tisdag 16 mars 2010

Moderaterna vs sd

Det ger inte helt bra vibbar att några av Sd:s partitoppar hämtas från moderaterna, men det ger mycket tydliga signaler om att Sd inte alls är som de försöker påstå, ett parti för personer med låg inkomst och som vill ha högre A-kassa och förmånliga sjukförsäkringar.

Inte heller är de ett parti för de som vill ha hårdare tag mot kriminella, med tanke på att de själva låter kriminella vara kvar som valbara politiker, och försöker ursäkta det med att de varit utsatta för politiska domar, i ett land där politiska domar knappast tillhör vanligheterna...

En nackdel, åtminstone för oss som inte alls vill se Sd med någon makt, är att de får in politiker som kan politikens spelregler i högre grad än vad de ibland oborstade Sd:s politiker kunnat så här långt.

Med tanke på människosynen hos moderater som tar höga summor av skattemedel och gravt utnyttjar förståndshandikappades situation så förstår jag mycket väl att det är just från moderaterna de hämtar många politiker.

Inte heller jämlikheten, ligger för Sd, trots att jag noterar att det tycks som om vissa medlemmar gnäller oerhört mycket över att man kvoterar in kvinnor... Men med tanke på den låga andelen kvinnor känns det som fel sak att hävda, och med tanke på hur hög procent skåningar där är så undrar jag om kvinnoandelen är rätt sak att gnälla över alls?

För att nå ett friskare samhälle behövs snarare mer utjämnade löner då inkomstklyftor är ett hot mot samhället och individen. Men det kommer vi aldrig att få höra om från varken Sd eller sverigemoderaterna då det innebär satsningar på grupper de båda ratar så långt det går och det hjälper inte att alliansen försöker putsa fasaden...

Mer media skd dn sds sds kvp hd  svd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar