fredag 19 november 2010

What took you so long?

Jag noterar att Camilla Lindberg lämnar Folkpartiet, ni vet den enda allianspartisten som vågade rösta nej till fra-lagen helt efter sin övertygelse, eftersom "den liberala falangen är död" och att populismen och partiets fokusering på hårdare tag har tagit över partiet.

Inte för att vara sån, men var har hon varit den senaste mandatperioden, eller varför inte säga de allra flesta mandatperioderna? Har Folkpartiet någonsin varit faktiskt liberala?

Märkligt nog så var Folkpartiet Liberalerna i Sverige länge det parti som nykterister och frireligösa höll till i, och utan att vara sån, eftersom jag är nykterist själv, så är det två grupper som jag inte skulle se som maximalt liberala...

Det är lite av problemet i den svenska politiken, det finns inget faktiskt parti som är riktigt liberalt, och det tycker jag behövs, även om jag självfallet såg att de röda partierna var störst.

Men ett liberalt parti behövs, om inte annat så för att vara en motvikt till kristdemokraterna, som i och för sig krisar så mycket att de inte alls behövs...

Märkligt nog så har socialdemokraterna under många år, sorgligt nog, varit det mest liberala partiet, och framförallt det enda socialliberala partiet, och hur det blir med en ny partiledare återstår att se....

Det jag saknar i politiken i Sverige är ett faktiskt socialliberalt parti... Men det tror jag aldrig vi kommer att få se, inte minst för att så få liberaler inte alls förstår den liberala frihets idén med genuspedagoger, som gör att barnen i högre utsträckning får välja sitt liv efter eget huvud, något som faktiskt borde tyckas om av även nuvarande batongledning i Fp, för poängen med att det anses tufft bland pojkar att inte bry sig om skolan är enbart idiotiskt att cementera...

Lindberg har helt rätt, vi  har fått ett påstått liberalt parti som tagit över de klassiskt högerkonservativa sakerna att driva, med hårdare tag och mindre frihet, samtidigt som moderaterna blivit mer liberala på ytan.

Men vem vet vad något av alla partier som har större eller mindre kriser slutar innan det är dags för nästa val? Det är egentligen bara Mp och M som inte haft en kris stor nog att behöva byta partiledare, så det finns gott om tid för byte av inte bara människor, utan även politik...

Apropå att jag är nykterist och inte liberal alls när det gäller alkohol så tycker jag det var oerhört skönt att få läsa förslaget om att Straffa vuxna med barn som super tillsammans med sina barn.

Att det i praktiken förhindrar midsommarfirande tycker jag är strunt samma, för inte katten kan man motivera sitt drickande utifrån traditioner,  hur gamla de än är, när barn far illa av det. Flera undersökningar har visat att barn känner obehag inför berusade vuxna och föräldrar, även när det inte handlar om rent missbruk. Det borde vara självklart att inte dricka så mycket bland barn.

Även Sanna Lundell skriver bra om ämnet i sin blogg:

Straffrättsprofessorn Madeleine Leijonhufvud skriver i dag i DN om vårt litet bisarra straffsystem som ger böter för att typ inte anmäla hittegods, böter för att ta tillbaka sin stulna cykel från tjuvens trädgård och böter för att inte anmäla tv-innehav när man köpt ny tv, men som INTE straffar vuxna som super sig fulla när de har ansvar för sina barn. Vi straffas om vi kör bil fulla. Men att bli dyngrak med sin tvååring är helt ok enligt lagen.
Skillnaden mellan min åsikt och hennes är dock att jag tror att det går att lagstifta om.

Mer media svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn hd hd exp nsk ab ab ab ab ab gp nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

