onsdag 3 augusti 2011

Sd-anknuten sajt publicerar massmördarens manifest

Jag ser hur den sd-anknytna (via Kent Ekeroths konto som stödpengarna betalas in till) Politiskt Inkorrekt väljer att publicera den norske massmördarens manifest.


Visserligen kan jag tycka att alla ska få ha rätt att säga vad de själva vill, men någonstans måste det också finnas en gräns.


sd, och för den delen av bloggen ovan, brukar hävda att det är så orättvist att "bara" högerpolitiker råkar illa ut. Men när det största antalet politiskt aktiva ungdomar någonsin, inte bara misshandlas på fyllan, utan blir direkt och brutalt mördade så väljer man att publicera gärningsmannens åsikter rakt av och skapar naturligtvis reklam för hans åsikter.


Mest slående är dock kommentarerna till inläggen som rör massmördaren (en blogg jag fortfarande, trots att jag uttrycker mig uppfostrat om än kritiskt, är spärrad från att kommentera i) där det är en mycket hög andel som väljer att sympatisera med gärningsmannen.

Oavsett vad sd, som sista parti, uttalade sig offentligt om händelserna i Norge, så visar det här på hur deras anhängare och politiker i det fördolda väljer att stödja samma hat som dödade allt för många socialdemokratiska ungdomar i Norge.

Press-Ombudsmannen går ut med debattartikel hos DN om att Pressen bör avstå från Breiviks förskönande bilder, men det ger naturligtvis inga eftertankar till de som rakt av publicerar hans manifest.

Det är många som anser att massmördaren, Fremskridtspartiet och sd bär stort ansvar för den typ av idiotretorik som allt för många, inklusive mördaren, har använt sig av. För allvarligt talat så pågår det ingen "islamisering" av varken Sverige eller europa...

Samtidigt som en hotfull retorik drabbar både invandrarna och de partier som inte direkt är emot invandringen, så kämpar mängder av människor mot en svältkatastrof, utan motsvarighet på många år.

Är det verkligen så svårt att förstå varför människor flyr?

Läs gärna artikeln sd-politiker hjälper högerpopulistisk sajt, hos Sydsvenska Dagbladet.

Läs även Dagis för paranoida sd-pojkar. Det är verkligen beklämmande att se dem gnälla över att de får mothugg när andra har dödats...


media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn hd exp gp gp gp gp gp gp gp gp dag dag dag

 Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!19 kommentarer:

 1. Jo, du har väl rätt på sätt och vis, om det nu inte vore så att det är x-antal tusen andra än PI som länkar till manifestet. Förutom media som flitigt använder den som källa (med citat och allt) för att försöka "förstå" hur den sk "högerextremismen" var ensam orsak till dådet.

  Nu orkar jag inte leta på din blogg men jag förutsätter att du var lika kritisk till stockholmsbombarens manifest publicerades av de flesta? Eller det kanske var en ensam frustrerad galning där vi behövde få veta och förstå varför han offrade sig?

  /Juha

  SvaraRadera
 2. Så vitt jag vet är PI den enda som uppenbart har så tydliga kopplingar till sd:s partitopp.

  Media citerar en mycket liten del och intervjuar andra som sätter det hela i sitt sammanhang.

  Jag har inte noterat att det är någon som har publicerat vad han säger och stämmer det så är det lika illa.

  SvaraRadera
 3. Breiviks manifest finns ÖVERALLT på nätet, såledese är det inget fel att PI publicerade den.

  SvaraRadera
 4. Byt ut "Breiviks manifest" mot barnporr i din mening. Tycker du samma sak om det?

  SvaraRadera
 5. Men vad är det du inte förstår? Våra stora tidningar och TV-kanaler publicerar dagligen material ur manifestet och sprider det mycket mer än vad en nyhetsblogg som PI gör genom att länka till materialet om än i sin helhet.

