onsdag 14 juli 2010

Det stämmer inte Littorin

Det senaste jag skrev om moderaterna och Littorinaffären var Moderaterna på det sluttande planet och det tycks, tvärtemo vad jag trodde, bli en historia som fortsätter att leva lite längre än väntat.

Lite lite börjar man också se att den gör att även borgerlig media, och bloggarna, lyfter upp alla de gamla moderata skandalerna, som tidigare tycktes så bortglömda. Allt tvärtemot vad vi varit vana vid så här långt under denna mandatperioden, då minnet tycks ha varit oerhört kort för allt, utom vad Sahlin gjorde för 17 år sen...

Littorin uttalade sig i Dagens Nyheter och hävdar att det varit snudd på outhärdligt, vilket jag uppriktigt sagt förstår.

Men faktum kvarstår, och det inte vackert. Det ser fortfarande ut som att det inte stämmer att han inte vill utsätta sin familj för mer elände än nödvändigt, när han valde att använda sina barn som sköld. Även om det någon gång skulle gå att bevisa att han inte köpt sex så kommer han aldrig att komma ifrån det agerandet, kombinerat med det övriga agerandet för honom och moderaterna. Det hedrar inte någon av dem, som har valt att ljuga och försöka förhindra att sanningen i anklagelserna kommer fram.

Att förtroendet minskar är självklart. Men det är fortfarande märkligt att det blir detta, och inget av alla de andra grova misstagen som regeringen och dess medlemmar gjort, som får det att börja minska.

Läs även Björn Johnsons analys av hanteringen.

Mer media ab ab ab ab gp dn dn sds exp exp exp ab svd hd skd smp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

13 kommentarer:

 1. Vad är det för agerande han "inte kommer ifrån" menar du? Om du tänker dig in i hans situation, att du själv skulle sluta ditt jobb för att dina barn är viktigare - skulle det vara märkligt för dig?

  Är det då inte märkligare beteende att AB publicerar en så elak artikel? Jag menar, AB VET att den inte kommer leda någonstans. Ord står mot ord, AB vet att dom aldrig behöver bevisa något - inte ens att kvinnan existerar. Det är ren, jävla elakhet - ondska. Något som kommer slå tillbaks i valet, när vanligt folk känner att "sådär skulle jag inte heller vilja bli anklagad, utan att kunna försvara mig". För det är ingen politisk mekanism, utan en fråga om stolthet och uppförande.

  SvaraRadera
 2. Som du säkert även har läst, så är det förtroendet hos oppositionens väljare som har minskat. Föga oväntat dock =)

  När du drar upp historien om hans barn, anser du då att det var fel av honom att nämna dem? Aftonbladet hade ringt och jagat hans barn och kastat ur sig massa påståenden som de ville ha bekräftade av barnen.
  Är det då fel av honom att gå ut och säga att "jag vill inte vara med mer, för detta skadar mina barn och min familj"?
  Det är snarare ett ganska bra sätt att få det svenska folket uppmärksamma på vilken usel journalistik som Aftonbladet bedriver.
  Detta är ju tyvärr inte första gången som Aftonbladet går ut med anklagelser (oavsett partitillhörighet) där de inte har några bevis. Men samtidigt så agerar de då åklagare, domare och bödel på samma gång utan att presentera något som skulle hålla om man granskade saken.

  Lycka till i höst, och hoppas inte att vad en person eventuellt har gjort INNAN det han blev minister skall avgöra vad som sker med hans kollegor.

  /Martin

  SvaraRadera
 3. Det må vara så att "det var inte meningen" eller han menade väl, men faktum kvarstår ändå tycker jag. Barnen användes och Littorins utsatta familjesituation överlag användes för att försöka minska skadan på Moderaterna i den brinnande valrörelsen. Man förde en samlad mediekår bakom ljuset och svenska folket, bara för att det råkade vara valrörelse. Vem som har störst ansvar i just det här kan diskuteras. Blev Littorin överkörd av Fredrik Reinfeldt, som ändå är partiledare och statsminister eller var det hans eget beslut? Det lär vi väl aldrig få veta, men visst har Littorin ett stort ansvar i det här. Dock ska inte Fredrik Reinfeldts hantering av det här förglömmas, som jag tycker är rent ut sagt vidrigt. Att använda barn som en sköld är bland det vidrigaste man kan göra.

