tisdag 17 maj 2011

Endast högern kan säga emot

Det finns väl ingen som kan säga emot att bistånd inte ska gå till skattesmitande bolag?

Eller vänta lite... svenska statligt, och därigenom gravt allianspåverkade, Swedfund gör det och det är exakt samma sak som händer inom exempelvis sjukvården och skolvärlden, där skattepengar försvinner ut genom privatiseringarnas stora glipor...

Värre blir det nästa år när man kan göra avdrag för gåvor till organisationer, som inte alls behöver sammanfalla med de ställen som är i störst behov av pengar.

Det påverkar vården på småorter, att antalet hjälpsökande ökarläkarbristen fortsätterfler utförsäkras och det påverkar att skolor blir b-skolor... Det genomförs samtidigt som lärare kämpar för högre löner, något som oavsett hur undervisningen bedrivs nästan alltid betalas med de skattepengar som konstant ska bli färre att fördela än möjligt, eftersom andra hela tiden ska vara med om att dela på vinsten. Vilket påverkar allas löner.

Det hela är lika osannolikt att det ska leda till något gott i slutändan, som att folkpartiet och kristdemokraterna på allvar ska gå emot "husse" moderaterna, tillsammans med oppositionen om att skärpa reglerna för vapenexporten. Något som inte heller skattepengar borde finansiera  på något sätt...

media smp smp smp smp smp svd hd hd ab ab ab ab ab ab dag dag dag dn dn dnInga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Jag är skeptisk till hela biståndsbranschen över lag.Till och med Sida, röda korset osv har ju alla flertalet gånger ertappats med fult mjöl i farstun. Jag tror inte på att människor kan hantera den typen av förtroende. Därför är jag kapitalist - vill man ha pengar så får man arbeta för det. Vilket de flesta egentligen är enligt min definition, även om de kanske inte kallar sig det. Det slår mig var gång när man ser en böss-skramlare som tigger pengar. Hur mycket får de i bössan på en dag? Hur mycket hade de fått om dagen spenderats på en arbetsplats istället?

  Det är ju inte speciellt underligt att delar av Afrika aldrig någonsin lyckas ta sig ut ur fattigdomen när vi gång på gång krossar deras marknad med gratisvaror.
  Hur hade en Ica-affär klarat sig, om man bredvid slog upp ett tält där det stod röda korset som gav bort alla varor utan motprestation?
  Men nu svävade jag iväg igen, det var kanske inte det vi pratade om :)
  Jag tror iaf på bistånd, först när det är absolut nödvändigt, vid svältkatastrofer tex. Utöver det består mitt hjälparbete av aktivt stödköp av varor. Vilket är min övertygelse om vad som är det enda som fungerar. Senast var majskolvar från någonstans nerigenom.
  Därför är jag vare sig förvånad eller upprörd över diverse fiffel bland "hjälporganisationer".

  SvaraRadera
 2. skönt att höra att du låter som en vänsterpartist ibland ;) Det är ju snarast högervarianten som vill köra dit västvärldens företag och dumpa överskottet från eu och usa i svält- och katastrofdrabbade länder :)

  SvaraRadera
 3. Jag förstår inte längre det här med vänster och höger längre, ärligt talat. Vi i väst, vare sig det har varit höger eller vänster, har dragit ner Afrika i skiten sedan iaf 1700-talet. En dagen tar vi, andra dagen får vi dåligt samvete och krossar den lilla marknaden som finns kvar med bistånd.Ena dagen säljer vi vapen, andra dagen invaderar vi som en humanitär insats.Ja, jag säger vi, och jag tycker vi är lika medskyldiga allihop. Vi har inte råd att lyfta Afrika ur fattigdomen genom bistånd, det har de bara själva råd med, det handlar inte om papper med särskilda motiv och ett serienummer.Det är genom att få igång en fri marknad.Vare sig man byter varor mot pengar eller varor mot varor.

  Och du, jag tror inte på att dumpa något överskott. Jag tror inte det fungerar.Det har ju aldrig hjälpt att dumpa någonting där nere. Jag tror de hade klarat sig väldigt mycket bättre om vi inte fanns över huvud taget, men nu gör vi det

  . Har du tankat din bil, bara en enda gång är du medskyldig. Så kom inte och få det att låta som om det är sverigedemokraterna som är vattnets fulaste fisk, och det är inte Bush heller, det är oss allihopa, genom att inte se längre än näsan räcker. Det räcker inte med en mördare, man behöver en vapentillverkare, ett smältverk och en gruvarbetare också för att ge honom ett vapen, och en politiker, och alla dessa får mat från någonstans, och kläder och fordon och verktyg, tandvård och utbildning, någon transporterar allt det här, vilka då? -VI!

  Man blir inte mindre skyldig för att man lejer en torped.

  SvaraRadera
 4. Och en sak till, den bästa gåvan vi kan ge till Afrika vore att lova dem att vi aldrig kontaktar dem igen.

  SvaraRadera