  //Altered

  SvaraRadera
 6. @ Alltid rött Alltid rätt:

  Du kan inte jämföra barnporr som är ett dokumenterat övergrepp, med en TEXT. Som klassiskt liberal anser jag att yttrandefriheten i text bör vara obegränsad. Annars kommer någon som du att avgöra vad man får skriva, precis som du redan säger ovan.

  Och innan du frågar: Jo, obegränsad yttrandefrihet innebär också att man får skriva enligt min mening idiotiska saker såsom att hetsa så mycket man vill, mot vem/vilka man vill. Det är skilnad på att skriva saker och att göra dem. Återigen, om någon ska avgöra vad hets är så får den personen/institutionen makt att begränsa yttrandefriheten.

  Om å andra sidan någon _fysiskt_ attackerar mig eller dig för våra politiska åsikter så har denna person brutit mot vår frihet över vår egen kropp och ska straffas i enlighet med lagen.

  SvaraRadera
 7. Ack ja. Ni på vänsterkanten är som ni är. Ni vill så hemskt gärna ge SD skulden för det Norska dramat. Ni vill så hemskt gärna förbjuda SD på grund av det Norska dramat. Sedan dröjer det inte länge innan moderaterna är förbjudna, sedan centern och folkparitet och snart nog alla alla utom kommunisterna.

  Ni är er lika i er mörka strävan efter makt över människorna, en strävan ni klätt i omtänksamhetens mask.

  Ditt svar till "Rody" säger att ingen lögn är för svart för att inte vänstern ska nytta den och inget knep för nedrigt för att inte användas.

  Men ni i vänstern är på fallrepet och omedelbart hotar ni med "utomparlamentariska metoder". Det är vänstern som är arkitekten bakom det spända samhällsklimatet för att det är bara i ett sådant klimat ni kan flytta fram era positioner.

  SvaraRadera
 8. Din argumentationsteknik är tamigfan på sandlådenivå...

  Varför inte låta var och en som vill läsa den här förvirrade mannens hemmakokta teser?
  Har ni kommunister så oerhört liten tilltro till gemene mans intellekt att ni vill censurera precis allt.
  Du och dina ideer påminner ju inte lite om varken Nordkorea eller gamla sovjetunionen.

  SvaraRadera
 9. Men om det nu är så att ABB säger ungefär samma sak som SD alltid har sagt, vad spelar det då för roll om hans manifest läggs upp? Eller ska SD's hemsida plockas ner också?

  Jag gillar inte mycket av det som skrivs på internet, men jag avskyr censur.

  För det första hade det inte haft någon effekt om PI inte lade upp manifestet, för det finns säkert på flera miljoner andra sidor.
  För det andra så är inte folk så lättpåverkade att man låter sig påverkas av det.

  Det är inte precis något nytt att massmördare osv publicerar böcker.
  Vad tyckte du förresten om Lars Ohly's tal efter valen, när han gapade att Jimmie Åkesson skulle utvisas, tolkade du det talet som hotfullt?

  Det var ju så sent som på sent 80-tal som Vänsterpartiet Kommunisterna åkte och festade och hade utbildningar i Sovjet bland några av de värsta förbrytarna av mänskliga rättigheter som jorden någonsin har skådat.
  Så komma och prata om ett manifest.
  Och apropå partihistoria förresten..

  SvaraRadera
 10. Nä nu så måste jag faktiskt opponera mig. Det är väl inget fel i sig om manifestet finns tillgängligt för läsning för då kan ju var och en personligen skapa sig en egen uppfattning om Breiviks tankar och idéer. Till och med DN hade ju en nerladdningslänk till det aktuella manifestet ett tag. Bara för att jag läser en blogginlägg, eller som i detta fallet ett manifest, så behöver det inte betyda att jag kommer att agera och tänka som skribenten i fråga. Om någon vill läsa vad Breivik, Taimour Abdulwahab Al-Abdaly, Baader-Meinhof-ligan eller någon annan valfri fanatiker skrev så borde det vara deras självklara rättighet att få göra det. Det är ju inte kriminellt att läsa hur han tänkt - däremot är det kriminellt att göra det han gjort. Vi bör således akta oss för att inskränka informationsflödet, för hur skulle vi annars kunna föra en insatt debatt om Breiviks, eller andra fanatikers motiv överhuvudtaget?
  /Mårten

  SvaraRadera
 11. Du vill att Breiviks manifest ska mörkas.

