onsdag 27 juli 2011

Nordens Ark 25 juli 2011

Jag och sambo Annika var på Nordens Ark, strax norr om Uddevalla, igår under 5 timmar.


Jag har inte, sen barnsben, varit särskilt road av djurparker i traditionell mening. Men en verksamhet som i första hand går ut på att få ovanliga djurarter att kunna leva vidare tycker jag är en helt annan sak.


Här fanns dessutom ett antal sorters djur som ingen av oss hade sett förut och i vissa fall, som med Pallaskatten, inte ens hade hört talas om, vilket gjorde det betydligt roligare och intressantare.


Vi tog runt 900 bilder, varav nästan 75% gick att slänga direkt eftersom de var suddiga eller på andra sätt direkt dåliga. En del bilder som inte var perfekta sparade vi ändå. Förutsättningarna, med regn och hög luftfuktighet, var inte direkt de bästa på något sätt, men dels är de ett minne för oss och dels är det kul att visa så många djur som möjligt i första hand och bra bilder i andra hand.


Kvar blev det 171 bilder som gick att använda i någon mån. Alla kommer inte att läggas upp här, men för att så många som möjligt ska gå att få plats så separeras inläggen från Nordens Ark i flera olika inlägg.


Vill ni se alla så titta till vänster där det finns en länk till min facebooksida. Bli vän med mig där om ni vill se alla bilderna, som kommer att läggas upp där under de närmaste dagarna.


Bilderna här är som de brukar vara här, ni får gärna använda dem gratis, om ni inte på något sätt tjänar pengar på dem och ber om lov först, samt talar om mitt namn och länkar tillbaka till inläggen orginalbilden finns i. Använd dem inte heller till bildtävlingar och liknande.


OBSERVERA Av någon anledning så fungerar inte blogspot.com särskilt bra nu. Ser ni bara på den första sidan till hela bloggen (alltidrottalltidratt.blogspot.com) och inget specifikt inlägg så kommer bara de 6-7 första inläggen från Nordens Ark med. Går man sen till sida två så kommer inte de andra inläggen, utan till ett helt annat inlägg om politik.


Använd därför länkarna här nedan för att få se alla inläggen!


Länkar till de separata inläggen och bilderna:


Första inlägget till Nordens Ark-besöket
Snöleoparder
Fåglar
Amfibier och Reptiler
Vargar
Manvargar
Europeisk Vildkatt
Amurleopard och Amurtiger
Pallaskatter
Mindre Panda och Sydlig Pudu
Järv Utter Przewalskis Häst Tadzjikiskt Steppfår Snöget


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar