söndag 26 december 2010

Jag håller med Gudmundson

Jag är böjd att hålla med en person som jag vanligtvis aldrig håller med, SvD-skribenten Gudmundson i att Bögarna hänger löst i Broderskapsrörelsen, när de väljer att förändra sitt vanliga budskap om rättvisa för homosexuella människor till att bli något annat för deras muslimska gren.

Jag har egentligen inga problem med att, trots mina tydliga åsikter om homosexuellas rättigheter, andra har en annan åsikt än min.

Men det blir väldigt märkligt när en till sossarna så nära anknuten organisation väljer bort en annars självklar rättighet, till skillnad från när samma rörelse kritiserar Lars Vilks, vilket de naturligtvis måste ha rättighet att göra också.

Men en socialdemokratisk underorganisation som så tydligt skiljer sig åt på en viktig punkt gör bara en enda sak: Sänder konstiga signaler och blir till föremål för att bli ytterligare en del av allt som hittar stoff till att skjuta sossarna i sank.

Det är knappast det S behöver bäst just nu.

Mer media svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

12 kommentarer:

 1. Kors i taket, börjar Du få upp ögonen för Socialdemokratiska Broderskapsrörelsen? Det här var _mycket_ positivt! Värre infiltrationskanal in i svensk politiks kärna finns nämligen inte. Please, gräv lite där själv, på egen hand, med öppna ögon.

  SvaraRadera
 2. Det är illa när både du och Gudmundson håller med mig. I övrigt har jag inget emot Broderskapsrörelsen.

  SvaraRadera
 3. Det är nog på grund av din ignorans du inte har något emot dem. Upplys dej själv.

  SvaraRadera
 4. Varför ska jag ha något emot dem rent generellt?

  SvaraRadera
 5. Det är ingen större idé att jag sitter och berättar det för dej då du ändå kommer att avfärda mej. Jag ber dej dock att gräva lite så du får se med egna ögon.

  SvaraRadera
 6. Jo den risken är stor men du gör ju inte det lätt för mig att ens ändra åsikt :)

  SvaraRadera
 7. Vadå, är du för stolt för att erkänna dina fel och brister? ;)

  SvaraRadera
 8. HBT-rättigheter eller Islam.
  Du kan inte ha båda, vilket väljer du?
  Verkligheten tränger sig på.

  SvaraRadera
 9. Det jag antar att kalle menar är att det i Islam är dödstraff för både aposti och homosexualitet.

  Ingen nu existerande gren av kristendom eller ens judaism har så brutala regler för att konvertera, medans avrättningar sker på rutin i indonesien, pakistan och Iran.

  Alltså helt politiskt och geografiskt skilda länder, med bara en gemensam faktor- Islam.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker det är värt att fundera över Gudmundsons agenda. Han har bedrivit islamofob propaganda en längre tid, och är ingen vän av socialdemokrati. Inte heller är han känd som en starkt förkämpe för hbt-rättigheter.

  Jag tror att det finns rätt många socialdemokratiska nätverk och föreningar som på lägre nivåer antingen glömmer eller medvetet utesluter vissa grupper i texter om den jämlika värld man vill bygga. Detsamma kan nog sägas om en andra partier.

  Notera exempelvis att Liberal Mångfald säger att:
  "- Medlemskap i Liberal Mångfald är öppet för alla personer med liberala värderingar oberoende av religion, sexuell läggning, kön, nationellitet eller etnisk bakgrund"
  Om det verkligen innebär att de inte välkomnar transpersoner eller personer med funktionsnedsättning däremot är väl mer tveksamt...;)

  http://lukas-romson.blogspot.com/2010/12/vems-arenden-gar-gudmundson.html

  SvaraRadera
 11. Andreas - Å andra sidan finns det gott om muslimer som inte alls vill avrätta och anser det vara fel enligt deras tro.

  Lukas - Hans agenda känns rätt tydlig och han skriver aldrig något utanför den agendan. Det kan mycket väl vara som du säger, något som är glömt.

  SvaraRadera
 12. Kalle - Ingen risk, men det skulle ta för lång tid att göra det :)

  Gus - Självfallet kan man vara för hbt-rättigheter och muslimers åsiktsfrihet.

  SvaraRadera