lördag 24 december 2011

God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År till er alla från mig! I synnerhet till er som gör något för andra människor och inte minst för er som jobbar över jul- och nyårshelgerna!


Nästa år hoppas vi på ett ännu bättre år på alla sätt och vis, inte minst politiskt sett, när Vänsterpartiet inleder året med sin kongress, som jag tror på många sätter kommer att bli minnesvärd.


Jag avslutar med det enda tv-programmet som är värt att se under julafton, Karl-Berti Jonssons Julafton:Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

fredag 23 december 2011

Bröllop på Wapnö Slott, Halmstad - Professionella bilder

Jag gjorde ett inlägg för ett litet tag sen där jag hade med bröllopsbilder från våra egna kameror.

För ett litet tag sen så fick vi bilder från den officiella fotografen, som inte oväntat i huvudsak var bättre än våra.

Det finns betydligt fler bilder att se på Facebook, om man vill, för de som är vänner med mig.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

tisdag 20 december 2011

Avslag för Vänsterpartiets motion

Jag noterar, inte oväntat, att Vänsterpartiets motion om utökad bemanning och säkerhet i förskolorna, genom att alltid se till att det finns två anställda närvarande när det finns barn i förskolan avslås med hänvisning till bristande ekonomi.

Det finns mycket att vinna på om man valt att räkna in det här förslaget i budgeten, om man inom de styrande allianspartierna vågat tänka lite längre och lite mer innovativt i utbildningsnämndsfrågorna.

Utöver de mer självklara sakerna som att både barnen och personalen får en tryggare närvaro med fler människor, att det kan påverka fler män att söka jobb inom barnomsorgen i Älmhult, mer möjlighet att bedriva pedagogisk verksamhet och en mindre risk för möjlighet att råka ut för övergrepp, så finns det även ekonomiska vinster att göra framöver.

Både en studie som presenterades för fullmäktige för ett drygt år sen, senaste OECD-rapporten över bl a Smålands förutsättningar att hävda sig och flera andra studier så konstateras det att för att det ska ske en inflyttning av människor och därigenom en utveckling av företagen och företagsamheten i kommuner av Älmhults storlek, så krävs det bland annat bra förutsättningar för barnfamiljer. Det är helt enkelt människor med mindre barn eller som planerar att skaffa barn inom kort som är den största gruppen som väljer att bo i Älmhult.

Sanningen är att den här satsningen bara hade kostat 7 öre per skattebetalare. Det hade betalat sig på lite sikt via ökade skatteintäkter och de pengar kommunen får via staten beräknat per invånare. Det hela hade ökat möjligheten att komma närmare de 20 000 invånare som finns som mål till 2020, men tyvärr saknas till tro till forskning och fakta hos de styrande i dagens Älmhult.

Motionen går att läsa i sin helhet på Vänsterpartiet Älmhults hemsida.

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet ÄlmhultInga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Jul i Gemenskap i Älmhult

Jul i Gemenskap i Älmhult, som körs av Sune Svensson med familj, i år för 16:e gången i rad tycker jag är en fantastisk och engagerande prestation vartenda år, helt enligt julens goda känsla för givmildhet.

I år är den förflyttad från den trånga källarlokalen som AA har tillgång till, till Älmhults Missionskyrka på Linnégatan 8 i centrala Älmhult och till kommunens äldre hus, och en av de vackrare.

Det kan vara värt att konstatera att det inte är en religiös tillställning på något sätt, utan att Missionskyrkan enbart är vänliga nog att låna ut sina större och mer funktionella lokaler och att alla som vill ha ett gemensamt julfirande är välkomna Julafton, Juldagen och Annandagen från klockan 10.00 och att det ska finnas julmat mellan 13 och 16.

Smålandposten skrev en artikel om det hela förra året. Verksamheten har fått stipendier och priser dessutom, som är väldigt välförtjänta, som Hillesgårdspriset (Även Skånskan) och Landstingets Hälso- och friskvårdsstipendie.

Vänsterpartiet i Älmhult är, precis som undertecknad som privatperson, en bidragsgivare till verksamheten. Det här året har jag dessutom tänkt försöka hjälpa till med verksamheten för att göra lite mer nytta än tidigare och jag ser verkligen fram mot det.

