torsdag 15 juli 2010

Inte förvånande alls...

Jag är inte förvånad alls över Hägglund och kristdemokraternas frånvaro från Pridefestivalen.

Med tanke på hur kända kristdemokrater argumenterar om homosexuellas rättigheter, vilket fått kritik, så är jag inte förvånad över att de inte känner sig hemma.

Dessvärre, eller snarare dessbättre, så blir det ytterligare en vinkel på hur kristdemokraterna inte vet någonting om Verklighetens folk, eftersom majoriteten av svenskar varit positiva till homosexuellas äktenskap bland annat sen mitten på 90-talet.

Uppdaterat Naturligtvis så portas även sd på pridefestivalen med tanke på deras homofientlighet, trots att några ledande sd:are försökt slå i oss annat för ett tag sen.

Det enda jag undrar är vilka de tror sig kunna lura?

På ett sätt så har å andra sidan skribenten till Hägglund borde gå på pridefestivalen rätt i vad hon skriver. Kanske hade Hägglund, och för den delen valfri sd:are, kunnat lära sig något om de människor de påstår sig företräda...

Mer media dn gp svd svd smp dag sds hd exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

11 kommentarer:

 1. Inte jag heller,förvånad alltså! Hägglund är en politiker som vågar stå för vad han tycker och faller inte undan för populistiska påtryckningar. H gör rätt att inte vara med. Kd´s ideologi baseras på en kristen etik med rötter från bl a bibeln. Tycka vad man vill om den boken men den påverkar många och det finns till och med människor som tror på det som är skrivet. Om man då tror så bör man också följa det. Det står att det är en stor skam när man ligger med en man som en kvinna. Så varför då stödja detta??? H och Kd vågar visa vad de tycker, BRA ! Sedan kan jag tycka att deras ståndpunkt är både gammal och förlegad men det är deras ståndpunkt ......
  Skall bli ytterst intressant och se om Försvarsmakten i år också "jamsar" med och blir "endagstoleranta" som vanligt. Jag skäms att det finns personers som struttar runt i uniform på festivalen. Du själv bör kanske tänka över om du är tolerat, inte mot homo/bi personer utan religiösa /Tom

  SvaraRadera
 2. I koranens text om Sodom och Gomorra hittar många homofober stöd för sina tolkningar. Enligt dem utplånades de båda städerna för att folk levde som homosexuella – men enligt Muhsin Hendricks ( öppet homosexuell Imam ) var det helt andra syndiga handlingar folket i Sodom och Gomorra begick för att dra på sig Allahs vrede: stråtröveri, våldtäkt, främlingsfientlighet.
  Varför skriver du inte om att Sveriges Muslimska Förbund också uteblir? Man finner mycket intressanta åsikter/krav hos SMF
  / Tom

  SvaraRadera
 3. För SD är all reklam bra reklam!

  Personligen så tror jag att SD i realiteten är mycket glada över att slippa bli inbjudna. De har ytterst få väljare i denna grupp, men de är desto starkare bland dom som ogillar detta evenemang.

  Resultatet av det hela är att SD får mer reklam och dessutom ytterligare ett tillfälle då de kan hävda att de andra partierna inte vågar ta debatten med SD. Detta dessutom i en fråga där SD företrädare bara är glada över att slippa svara på frågor om sitt privatliv!

  mvh.

  x.

  SvaraRadera
 4. Tom - Är det bra att stå för att man tycker dåliga saker? Eftersom det är mkt vanligare att ogifta heterosexuella ligger med varandra, vilket också är en synd enligt bibeln, så undrar jag varför inte fler protesterar över det? Det borde vara ett mkt större problem.

  X - Fast å andra sidan så påstår ju några i deras partiledning att de är positiva till homosexuella.

  SvaraRadera
 5. Det lite lustiga i det hela är att SD är inte homofientliga, det är fel ord. Man accepterar bara inte kyrkobröllop för hommosexuella, något jag personligen tycker är larvigt av SD. Likaså abortmotståndet tycker jag är ytterst omodernt av SD. Men som du skriver i ett nyare inlägg så kan man inte räkna med full pott på det parti man "hejjar" på. Nu till det lustiga, gaysiuten QX hade en omröstning tidigare i år och där fick SD nästan 10%, menar du kanske på att QX är infiltrerade av böghatande nazister då? Vidare, hatbrotten mot homosexuella är på väg att förändras, fler och fler gärningsmän är människor från länder i Mellanöstern och nordafrika. Det är inte en hemlighet att i islam bestraffas homosexualitet med döden så det är väl ganska naturligt att muslimer kan vara överrepresenterade bland hatbrott mot homosexuella. Ändå, trots det höga stödet SD tycks ha bland homosexuella så tillåts dom inte tillträde till partiledardebatten när avsevärt mindre partier som F! och PP får tillträde. Nån skrev "Hellre nekad till giftermål i kyrkan än att få halsen avskuren". Det handlar om kompromisser i politiken, något den djupt odemokratiske Lars Ohly inte kan acceptera så han kör med utpressning mot Pride-arrangörerna i frågan om Sd och tillträde till partiledardebatten. I mina ögon är SD ett av de mer homovänliga partierna eftersom dom vill skärpa straffsatserna generellt för våldsbrott inklusive hatbrott, häva tillträdet till kyrkan för homosexuella kommer inte SD att kunna få igenom, dom kommer inte heller att kunna förbjuda aborter, däremot kommer Miljöpartiet och Vänsterpartiet få igenom en ökad andel invadring från Mellanöstern så andelen hatbrott mot homosexuella kommer sannolikt att öka. Vilket parti var homofientliga sa du?

  SvaraRadera
 6. Jag är övertygad om att sd-anhängare överallt där det finns en möjlighet ser till att rösta så många gånger det går. Det finns ingen rim och reson i att de få osannolika siffror av röster när det gäller nätomröstningar men inte får särskilt många röster i övrigt.

  Dessutom så är det rätt många straighta som hänger på qx.se för alla sexbilder och möjligheter till heterosex som jag har förstått det.

  SvaraRadera
 7. I vanlig ordning väljer du vad du vill svara på. Duckar för knepiga frågor och söker tramsiga långsökta anledningar till varför det är på ett visst sätt. Det har aldrig slagit dej att HBT-personer börjar även de få upp ögonen för massinvandringen från några av världens mest homofientliga länder. Länder där homosexualitet tillochmed döms med döden. Kom nu inte dragandes om att det skulle vara frågan om diktaturer eller liknande som dömer ut dessa straff och att det inte finns något stöd för detta bland folket för det vet du att det är långt ifrån hela sanningen. Återigen frågar jag dej vilket parti du ser som minst homofientligt, Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna. Tillåta massinvandring av ett folk vars religion tillåter avrättning av homosexuella och där det dessutom utförs återkommande i den religionens namn eller inte vara så sugen på att låta homosexuella gifta sej kyrkligt. Vilket av dessa två "fenomen" innebär potentiellt störst risk för homosexuella?

  SvaraRadera
 8. Vem har förnekat ett stark religös tro är en anledning till fördomar? Inte jag. Men det är uppenbarligen även en koppling till nationalistiska rörelser. Även jag vet att muslimer slagit ihjäl homosexuella, men det har även nazister gjort.

  Sett till hur politikerna i de båda partierna agerar och argumenterar så är naturligtvis vänsterpartiet mindre homofientligt. Jämför man det med pedofili så är det inget svårt val: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article561905.ab

  SvaraRadera
 9. Hur kommer det sej? Vänsterpartiets politik kommer att leda till mer intolerans och våld mot just homosexuella. Detta på grund av deras invandringspolitik. Något Vänstern sedan blundar för då dom inte vill eller kan, kritisera de bakomliggande anledningarna till våldet utan bortförklarar det som enskilda vansinnesdåd. Sen undrar jag lite stilla, du hävdar rätten till religionsfrihet i ett nyare inlägg, menar du då att intoleransen för homosexuella bland muslimer är något som är mer okej än intolernasen du hävdar SD har mot desamma? Menar du att religionsfriheten är så helig att vi ska tillåta intolerans mot homosexuella i religionens namn? Eller rättare sagt islams namn eftersom du återkommande fördömer intolerans i de andra religionernas namn. Eller ska vi ta i med hårdhandskarna mot islams intolerans mot homosexuella precis som vi gör med de närabesläktande nazisterna?

  SvaraRadera
 10. Jag bemödade mej med att läsa länken du postade i din kommentar och insåg ju att du i vanlig ordning är ute och cyklar. Björn Söder gör ingen koppling mellan pedofili och homosexualitet mer än att han nämner de i samma mening. Han skriver ”Däremot kanske man kan säga att homosexualitet är naturligt eftersom det förekommer i naturen, men med det resonemanget skulle även pedofili vara naturligt, vilket jag knappast håller med om”. Det är inget annat än ett ställningstagande mot pedofili i den meningen. Läser man hela blogginlägget så förstår man att meningen är helt tagen ur sitt sammanhang vilket inte är ovanligt av vänsterstollar och gammelmedia att göra för att försöka vinna taffliga poäng. Med det inte sagt att jag håller med SD i deras frågor om homosexuellas rättigheter.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker inte om någon tolerans vilket du vet.

  Skönt att höra att du inte håller med dem om allt!

  SvaraRadera