lördag 31 juli 2010

Är homosexualitet farligt?

Jag konstaterar att en moderat blir av med sina politiska uppdrag, efter att vänsterpartisten Jöran Fagerlund avslöjat honom som en homofob kommentatör i sin blogg. Bra gjort! Som Fagerlund säger i sin blogg så är det självfallet att en nämndeman inte ska dras med fördomar för att kunna fullgöra sitt uppdrag i rätten.

Jag har aldrig kontrollerat och behållt ip-nummer själv men har fått ett antal kommentarer av liknande sort och med liknande ordföljd, men som jag aldrig släppt igenom.

Mig förvånar det att man inte inser att man syns på internet i de allra flesta fall, även om man vill dölja sina förehavanden. Oavsett om det gäller politiska motståndare eller de som annars påstår sig stå på samma politiska sida som den här bloggen gör...

Icke desto mindre så tycker jag att det är en passande nyhet så här under pridefestivalens dagar och det är skönt att det tidigare så konservativa och homofientliga moderaterna verkligen tar tag i den här typen av problem.

Nog för att man ska få ha åsikter som enskild politiker som inte stämmer överens med partiets åsikt, men någonstans måste man naturligtvis ha grundåsikter som är det samma som moderpartiet.

Det finns för många kvar i garderoben för att det ska finnas en anledning till att godta vad som helst. Det är ju till och med i tider där Göran Hägglund skärper till sig och tar bort kravet på tvångssterilisering och tvångsskilsmässa av de som byter kön.

Synd bara att han inte tycks kunna få med en viss kvinnlig partikamrat som ondgör sig över att hon känner sig begränsad av att inte få kritisera homosexuella som hon vill. Synd bara att hon glömmer att hon är, så vitt jag vet, troende kristen och också är skyddad från hets mot folkgrupp. Men hon kanske bara är heterosexuell?

I sitt blogginlägg Hatbrottslagen är problematisk så tycker hon illa om att skattepengar sponsrar löspenisar och ekivoka budskap i samband med pride.

Själv konstaterar jag att hon var tyst när Bellman firades för några dagar sen, apropå ekivoka texter, och att jag aldrig hört  henne säga något om Tobias Sergels olika nakna bilder på män, som båda fått stöd via skattepengar för att hyllas och visas fram.

Tyvärr så ställer hon sig på samma sida som de som dödar homosexuella och fortsätter driva kd mot 4%-spärren.

Resten av landet fortsätter att gå framåt och konstaterar att homosexualitet knappast är farligt...

Mer media svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dag dag dag dag exp exp exp exp exp gp ab ab ab ab ab ab ab hd sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

8 kommentarer:

 1. Hej Jerker!

  "Det är ju till och med i tider där Göran Hägglund skärper till sig och tar bort kravet på tvångssterilisering och tvångsskilsmässa av de som byter kön."

  Här var du för ovanlighetens skulle för snäll mot Hägglund. Han har INTE sagt sig vara för att ta bort sterilitetskravet i könstillhörighetslagen. Han är ensam bland riksdagspartiernas partiledare att ännu tveka. Det han sagt är att det är möjligt man ska avskaffa det.

  Jag har själv kritiskt kommenterat Hägglunds uttalanden här.

  http://bengtheld.blogspot.com/2010/07/kd-latsas-felaktigt-att-ungdomar-ar.html

  Jerker, du håller väl inte på att bli kd-vänlig på gamla dar? Vilken tur då att det är liberaler som jag som är mer kritiska mot Hägglunds kommentarer :-)

  Bengt

  SvaraRadera
 2. Det var slarvigt uttryckt av mig och jag borde varit tydligare med att det är bra att han, om än med kniven mot strupen från de andra allianspartierna, verkar öppna upp för en förändring tvärtemot merparten av medlemmarna i sitt parti.

  SvaraRadera
 3. Heder åt Göran Hägglund, han är den enda som vågar stå för sina åsikter. De andra är så rädda för att säga vad de tycker fastän de vet att de flesta i Sverige tycker som Göran. Varför detta daltande från alla partier med homosexuella? Verkar som det är det viktigaste som finns i livet, att älta detta ämne. Skit i dom låt dom leva som dom vill, men varför behöver partierna bry sig om dom så fantastiskt? Det är för mig en gåta!!??

  SvaraRadera
 4. Nu tycker jag inte om anonyma kommentarer men gör ett undantag och släpper igenom en ändå.

  Problemet är att de flesta inte tycker som Hägglund och de flesta kristdemokraterna! Utsatta grupper, som är vuxna människor som borde få leva sina liv som de vill utan begränsningar, finns det alltid en anledning att stödja.

  SvaraRadera
 5. Homosexualitet kan vara farligt om två män tex idkar samlag genom att en penis förs in i anus och därmed smittar med HIV (Om en av de har denna smitta). Det kan givetvis också ske om en man gör samma sak med en kvinna som mottagare, i slida eller anus. Men om vi ser på hiv-utvecklingen så har homosexuella män varit mycket utsatta via den smittvägen.

  SvaraRadera
 6. Då är det väl snarast oskyddad sex med ny partner som är farligt och inte nödvändigtvis homosexualiteten som är det?

  SvaraRadera
 7. Det är betydligt fler som smittas på det sättet i Sverige via homosexuellt samlag jämfört med sin andel av befolkningen. Jag tycker RFSL tex inte tar det på allvar vad gäller de unga som nu är aktiva i sällskapslivet som homosexuella.
  De som uppmärksammas är istället de som fått smittan för länge sen. Visst kan man idag hålla sjukdomen under kontroll men det är en STOR kostnad för samhället.

  SvaraRadera
 8. Instämmer med att det är en stor kostnad för samhället, men ska man räkna i pengar så misstänker jag att de heterosexuellas kostnad för oskyddat sex är ännu större, om du lägger dit alla könssjukdomar, graviditeter och aborter.

  SvaraRadera