om det är bra? Inte alls, för särskilt demokratiskt är det inte.

Kanske kan det vara en förändring på gång, när till och med amerikanska kristna börjar inse att det inte går att kombinera vad som helst med varandra och få ett bra resultat. Godhet, eller kristen tro om man så vill, och kapitalism är ytterligare en sak som är svår att kombinera med lyckat resultat.

Tänk som samhället istället vore inrättat för att ta hand om de som bäst behöver samhällets hjälp, och efter enskilda människors vinning i andra hand...


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Självfallet hänger det ihop...

Som jag skrev i morse så hänger synen på kvinnor ihop med attityden om vad som är manligt och kvinnligt och jag är inte förvånad att den direkt föråldrade synen på det här passar vår kung som handen i handsken.

Det anades redan när han inte tyckte vi skulle ha kvinnlig tronföljd, utan manlig, tvärtemot den synen som fanns redan då när Carl-Philip föddes.

Det är möjligt att det inte är kungens fel att hans forna vänner är så dumma att de blir inspelade när de försöker få en känd kriminell att ta tillbaka vad som sagts i en bok om kungen, där även hans vänner råka illa ut.

Nu ser de bara ännu mer skyldiga och korkade ut, som sviker kungen för att rädda sina egna skinn från uthängning.

Och allt slutar med ytterligare en spark mot kungahuset, ner för den backe den börjat rulla nedför med vår nuvarande kung, som själv inte alls är För Sverige i tiden...

Bortsett från att det var korkat på alla sätt och vis av vår kung att agera som  han gjorde, så var det ännu mer korkat av hans vänner att agera som de gör med att ta kontakt med en gangsterboss för att köpa hans tystnad. Med såna vänner behöver kungen inga ovänner...

Men visst, med en sån person som han själv är så sätter han sig onekligen i klistret av egen kraft också.

Vänstpartiet vill ha en sanningskommission kring kungens agerande och jag instämmer eftersom karln är med i utrikesnämnden och en potentiell säkerhetsrisk vid en möjlig utpressning.

media exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svtd hd svd dn dn dag dag dag hd gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Det hänger ihop

Jag instämmer i att det inte finns några ursäkter för att bära sig åt som ett svin, som en viss känd chef gjort mot en hotellstäderska.

Den synen han uppvisar hänger ihop med den direkt dåliga syn på vad som är bra och dåligt inom området "manligt/kvinnligt" och om hur mjukis män är osexiga, precis som karriärskvinnor. Jag betvivlar att någon skulle välja att kalla IMF-chefen för mjukisman, men frågan är hur många som tycker han verkar sexig? Inga av de kvinnor jag känner i varje fall...

I vanlig ordning så blir offret, kvinnan, den som blir värst drabbad, som inte bara var utsatt utan även kommer att få media och rättsväsendet efter sig på ett sätt som får många kvinnor att önska att de inte alls anmält...

Det finns bara ett enda sätt att komma runt det och det är genom jämlikhet och jämställdhet mellan både fattig och rik och män och kvinnor. Uppenbart så är det lång väg kvar till de målen är nådda.

media ab ab ab ab ab ab ab exp exp exp svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dag hd hd hd gp gp gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

onsdag 18 maj 2011

Bamse goes sd:are...

Det var verkligen oerhört osmakligt att se Bamse resonera som valfri sd:are i en serie som är gjord i samarbete med migrationsverket.

Verkligheten är, som vi vet, långt ifrån alltid så idyllisk som beskrivs och frågan är var den annars rättrådige Rune Andréasson sagt om den här skapelsen om han fortfarande levt?

Oavsett vad så är barnen oskyldiga, och inte hade Bamse valt att ställa sig på de vuxnas sida som förstör barnens liv. Det finns för många avvisningar som konstaterats ha drabbat de utvisade hårt och orättvist för att den skönmålning som görs i serien ska kännas relevant.