  1) Varför vill du som Vänster-partist att locket ska läggas på?

  2) Tror du inte att folk kan tänka själva?

  3) Beror ditt önskemål om mörkning på att Breivik avslöjar vänsterns tidigare strategi = Frankfurterskolan som instruerar vänstern att slå sönder samhället för att själva få gehör för sina åsikter och därvid själva kunna komma till makten?

  4) Är Vänsterpartiets strategi idag anknuten till Frankfurterskolan?

  5) Är Vänsterpartiets strategi därför att samarbeta med islamister? Dessa vill ju inte heller att människor lever i frihet. Därför vill de slå sönder våra samhällen.

  Kan tillägga att jag i ett online-test inför förra valet (möjligen via DN) fick svaret att jag borde rösta på Vänsterpartiet. Åsiktsmässigt.

  Men kanske inte strategi-mässigt?

  Önskar svar på dessa frågor!

  SvaraRadera
 12. Svälten i Afrika: enligt Expressen beror det bristande biståndet till de svältande på att de terroriststämplade islamistiska Al-Shabab stoppar nödsändningarna. I ett krig mot FN och biståndsarbetare. Utom ibland, när de (enligt annan källa, som jag tyvärr glömt) tar hjälpsändningarna själva.

  Vad vill du och Vänsterpartiet göra åt det?

  SD har rätt i det de menar att vi kunnat skicka extremt mycket mer hjälp till nödställda i olika delar av världen om vi inte redan spenderat pengarna på den excessiva invandringen.

  Varför hakar inte Vänsterpartiet på detta?

  SvaraRadera
 13. Ytterligare en kommentar:

  Om det är så att Vänsterpartiet tillämpar Frankfurterskolans direktiv: VARFÖR?

  Samhället ÄR ju redan sönderslaget av de marknadsekonomistiska globaliseringskrafterna företrädda av Alliansen!

  Vad Vänsterpartiet behöver göra är ju då endast att visa på vilken skada dessa åsiktsriktningar gör och att visa på något som är bättre för det svenska folket.

  Lars Ohly är fenomenalt bra. Särskilt när han går ut offentligt och visar på felaktigheter. Han framstår som rak och ärlig. Att han uppmanar vänsterpartisterna till "utomparlamentariska" åtgärder är dock inte alls bra och renderar partiet minuspoäng. Ordet "utomparlamentarisk" ger associationer till våld mot oliktänkande.

  Kanske borde han varit tydligare?

  Och var kommer feminismen in i bilden, OM det är så att Vänsterpartiet är islamistanstrukna?

  Och vad är "rasism"? Vänsterpartiet har målat in sig i ett hörn. Förvirringen är total. Analysen = noll.

  På det hela taget tycker jag att Vänsterpartiet hamnat fel. Hoppas ni kommer på rätt köl igen!

  SvaraRadera
 14. Om du för ett ögonblick bara föreställer dig - du behöver inte acceptera tanken - att islamisering pågår och att islamiserarna använder sig av invandringspolitiken för att ta sig in i Europas länder. Att de utnyttjar västs öppna, demokratiska regler för att själva infiltrera? Att de utnyttjar människorätten för att själva skaffa sig makt? För att underkasta oss islam och dess sharialagar.

  Kan du se ett mönster?

  Kan du se din egen - och ditt partis - roll i detta?

  Irans teokratur bildades till följd av att vänsterinriktade och liberala krafter stöttade det dåvarande upproret mot shahen. Hur gick det? Bra?

