tisdag 27 september 2011

En felräkning

Jag var på fullmäktige i Älmhult igår, vilket var så lagom kul, med sd:are som argumenterade mot invandring på ekonomiska grunder, hänvisandes till Växjös uträkningar.


Än så länge, inte heller den i Växjö, finns det ingen uträkning som lyckats räkna med de strikt ekonomiska fördelarna med invandring.

Det tar i medel 7 år för en invandrare att få arbete i Sverige och det tar minst 20 år innan någon som föds som svensk börjar jobba, och ibland både 5 och 10 år till. 

Kostnaden för att ta barn genom hälsovård, dagis och skolgång kostar oerhört stora summor, så skillnaden med en invandrare som "bara" behöver 7 år innan de jobbar är så stor att det hade påverkat de påstådda kostnaderna nedåt.

I sak tycker jag å andra sidan inte att ekonomin är det viktiga utan den rent humanitära aspekten, att hjälpa människor i nöd.

Att sen Dan Bülow ännu en gång indirekt stödjer Sd får mig mer och mer att undra åt villket håll Kd i Älmhult är på väg mot? Eller är det ytterligare ett partibyte för Bülow på gång?

Vad som inte står här är att sd argumenterade för att man inte kan låta alla världens flyktingar komma hit.

Det kommer de aldrig att göra och man kan inte resonera så.

Resonerar man likadant angående simhallen i Älmhult, att man kanske kan förvänta sig att alla människor i landet kommer hit, ja då blir det snabbt dyrt och behövs en stor simhall... 

Naturligtvis kommer aldrig alla varken simsugna eller invandrare att komma hit och resonemanget är absurt och borde inte komma från en vuxen människa.

Nu är inte sd-anhängarna i Älmhult de enda som bär sig märkligt åt. En viss politisk vilde som kom in i riksdagen har valt att bli politisk vilde, för naturligtvis vill han ha inkomsten på 56 000 kr och jag är inte förvånad om uppgifterna att han vill bli  utköpt.

Själv vet jag inte vilken som är värst, han som bär sig så illa åt med demokratin eller sd:s ledning som väljer att tycka att han var en person som alls var lämplig i riksdagen och i demokratins tjänst?

Det säger en del om hur lätt de tar på demokrati och vi andra konstaterar att sd:s politiker inte är ett alternativ eller bättre än andra politiker, utan snarast värre...

mer media ab ab ab ab svd svd dn dn dn dn dn dn hd gp gp skd nsk 

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!