Det kan vara värt att påpeka att reklamintäkterna från den här sidan under de senaste åren har gått till Jul i Gemenskap, något som står till vänster om den här texten (+ att jag lagt till ungefär lika mycket till ur egen ficka). Däremot ger de inga större inkomster om man inte klickar på dem och än mer om man väljer att köpa från företagen det gäller, vilket man kan tänka på om man ändå är på väg att handla från dem.

Jag har genom åren fått några påpekande om att det är märkligt att jag väljer att ha bland annat underkläder och sexshoppar.

Underklädeskedjan är inriktad på äldre kvinnor och sexshopparna säljer, så vitt jag vet, inte porr utan leksaker för vuxna människor. Jag har svårt att se något kontroversiellt med någon av sakerna.

Dessutom är det bara att konstatera att de annonserna är de som genererar mest klick och inkomster, vilket för den goda sakens skull gör att de kommer att vara kvar för att inte Svenssons familj ska, som de flesta gånger förut, behöva skjuta till extra pengar ur egen ficka för att få ekonomi i tillställningen.

(Den som har god syn kan dessutom se mig hjälpa till med förberedelserna för Jul i Gemenskap i klippet nedan från TV4:s Sydostnyheter den 20 december 2011 :) )


media dag

Ensamma%20tillsammans%20p%C3%A5%20julafton


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Vargen Kynna i Älmhult och livmoderhalsvaccin(fotot är mitt eget och från Nordens Ark och får användas i icke-kommersiella sammanhang, om man länkar tillbaka till det här inlägget och inte använder det i vargkritiska sammahang.)


Ett mycket märklig motion lämnade in igår av centern i Älmhult, nämligen den att att vilja stoppa upp vargen och ta henne till Älmhult som turistmagnet som centerpartisten föreslog igår.

Frågan är var han befann sig under hennes levnad? Tala om draghjälp för turismen att en varg i våra bygder, i synnerhet om hon träffat en av de hanvargar som ger sig ut på vandringar för att bilda egna revir.

Men då var Mårtensson tyst.

Bortsett från att centerpartisten verkar vara dåligt påläst, så har övriga intressenter av vargen hela tiden pratat om skinnet från vargen och inte om en uppstoppad varg. 

Frågan är bara vad vargen ska göra på det så här långt sorgligt bortglömda kulturstråket? Visa på mänsklig dumhet, via att försöka utrota ett i länet tidigare naturligt förekommande djur? Via kulturyttringen jakt?

Jag vidhåller personligen att om hon alls ska bevaras för allmänheten på något sätt, så ska det göras i sagomuseets regi. Dels för att de ligger i den kommunen hon valde att leva i och dels för att de har andra djur. Anledningen är framförallt för att vargen är vanlig i sagan och hur hon har lyfts fram felaktigt i myten, vilket gör att de även vill lyfta fram fakta. (Läs gärna Per Gustavssons förklaring i kommentaren på Sagomuseets blogg

Varghatarna är så inkörda på den onda sagovargen i flera hundra år gamla sagor som den om Rödluvan och vargen så att det behövs mer information. Varför inte börja med barnen, så att de inte fortsätter låta sagorna om den onda vargen fortsätta?

Vargens öde har jag skrivit om många gånger förut, och lär behöva fortsätta, så att andra vandrande vargar inte ska få samma beklämmande slut som Kynna. Hade centerpartisten ifråga varit mer innovativ så hade han kunnat föreslå mer bidrag till stängsling i vår kommun, för att få behålla nästa varg i levande skick.

Från Smålandsnytt om varför Sagomuséet vill ha vargskinnet:


Något helt väsenskilt är det vaccin som förhindrar kvinnor att få livmoderhalscancer, äntligen ska få komma även kronobergska kvinnor till godo.

Det är en fråga som det borgerliga styret absolut förhalat längre än nödvändigt. Andra regioner och landsting har valt att köra över företagen som slåss om att få sälja det eftersom de anser att det finns all anledning att vara rädd om våra kvinnor, och göra så att de inte blir smittade när hjälpen finns.

De Vänsterpartiet, och de andra rödgröna partierna, har hela tiden varit för i landstingsfullmäktige i Kronobergs län att snabba på den här processen, vilket andra visat vore möjligt. Om man hade velat...
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!