fredag 21 maj 2010

Ökad kritik mot högern i sikte?

Apropå vad jag skrev igår i Visst är det märkligt, om hur politikerna på högra sidan ofta klarar sig lindrigare undan än de på vänstra sidan, så har de klarat sig lindrigt undan i flera andra frågor än just den interna demokratiska processen, och fusk kring den.

Vad det gäller försvarspolitiken har de varit snabba att kritisera de rödgröna kring hur de vill ta pengar från försvaret, trots att de gjorde det samma själva och nu inte ens kommer överens om hur försvarspolitiken ska styras.

Jan Björklund fortsätter sin ogenomtänkta retorik, som vi känner igen från skolpolitiken, och argumenterar för att ryssen kan komma, trots att de har mer att förlora om vi inte vill köpa deras naturgas längre...

Istället för att kräva både försvar och betyg för en fungerande skola (som till stor del motverkar varandra eftersom vi med den låga skattesatsen knappast kan ha både ett bra försvar och bra skola, som till och med Reinfeldt konstaterar) så vore det bättre att försöka se till att CSN:s regler fungerar med verkligheten.

Risken är annars stor att vi får ännu färre utbildade och ännu mindre människor i arbete, men efter att regeringen satsat mycket på jobb enbart, och förlorat, så kan man kanske en gång för alla lära sig att det oftast krävs utbildning idag och att man måste underlätta för de som vill utbilda sig.

Men regeringen fortsätter gärna göra sig själva och landet bidragsberoende och skolan till en marknadsplats framför en plats för säker och bra utbildning.

Det hela påminner direkt om sjukförsäkringsreglerna, som kritiserats att ha dragits för långt och genomförts för snabbt, utan att man försökt överblicka konsekvenserna av hur de slår.

DN försöker i sin debattartikel att få det att låta som om det kan komma något gott ur det på sikt, eftersom det kan förändra synsättet på sjukskrivningarna. Synd bara att de inte verkar ha någon som helst empati för de som direkt blir hårt drabbade idag i onödan...

Apropå regeringens sjukförsäkringsregler och marknadsplatser istället för skolor så drabbar det samma sjukhusbygget av Karolinska i Stockholm. Det blir ytterligare ett exempel på hur privatiseringar mycket väl kan vara ett fördyrande och kosta skattebetalarna mer pengar än det gjorde innan, när man hade full kontroll på verksamheten, trots att man försöker påstå att så inte är fallet.

Mer media svd svd svd svd svd hd ab gp skd exp
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Är du dum i huvudet på riktigt? Att ta pengar från försvaret leder endast och bara till att försvaret blir sämre. Det finns ingen magi, bara en realitet.

    Frågan är inte om vi behöver Rysk gas, frågan är om vi ens kommer ha möjlighet att säga nej till den med över 30 nya ryska smygkorvetter i Östersjön.. De håller på att byggas, varav ca 10 är klara och de ska alla baseras i Östersjön.

    SvaraRadera
  2. Det är jag kanske men jag är medveten om att alliansen dels drog ner rejält för något år sen och inte vill öka på det nu heller, utöver folkpartiet. Ryssland tror jag ärligt talat inte är ngn större risk i nuläget.

    SvaraRadera