torsdag 22 april 2010

Regeringens politik lurar er

Igår skrev jag om hur Regeringens politik gynnar rika, men det är inte nog med det, för nyheterna idag visar även hur deras politik lurar er att tro saker som inte stämmer, men som drabbar redan utsatta.

En av de mest notabla nyheterna är att låg A-kassa inte alls ökar motivationen eller möjligheten för att få ett nytt jobb, precis som jag alltid har hävdat.

Jag var arbetslös i många år, även om en stor del av de sista åren var med jobb stora delar av året, ibland så långt som ca 9 månader. Oavsett ersättningen från A-kassan så gick det bara att söka så många jobb som existerade att söka, vilket periodvis, under det bistra 90-talet, var oerhört få jobb som var ens teoretiskt möjliga att söka. Jag minns fortfarande tillfällen då de lediga jobben som fanns rörde sig på en nivå av "överläkare" och liknande tjänster som jag var rätt långt ifrån att ens bemöda mig att söka...

Redan för ett bra tag sen, i Valfrågor som borde bli avgörande, skriver jag om köttklister:

En annan fråga som borde ha högre prioritet är maten och hur den görs. Det verkar ju åtminstone som om vår jordbruksminister jordbruket är viktigt för Sverige: Förutom de åtgärder jag nämnde har regeringen också skapat en vision om att Sverige ska bli Europas nya Matland. För att det ska bli verklighet är det helt avgörande att vi har svenska bönder som producerar sund, säker och god mat. Därför har jag i handlingsplanen för hur Sverige - det nya Matlandet ska bli verklighet skrivit in att primärproduktionen av mat i Sverige ska öka, och det kommer jag att jobba för.
En annan sak är om han verkligen menar det? Sverige tackar ja till köttklister som gör det möjligt att sätta ihop bitar att se ut som en hel köttbit. Den enda anledningen att göra det är för att det går att tjäna pengar på att lura konsumenten att det är en helt bit och kunna ta ut ett högre pris än köttbiten ifråga förtjänat så här långt. Köttsminkning var ett lysande ord att beskriva det hela som, och vem tror på allvar att det inte även kommer att hamna inom restaurang- och cateringverksamhet till sist ändå?
Nu visar det sig än mer tydligt att inte bara regeringen utan även moderaterna mer tydligt står upp för fusket med köttklister, tillsammans med folkpartisten Marit Paulsen som salufört sig som en förkämpe för bra mat, för att lura oss konsumenter och de försöker slå undan den gamla alkohollagstiftningen genom att införa en ny, som många är mycket kritisk mot, trots de kända riskerna med alkohol.

Som om inte det vore nog så döljer även moderaterna mer valfusk inom sina led... Vem kan lita på dem längre?

Mer media dn dn gp gp exp hd exp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!5 kommentarer:

 1. vadå LURA konsumenten att det är en hel köttbit? Det ÄR en hel köttbit efter att man klistrat ihop den. Eller är det lurendrejeri att sälja en bil när det egentligen bara är en hög ihopsvettsade metallbitar? Precis som med bilen så blir köttbiten mer funktionell som en hel köttbit då den (för oss som inte är extremt äckelmagade) blir mer aptitlig att äta.

  SvaraRadera
 2. Hej på dej & tack för dina kommentarer!
  Svar:
  Ojdå! Ja, då får jag be om ursäkt, om jag har blandat ihop er & varit otydlig! ;)
  Men grymt kul om du nappar!

  "Sen skriver å andra sidan jag och de andra utmanade bloggar med i huvudsak politiskt innehåll så varför ni ska rösta på det parti vi tillhör eller sympatiserar med finns ju redan någonstans att läsa i bloggen som jag ser det"

  Absolut, är det så, men tyvärr är det de som redan är politiskt engagerade som besöker & läser era bloggar, vad jag vill åstadkomma är att andra, som läser & själva bloggar, blir engagerade på ett personligt plan, för allt för många anser att "det inte angår dem" vad politikerna håller på med!

  Jag vill skapa dialog, över gränserna & hoppas på att fler börjar bry sej, politiskt!

  Tack för kommentarer & som sagt, F´låt, att det blev lite snurrigt för dej!
  /Cattis

  SvaraRadera
 3. Nu har jag uppdaterat mitt blogginlägg!
  ;)

  /Cattis

  SvaraRadera
 4. Hade köttbitar sålts som ihopsatta delar normalt sett så hade du haft ett argument. Nu riskerar du att få sämre kött som sätts ihop så att det ser bättre ut. Om det nu inte spelar så stor roll så kan man väl sälja det i mindre bitar direkt, för det går ju, om man inte vill luras, att sälja det billigare som man ibland gör med överblivna bitar?

  SvaraRadera
 5. urban Cat - Det är ingen fara alls. Möjligen är risken stor att det blir ett kort inlägg pga tidsbrist men jag hoppas det duger :)

  Jag såg uppdateringen så tack :)

  SvaraRadera