onsdag 16 juni 2010

Centern på väg utför

Det är inte utan att man undrar över hur det kommer att gå för gamla centern med deras rätt tokiga politik av idag.

Aftonbladet tar upp ett antal saker som får mig att undra.

Valjakt? Sen när blev det någonting som är positivt och hur ska jakt på valar få valarna som art att må bättre? Det blir lika snurrigt som med vargjakten, som visade sig inte alls gynna vargstammen...

Carlgren, som driver den här frågan, har inte något enda land med sig inom EU, utöver Danmark.

Tidningsartikel nämner dessutom flera andra saker, som motorvägar, gasledningar och kärnkraft, saker som centerpartiet tidigare varit tveksamma till men som de idag tycks vara ohämmat för.

DN raljerar lite över den tidigare centerledaren Olof Johansson i Bro från en svunnen tid och svenskan gör det samma via Tio år av gemenskap och växande ensamhet.

Det är lätt att säga. Även jag som var mot bron över Öresund har ändrat åsikt om den och önskar inte bort den.

Men det gäller också att komma ihåg att det var det hårda miljömotståndet, inte minst från Olof Johanssons mycket tydliga ställningstagande, som verkligen fick fram en hård granskning av alla miljöaspekter, vilket gjordes att det togs mycket större hänsyn än vad som hade gjorts annars, vilket kunnat påverka den redan hårt utsatta Östersjön väldigt ännu värre.

Hade det varit idag så hade Carlgren sagt Ja och Amen till allt, utan att för en sekund fundera över konsekvenserna och läger för Östersjön hade kunnat vara mycket sämre än det är idag...

Inte undra på att karln inte förstår att framtiden finns i faktisk förnybar energi, vilket inte kärnkraft är. Den är inte ens säker och allt man kan vara är glad för att Greenpeace tog sig in och att det inte var några med värre syfte än att sprida ett budskap.

Och inte undra på att de inte har någon miljöpolitik med en partiledare och minister som ljuger om vad hon oroade sig för som tonåring...

Den enda trösten över det här är att det i förlängningen slutar med att C åker ut ur riksdagen. Det tjänar inte minst miljön i landet och världen på.

Uppdaterat Nu påstår Maud dessutom att regeringen har en stark energipolitik. Jo tjena... Inte undra på att gamla centerpartister är missnöjda med Maud. Som en av dem säger så har man fortfarande inte löst avfallshanteringen och det borde vara ett minimum att göra det.

Mer media exp exp exp dn kvp svd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Centern, ja.
    Men din egen sida av politiken då?
    Hela arbetarrörlesen inom LO har
    ju varit tveksam till annat än att
    ha kvar kärnkraften. Jag skulle säga
    att LO och Centern är ganska överens.

    SvaraRadera
  2. Jag skulle vilja säga att LO och centern är kluvna, om du inte räknar de som sitter i toppen av organisationerna av idag. Oavsett vad så delar jag inte alla LO:s åsikter, även om jag delar de flesta.

    SvaraRadera