  Sedan dess har Irans styrande förföljt bland annat vänstern. Förstås.

  Vänstern blev accepterade endast i den övergångsfas när vänstern skulle bidra till teokraturens bildande.

  Samma sak händer i Sverige. Vänstern utnyttjas av islamisterna för dessas egna syften. Sedan är det mors och goodbye.

  Islamister har en grundmurad tro på islam. Ingenting kommer att förändra detta. Enskilda muslimer kan i det svenska samhället komma på andra tankar och kanske rent av avsäga sig sin religion. Men till följd av att Koranen och andra heliga islamiska skrifter strängt förbjuder muslimer att lämna islam, så är det dock mindre troligt att någon vågar göra det.

  Så - tyvärr. Vi kan inte bara acceptera att islamiska shariaregler byggs in i våra lagar (se Kräv barnens rätt - http://nymax.wordpress.com/2010/09/06/krav-barnens-ratt/). Inte om vi vill bibehålla det fria samhälle vi tidigare har haft.

  Istället bör vi stå emot islamisternas önskemål för att på så sätt även stötta de muslimer som - faktiskt! - gillar vårt samhälle.

  Föreslår att du läser följande sammanställning ur Koranen - något som islamisterna tar på fullt allvar: Islam för dhimmis - http://www.exmuslim.net/Sverige/artiklar/islam_for_dhimmis.pdf

  SvaraRadera
 15. Om du inte vill publicera mina kommentarer utan hellre tar en "hemlig" diskussion, så kan du mejla mig på nymix@hush.ai

  SvaraRadera
 16. Skulle det vara något fel med att "publicera" Anders Bering Breiviks manifest? Själv laddade jag ner det ganska snart efter terrordådet, för att själv bilda mig en uppfattning om hans tankevärld. "Byt ut 'Breiviks manifest' mot barnporr". Men snälla, barnpornografi är olagligt, manifestet är det inte.

  SvaraRadera
 17. Det är tragiskt om du är portad från Politiskt inkorrekt. De borde ju uppskatta andra än bara en hejarklack (likt många vänsterbloggar)

  Som du säkerligen noterat ;) så är vi inte överens om det mesta när det gäller invandringspolitiken eller främlingsfientlighet, men jag respekterar det du säger för jag tycker att du är en av de få vänsterbloggare som kan uttrycka dig så att man (åtminstone jag) tar det du säger på allvar eftersom du verkar kunna låta intellektet vinna över ryggmärgsstyrda känslor. När jag skrivit nån kommentar på din blogg så svarar du sakligt utifrån din synvinkel och jag tvivlar inte på att du lika sakligt och utan känslor som övermannar dig skrivit i kommentarsfälten på Politiskt inkorrekt.

  SvaraRadera
 18. Jag tycker att det är lika motiverat att länka till den norska terroristens sk "manifest" (som mest består av copy & paste från andra) som diverse islamisters vittnesbörd om varför de gör som de gör.

  Norrmannen KÄNNER säkert lika mycket som vilken dussinislamist som helst och baserar sitt handlande på känslorna. Det kvittar om det är känslor av att "muslimer" blir slaktade av judar eller känslor om att islamisering pågår. Grejen är att man tycks hylla människor som "känner" saker och ting som de baserar sina handlingar på, att det skulle vara nån slags ursäkt eller förståelig förklaring (när det handlar om islamister märk väl) till deras "frustration" över "orättvisor".

  Mord på oskyldiga är mord på oskyldiga och skit är skit vare sig man är en norsk terrorist, taliban eller palestinier.

  SvaraRadera
 19. Det är skönt med Varg i Veum, trots att jag inte delar hans åsikter. Han går det åtminstone att diskutera med och som faktiskt går att föra ett resonemang med, till skillnad från alla andra som kommenterat här.

  Jag håller med dig Varg, det är känslorna som används för att försöka argumentera logiskt och det fungerar aldrig i längden.

  SvaraRadera