fredag 19 mars 2010

Det borde vara politiskt självmord, men...

För det första så vill jag direkt klargöra en sak: Jag är för prostitutionslagen, som gör det olagligt för människor att köpa sex, men inte att sälja den.
Det är inte det samma som att jag tycker det låter som ett lämpligt straff att hänga ut sexköpare, oavsett om man gör det så att "bara" familjen får reda på det eller så att allmänheten får reda på det.

Beatrice Asks förslag är horribelt av många anledningar.

Det finns hur man än vänder och vrider på det flera brott som är betydligt värre och som i första hand borde komma på tal för att använda skampålsstraffet mot. Som exempelvis alkoholförsäljning till barn, som tidningen naturligtvis inte nämner något om vem den skyldige är i min lilla by.

Dessutom är det en justitieminister som vill hänga ut människor som inte har blivit dömda för något, utan får ett strafföreläggande. Tala om rättsosäkert förslag då det här som inom all annan kriminalitet definitivt kan finnas människor som blir oskyldigt misstänkta. Hur kul är det då att ha blivit uthängda?

Man vet sen länge att straffen i sig endast marginellt påverkar kriminaliteten. Men däremot påverkar risken att åka fast brottsbenägenheten markant. Och det lär i detta fallet inte alls påverka de män som är utan familj.

Jag är inte förvånad alls eftersom Ask knappast rosat marknaden vad det gäller lag och rätt. Tyvärr hittar jag inte uttalandet nu, men hon uttalade sig någon gång förra året om att det är olagligt att ha sex innan man är 15 år. Det stämmer inte, vilket en justitieminister om någon borde veta. Det som är olagligt är att ha sex med någon som är under 15 år, om man är äldre (och då mer än någon månad äldre). Den underårige själv gör inget olagligt.

Det är, som Bodström säger, nära Sd:s retorik, men varför bli förvånad när de ibland tycks ligga närmre Sd än vad folk inser?

Det finns fler moderata politiker som gör bort sig i media idag. Men av någon anledning så tycks de alla överleva de politiska självmord de genomför.

Någonstans har jag alltid trott att det är de förvirrad centerutspelen och kristdemokratiskt omänskliga politiken, som jag skrev om igår under rubriken Svårt att begripa, som sänker högern i opinionsmätningarna.

Men just nu så verkar moderaterna helt på egen hand förstöra för sig själva... Grattis! Det gör att dagens fina opinionssiffror, där både Mp och V får högre väljarstöd, där de Rödgröna har mer än hälften av anhängarna.

Man behöver inte ens lyfta fram de djupa orättvisorna,  som många verkar ha svårt att ta till sig, diskutera Rut-avdragstudenterna urusla ekonomi, eller kritisera Bildt som argument. Man kan sätta sig ner och titta på hur alliansen faller ihop i bitar av förvirring.

Mer media svd svd ab ab ab ab ab dn hd dag exp exp gp gp dn smp skd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. Undrar om hon själv har rent mjöl i påsen, såg dessa videos.....om något riktigt riktigt stort man försöker tysta ner..

  http://www.youtube.com/watch?v=aHQrbgI9Fxg


  http://www.youtube.com/watch?v=uCOvH08MY_Y

  SvaraRadera
 2. Ja du jag har inte en aning om hon har det eller inte...

  SvaraRadera
 3. Detta hade allvarligt skadat sverige med tanke på att polis/åklagare/skl/hsan/socialstyrelsen/fsk,landstingspolitiker, med många mfl hade kommit vid skampålen ordentligt.

  Kanske lämpligt att göra en "groda" och sedan avgå....

  Hennes uttalanden kom strax efter publicering av videon och publicering på www.totalskandal.se, som regeringen följer tätt av någon underlig anledning.

  SvaraRadera