tisdag 13 juli 2010

Moderaterna på det sluttande planet

Inlägget Politiker och medias bevakning var det senaste inlägget jag skrev om Littoringate (med länkar i slutet på det till de föregående, inte minst det långa och mest kommenterade på länge De moderata skandalerna, som visar upp ett parti och en allians i upplösning.)

Att Reinfeldts hantering kritiseras på många håll rubbar in känslan och insikten om att det är något som inte har fungerat som det borde, och att politikerföraktet ökar är ganska självklart också, tyvärr, vilket understryks när Littorin blir ytterligare en i raden med stora fallskärmar, samtidigt som alliansen dragit ner för de som mest behöver pengar, sjuka och arbetslösa.

För att strö mer salt i såren så har någon anmält det fusket vid det moderata provvalet, som är ytterligare en sak, precis som med Bildts inblandning i det så hårt kritiserade Lundin Oil, borde väcka mer kritik och mer frågor kring moderaternas hantering av demokrati och kriser än vad Littorins agerande i sig gör. (Att moderaterna inte kan hantera kriser i sig har de flesta förstått vid det här laget).

Det är intressant att se hur både medier och partikamrater försöker styra över sina diskussioner mot andra frågor... Men även bland de andra frågorna, som regeringens jobbsatsning, som mest tycks ha kostat skattepengar och inte genererat fler jobb, finns det särskilt mycket stöd att hämta.

Inte blir det bättre av att staten bidrar till lönedumpning genom att se mellan fingrarna, i de låga anbudens namn, och låter företag med utländsk låglönearbetskraft få vinna anbudsgivningar, istället för att gynna svensk arbetskraft som betalar skatt här. Det påverkar även arbetsplatsolyckorna och skadorna negativt för de som utför jobben rent praktiskt.

Någonstans känns den här regeringen lika korrupt som andra regeringar, även om det inte är lika tydligt...

Mer media sds sds svd ab ab gp gp hd dag dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar