lördag 12 januari 2013

Sd-Älmhult är det enda partiet som inte har någon politik

Rubriken är Sd är Älmhults enda skattesänkarparti, men den kunde lika gärna vara "Sd är det enda partiet som inte har någon politik"!

Det går att lägga till att Vänsterpartiet stödde socialdemokraternas budget, som var en lägre höjning än de styrande, på 70 öre, mot deras 75 öre.

Man behöver alltså inte höja skatten mest för att få ut mest alla gånger. Det går att fördela pengarna annorlunda internt, vilket gjorde att vi t ex hade velat ge mer pengar till Utbildningsnämnden.

Det är annars många märkligheter här. Som att kristdemokraten vill ligga lägre i skattehöjning än vi i oppositionen. Jag trodde man höjde skatten så mycket som behövdes för en bra verksamhet? Inte för att vinna politiska poänger och vara lägre än Vänsterpartiet och Sossarna?

Sen kan vi lägga till att Smålandspostens papperstidning har skrivit två gånger de senaste dagarna om mannen som var multisjuk och 92 år och att han överklagat till Förvaltningsrätten och till sist fått rätt i att få äldreboende.

Det är en sån man som Sd:s lågskattepolitik inte gynnat alls. Orangeriet, som även Vänsterpartiet är emot, och de ensamkommande flyktingbarnen kostar 3-4 miljoner, vilket är lite i en kommunal budget på 700 miljoner. Sd hade inte kunnat sänka någon skatt även om de har två sakerna inte existerat.

Sd har på flera månader fortfarande inte funderat på vilka förändringar som de tycker ska göras för att kunna behålla den låga skatten. 

Det är som jag har sagt innan: De har ingen politik alls. De tycker saker, korkade saker, men vet inget om hur den ska genomföras. Gärna låg skatt, men hur de ska nå den och var och vilka som ska skära ner ännu mer, det vet de inte. Trots att de har haft flera månader på sig att diskutera och analysera det.

Jag noterar att Sd får nya toppnoteringar, trots att de som sagt ofta har mycket liten ny egen politik och till 90% rätt exakt röstar på de borgerliga partierna i riksdagen, kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige. Kort sagt så blir Sd bara ett borgerligt stödparti, där många hoppar av, när de inser vilket arbete det faktiskt ligger bakom. Om man då inte som Sd i Älmhult väljer att låta bli att jobba...

Det märkligaste är egentligen deras vurm för traditioner, gärna kristna sådana. Sådana som inte går ut på att slå folk med järnrör. Utan sådana som Dagens ledarsida skriver om i Utan socialt arbete förtvinar kristen tro

Mer media dn dn gp skd nsk 

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!