Undrar hur det känns för barn som läst den och sen kommer tillbaka till det helvete föräldrarna försökte rädda dem från? Som att Bamse inte var de svagas vän utan struntade i dem...

Nu har vi inga barn, men hade vi haft det så vore knappast Bamse en tidning jag lagt några pengar på och Egmont kan se sig i månen efter fler prenumerationer på deras tidningar.

Nu är inte Bamse en bok, men det är ett radikalt kliv att läsa om den bästa ungdomsboken som fick pris idag av Bokjuryn. Maja-Maria Henrikssons bok "Jag finns" handlar om mobbing och vuxna som sviker. Det är något helt annat än ledningen bakom Bamse, som knappast kommer att få något liknande pris.

Uppdaterat Egmont fortsätter att göra bort sig, nu när det gäller de hårt styrda publikationerna riktade mot barn där man tydligen inte får vara intresserad av vad man vill beroende på vilket kön man har som barn...

media svd ab ab nm exp exp gp gp dag hd hd hd hd hd dag svtd svtd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Titelsjuka

Ärligt talat så är jag förvånad över att inte fler reagerat på att ett antal moderata kommunpolitiker har tagit upp titeln Borgmästare igen, 40 år efter man slutade använda den titeln.

Artikeln länkad ovan från SvD:s ledarsida hänvisar till att det blir lättare att umgås i internationella sammanhang med den titeln.

No offence, men hur svårt är det att översätta, när man måste göra det, kommunstyrelsens ordförande till just engelskans "mayor", som är vad man översätter "borgmästare" till?

Finns det inte annat att lägga tid och pengar på, istället för att späda på politikerföraktet med titelsjuka namnändringar?


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 17 maj 2011

Endast högern kan säga emot

Det finns väl ingen som kan säga emot att bistånd inte ska gå till skattesmitande bolag?

Eller vänta lite... svenska statligt, och därigenom gravt allianspåverkade, Swedfund gör det och det är exakt samma sak som händer inom exempelvis sjukvården och skolvärlden, där skattepengar försvinner ut genom privatiseringarnas stora glipor...

Värre blir det nästa år när man kan göra avdrag för gåvor till organisationer, som inte alls behöver sammanfalla med de ställen som är i störst behov av pengar.

Det påverkar vården på småorter, att antalet hjälpsökande ökarläkarbristen fortsätterfler utförsäkras och det påverkar att skolor blir b-skolor... Det genomförs samtidigt som lärare kämpar för högre löner, något som oavsett hur undervisningen bedrivs nästan alltid betalas med de skattepengar som konstant ska bli färre att fördela än möjligt, eftersom andra hela tiden ska vara med om att dela på vinsten. Vilket påverkar allas löner.

Det hela är lika osannolikt att det ska leda till något gott i slutändan, som att folkpartiet och kristdemokraterna på allvar ska gå emot "husse" moderaterna, tillsammans med oppositionen om att skärpa reglerna för vapenexporten. Något som inte heller skattepengar borde finansiera  på något sätt...

media smp smp smp smp smp svd hd hd ab ab ab ab ab ab dag dag dag dn dn dnInga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

söndag 15 maj 2011

Skärpa kraven på de som tar hand om barn?

Jag läser om hur folkpartiet vill skärpa kraven på de som vill ta hand om utsatta barn, vilket inte går att säga något om och om hur SvD skriver om att lotta ut platserna till friskolor, vilket känns direkt absurt, eftersom det vore bättre att ge de som bäst behöver en bra och välfungerande skola. Det är ju liksom ingen risk att det i högre grad blir utsatta barn som söker sig dit på grund av lottningen...

En sak, i trakterna av det här, som jag reagerade på var en annons i media i kommunen som var utformad enligt nedan:

Dagbarnvårdare i Älmhult

Tänk om du kunde få – inte allt – men mycket. Ett utvecklande jobb, ett vackert och funktionellt boende till en rimlig kostnad, landet runt knuten och nära till stan. Men framförallt lite extra tid åt hem, intressen och familj. Och så tryggheten förstås.

