tisdag 24 augusti 2010

Opinionsundersökningar och sd

Helt i andan av vad jag skrev i morse om opinionsundersökningar så visar nu den senaste att de rödgröna är större än i alliansen men att Sd är vågmästare. Växlingarna lär fortsätta ända fram tills valdagens röstning är räknade.

Med tanke på att alla partier säger nej till att samarbete med sd så är frågan är hur det kommer att lösa sig om de är vågmästare även efter valresultatet presenteras.

Nyval, som artikeln bland annat tar upp, måste vara det sämsta av alla alla val som går att göra och kan enbart ses som en nödlösning.

Min gissning är att det blir den största gruppen som får bilda minoritetsregering, eftersom jag inte tror att alliansen lyckas locka över Mp med tanke på de Rödgrönas kampanj inför valet.

Risken är naturligtvis att sd vid nästa val blir ännu större, om många upplever den utfrysta, men det är svårt att förstå för hur kan de vara mer utfrysta än vad exempelvis de rödgröna partierna är idag?

Jag hoppas de läser den fantastiska krönikan om att Sluta dalta med arbetarklassen för all statistik vet hur överrepresenterade de är i kriminalitet och faktiskt förstår jämförelsen och ironin. (Men nej, av kommentarerna att döma under artikeln lär det inte hända...)

Med tanke på familjen Reinfeldts politik som gynnar sin egen ekonomi rejält och hur man redan gör företag bidragsberoende så borde människor få upp ögonen för vilken typ av politik allianspartierna har fört så här långt, så att de rödgröna blir större än alliansen inklusive Sd. Jag menar, vem vill ha skapade jobb som kostar 700 000 kronor per jobb?

Uppdaterat Apropå att sd är ett enfrågeparti så konstateras det idag att de inte har någon jobbpolitik, trots att det är det viktigaste frågan inför valet...

Det är en sak att man inte har någon utrikespolitik, det ter sig någonstans logiskt om än idiotiskt. Men jobbpolitik? Nä istället bräker man på om lögnerna för våldtäkterna... Som sagt ovan så tycker jag vi ska börja jaga arbetarklass eller män som har hög tendens för att bli dömda för brott.

Läs även Sd:s rapport får Icke-Godkänt:

Sverigedemokraterna drar slutsatsen att invandring ska minska på grund av våldtäktsstatistiken. Det är lika orimligt som att föreslå att inga svenska män ska få åka till Asien eftersom en liten del av dem ägnar sig åt sexhandel med barn

Mer media ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd dn dn dn gp gp gp gp kb ab nsk dag kb exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. Det verkar hopplöst att ironisera över SD-retoriken. Hanna Fridén gjorde det för ett tag sen... men istället för att skriva om arbetare så skrev hon om män. "Män" står ju för över 90% av alla våldsbrott, så nånting måste göras... kanske t o m låsa in dom i förebyggande syfte, det är ju faktiskt sjukt att man måste vänta tills det händer nånting innan man kan låsa in en man för att skydda allmänheten!
  Tyvärr tänkte dom flesta läsare ungefär "Ja klart att hon tycker så! Hon är ju feminist och hatar alla män!" och tog det hela på blodigt allvar. Suck.

  SvaraRadera
 2. Det sjuklövern sysslar med är odemokratiskt. I ett vanligt val vinner det ena blocket med ca 1,5 procent eller liknande, sällan i nutid handlar det om så värst många fler procent. Ponera att det röda blocket vinner med 0,5 procent i år. Då är det en halv procent som styr landet kan man säga. Den ekvationen har rådit i Sverige under lång tid och det följer man. Nu har ett nytt parti börjat ta sikte på riksdagen och det partiet kanske fångar nånstans kring 4-6 procent av väljarna. Ska man då på ett odemokratiskt vis inte ta hänsyn till den väljarskaran menar du? Om du tycker att det är demokratiskt att frysa ut SD, då ska du även i konskekvensens namn tycka att det skulle vara demokratiskt om Socialdemokraterna fryste ut ett lika litet parti som till exempel Vänsterpartiet, som kan få ungefär samma resultat som SD, kanske rent av mindre än SD. Varför är det mer demokratiskt att låta ca 1,5 procent styra landet än att låta till exempel 4-6 procent göra detsamma? Jag föreslår att du erkänner att det som sker mot SD:s väljare som resultaten ser ut idag är odemokratiskt. Har du sett deras våldtäktsrapport förresten? Ca hälften av våldtäktsdomarna är...ja...du vet...invandrare.

  SvaraRadera
 3. Dvärghundsp - Det är märkligt att de reagerar så när det gäller grupper de själva tillhör...

  Kalle - Du kan inte räkna bara en halvprocent, du får ju räkna alla de som röstat på de rödgröna i ditt exempel.

  S har fryst ut V flera gånger förut, inte minst när de samarbetade med C, eller egentligen alltid förut eftersom de alltid regerat själva.

  SvaraRadera
 4. Nej, det är fortfarande den där halvprocenten som är avgörande om andra ca. halvan av befolkningen ska bli missnöjd eller inte.
  När det gäller SD:s våldtäktsundersökning så har vänsterrörelsen, med propagandamaskineriet Brottsförnekande Rådet och Klara Hradilova-Selin i spetsen, gjort toalt självmål och dom sitter nu och försöker med näbbar och klor att försöka misskreditera SD. Dock har du lagt en sån massiv matta av inlägg på den här bloggen nu att jag inte är intresserad av att skriva mina argument för varför självmålet är ett faktum. Det är ingen som läser härnere längre nämligen.

  SvaraRadera
 5. Dvärghundspossen: "Det verkar hopplöst att ironisera över SD-retoriken. Hanna Fridén gjorde det för ett tag sen... men istället för att skriva om arbetare så skrev hon om män."

  För att ironi ska fungera måste den ha en poäng. Att jämföra invandrare med (svenska) män är att hävda att kravlös massinvandring är lika värt och nödvändigt som svenska män. Om man har den uppfattningen på allvar så tillhör man sannolikt en betydligt mindre skara än de som sympatiserar med SD.

  För övrigt hade man lika gärna kunnat ironisera över det faktum att kvinnor i högre grad än män röstar på partier som förespråkar mildare straff för de allra grövsta brotten. Innebär inte det att vi kan rädda kvinnor från våldtäkt genom att befria dem från deras rösträtt?

  SvaraRadera
 6. Det finns ett antal frågeställningar i vårt land, och säkert även i andra länder, där dementimaskinen sätter igång om någon utmanar. Som med SD:s rapport om våldtäkter.
  Denna sensommar och höst kommer det massor av "rapporter" från olika särintressen och politiska partier.
  99 % behandlas seriöst och några av dom får kanske t.o.m utrymme i media och leder till en debatt.
  Men en litet antal krossas omedelbart av en billdozzer rattad av ett antal PK förare som byter av varandra till det är platt och fint igen.
  Vi känner igen det från dagens Ryssland men
  även från USA, Sydafrika och många andra "demokratier".
  Blir du inte oroad då även det måste finnas nån fråga som du känner för där detta sker?

  SvaraRadera