14 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är dags att du börjar beröra ämnet feminism då och då.
  Vad har den inneburit för vänsterideologierna?
  Internet är idag kanske den viktigaste mötesplatsen för folk.
  Därför fungerar den också som en bra värdemätare på samhällsföreteelser.
  Besök några av de olika anti-feministiska sidorna.
  Majoriteten består av höger och ultra-höger element.
  Varför är det på det viset?
  En del av dem erkänner att de förut har röstat på vänstern och sossarna, men nu är det slut med det, tycker de.
  Men det är något väldigt kusligt som framträder på dessa forum och bloggar.
  Jag har alltid röstat på vänstern men tvekat starkt de sista två valen (med det enda alternativet att inte rösta alls förstås).
  Tillsammans med många andra vänsteranhängare avskyr jag feminismen såsom en av alla dagens farliga fanatiska element i samhället.
  Den utgör idag en tredje makt som med start från vänsterpartiet har nästlat in sig i alla partier.
  Dess dubbla spel går att jämföra med "national-socialism" men med den rävigare strategin att ha intagit parlamentet via andra partier (med början från vänsterpartiet).
  Mycket rävigt därför att som ett självständigt parti skulle den aldrig fått mer än 1 procent.
  Att Ohly gång på gång betonade att Vänsterpartiet är ett feministiskt parti före valet är en av anledningarna till valförlusten (och politiskt korkat).
  Många människor är djupt besvikna och sätter likhetstecken mellan vänstern och feminismen eftersom de måste rikta aggressionen åt något håll (perfekt smörjmedel för det feministiska maskineriet).
  Självklart är socialism en kamp även för kvinnors rättigheter.
  Men vad är "feminism"?
  Varför har detta språkvidriga ord påprackats samhället?
  Schymann kom väldigt sent in på scen och försökte göra arbetarklassens seger till sin egen triump.
  Är det någon ideologi som ända in i det sista bekämpat kvinnor är det högern.
  Redan vid den tid hon började förråda vänstern var jämlikhet ett faktum utom för många justeringar som behövde göras inom parlementarisk ram.
  Ironin är att det därmed också var försent för en kvinnorättsrörelse utom på en internationell nivå (naturligtvis inte med tillräckligt hög politisk och ekonomisk status för att tilltala de bortskämda småborgerliga Schymann-typer).
  Rättsäkerheten har omvandlats till ett skämt.
  Var och varannan dag poppar det upp anmälningar hit och dit, många av dem gällande händelser som ägt rum för åratal sedan, och folk börjar häktas, åtalas, fängslas, svartmålas, på medeltida grunder, med beviskrav inte högre än medeltiden...
  Detta har pågått i två decennier snart.
  Ett hån utan like mot allt vad detta land trots sina brister uppvisat utåt i världen.
  Assange är det senaste exemplet.
  Feminismen har omvandlats till rena förintelsemaskineriet.
  Vänstern behöver kliva ut ur sitt zombietillstånd och säga ifrån någon gång innan det är helt åt helvete.
  /DAN

  SvaraRadera
 2. Inte för att vara sån, men du tror inte du överdriver väldigt mycket angående feminismen?

  SvaraRadera
 3. Min önskan är att ni som är politiskt aktiva tar upp detta ämne på ett seriöst sätt.
  Lär er av historien - det var många intellektuella tyskar som efter Nazi-tysklands fall påstod att de inte hade någon aning om vad som var på gång trots åratal av varningar.
  Jag har inte påstått någonting om FORMEN hos en framtida katastrof. Ingen kan ingen förutsäga sådant.
  Och "förintelsen" kan också se ut på många olika sätt. Du kan släcka ett liv på många sätt utan att ha begått ett mord.

  Du har valt att inte kommentera många av de fakta jag har radat upp.
  Ni har förlorat valet två gånger i rad och framtidens historiker kommer att faställa orsaken som de flesta redan ser men politiker i dvala väljer att inte kommentera:
  ni har förlorat många väljare. Det är FAKTUM!

  Bara igår var det någon som på en annan blogg skrev att han hade röstat på SD fastän han egentligen hade vänsteråsikter - och det skyllde han på feminism.

  Just Vänsterpartiet verkar ha fått dubbel dos av det nya opiumet som heter "feminism" som inte har någonting med äkta jämlikhet att göra.
  Hade Marx levt idag hade han säkert skrivit tusentals sidor om det här.

  Ondskan kommer och går i alla skepnader.
  Idag är det feminism. Imorgon är det något annat.

  Har ni överhuvudtaget någon aning om hur bräckligt rättsystemet idag har blivit (bl.a. tack vare en ultrafeministisk-höger massmedia, utom AB som folk påstår är vänster som ändock är ultrafeministisk - med grovt vinklad nyhetsrapportering och återkommande förvrängning av statistik som ingen grundskolelärare skulle ha godkänt).

  Assange-fallet är ett av alla tusentals. Har inget med CIA att göra. Men effekten är förstås densamma.
  /Dan

  SvaraRadera
 4. Feminismen är relativt lite att säga till om i Sverige, allt för lite om du frågar mig, så att den ens i teorin skulle vara farlig vägrar jag att tro. Oavsett om exempelvis Assange är skyldig eller inte så är det bra mycket större problem att kvinnor blir slagna och våldtagna av män än att enstaka män blir misstänkta felaktigt.

  SvaraRadera
 5. Egentligen är jag för trött och sjuk för att gå in i en längre diskussion, som inte heller var min avsikt.
  FI fick bara 1 procent. Så visst har feminismen inte någon som helst möjlighet som en isolerad företeelse.
  Men det är ju just det som gör den så farlig.
  Hade ni t.ex. accepterat moderaternas förslag på sänkta arbetsgivaravgifter för 20 år sedan?
  Allt har rättfärdigats och fortsätter rättfärdigas i namn av "feminism".
  Vad om inte detta är ett hot mot demokratin?
  Om nu feminismen inte har någon relevans, ja, då skiljer man den åt från sin politik och lyfter fram kärnan i sin egen politik i stället.
  Man gör inte som Ohyl och gång på gång betonar att vänsterpartiet är ett feministiskt parti, som om FI hade varit hotet.