Det kan bli möjligt – i Älmhult.

Här kan du kombinera den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär och ett globalt näringsliv. I Älmhult är det lätt att leva och bo med nära till mycket. Med goda kommunikationer är det också lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Familjedaghem/pedagogisk omsorg är ett alternativ till förskola. Som dagbarnvårdare bedriver du verksamhet i ditt hem. Du tar emot barn i åldern 1-5 år.

Som dagbarnvårdare ska du:
-Planera en verksamhet utifrån barnens behov
-Samarbeta med och träffa övriga dagbarnvårdare i Älmhult.
-Arbeta utifrån förskolans läroplan


Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- Har erfarenhet av att arbeta med barn.
-Har möjlighet att ta emot barn i det egna hemmet på ett bra sätt.
-Tycker om att vara ute tillsammans med barnen.
-Kan samarbeta med föräldrar och kollegor.

Det är jävla märkligt egentligen. Det finns inget krav på någon utbildning för någon som i princip kan få jobba helt själv med barn. Jag inser naturligtvis att det finns de som jobbar med barn utan utbildning som är väl lämpade ändå för det, men i regel så jobbar de med andra människor som kan ge reflektion både till chefer och den anställde utan utbildning om deras arbetsinsatser.

Jag är definitivt inte motståndare till dagmammor i kommunal regi, men jag vill definitivt ha personal som är välutbildad som tar hand om en av de viktigaste sakerna som finns: barnen.

Ibland, eller allt för ofta, så känns resonemangen när det kommer till barn som att även föräldrar tycker att det handlar om att förvara barnen i första hand. För i vanlig ordning så går skattesänkningarna före, för vem vill riskera högre skatt och högre lön för välutbildad personal?

media dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Gå och rösta idag! (om du får)

Igår, i Är företagens förtjänstmöjligheter viktigare än människornas väl och ve?, var jag inne på hur samhället förändrats under de senaste årtiondena och hur det viktigaste numera tycks vara att sälja ut allt viktigt så att någon annan än vi kan göra stora förtjänster.

Tillhör du den skara som får gå och rösta i valet i Västra Götalandsregionen och Örebro, så se till att göra det! Valet gäller inte bara ett val som tycks bli väldigt jämt att döma av opinionsundersökningar,  utan det gäller även att gjuta lite mod i den sargade och samlade vänstern i Sverige idag.

Under nästan hela 1900-talet så har det svenska samhället utvecklats mot att vara mer omsorgsfull och omhändertagande, mot de som behöver samhällets omsorg. Ett samhälle bör bedömas efter hur den behandlar de människor med mest behov av hjälp, stöd och omsorg. Det har förändrats mot en helt annan utveckling mot egoism och kyla, där det är viktigare att få ut mer pengar i plånboken till de som redan har mest från början. Det är ingen slump i att det är svårt att få tag på en sjukhussäng och att de sjukaste får vänta på vård i dagens Sverige.

Eftersom valet gäller bland annat vården så är det ett mycket viktigt val för alla er som bor i regionen ifråga, för vem som blir sjuk och behöver hjälp vet varken du eller jag och jag önskar inte att du är den som inser att sänkta skatter inte räddar de basala behov som både du, jag och många andra löper risk att behöva i en situation av sjukdom...

Så GÅ OCH RÖSTA!

(Sen tycker jag det är allvarligt för demokratin att många kommuner struntar i att ordna för möjligheten att välja, trots att det var ett var där det handlade om mycket få röster som gjorde skillnad och att det är allvarligt att partiledare på riksnivå vill ha skilda valdagar, trots att man vet att det minskar antalet röstande...)

media ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn hd hd gp gp gp gp gp gp gp gp gp hd gt gt gt gt kvp exp exp exp dag skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!