lördag 14 augusti 2010

Moderaterna slösar upp välfärdspengarna

Efter att ha lovat en bättre välfärd, för att stjäla socialdemokraternas väljare, så lovar nu moderaterna mänger av skattesänkningar, vilket får dem att kännas igen som det gamla betongskattesänkarparti de alltid varit förut. Välfärdstänket kändes långt borta...

Frågan är varför det bara är partierna till vänster som får frågan om hur saker och ting ska finansieras när de lovar förbättringar i välfärden?

Hur ska moderaterna kunna fortsätta ge välfärden en push, som de påstår sig ha gjort, och samtidigt ändå sänka skatterna?

Det finns bara ett enda sätt, om man tillhör de lyckliga som har jobb och är friska. Att börja spara ännu mer av sina pengar. Alla kan vi bli av med jobbet eller bli långtidssjukskrivna. Och vem vill då stå med det ekonomiska skägget i brevlådan, eftersom du är satt att betala skattesänkningarna?

Det är, som Vänsterpartiet kör med som slogan, Bättre att hålla ihop:

Partiet budskap är de vill bygga världens bästa välfärdssystem.
– Vi ser ett land som håller på att falla isär utifrån skillnaderna mellan kvinnor och män, klasskillnader och segregation. Det vi vill vi motverka. Och vår kampanj säger något som ingen annan gör. Vi vill bygga världens bästa välfärd, utan privata vinster. Jag är väldigt nöjd med kampanjen, säger han.

Tvärtemot vad många tror så är jag inte för skattehöjningar som inte är motiverade. Men med tanke på hur hårt ansatta de som inte har möjlighet att jobba är idag ekonomiskt sett, så finns det ingen motivation att sänka skatterna.

Mer media ab svd svd svd dn dn dn dn exp exp exp exp exp exp exp exp gp gp gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

7 kommentarer:

 1. Ni Sossar borde ha en ny slogan inför valet:


  “snälla snälla snälla rösta på oss …snälla??”

  SvaraRadera
 2. Tomas Andersson15 augusti 2010 00:28

  "Hur ska moderaterna kunna fortsätta ge välfärden en push, som de påstår sig ha gjort, och samtidigt ändå sänka skatterna?"

  Om BNP och skatteintäkterna ökar kan man sänka skatterna utan att skära i välfärdskostnaderna...jag förstår att det kan vara svårt att förstå för en vänsterpartist.

  SvaraRadera
 3. jag tycker att du är hjärtlös, med tanke på hur hårt ansatta de som inte har möjlighet att jobba idag ekonomiskt sett, så verkar du inte tycka att det är motiverat med höjda skatter. skönt för dig kanske som har ditt på det torra och bara vill jaga röster - hjärtlöst var ordet

  SvaraRadera
 4. Tomas - Ändå får de inte riktigt ekonomin att gå ihop och ge de som behöver hjälp vad de behöver...

  Anonym - Jag tror du missförstår något. Jag är för höjda skatter som det ser ut idag men jag vill inte höja skatter för sakens skull. Men som det ser ut inom sjukvården och med tanke på hur låga ersättningarna är för de som inte kan jobba, oavsett anledning, så finns det all anledning att höja skatterna för oss som har jobb.

  SvaraRadera
 5. Jag följde en länk från Expressens "Makens makt" hit. Jag är lite osäker på hur du resonerar. Du anklagar Moderaterna för att stjäla väljare från Socialdemokraterna, men artikeln handlar ju faktiskt om att Socialdemokraterna snor väljare från Alliansen, genom de patriarkala strukturerna i förorten.

  Har jag missförstått dig, eller menar du att det är mer okej för det rödgröna blocket att vinna röster på grund av mäns förtryck av kvinnor, än för Alliansen att vinna röster tack vare en förändring av sin politik?

  SvaraRadera
 6. Naturligtvis tycker jag inte det är okej med förtryck men däremot så vågar jag påstå att man i hög grad ärver sin politiska åsikt, eller vad man röstar på, från sina föräldrar eller familj, även om det inte ligger något förtryck bakom.

  SvaraRadera