  SvaraRadera
 4. Det finns mycket korruption i det dolda i det svenska samhället. Jag känner till ett fall som inträffade för många år sedan i en kommun i kronobergs län, dock inte älmhult.
  En man som var en ledande politiker inom sitt parti och samtidigt socialchef valde att helt mörklägga och tysta ner en händelse på sin arbetsplats.
  En man som var nära vän till vår familj berättade om detta många gånger och det finns inga som helst tvivel på att hans berättelse var helt sann i alla delar.
  Han besökte socialkontoret när han var utan pengar och fick lätt ett socialbidrag av en manlig socialsekreterare, trots att han hade arbete. När han var utan pengar efter att några månader förflutit gick han åter till socialkontoret för att försöka få pengar. Den kvinnliga socialsekreteraren meddelade då att han redan fått så mycket pengar som är möjligt den här månaden liksom månaden innan, vilket inte var sant.
  Det framkom sedan att den manlige socialsekreteraren skrivit ut bidrag som han själv tog hand om för egen del.
  Denne socialsekreterare hade redan lämnat platsen och erhållit ett SIDA-jobb och befann sig i Afrika, enligt var socialchefen senare sa till den här mannen.
  Samtidigt ville mannen att socialen skulle gå i borgen för ett lån till honom för att laga sina tänder.
  Socialchefen och politikern ställde nu ett ultimatum till mannen; Vi ska skriva under en borgen för lånet om du aldrig nämner ett ord om det som har hänt här på socialkontoret, i annat fall blir det inget lån för dig och inga mer socialbidrag.
  Mannen accepterade och avslöjade aldrig vad han varit med om. Han kände en mycket stark press från den uppsatte socialchefen och menade att det skulle bli mycket svårt för honom i fall att saken kom fram i ljuset.

  SvaraRadera
 5. Det är väl helt enkelt lättare att uppröra sej över "affärer" en politik...

  SvaraRadera
 6. Lasse/Martin - Det är märkligt att det är den enda anledningen som kommer fram först och att han sen ändrar sig. Det finns inte mkt ärlig agerande i hans eller den moderata ledningens agerande.

  Bogdan-Att hota mig kommer man ingen vart med.

  JOhannes - Jag instämmer!

  AJ - Den berättelsen borde gå vidare till en journalist.

  SvaraRadera
 7. Dvärghunden - Jag tror tyvärr det också :(

  SvaraRadera
 8. Det är bra att du hålla grytan kokande. Folk är nämligen smartare än man tror och inser att val och politik inte handlar om snusk och elakheter. När det gäller det privata är folk förvånansvärt förstående och låter sig inte luras av billigt vänsterprassel. I valet kommer vänstern att förknippas med sina attacker mot Littorin, snarare än sin tveksamma politik. Det är bra det! Heja dig!

  / Mårten

  SvaraRadera
 9. Vänsterprassel? Jag struntar i om någon överhuvudtaget vänsterprasslar. Bryter mot lagar tycker jag är värre i synnerhet om det är lagar som ens parti driver hårt.

  Menar du att alliansen då kommer att förknippas med sina attackare på Sahlin och tobleronepolitiken?

  SvaraRadera
 10. Vänsterprassla är sådant som Helin pysslar med, prassla i billig vänsterblaska. Jo, om högern attackerar Sahlin på liknande sätt, höttandes med en uppäten Toblerone i handen, då förlorar man valet. Att attackera var Palmes både styrka och svaghet. Fälldin fick dock folks sympati trots attacker från Palme och kunde senare bilda regering. Om Littorin börjar betraktas som en underdog av gemene man, då förlorar man på ytterligare attacker. Då är det bättre att hålla på hanen och söka efter substans.

  / Mårten

  SvaraRadera
 11. Du menar att du inte märkt att de redan har gjort det? Missade du Odells påhopp och att många följde efter?

  SvaraRadera
 12. "Men faktum kvarstår, och det inte vackert. Det ser fortfarande ut som att det inte stämmer att han inte vill utsätta sin familj för mer elände än nödvändigt, när han valde att använda sina barn som sköld". Det du skriver är inte ett faktiskt föreliggande sakförhållande, blanda inte ihop vad du tycker, tror eller vad som är fakta. Oavesett vad du eller jag tycker så är fakta att han avgick. Varför, det vet bara han själv. Det finns olika aspekter på publiceringen, varför nu och till vilken nytta. Tyvärr så lutar jag åt lite pay back time från Af sida men det är bara vad jag tror. En annan sida är också varför det skall vara lagligt att sälja sex men inte köpa. Vi kommer ALDRIG åt detta men denna sexlagstiftning vi har idag. Har "Anna" tänkt igenom vad hon utsätter sig för nu, med ett ordnat liv långt från det tidigare. Det är inte slut med det nu, hon kommer att hamna på löpsedlarna igen och några kommer att känna igen henne. Hennes helvete har bara börjat, offrat på Af altare. / Tom

  SvaraRadera
 13. Vem vet, det kan lika gärna bli så att hon visar sig och kommer med mer bevis.

  SvaraRadera