  Våld och misshandel förekommer i alla relationer, heterosexuella som homosexuella - mot män inte så sällan heller.
  Det är självklart att det är oacceptabelt varför vi också har haft lagar mot sådant.
  Andelen kvinnliga offer är säkert fortfarande högre, men statistiken styrs av ultrafeministiska högertidningar. Man har gång på gång visat hur snedvriden den har varit, även när det kommer till sådana rapporteringar.
  Feminismen ska inte ha monopol på detta ämne, som angår alla.
  (Ämnet handlade ju inte om det...)

  Men om allt sker i feminismens namn då kan ni lika gärna avveckla er själva.
  Moderaterna rättfärdigar idag hela sin politik i namn av feminism.
  Högern har vunnit.
  Stor mängd av människor genomskådar hotet mot demokratin i namn av vad det än må vara för företeelse. Idag är denna företeelse "feminism".
  En stor del av dessa människor har övergett er. Jag var på väg att rösta blankt. En del har gått och röstat på SD. Så tokigt kan det bli! Det är en varningsklocka som dånar.

  Assange är ett av tusentals fall som har försvagat rättssystemet som är allas grunddtrygghet.
  Imorgon är det kanske Ohyl själv...

  Jag rekommenderar vänstern - män som kvinnor - att göra en seriös analys av detta fenomen.
  Hej!
  /Dan

  SvaraRadera
 6. Vore det inte värre, om man tror på dina teorier, om F! varit största parti? Nog för att media styrs i hög utsträckning av högertidningar, men att de alls vore feministiska tror jag få tror på...

  SvaraRadera
 7. slutreplik:

  Frågan om hur läget skulle vart om FI hade majoritet är inget argument mot någonting av det jag har berört.
  Det är mycket som verkar ha gått dig förbi.
  Det är snarare tvärtom: det är FÅ som tror som du tror angående massmedian.

  Vi kommer tydligen ingen vart.
  Men denna okunskap och blindhet hos vänsterpartierna är skrämmande.

  take care!
  DAN

  SvaraRadera
 8. Jo då det tycker jag, för då hade man kunnat märka hur lite skillnad de gör idag och hur lite påverkan just deras feminism har.

  SvaraRadera
 9. Jag vet, jag borde inte skriva mer och jag kommer inte heller göra det.
  Men ett allra sista svar är i högsta grad befogat:

  Jag minns en artikel i AB där krönikörn beklagade sig över en barnvakt som misshandlade ett barn. Hon visste inte att föräldrarna hade installerat en dold kamera.
  Enligt henne: eftersom en rationell kvinna inte borde lämna barnet ensamt med barnets pappa eftersom alla pappor är potentiella pedofiler vad ska hon då ta sig till om hon inte heller ska kunna lita på en barnvakt?
  Det här är en av tusentals artiklar som har dominerat ALLA tidningar i olika grader.

  När det gäller statistisk redovisning kommer man i framtiden betrakta dagens media i princip utan undantag som en kriminell verksamhet á la Berlusconi (jag vet för jag har läst statistik).

  När det gäller ditt påstående om att feminismen inte är relevant eftersom de ju inte fick mer än 1 procent:
  Det påstår du alltså dagarna efter att socialdemokratiska kvinnoförbundet kräver en kvinnlig feminist och i värsta fall en manlig feminist.
  Din slutledning är inte intellektuell utan endast vad en enkelspårig obildad arbetare eller bonde skulle göra.
  Den intellektuella slutledningen är: VARFÖR skulle folk behöva rösta på FI när nu hela parlamentet redan är invaderat av feminismen?

  Jag har tydligen vänt mig till fel instans.

  Det är nu så gott som givet att sossarna kommer att hamna runt tio procent och vänsterpartiet är historia.
  Med en stark högerextremism som följd...
  Tack för kaffet.
  /DAN

  SvaraRadera
 10. Att de kräver en feministisk partiledare är en sak, en annan sak är att se på politiken som faktiskt förs och se hur pass feministisk den är. Jag tycker den är väldigt långt ifrån femiminstisk, även om den naturligtvis varit ännu värre.

  SvaraRadera
 11. "Att det i praktiken förhindrar midsommarfirande"

  Hej idiot-Sverige. Jag är i dag tjugo år och har aldrig någonsin firat midsommar och druckit, inte heller har någon av de jag firat med intagit promillehaltiga drycker. Jag har de senaste åren sökt mig till en plats utanför Rättvik där det varje år samlas hundratals Svenskar för att fira midsommar, nyktert. Vad då förhindrar Svenska traditioner???

  Ursäkta att jag skriver denna kommentar på en nykter persons blogg men jag var tvungen att ploppa ut det.

  SvaraRadera
 12. Det gjorde du rätt i att göra :)

  Jag skrev nog otydligt men jag uppfattar många som att de anser att ett helnyktert midsommarfirande inte är ett riktigt midsommarfirande utan en tradition i sig.

  SvaraRadera
 13. Förstod hur du menar och nog har man stött på den åsikten några gånger...
  Suck

  SvaraRadera